- 30 Ekim 2018
- 2.946
- 4.310
- 133
- Konu Sahibi maharetcan
-
Anneme karşı bilenmek beni yormaktan başka bir işe yaramıyor zaten de işte yıllardır tek hissettiğim için şimdi de daha yoğun hisler basıyor beni , ne annem ne Kv asla mecbur değiller ama insanlık hali olarak doğum yapan kızına çoğunluk yardım eder ya o sebepten ben de içten içe isterdim ama annem sağlık olarak zaten müsait değil ...8 aylik, farkli illerdeyiz. Bebegi yaparken anneme sormadim ki simdi yardima gelmedi diye sitem edeyim. Hicbir isi yok, gelse gelebilir ama mecbur degil ki. 30 yasinda kadinim inan ben bu yasimda zor bas ediyorum o kadin bu yasta nasil bas etsin. Sen de annene karsi doldurma kendini. Inan zorunda degiller bakmaya. Sakin yanlis anlama sen de haklisin yoruluyorsun, bunaliyorsun cok haklisin ancak annene karsi bilenmeni istemem.
Sorum tam olarak başlıktaki gibi arkadaşlar
Aldıysanız kimden ve ne kadar sürelerle aldınız ?
Ben bu süreçte çok yalnız hissediyorum kendimi
Oğlum şuan 3.5 yaşında ve 3 yaşına kadar kimseye keyfi bırakmadım kendim baktım sadece iki defa mecburi kürtaj olmak zorunda kaldığımda anneme bıraktım hastahaneden çıktığım gibi de oğlumu alıp evime döndümGün içinde de mi istemedin , ya da bebeği hiç mi onlara bırakmadın bir kaç saatliğine
Ben almadım daha doğrusu güya yardıma gelenlerin zerre yardımı olmadı. Çok yıprandım uzun süre depresyondayım Çünki bebeğim zor bi bebekti. 2. Bebeğim olursa hiç kimseyi çağırmayıp arada geli gidecek yardımcı bulacagım. 2 3 gune bie yarım gün uğrayıp ortalıgı toplayacak birini. Annem yada kayınvalidem yardım edebılecek kımse ler degıller eger yardım edecegıne inanıyorsan yardıma çağırabılırsin.Sorum tam olarak başlıktaki gibi arkadaşlar
Iste kimse karismayinca çocuk da uslu oluyor çünkü psikolojiniz rahat ise cocuk hissediyor bunu
Dördüzler miCocuklari yogun bakimdan cikardik ilk 5 gun tek basima baktim esimle sonra kv geldi 1.5 sene yanimizda kaldi yardimci oldu sagolsun simdi 4 yasini gectiler 1.5 yasindan beri tek bakiyorum
Evet :)Dördüzler mi
Hayir. Hic yapmadi. O halimle bir de ben ona sofra hazirladim yemek yaptim. Gelmeseydi ben ne bulursam yerdim. Bir de emzirirken falan odaya girip basinda oylece beklemesi, surekli akil vermesi falan beni cok yipratmisti. 20 gun kaldi ama o 20 gun bana 20 sene gibi geldi. O gittikten sonra lohusa depresyonuna girdim zaten. Sukur geldi gecti.Çok Zorrr
Yemek vs yapmadı mı
Aldım, alıyorum.Sorum tam olarak başlıktaki gibi arkadaşlar
Yaaa öyla mi ? Bana şuan alştr bebeği her ağladığında alma yannda uyumasn dyorlar.. ben kıyamadığım için alyorm yanmda uyutuyorm ama
Öyle yapıyorum kimseyi dinlemiyorum... Dinleyemem de zaten azıcık ağlamaya başladığı zaman içim gidyor.. yalnız olmasını istemiyorum asla..Aldım, alıyorum.
Kızım doğmadan önce eşim işten ayrılmıştı bebeğin ilk günlerini kaçırmamak için. Ki zaten iş nedeniyle annemin yanındaydık, iyi denk gelmişti. (Biraz dağınık bir sistemimiz var) Yani doğumdan sonraki süreçte ilk 3 ay hem eşim hem annem vardı. Ben bebeğe baktım, eşim bana baktı, annem temizlik - çamaşır vs ilgilendi.
Eşim faklı bir şehirde çalışmaya başlayınca yanına taşındık, bebeği bakıcıya vermemek için annem bizim yanımıza geldi bu sefer. Zaten yalnız yaşıyordu, ona da değişiklik oldu diyebilirim.
Yuvarlanıp gidiyoruz işte.
Annem kreş yaşına kadar yanımızda olur en az diye düşünüyorum. Benim şansım eşim ve annemin çok iyi anlaşıyor olması.
Okullar tatil edilince annem ciddi bir rahatsızlık geçiren anneannemi görmeye gitmişti, işler ciddileşince kaldı dönmedi. Yaklaşık 2,5 aydır başbaşayız hanımefendiyle. Olmuyor mu, oluyor. Ev daha dağınık, çamaşırlar Allah'a emanet.
Bir robot süpürgem var, adı Katya. Elim ayağım, kolum bacağım, gözümün bebeği, evimin çiçeği. En azından sil süpür derdim olmuyor, müthiş bir rahatlık. Ben uyguna almıştım, sonra baya zamlandı. Makul bir şey bulabilirseniz kesinlikle tavsiye ederim.
Öyle diyenleri lütfen dinlemeyin.
Bebeğiniz gezegene yeni indi, koskoca dünyada sadece sizi tanıyor ve onun için her şey çok büyük ve korkutucu.
Kokunuzu, sıcaklığınızı hissetsin, güvende olduğunu, sevildiğini bilsin. Düşünsenize eliniz kolunuz bağlı, en sevdiğiniz insan sizi duyuyor ama cevaplamıyor.
Benim tosbağa da hep kucaktaydı. Hiç de öyle kucak delisi değildir, evde tıpır tıpır dolanır. Sokağa çıkabilse sokakta da dolanacak da, daha kısmet olmadı karantina meselesinden.
Güle güle büyütün, koynunuzda kokunuzla mutlu büyüsün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?