evet sekretelik yaptım.öğretmenden çok biliyorm gibi bir iddiam olmadı hiçbir zaman.tam 2 yıl çalıştm hemde:82:
konu içinde tüm yazdıklarımı okuyanlar anladı ne demek istediğimi
amandabeni merak edermiş
hadi sizde sağlıcakla kalın
egonuzu hırpalamayın..iddianız olmadı da neden ıthamda bulundunuz?ınsanları olumsuz yönde eleştırmiş olmasanız bır tek sıze onca kişi cvp vermez..aklın yolu bırdır..ne kadar zamandır aynı dılden konuşur olduk bılemedım..sizi değil ama,nıye tavrınız eleştırıldı? sorumu anlamadığınızı merak edıyorum..o komık sahıden nıye anlamıyorsunuz
tüm okuyanlar anladıysa bu alıntı olan msja bıır başkası tarafından size verılen cvp nıye var? demekkı bıryerlerde bırşey yanlış..bence sız yaptığınıza cvp verılmeyecek sandınız..şimdide ben demedım demesenız çözüm çok daha kolay..değil mi??
kalın sağlıcakla
Kesinlikle aldırırdım diyenlere bi sorum var.Acaba sağlıklı bebeği olacanı bildiği halde doğduğunda sakatsa ya da biraz sonrasında sakat olursa ne yapardınız tıpkı kürtajdaki gibi alır neşteri makası kesermiydiniz yavrunuzu,ya da öldürtüymüdünüz.Hem de yavrum ben sana bu kötülüğü yapamam seni böyle yaşamaya mecbur edemem diyerek ! Bu soru bile insanın tüylerini nasıl diken diken ediyor töbe töbe o ne demek diyesi geliyor insanın.Ha anne karnında o bebeğin canına kıyılmış,ha doğunca ne farkediyor acaba merak ettim?
Hem dinen hem vicadanen hangi akla sığıyor?
hiç düşünmez aldırırdım
ne hakkım var çocuğa bu acıyı çektireyim?
engelli çocuğu aldırmak diyenler bi zahmet ftr merkezlerine gitsinler
orada konuşamayan,yürüyemeyen,kendini hiç bilmeyen çocukları gördüler mi acaba?
görmekle kalmayıp aileleriyle sohbet ettiler mi?
ben ftr merkezinde sekreter olarak çalıştım.haliyle her tür insanı gördüm
inanın babalar o çocuklara el sürmüyor.hep anneleri bakıyor
bi çocuk var,kakasını yapamıyorda annesi kulak çöpüyle çıkarıyor
soruyorum yahu ultrasonda belli olmadı mı diye?
evet diyorlar,aldırmadık.günah dediler,yazık dedier
ama şimdi çok pişmanız diyenler var.abartmıyorum!..
bi zahmet pc başından kalkında tam 1 hafta o merkezlere gidin,çocuklara bakın
benim çocuğum olsaydı bunlardan biri diyin....peki ya ölseniz o yavruya ne olacak?
sonra konuşun aldırılıp,aldırılmayacağını....!
asla aldırmam..ALLAH korusun cana kıyılmaz..bu hatallı uretım al gerı mı dıyeceğim..tövbe yarabbım..
evet ağır çok ağır bır sorumluluk bu..ama cana kıyacak kadar bencıl olmayı gerektırmez..
kendi vicdanım rahat olacak diye,evladıma çektirmezdm
hangisi bencillik sizce
acı çekmesın ölsün?? öyle mı? dıyelım zıhınsel engellı ve kendı durumunu ıdrak edemıyor..anne mı üzülüyor yoksa çocuk mu?
ayağı kırılan at değil ki bu can ımha edeyım.
.
anne baba olmanın kolay olduğunu sıze kım söyledı ki?? sızde en az bıızm kadar sanal klavyesınız unutmayın..
ben orada öğretmenlık yaptım..evet zor durumdalar evet aileler yorgun..ama sorun bakalım ötenazı kabul ederler mı? teklıf edın "kürtaj olanağı yok gel ötenazı yapalım?" karnındakı de evlat gözunun önundekı de..kımseyı pc başında ahkam kesmekle ıtham edebılecek mercı sız değilsinız..sızın gıbı bızde açılan başlığa yorum yapıyoruz..
kımseye empoze ettığımız bışeyde yok..ama ızın verınde söz konusu olan şey can olunca,sizin kadar bızde bılelım..
kaç ulkede kürtaj yasak bılıyor musunuz? kaç kadın bunun için eylem yapıyor..bahsedılen şey kürk gıyer mısın gıymez mısın değil..
