kızlar merhaba
moralim biraz bozuk( idrar yollarında iltahap çıktı o sorun diilde smaer testinde kansere dönüşebilicek hücreler görülmüş tekrar parça aldırdım sonuçlar haftaya çıkıcak...
doktor bunlar senin hamile kalmana engel diil dedi ama içim hiç rahat diil ben kendimi çok kötü hissediyorum
Bebeğimi 30 Aralık 2011 günü benden aldılar. 14. haftasının ilk günüydü. İlk bebeğimdi ve ben onu çok istiyordum. 5 yıllık evliyim, ancak eşim bebek istemedi ve maalesef bu kadar uzun süre beklemek durumunda kaldım. Bebek istediğimde de polikistik over olmama rağmen rabbim ilk ayda bebek nasip etti. Ben bu duruma şükrederken maalesef bebeğime oksipidal ensefalosel tanısı (kafatasının oluşmayan bir bölümünden beyin dokusunun dışa kayması) kondu. Çok sayıda kadın doğum ve radyoloji uzmanına göründüm, ayrıca beyin cerrahlarıyla görüştüm maalesef hiçbiri bir umut vermedi, 'yaşamaz, aldırmak zorundasın' dediler. Ne yapacağımı şaşırdım kendimi bildim bileli anne olmak istiyordum, yıllardır hayalini kuruyordum... Heyet raporuyla alınmasına karar verdiler, bebeğimin ölmesine izin vermek için çok sayıda kağıt imzalattılar. İnsanın bebeğinin ölmesi için verilen o kağıtları imzalaması kadar acı bir olay var mı, bilmiyorum. Henüz olayın üzerinden 25 gün geçti, biliyorum çok kısa bir zaman ama ben bu acıyı unutmayacağımı, verdiğim kararın ağır yükünü hep kalbimde taşıyacağımı biliyorum. Bebeğimi kaybettikten sonra verdiğim karara çok pişman oldum. Hep keşke 'doğursaydım' dedim, bu yük bana çok ağır geldi. Şimdi Allah'a beni affetmesi için yalvarıyorum, bebeğimin beni affetmesini diliyorum. Keşke sabredebilseydim de ne olacaksa öyle olsaydı. Karnımda kendiliğinden ölseydi ya da doğumdan sonra yine kendiliğinden ölseldi, ben bu vebalin altına girmeseydim diye düşünüyorum. Elbette o zaman da çok üzülecektim ama vicdani boyutu belki biraz daha hafif olurdu...
İçimdeki boşluğu anlatamam, günleri, haftaları sayıyorum. Yaşasaydı 18 haftalık olacaktı, 27 Haziran'da doğacaktı, o gün benim bayramım olacaktı ama olmadı...
Henüz genetik inceleme sonucu gelmedi bu durumun neden meydana geldiğini bilmiyoruz. Ama ne olursa olsun ben nasıl yeniden bebek isteyeceğim, nasıl o süreçleri yaşayacağım ve Allah vermesin tekrar olursa ne karar vereceğim bilmiyorum. Çok canım yanıyor. Bebeğini oksipidal ensefalosel tanısıyla kaybeden ve sonrasında bebeği olan kişilerin durumlarını paylaşmasını rica ediyorum.
canım inan haberim yoktu burayada eskisi gibi takılamıyorum malum annemle gelinle ugrasıyorum inan kendime vakit ayıramıyorumkız haberin yokmu fıtıklarla uğraşıyorum yerimden kalkamaz haldeydim hala çok ağrılarım var ameliyat olsam mı olmasam mı diye düşünüyorum..bakalım zaman neler gösterecek..
tamam canım inşallah oturabilirsem sonra görüşürüz.
