Bebeğinizin ENGELLİ olacağını bilseydiniz.....onu aldırırmıydınız?

aldırmana saygı duyuyorum ama bu kadar kesin vekati konuşma istersen Allah korusun belki senin bebeğin öyle olacak ozaman ne yapacaksın.. sağlıklı doğdu diyelım bi havale gecırıp beyni felc olsa ne olacak,kucagından dusurdun yada baska bi etkenden dolayı kolunu kesseler o bebegın ozaman ne olacak?? ozamanda mezara yada camii avlusuna mı bırakacaksın?!! Allah herkese hayırlı evlatlar nasip etsin..
müsadenle sunu soylemek isterım;orta2ye giderken fen bilgisi öğretmenımızın oğlu hem fiziki hemde yasıtlarına göre zekası biraz geriydi.. bi boş derste sanırım bize karsı gunah cıkardı.. baska bi öğretmen arkadasıyla aynı zamanda hamılelık gecırmısler ama o arkadası hem sıgara hem alkol içiyormus ,bizim hoca boyle yapma cocugun sakat olur demıs.. obur oğretmende amann olursa bakarım nolcak demıs.. bizim hocada ıyy düşünemıyorum oyle bişey olsa aldırırım ben demıs vsvs neyse.. ozamanlar ultrasonda bu durumu cocugun ortaya cıkmamıs (tabı ozamanlara göre teknolojı çok gerıydı) eger bilseymıs kesın aldırırmıs ama şimdi mecbur bakıyormus falan filan... şimdi o hocanın cocugu kocaa delikanlı oldu 23 yasında.haa birde çernobil nukleer sant patlamasına baglıyor cocugunun boyle sakat olmasını ama neden diğer öğretmenin cocuguna bişey olmadı diyip yıyıp bitiriodu kendını...
neyse..
Allah senınde gonlune göre versin..eli ayagı aklı fıkrı duzgun olsun (herkesınkı tabıkı) ama kesin ve katii bi şkılde bu kadar net konusmamalıyız dıye dusuyorum

size saygı duyarım ama onu sırf engelli diye aldırmam ben komsumuzunda engelli kızı var ama annesi ve ailesi o kadar ilgi göstermiş egitmişler benim kadar anlıyo herşeyden hastalıgıda down sendromu ve bir çok kişi biliyorum ki hamileyken engelli diye teşhis konulan bebekleri gayet saglıklı bir şekilde dünyaya geldi.allahın takdiri bu sınıyor hepimizi.

tuhaf geliyor demedim,çok üzülüyorum dedim
benmm söylediklerim size batıyor galiba
yetkili merci gibi yazan sizdiniz,ben kmseye ithafen yazmadm

imha,hatalı üretim söcüklrini kullanAn bir eğitmen (!)
haddimi bilmezsem siz mi bildireceksiniz

siz benm bu konuya yazdıklarımı baştan aşağı okuyun
ben baştan ngelli olacağını bilsem aldırırdımm dedim.
sonradan engelli olsa Allah muhafaza ailemden herhangi birini bırakmam
böyle bir şey yazmadm
varsa bulun çıkarn

başttan okusaydınız dediklerimi anlardınız
anne karnında engelli olduğunu bilsem aldırırdım dedm
sonradan oluşanbir engelde bırakmam ailemi

bu ikisi arasında çok fark var

amin,cümlemizin sevdiklerini Allah korusun
yöresel bi söz var bizim oralarda: eli ayağı düzgün,insan sıfatlı olsun kız-erkek farketmez derler

teşekkür ederim iyi dilekleriiniz için

Zaten insan doğurmama kararını bana bir şey olursa kim bakar kim sahip çıkar diye düşündüğü için alır o ayrı, ama doğurma kararı alan da sadece kendini düşündüğü için değil engelli de olsa yaşam hakkı olduğu için Allahın verdiği cana kıymamak için doğurma kararı alır. Bu da benim sınavımmış deyip kendini o çocuğa adar, eminim çevrenizdeki engelli insanların aileleri de böyle yapmıştır. Zaten Allah da böyle emretmiyor mu?
Yani böyle bir çocuğu doğuran anneye kendini düşünüyor bencillik ediyor diye bakılmaz, katılmıyorum