"canı alır mısın almaz mısın?"
evet acı çekmesin ölsün.neden bile bile acı çektireyim
yaa düşünsenize ağzını açıp derdini anlatamıyor,bi tacize uğrasa söyleyemiyor
kaç zihinsel ve bedensel engelli gördünüz,inanın ben onları ilk gördüğümde kaç kez ağladm.benle göz göze geldiklerinde nasıl üzüldüm
eğer gerçekten görmüş olsanız böyle konuşmazsınız
özel eğitim merkezlerinin asgari ücretle çalıştırdıığı,lise mezunu eğitmenler(!) sizin gibi düşünüyor
gidin gerçek ftr uzmanları,gerçek zihinsel engelli öğretmenlerinin kaçı böyle düşünüyor?
hadi yaaa demek ki merci değilmişim
siz nesiniz peki?
yorumlarınıza bakın öyle konuşun,imha edeyim-hatalı üretim kelimeelernii kullanan sizsiniz ben değil.çelişmeyin lütfen!
sanki siz gerçeksinizde bi ben sanalım
önce okuduğunuzu anlayın,ben istediğim yorumu yaparım hanfendi
siz karışamazsınız
ben ahkamda kesmiyorm
aldırmazdım.eee neden?
Allah vermiş alamam.
ee sonra,düşünün çocuğa nolacak ya ölürseniz kim bakacak
ne biliyorsn öleceğini?
üfff cidden saçmalık hepsi
elinizdeğmişken aldırmazdm diyenlere haber verinçünkü siz benm sorularıma cvp veremiyorsunuz
aldırmazdım dıyenlere hıtaben yazıdğınız şey uzerıne tavrınızı eleştırdık dıye bu kadar kıbar davranmanız çok hoş:)) halada sözumun arkasındayım..yetkılı mercı gıbı o mesajı kaleme almasaydınız bışey yazmazdım:)
hala kalkıp kımlerın benım gıbı olup olmadığı sallamasyonunuda yapmışsınız..sonrada ıthamı ben yaptım..pes..
ben lise değil unıv.mezunuyum..ve orada öğretmenlık yaptım..bızzat sınıfın ıçınde bırebır eğitım yaptım..aileler tanıdım..izin verın bızde bılelım bırşey..boş keseden değil yanı unutmayın..ıtham demek benım kullandığım şkılde ıse TDK yı ınceleyın derım:))
sizin anlamadığınız şey şu benım konuşmamda..
şunu şunu bılın oyle konuşun gıbı bır tavır haddınız değildi..eğer benı gerçektn rahatsız eden siizn bu lafınız olmasaydı saygılı şekılde aldıracağını anlatanlarada bır kelam ederdım..değil mi? ben anlattım umarım anlarsınız..
tuhaf geliyor demedim,çok üzülüyorum dedim
benmm söylediklerim size batıyor galiba
yetkili merci gibi yazan sizdiniz,ben kmseye ithafen yazmadm
imha,hatalı üretim söcüklrini kullanAn bir eğitmen (!)
haddimi bilmezsem siz mi bildireceksiniz
siz benm bu konuya yazdıklarımı baştan aşağı okuyun
ben baştan ngelli olacağını bilsem aldırırdımm dedim.
sonradan engelli olsa Allah muhafaza ailemden herhangi birini bırakmam
böyle bir şey yazmadm
varsa bulun çıkarn
başttan okusaydınız dediklerimi anlardınız
anne karnında engelli olduğunu bilsem aldırırdım dedm
sonradan oluşanbir engelde bırakmam ailemi
bu ikisi arasında çok fark var
amin,cümlemizin sevdiklerini Allah korusun
yöresel bi söz var bizim oralarda: eli ayağı düzgün,insan sıfatlı olsun kız-erkek farketmez derler
teşekkür ederim iyi dilekleriiniz için
owww TDK yı bılmem ama,eğitım konusunda ve ortamında bır eğitımcıden daha çok şey bılen bır sekreter olmaz..arkadaşlık edersın konuşursun ama eğitım ortamı olunca o grup dışarda kalır ..benım uslubuma gelınce bır doktorda avukatta psıkologta bu dili konuşur olağan olmayan durum belirtırken..siz rahat olun o yonden..