sagol canım benimyaaaa ben sabah günaydun yazmıştım paşama geçmiş olsun yazmıştımmmm off neden yazım çıkmamış yeniden günaydın kızlarr
canım işşallah herşeyin temiz çıkar bebem rabbim tez zamanda şifa versin işşallah istersen selatı tefficiye toplayalım okuyalım bebemkızlar merhaba
moralim biraz bozuk( idrar yollarında iltahap çıktı o sorun diilde smaer testinde kansere dönüşebilicek hücreler görülmüş tekrar parça aldırdım sonuçlar haftaya çıkıcak...
doktor bunlar senin hamile kalmana engel diil dedi ama içim hiç rahat diil ben kendimi çok kötü hissediyorum
canım bebegin hareketlerini hissediyomusun ay çok güzel bir duygu evlatlarımdan biliyorum her oynadıgında deli gibi gülerdim eşimde anlardıgunaydın kızlar nasılsınız
dırmıtcım ya bırazda bız gorsek karı ınankı cok ıstıyorum kar yagsın oturayım dısarı alayım cayımı elıme oynayan cocukları ızleyım ama nerde gecen ytagdı guya cocuklar oynamak ıcın kar arıolar arabaların ustunden felan topluolar dusunun yanı umudunu kaybetme canım ne olursa olsun
nazlım ıns bole gıder hadı yaaa
paşammm canımm sakın kendını uzme bıtanem kotu bısey olsa salmazlardı esını kalbını ferah tut rabbım daha beterlerınden korusun
nazzz ya anlatsana nasıl gıdıo
dogum yapacak arkadaslar allh sızlere kolaylıklar versın evlatlarınızı sıze bagıslasınn bızede o gunlerı gostersın ınsss
dumannn canım yorma kendınııı keske bugun ızın alsaydın yaaaa
canım bebek genişliyo yerinde belinde agrıır bu ayda kasıklarında korma sakın rabbim yardımcın olsun işşallahtubişim üzülme hem sıkma canını iltihap hiç mühim bşy değil biliyosun bn geçen hafta onun için fitil kullandım bol su iç
öteki durum içinde drlar en kötü ihtimali gözönüne alıyolar yaa allahın izniyle bşycik çıkmaz dualarım seninle....
nazlıııııım sen nerelerdesin kıız toiğin neşesiii
dumanım walla izmirdede hiç kar yook bn kara hayranım ama hiiç görmedim walla bi izmirli olarak nasılsın b arad iisin demi son durumunu ne oldu başka dra gittinmi net-ye karar werdiler
dileğiim cnmm uğra arada böle kndini hatırlat drlar neye karar weriyosa onu yap bnce ameliyat olman gerekiyosa ol.....
semruuş ne anlatayım cnmm ağrılarım war kasıklarımda çok oluyo özellikle geceleri sağımdan soluma dönemiyom acı gibi değişik bşy onun dışında idrar torbasına çok baskı yapmaya başladı 10 dkk da bie wcdeym walla...,onun dışında başka yaramaz bşy yok şükür cnmmm
siz nasılsınız bakalım karnın çıkmaya başladımı
ilk ignmemiz vatana millete hayırlı olsun gülüm benimduman biz başladık tüp bebeğeeeee dün akşam iğnemi oldumyoncam yerim ben o pipilinin yaptıklarını yasemin canım dua et bana tatlım sende durumlar nsl bu arada ılgımcım moralini bozma barışırsınız elvet semroşum sen nasılsın tuğbacım hemen moralini bozma tatlım rabbim çok büyük dualarım seninle paşam canım allah kocanı sana bağışlasın canım
amin kardeşim teyzemin kızıda saat beşte sabah kııznı dogurmuş ondan mutlusu yoktur şimdi heçok teşekkürle canım. allahım bir an önce sanada nasip etsin hayırlısıyla sağlıklı sıhhatli 40 . haftaları göresin bitanem bebişinle...
etmezmiyim canım benim allahım evlat isteyen hiç kimsenin kucağını boş bırakmasın.. teşekkür ederim iyi dileklerin için. hayırlısıyla arkadaşları gelsin yavrularımızın. bakarsınız bi gün yavrularımızla beraber hep birlikte bir araya geliriz...