aldırırdım ve aldırdım
alırmazdım diyenler sadece dini yönden bakıyorlar olaya bence ama olayın bir sürü farklı yönü var her fikre saygı duyarım ama ben aldırdım çok üzüldüm kahroldum çok acılar çektim ama yine olsa yine yaparım piman değilim

owww TDK yı bılmem ama,eğitım konusunda ve ortamında bır eğitımcıden daha çok şey bılen bır sekreter olmaz..arkadaşlık edersın konuşursun ama eğitım ortamı olunca o grup dışarda kalır ..benım uslubuma gelınce bır doktorda avukatta psıkologta bu dili konuşur olağan olmayan durum belirtırken..siz rahat olun o yonden..
madem kendı mesleğim ya da harıcınde söyledıklerımı söylememyın ben burada siz hazmedemıyorsunuz

benım soyledıklerıme kulak tıkayın sızsınız..yola devam..anlamaya nıyetsıze öğretmeye kalkacak değilim..batmak matmakhey ALLAHIM..ELINDEN GELSE KOVACAK BURDAN..

sadece söyledığınızden ve tavrınızdan rahatsız olan ben olsaydım siZİ ciddiye almaya devam ederdım..ben ve başkaları tarafından tavrınız dolayısıyla eleştırılmek sıze ağır gelmış..kımseye hıtap edıp ıthafen yazmadınızda bu ınsanlar sizi baz alıp konuşuyor..tek karşıt görüş siz mısınız acaba?? takkeyı önunuze bır koyun..bıde bunu düşünun cımbızlamadan..size nıye onca ınsan kınama yazdı dıye?????
HADI KALIN SAĞLICAKLA..

Son düzenleme:

bende bunu dıyorum..yapılan yorumu ahkam yargılamadan yazabılene amenna..yoksa herkese verılecek bır cevap var..

ben sadece şu bir ayda gördüğüm duyduğum şeyleri paylaşacağım..

zihinsel engelliler sınıf öğretmenliği kursuna gittim ve orada bir sürü şey öğrendim.. özürlü bireyler elbette elden gelindiğince kendi yaşamlarını sürdürebilmeleri için eğitiliyorlar ama malesef hepsinde başarıya ulaşılamıyor.. aralarında mükemmel işler yapanlar da var tuvalet becerisi dahi gelişmeyenlerde.. aileler ağlıyor ben elbetteki çocuğuma bakarım ama benim başıma bişey gelirse?!

Allah kimsenin başına vermesin çok zor bir karar çünkü testlerin güvenirliği malesef ki %60 ve bu oran ile aldırma kararı vermek zor..

insanın o psikolojisi durumu nasıl olr blinmez ki şimdiden aldırırdım ya da kesinlikle onu doğururdum dyemiyorum.. hele hele o çocuklarla eğitim yaparken yaşadıkları zorlukları görünce

koskaca bir birey anne dedi diye annesi hıçkırarak ağlayabiliyorsa bu anne yüreğidir! ama ya sonra..

tek söyleyebileceğim özür doğuştan olmayabilir de yeterki bu konuda bilinçli olunsun!

büyük konuşmak istemem ama Allah korkusu yüzünden aldırmazdım... :18::18::18:

allah korusun kimsenin başına gelmesin ama sanırım bende aldırırdım.çocuğuma bile bile bu haksızlığı yapamam heralde. allah hepimize hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip eder inşallah.