madem kendı mesleğim ya da harıcınde söyledıklerımı söylememyın ben burada siz hazmedemıyorsunuz
benım soyledıklerıme kulak tıkayın sızsınız..yola devam..anlamaya nıyetsıze öğretmeye kalkacak değilim..batmak matmakhey ALLAHIM..ELINDEN GELSE KOVACAK BURDAN..
sadece söyledığınızden ve tavrınızdan rahatsız olan ben olsaydım siZİ ciddiye almaya devam ederdım..ben ve başkaları tarafından tavrınız dolayısıyla eleştırılmek sıze ağır gelmış..kımseye hıtap edıp ıthafen yazmadınızda bu ınsanlar sizi baz alıp konuşuyor..tek karşıt görüş siz mısınız acaba?? takkeyı önunuze bır koyun..bıde bunu düşünun cımbızlamadan..size nıye onca ınsan kınama yazdı dıye?????
HADI KALIN SAĞLICAKLA..
evet sekretelik yaptım.öğretmenden çok biliyorm gibi bir iddiam olmadı hiçbir zaman.tam 2 yıl çalıştm hemde:82:
konu içinde tüm yazdıklarımı okuyanlar anladı ne demek istediğimi
amandabeni merak edermiş
hadi sizde sağlıcakla kalın
egonuzu hırpalamayın..iddianız olmadı da neden ıthamda bulundunuz?ınsanları olumsuz yönde eleştırmiş olmasanız bır tek sıze onca kişi cvp vermez..aklın yolu bırdır..ne kadar zamandır aynı dılden konuşur olduk bılemedım..sizi değil ama,nıye tavrınız eleştırıldı? sorumu anlamadığınızı merak edıyorum..o komık sahıden nıye anlamıyorsunuz
tüm okuyanlar anladıysa bu alıntı olan msja bıır başkası tarafından size verılen cvp nıye var? demekkı bıryerlerde bırşey yanlış..bence sız yaptığınıza cvp verılmeyecek sandınız..şimdide ben demedım demesenız çözüm çok daha kolay..değil mi??
kalın sağlıcakla
,ne iddiam varmış,neyi hırpalıyomuşum?
kimi eleştirmişim
ben artık şunu anladm sizin benle bi probleminz var
kimbilir hangi konuda sizinle ya da varsa kankanızla zıtlaştıkta böyle yapıyorsunuz
ben demedm demiyorm varsa bulun çıkarın
çünkü sizinle dünyaya aynı pencereden bakmıyoruz
Kesinlikle aldırırdım diyenlere bi sorum var.Acaba sağlıklı bebeği olacanı bildiği halde doğduğunda sakatsa ya da biraz sonrasında sakat olursa ne yapardınız tıpkı kürtajdaki gibi alır neşteri makası kesermiydiniz yavrunuzu,ya da öldürtüymüdünüz.Hem de yavrum ben sana bu kötülüğü yapamam seni böyle yaşamaya mecbur edemem diyerek ! Bu soru bile insanın tüylerini nasıl diken diken ediyor töbe töbe o ne demek diyesi geliyor insanın.Ha anne karnında o bebeğin canına kıyılmış,ha doğunca ne farkediyor acaba merak ettim?
Hem dinen hem vicadanen hangi akla sığıyor?
Doğmuş bir çocukla, yani artık hayatta olan yaşayan nefes alan düşünen ve hisseden bir bireyle, ana rahmindeki cenini aynı kefeye koymayı benim mantığım almıyor, bu mantıkla şimdi çocuğunuzun ölmesiyle, düşük yapmanız aynı şey mi? Böylesi bir durumda da kürtajla cinayet aynı şey değildir. Tecavüz sonucu hamile kalan bir kız çocuğu, ya da gebelik nedeniyle ölüm tehlikesi yaşayan bir kadın kürtaj olduğunda, kendi öz evladını öldüren bir canavardan farksız mı oluyor sizin gözünüzde?