sağol canım benim tabiki aklımızda olacaksınız.. hayırlısıyla sağlıkla sıhhatle kucaklarınıza alırsınız inşallah yavrularınızı. biz önce doğuranlarda bütün tecrübelerimizi yaşadıklarımızı burda paylaşıp yardımcı olarak büyütürüz bebişlerimizi hepimiz inşallah.. bu arada benim kızımın adıda elif nisa teyzeleri .. canım sende dikkat et kendine pipilimize :) ağrıların içinde bacak arana yastık koy biraz olsun iyi geliyor canım bilgin olsun..
evet canım zaman o kadar hızlı ilerliyor ki şaşırmamak elde değil. saol canım iyi dileklerin için. aklımdasınız hepiniz. bu yıl hepimiz kavuşucaz inşallah yavrularımıza.. aynı yıl bebişleri olacak hepimizinkiler...
saol canım inşallah yarabbim hepinize tüm evlat sahibi olmak isteyenlere hayırlısıyla nasip etsin..
Bebeğimi 30 Aralık 2011 günü benden aldılar. 14. haftasının ilk günüydü. İlk bebeğimdi ve ben onu çok istiyordum. 5 yıllık evliyim, ancak eşim bebek istemedi ve maalesef bu kadar uzun süre beklemek durumunda kaldım. Bebek istediğimde de polikistik over olmama rağmen rabbim ilk ayda bebek nasip etti. Ben bu duruma şükrederken maalesef bebeğime oksipidal ensefalosel tanısı (kafatasının oluşmayan bir bölümünden beyin dokusunun dışa kayması) kondu. Çok sayıda kadın doğum ve radyoloji uzmanına göründüm, ayrıca beyin cerrahlarıyla görüştüm maalesef hiçbiri bir umut vermedi, 'yaşamaz, aldırmak zorundasın' dediler. Ne yapacağımı şaşırdım kendimi bildim bileli anne olmak istiyordum, yıllardır hayalini kuruyordum... Heyet raporuyla alınmasına karar verdiler, bebeğimin ölmesine izin vermek için çok sayıda kağıt imzalattılar. İnsanın bebeğinin ölmesi için verilen o kağıtları imzalaması kadar acı bir olay var mı, bilmiyorum. Henüz olayın üzerinden 25 gün geçti, biliyorum çok kısa bir zaman ama ben bu acıyı unutmayacağımı, verdiğim kararın ağır yükünü hep kalbimde taşıyacağımı biliyorum. Bebeğimi kaybettikten sonra verdiğim karara çok pişman oldum. Hep keşke 'doğursaydım' dedim, bu yük bana çok ağır geldi. Şimdi Allah'a beni affetmesi için yalvarıyorum, bebeğimin beni affetmesini diliyorum. Keşke sabredebilseydim de ne olacaksa öyle olsaydı. Karnımda kendiliğinden ölseydi ya da doğumdan sonra yine kendiliğinden ölseldi, ben bu vebalin altına girmeseydim diye düşünüyorum. Elbette o zaman da çok üzülecektim ama vicdani boyutu belki biraz daha hafif olurdu...
İçimdeki boşluğu anlatamam, günleri, haftaları sayıyorum. Yaşasaydı 18 haftalık olacaktı, 27 Haziran'da doğacaktı, o gün benim bayramım olacaktı ama olmadı...