yanlış anlama sakın her yoruma açığım ve fikrine de saygı duyuyorum ama sadece şunu söylemek istedim. sadece işin dini yönünü düşünüyorsunuz demişsiniz ya. bence başka yöne bakmaya gerek yok dini yönü varken. yani BENCE bu olayda dini yönünün yanında farklı yönleri de var diyerek çocuk aldırmak, dinen günah ama bi de farklı yönü var diyerek örneğin nasılsa ölecek acı çekmesin diyerek birini öldürmeye benzer ya da dinen hırsızlık yapmak günah ama ben zenginden alıp fakire veriyorum bu sevap olabilir diye düşünmek gibi... yani BENCE dinen yasak olan günahtır ve kesinlikle yapılmaması gerekir. dediğim gibi sana karşı yazdığım birşey değil bu tamamen benim fikrim. sonuçta burası da birnevi tartışma fikir alışverişi yeri olduğu için düşüncelerimi yazdım sadece.

ve kızlar tekrar ediyorum kesinlikle büyük konuşmak istemiyorum bu konularda. Allah kimsenin başına vermesin çok zor bir karar kesinlikle ama şu da açık ve net bir gerçek ki annenin ölümü sözkonusu olmadıkça çocuk aldırmak en büyük günahlardandır. ben ne yapardım bilemiyorum ama şuanda başıma gelmediği için rahat konuşuyorum belki ben olsam aldırmazdım ((

Bir an bile tereddüt etmeden aldırırdım, günahı benim boynuma, yaşam boyu kendi evladımın gözlerimin önünde acı çekişini çaresizce izlemektense, hastane köşelerinde ömrünü çürütmektense, cehennemde yanmayı tercih ederim.

günahı benim boynuma başkada hiçbir bireyi ilgilendirmez bence bu benim ve eşimin alacağı bir karardır kimseye laf düşmez bu da benim fikrim ne de olsa burası bir nevi tartışma platformu demi ama

çok zor bi durum tabiki ama herşeyden önce ilk tercih inancımdan yana olurdu onu yaratan rabbim bana sorarak değil kendi nasıl dilerse öyle yaratır hem ben yavruma kıyamazken rabbimiz nası kıysın bunlar insan için tamamen imtihan vesilesidir ve sabretmek gerekir ama kesinlikle zor bi durum......rabbim yaşayanlara yardım etsin inş.

Rabbim kimseye yasatmasin insaallah
böylesi bir durumu ikilemi böylesi bir karar anini
ama ALDIRMAZDIM diye düsünüyorum
tamam bakanda bakilan icinde cok zor heleki akli basindaysa anlar durumda olursa
ama bu devirde imkanlarda cok cok iyi
cünkü engelli olmayi o bebeis kendi secmiyo
cani veren Rabbim böylesini uygun görüyo
benden belki diger tarafta hesap sorar yavrucagim bana neden kiydin zaten bir engelim vardi neden sende engelledin diye
Rabbimin hesabini zaten veremem böyle bir kararda
Allahim herkeze saglikli hayirli evlatlar nasip etsin insaallah
hem suda var ki bugünümüzün yarininda bizlerin ne olacagi belli diil
HEPIMIZ BIRER ENGELLI ADAYIYIZ ZATEN​

evet sekretelik yaptım.öğretmenden çok biliyorm gibi bir iddiam olmadı hiçbir zaman.tam 2 yıl çalıştm hemde:82:

konu içinde tüm yazdıklarımı okuyanlar anladı ne demek istediğimi
amandabeni merak edermiş

