- 25 Eylül 2011
- 7.499
- 11.352
- 498
- Konu Sahibi maharetcan
-
Es destegi her zaman cok onemli. Bebeklerle ilgilenen biri olmayinca insan boguldugunu hisseder. Bu konuda cok sukur sansliyim. Buyugunde de ayniydi destek oldu. ikizlerimizde de ayni sekilde her zaman yardimci oluyoBelki de benim eşim yeterince destek değildir ondan bu düşünceler üstüme üstüme geliyor
Almamak çocuk için ne kadar kötü olur kendimi onun yerine koyuyorum da,dünyayı daha tanımıyorsun bi derdin var ki ağlıyorsun ama anne yatıştırmıyor kendin baş etmeni bekliyor. hani derler ya anne karnında bile her şeyi hissediyor evet küçücük bi şey anlamıyor sanırız ama onlar her şeyi hisseder bence. Şimdi yine çocuğum olacak inşallah, bilerek olan bi gebelik değildi,hiç bi anlamda hazır değildim zor olur iki çocuğa bakmak kucağa alıştırma her ağladığında alma diyorlar ben yine alırım da gözüm korkuyor iki küçük bebeğe bakmaktan yine de vardır bi hikmeti Allah böyle nasip ettiyseYaaa farknda olmadan doğru olanları yapyorm demek ki.. Ağladığı an kucağıma almadğım zaman kendmi çok kötü hissedyorm kyamıyorm.. bide 20 gün küvezdeydi hç kyamyorm..
Ben uyku eğitimi vermedm, 1 yaşına kadar ortamızda uyudu. 12 ayda odasını ayırdım ama 2,5 yaşına kadar arada senle uyumak istiyorum dedi beraber uyuduk. Kendi uyutamazdı, meme destekli uyudu. Herkes yandın dedi, alışmış dedi. 27 aylıktı kendi kendine uykuya dalmaya başladı. Ve şu an kendi odasında sabaha kadar uyur. Yatayım desem yatma der. Büyüyor. Her canlı bebeğini böyle uyutuyor zamanı gelince çocum yolunu buluyor. Henüz çok ufak, çok bebek.Yaaa öyla mi ? Bana şuan alştr bebeği her ağladığında alma yannda uyumasn dyorlar.. ben kıyamadığım için alyorm yanmda uyutuyorm ama
Bebege uyku egitimi vermenin zarari bi yirmi yil sonra ortaya cikacak ama is isten gecmis olacakYaaa öyla mi ? Bana şuan alştr bebeği her ağladığında alma yannda uyumasn dyorlar.. ben kıyamadığım için alyorm yanmda uyutuyorm ama
Çok güzel bir nokta işte bu , kafa olarak rahat olmak ,Eğer imkanınız varsa kesinlikle birileri olmalı. Ben bu süreçte annemden destek gördüm. En azından kafa olarak rahatlıyorsınuz. Bebeği birileri oyaladığında siz az da olsa uyuyabiliyorsunuz. Yemek vs işlerle bir başkası ilgilenebiliyor. Ve bu destekçi kesinlikle pozitif biri olmalı sizi germemeli.
Icinizi ferah tutun, bebeginiz 3 aylik olana kadar memenizde yasayacak zaten, yapmasi gerekeni yapiyor :) 4 aydan sonra emme araliklari uzuyor, 6 aydan sonra ek gida ile daha duzenli emiyorlar. O yuzden ortada bir yanlis yok yani.Valla tek diyeceğim şey yıkanması konusunda bir kere yardm alın bakın nasıl yakarm yanlş brşey yapmayayım diye.. Çünkü senin doğruların ile eski insanlarn doğruları aynı olmuyor.. bebeğinizi kendinis yetiştirin.. Benim bebeğim ağlıyırdu sürekli bu çocuk aç emzir dediler bende bilgisizm doğrudur diye emzirdim durdum sonuç bebeğim meme dışında başka yerde durmuyor.. birde 2 aylık uzaklaştıramıyorum da güveni kaybolur dye..
Yaa Allah razı olsunIcinizi ferah tutun, bebeginiz 3 aylik olana kadar memenizde yasayacak zaten, yapmasi gerekeni yapiyor :) 4 aydan sonra emme araliklari uzuyor, 6 aydan sonra ek gida ile daha duzenli emiyorlar. O yuzden ortada bir yanlis yok yani.
Evet bende hiç istemiyorum ağlatarak uyutmayı emerken tatlı tatlı uykuya dalacağı zaman yatırıyorum onu yanımda bende yanında yatıyorum öyle uyuyor fıstığm.. İçim rahatladı teşekkün ederimBebege uyku egitimi vermenin zarari bi yirmi yil sonra ortaya cikacak ama is isten gecmis olacak
Su anda akli basinda doktorlarin hicbiri onermiyor aglatarak uyutmayi, tam tersi bebek uc aylik olana kadar dogdugunu anlamiyor yaninizdan ayirmayin diyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?