Henüz genetik inceleme sonucu gelmedi bu durumun neden meydana geldiğini bilmiyoruz. Ama ne olursa olsun ben nasıl yeniden bebek isteyeceğim, nasıl o süreçleri yaşayacağım ve Allah vermesin tekrar olursa ne karar vereceğim bilmiyorum. Çok canım yanıyor. Bebeğini oksipidal ensefalosel tanısıyla kaybeden ve sonrasında bebeği olan kişilerin durumlarını paylaşmasını rica ediyorum.
paşammmmm nasılsın canım eşin nasıl oldu
günaydın kızlarrrrrrrrrrrrrr
esraaa tüp bebeğe başlamışsınız yeminle nasıl sevindim bi bilsen kuzummm rabbim nasib etsin inşallahhh
benim gögüslerim acımaya başladı bu ay da pas benden bakalım ne zaman gelcek benimde miniğim bekler annesi sağlıklı gelsinde
yaaa bidaha ki ay öle yaparım olmazsa şimdi yapamam düşününce bile miğdem bulanıyo( yaa evet yaa banyo derdi çokkötü bida şimdi havalar soğuk daha zorr ( hele saç taramak işkenceee
allah razı olsun canım çok dua edin bana rabbim utandırmasınsende bozma moralini bakıyım hemen kırmızılar gelene kadar ümit var bide canım eşin sperm testi yaptıracaktı ne oldu
çok saol cnmm :)) doktorda öle söledi bu çıkan şeyler senin hamile kalmana engel diil sadece önlem almalıyız dedi bakalım haftaya sonucu çıkıcak inşallah temiz çıkar :))cnm geçmiş olsun iltihap önemli diil 1 haftalık ilaç tedavisiyle bişeycin kalmaz ama bence diğeri içinde endişelenme dr lar hep en kötüyü düşünüyolar, bşey çıkmaz bi ihtimal var demiştir tabi sende yaratacı moral bozuklugunu düşünmemiştirben enfeksiyon için ilaç kullanırken hamile kalmıştım hamileliğe engel diil böyle şeyler,sıkma canını sen bitanem.
çok saol cnmm hayırlısı bakalım sonuçları bekliyoruzztubişim üzülme hem sıkma canını iltihap hiç mühim bşy değil biliyosun bn geçen hafta onun için fitil kullandım bol su iç
öteki durum içinde drlar en kötü ihtimali gözönüne alıyolar yaa allahın izniyle bşycik çıkmaz dualarım seninle....
nazlıııııım sen nerelerdesin kıız toiğin neşesiii
dumanım walla izmirdede hiç kar yook bn kara hayranım ama hiiç görmedim walla bi izmirli olarak nasılsın b arad iisin demi son durumunu ne oldu başka dra gittinmi net-ye karar werdiler
dileğiim cnmm uğra arada böle kndini hatırlat drlar neye karar weriyosa onu yap bnce ameliyat olman gerekiyosa ol.....
semruuş ne anlatayım cnmm ağrılarım war kasıklarımda çok oluyo özellikle geceleri sağımdan soluma dönemiyom acı gibi değişik bşy onun dışında idrar torbasına çok baskı yapmaya başladı 10 dkk da bie wcdeym walla...,onun dışında başka yaramaz bşy yok şükür cnmmm
siz nasılsınız bakalım karnın çıkmaya başladımı
hadi hayırlısııı bakalımm ozamn bu ay sonunda seni hamişmi görcez süpper hemen tutsun dualarım seninle :))duman biz başladık tüp bebeğeeeee dün akşam iğnemi oldumyoncam yerim ben o pipilinin yaptıklarını yasemin canım dua et bana tatlım sende durumlar nsl bu arada ılgımcım moralini bozma barışırsınız elvet semroşum sen nasılsın tuğbacım hemen moralini bozma tatlım rabbim çok büyük dualarım seninle paşam canım allah kocanı sana bağışlasın canım
cnm benim inşallah öledirr içim rahatlasın die yaptırdım nolur nolmazz ama umutluyum :))tubiş inanma hatunum bu laf oyunlarına. tedbir tedbir diye gözleri dönüyo bunların. hiçbişey yoktur kötü olan, güven bana...sıkma canını bhiç bu mevzuya, çalışmalarına bak sen...