Hukuk devletinde yaşıyoruz, yasalar zaten, hangi durumlarda gebeliğin yasal olarak sonlandırabileceğini belirlemiş, işin dini boyutunu tartışmak da anlamsız bu konudaki fikirlerimi yukarıda yazmıştım zaten...
bende bu düşünceyi anlayamıyorum... pek tabii inanç meselesi ama ben o bebekle sınanıosam bebegin suçu ne... hem kendimi hem bebeği düşünerek aldırırdım. onun gelecegi dünya zaten kötü, birde ben girmeyim günahına.
( sakat bir bebegin tüm yaşamına hatta ölümüne acıı cekişine şahit oldugum için bu kadar tepkiliyim..)
Allah bizi bununla sınamasın demeliyim bu durumda ...
engelli çocuğu aldırmak diyenler bi zahmet ftr merkezlerine gitsinler
orada konuşamayan,yürüyemeyen,kendini hiç bilmeyen çocukları gördüler mi acaba?
görmekle kalmayıp aileleriyle sohbet ettiler mi?
ben ftr merkezinde sekreter olarak çalıştım.haliyle her tür insanı gördüm
inanın babalar o çocuklara el sürmüyor.hep anneleri bakıyor
bi çocuk var,kakasını yapamıyorda annesi kulak çöpüyle çıkarıyor
soruyorum yahu ultrasonda belli olmadı mı diye?
evet diyorlar,aldırmadık.günah dediler,yazık dedier
ama şimdi çok pişmanız diyenler var.abartmıyorum!..
bi zahmet pc başından kalkında tam 1 hafta o merkezlere gidin,çocuklara bakın
benim çocuğum olsaydı bunlardan biri diyin....peki ya ölseniz o yavruya ne olacak?
sonra konuşun aldırılıp,aldırılmayacağını....!
Aldırmazdım diyenlere bir sorum var:
Acaba bile bile doğuracakları engelli çocuklarının yanında ,onların ömrünün sonuna
kadar kalıp,onlara bakmanın,sevgi ,şefkat,ilgi göstermenin garantisini
verebiliyorlarmı?
Engelli çocuğun hayatından ansızın çıkıp gitmemenin garantisi..
Bu zalim dünyada onları çaresiz ve başkasına muhtaç bırakmamanın garantisi...
Bu bencilliklerinden dolayı bir gün vicdan azabı çekmeyeceklerinin garantisi..
Ya da bu hayatın onların tercihi olmadığını,annesinin bunu bile bile onu dünyaya getirdiğini ve bence bencillik yaptığını o yavruya anlatabilecekler mi,bunu göze alabilecekler mi?
Birbirimize hakaretler etmeden,konuyu dinen yargılamadan sadece konu hakkındaki yorumlarınızı belirtin lütfen.
İkili sohbet ve tartışmalar,suçlamalar ve hakaret içeren yorumlara uyarı verilir hatırlatayım.
Doğmuş bir çocukla, yani artık hayatta olan yaşayan nefes alan düşünen ve hisseden bir bireyle, ana rahmindeki cenini
bir bebek sağlıklı da olsa engelli de olsa yeni doğduğunda zaten düşünemez,ayrıca anne karnındaki bebek nefessiz mi cansız mı ? CENİN diye tabir ettiğiniz şey kasap reyonunda duran bir dalak parçası gibi mi sizce?
Düşük olursa zaten başkadır,annenin sağlığını ve hayatını etkileyecek derecedeyse de zaten bunlar söz konusu olmaz mecburidir artık.Ama söz konusu olan ve bu konuda da sorulan şey başkadır.
Kürtaj ( hayati risk taşımadığı ) haricinde benim için elbette cinayettir ilk yorumumda da bundan bahsettim zaten.Ha anne karnında ha doğmuş farkeden bir şey yok.Ha siz anne karnındakini CANSIZ zannediyorsanız o ayrı.
Ha bu arada eğer bilmiyorsanız söyleyim işin yasal boyutu da dini boyutu da aynıdır.İkisinde de söz konusu hayati riskse eğer bebek alınır.Ha sizin dediğiniz hukuki ve yasal boyutunda da yasal süre zarfında isterseniz aldırmayı uygundur tabi ama işin dini ve vicdani yönü yine ANNENİN kararına bağlıdır.Dini boyutuyla siz isterseniz ilgilenmeyin herkesin inancı kendine ama dini boyutunu da düşünen insanlara da saygı lütfen..Hukuk devletinde yaşıyor olmamız bunu değiştirimiyor çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?