hadi sizde sağlıcakla kalın

Arkadaşım ben senin yazdıklarını okudumda anladımda...sende benim yazdıklarımı okumuşsun belli ama anlaşılmamışım galiba...herkesin düşünce farklılıkları tabiki var herşeyde olduğu gibi tabiiki bu konuda da görüş farklılıkları olacaktır...aradaki fark şu benim için ister anne karnında ister dünyaya gelmiş olsun can candır...ben kıyamam...aslında daha açık konuşabilirim ama bebeğini aldırmış arkadaşları daha fazla üzmemek için daha fazla açmak istemiyorum...sana ve senin gibi arkadaşların düşüncelerine tabii ki saygı duyarım kesinlikle bir cvp dahi yazmazdım ama sadece sana değil diğer arkadaşlarada söylüyorum ben bebeğini aldırmamayı tercih eden arkadaşlara bencil,kendini düşünüyor gibisinden ithamlarda bulunmamak lazım...eğerki ben kendimi düşünüyor olsam zaten direk olarak bebeği aldırırdım sonuçta onunla birlikte zahmetli bir yolculuğa ben çıkıcam...aldırmamayı tercih ettiğimde dini yönden ağır bastı evt ama inanın sadece o değil sizin söylediklerinizde dahil artı eksi bin tane şey geçiyor insanın aklından tabii ki benim kararım aldırmamak yönünde oldu...belkide ben yaşadığım için böyle söylenince hassaslık gösterdim bilemiyorum...başta sadece yorumumu yazdım hatta başımdan geçeni anlattım ki yanılma paylarıda olabiliyor en azından daha dikkat edin iyice düşünün sonra karar verin gibisine...yaşamadan kimse kimseyi suçlamasın gibisine nedenleri açıklamaya çalıştım elimden geldiğince aslında söylenecek o kdar şey varki...ama şu anda bakıyorum sadece sen değil herkes birbirine bir şeyler söylüyor konu tartışmaya çoktan dönmüş...herkes birbirini suçluyo...bu herkesin tabii ki kendi kararı...herkes tabii ki inandığı şeyin arkasında duruyo ve konuşuyo..gerci form yetkilisi sanırım kendisi ile aynı şeyi düşünmeyen kişileri bencillikle itham ettikten sonra bize ne kalmış değil mi yaa...arkadaşım sana evt çok cvp gelmiş nedeni ne biliyomusun sen sadece bebeğini aldırmış annelere bencillik,siz öldükten sonra onlar ne olucak vs.gibisine şeyler söylemenden çok o kişilerin inançlarına yönelikte farkında olmadan aldırmazdım.ee neden?Allah vermiş... alamam gibi şeyler yazmışsın...istersen daha önceki yorumlarına bi bak arkadaşım aslında kötü anlamda söylemiş olabileceğine inanmak istemiyorum ama farkında olmadan karşındakileri kırıyorsun...Bende sözlerimde her ne kadar bunu yapmak istemesemde aldırmama nedenlerini açıklamak için aldırmış arkadaşları incitmiş olabilirim bunun için üzgünüm...ama amacım henüz aldırmamış olanların bir daha düşünmesini sağlamaktır...çünkü hiçbir annenin hiçbir şekilde içi sızlamadan böyle bir şeyi yapabileceğini zannetmiyorum...mecbur kalmıştır kendine göre nedenleri vardır ama eminim kimbilir ne kadar savaşmıştır kendiyle...Rabbim kimseyi böyle bir seyi yaşamak zorunda bırakmasın...dile kolay geliyor da bide yaşayınca sen gelde o yüreğe sor...Allah herkese hayırlısıyla sağlıklı evlatlar nasip etsin...dermansız dert vermesin...

dinin yanında tıp ve bilim bana şans tanımışsa, kusura bakmayın buda benim fikrim, göz göre göre niye hasta çocuk dünyaya getireyim. herşey bizim elimize verilmiş sunulmuş, iyi yönde kullanıldıkça, glecek nesilleri niye köreltelim...
hergün ölmek lafını, ancak bu olayı yaşayan anneler anlar, bu konuda yaşamayanların yorumunu kusura bakmayın dinlemem bile...,
bende 17 haftalık bebeğimi aldırdım. pişmanlık duyuyorsun, uykuların kaçıyor, tekrar başıma gelirmi diyorsun, hata mı diyorsun, sonuçta hepimiz insanız ve vicdanımızla hep başbaşayız. önemli olan mantıklı karar vermek. geleceğe umutla bakabilmek...
eğer o hasta çocuğa çok iyi imkanlar sağlayabileceksem, çünkü çok özel şartlar gerekiyor kimi zaman, sadece olay down sendromu değil herkezin bildiği gibi... yüzlerce hastalık var ve semptomlar çok farklı...
neyseki diyeceğim, herkesin yawrusu kıymetli, doğmadan bile...
burda acımasız eleştirilerde bulunmamak lazım, hepimiz anneyiz değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…