TYM çok üzüldüm başına gelene. vicdan azabı çekmen gereksiz, çünkü zaten sağlıksız olan bebeğini gittiği yere kadar yaşatmaya çalışmak da bencillik olacaktı, öyle değil mi? sırf sen o biraz daha yaşasın ya da kendiliğinden gitsin diye daha çok büyümesine müsaade etmek belki sonradan seni daha çok yoracaktı. emin ol, hemen yeniden bebek istiyor olacaksın kısa bir süre sonra. bir an önce yeniden o heyecanı yaşamak istiyor olacaksın. için hep yanacak ama bu umudunu kesmene sebep olmayacak. burada hepimiz farklı farklı şekillerde ve sürelerde bebeklerimizi, hayallerimizi, umudumuzu kaybettik ve şimdi onları yeniden bulmak için dua ediyoruz. sabret arkadaşım, sabret...
ayyyyy bitanem yaaa sen ne iyiy bi insansın allahım tüm dileklerini kabul etsinşallah benimde dualarım seninle en kısa zamnda güzel haberler gelsin inşallah :))canım inan haberim yoktu burayada eskisi gibi takılamıyorum malum annemle gelinle ugrasıyorum inan kendime vakit ayıramıyorumbugün kalp hastanesine gittik eşimle sonuçları göstermeye bir doktor koymuşlardı allahım adamın üstünne atlamamak için zor tuttum yaaklıma geldikçe basında savar gibi soruları cevapladı çok şükür bir sorun yokmuş muhtemelen dedi üşütmekten dedi eşimin sorularına zaman bermediki allahım böyle doktorları koyuyolar oraya eşim zor tuttu aman diyim dedi boşver neyse kardeşim aradı eşi kıl dönmesinden cerraha gitmişti abla ne olur gel sen olmadan olmaz dediler karşıdan gelene kadar 15 geçmiştir aradıkları neyse girdim içeri yatırdım garibi aç kalçasını dediler sen çık dediler abla çıkma korkuyom desede beni attılar dışarı sinirlerim gene tavana geldi allahım onun üstüne atlamamak için zor tuttum kendimi sinirden sonra kardeşimle konuşurken bir bagırma geldi dedim bu kim aman dedim biizmki deyince kardeşimi zor tuutum sakın girme kızar doktor dedim işi bitti sonra içeri çagırıldım girdimki garip aglıyo o içerde bagırıken ben dışarda agladım üstünü giydirdim doktor bu zaman kadar dedi nerdeydiniz nasıl durdu bu dedi dedik gebe oldugu için doktor istemedi igne de vurmuşlar ama geline çare etmedi eve geldik karnını doyurdum yemekleri yaptım bebek gibi yardımlar ettim dediki ban abla ben senin hakkını nasıl öderim bir anne şefkatiyle bakıyosun dedi hiç birşeyden irenmiyosun dedi tek bir kelime ettim ona birinci vicdanım var ikinciside ben gebeyken kimse bakmadı bana dedim onun için bakıyourm sana dedim şimdi çok şükür iyi ogluma ip aldım yelek ipi örücem eşimede ip aldım attı bere yapıcem sevgililer gününe sevinsin garibim o herşeyi hakediyo elimin emegi olsun istedim
sagol canım benimrabbim sana hayırlı evlatlar nasip etsin emeklerini boşa çıkarmasın işşallah sogan kürü yap len okadar diyom sizlere abla sözü dinleyin
canım işşallah herşeyin temiz çıkar bebem rabbim tez zamanda şifa versin işşallah istersen selatı tefficiye toplayalım okuyalım bebemnamazını duasını ben yaparım bebem
canım bebegin hareketlerini hissediyomusun ay çok güzel bir duygu evlatlarımdan biliyorum her oynadıgında deli gibi gülerdim eşimde anlardıevladın tekmesine hasretim varlıgınada hasretim allahım sana 40 haftaları gözstersin işşallah dualarım hepinizle
canım bebek genişliyo yerinde belinde agrıır bu ayda kasıklarında korma sakın rabbim yardımcın olsun işşallah
ilk ignmemiz vatana millete hayırlı olsun gülüm benimişallah rabbim emeklerini boşa çıkarmaz kardeşim duaların seninle
amin kardeşim teyzemin kızıda saat beşte sabah kııznı dogurmuş ondan mutlusu yoktur şimdi he
canım
senin yerinde olsam riskli gebelik uzmanına giderdim bütün testlerimi yaptırı öle hamile klırdım için rahat eder belkim ozaman rabbim eyüp sabrı versin canım bilirim acısını benimde 3 tane 5 aylık yavrularım gittibaşın sagolsun ne denirki sözün bittigi yerdeyim inan
günaydın bitanem merak etme sen o geliceği zamanı biliyoo hayırlısıyla en kısa sürede gelicekkk :))günaydın kızlarrrrrrrrrrrrrr
esraaa tüp bebeğe başlamışsınız yeminle nasıl sevindim bi bilsen kuzummm rabbim nasib etsin inşallahhh
benim gögüslerim acımaya başladı bu ay da pas benden bakalım ne zaman gelcek benimde miniğim bekler annesi sağlıklı gelsinde
SLM canım şimdi okudum .moralini bozma bişe yoktur .ama aklında bulunsun ısırgan otunu kaynat hergün bi bardak iç kanı temizliyomuş arkadaşım içiyo .
ne demek canım birbirimize yardım edicezki kardeş olalım degilmiçok saol cnmm :)) doktorda öle söledi bu çıkan şeyler senin hamile kalmana engel diil sadece önlem almalıyız dedi bakalım haftaya sonucu çıkıcak inşallah temiz çıkar :))
çok saol cnmm hayırlısı bakalım sonuçları bekliyoruzz
hadi hayırlısııı bakalımm ozamn bu ay sonunda seni hamişmi görcez süpper hemen tutsun dualarım seninle :))
cnm benim inşallah öledirr içim rahatlasın die yaptırdım nolur nolmazz ama umutluyum :))
ayyyyy bitanem yaaa sen ne iyiy bi insansın allahım tüm dileklerini kabul etsinşallah benimde dualarım seninle en kısa zamnda güzel haberler gelsin inşallah :))
günaydın bitanem merak etme sen o geliceği zamanı biliyoo hayırlısıyla en kısa sürede gelicekkk :))
çok saol cnmm inşallah bişi yoktur hımm teşekkürler önerin için denicem :))
canım az kaldı hissetmene inan okadar güzel bir duyguki ben anneligi 2 oglumda hissetmiştim maşşallahı vardı hiç durmazdı veletim yerindekıslar gunaydın nasılsınızzz
paşam daha hıssetmıyorum ben arada bıseyler oluo sankı ama bılemıyorum bazen gazdan dolayıdır dıyorum ama aksamları yatmadan bıseyler oluo ıcerde sanırım ılerde gecelerı benı uyutmayacak ama gunduz hıc bısey yok arada pıt pıt yapıo sankı gıdıo yalnız benım agrılarım var cok korkuyorum genıtal bolge bazen acım acım acıo gecelerı hıc rahat degılım tedırgınım gunduzlerı ıs guc derken gecıoda geceler cok uzun be canımmm senınde bı doktor ıslerın bıtmedı be canım allah kolaylıklar versın
nazlım umudunu yıtırmeeee
dumancım mısafırler ne yapıooo
kızlar selam nasılsınız? ben zehirlendim yattım tüm günesraa çok zormuş yaa daha yeni gözümü açabildim...dün akşam annemgilde yemek yedik,gece birbirimizden habers,z annem babam ablam yeğenim hepimiz acillik olmuşuz,2 kilo çıkarmışımdır resmen geceden beri gözümü açamadım bugün,halada midem bulanıyo inşallah yarına toparlarım salak gibi 1 gün rapor istedm dr p.tesiye kadar yat demişti kafama vuruyorum şimdi yarın nasıl gideceksem bu halde neyse öpüyorum sizi dua edin benim için de çabuk iyileşeyim olurmuuu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?