evet acı çekmesin ölsün.neden bile bile acı çektireyim
yaa düşünsenize ağzını açıp derdini anlatamıyor,bi tacize uğrasa söyleyemiyor
kaç zihinsel ve bedensel engelli gördünüz,inanın ben onları ilk gördüğümde kaç kez ağladm.benle göz göze geldiklerinde nasıl üzüldüm
eğer gerçekten görmüş olsanız böyle konuşmazsınız
özel eğitim merkezlerinin asgari ücretle çalıştırdıığı,lise mezunu eğitmenler(!) sizin gibi düşünüyor
gidin gerçek ftr uzmanları,gerçek zihinsel engelli öğretmenlerinin kaçı böyle düşünüyor?
hadi yaaa demek ki merci değilmişim
siz nesiniz peki?
yorumlarınıza bakın öyle konuşun,imha edeyim-hatalı üretim kelimeelernii kullanan sizsiniz ben değil.çelişmeyin lütfen!
sanki siz gerçeksinizde bi ben sanalım
önce okuduğunuzu anlayın,ben istediğim yorumu yaparım hanfendi
siz karışamazsınız
ben ahkamda kesmiyorm
aldırmazdım.eee neden?
Allah vermiş alamam.
ee sonra,düşünün çocuğa nolacak ya ölürseniz kim bakacak
ne biliyorsn öleceğini?
üfff cidden saçmalık hepsi
elinizdeğmişken aldırmazdm diyenlere haber verinçünkü siz benm sorularıma cvp veremiyorsunuz
tuhaf geliyor demedim,çok üzülüyorum dedimengelli gormeyen mi var yasaamayan mi var onlarla sana tuhaf geliyosa bilemem ama benim cok yakinimda bir cok engelli var
gorumcemin iki cocugu komsumun kizi cocukluk arkadasim engelli benim
hepsinin annesinede sorabilirim birinden dahi aldidirdim cevabi almayacagimdam eminim
benmm söylediklerim size batıyor galibaaldırmazdım dıyenlere hıtaben yazıdğınız şey uzerıne tavrınızı eleştırdık dıye bu kadar kıbar davranmanız çok hoş:)) halada sözumun arkasındayım..yetkılı mercı gıbı o mesajı kaleme almasaydınız bışey yazmazdım:)
hala kalkıp kımlerın benım gıbı olup olmadığı sallamasyonunuda yapmışsınız..sonrada ıthamı ben yaptım..pes..
ben lise değil unıv.mezunuyum..ve orada öğretmenlık yaptım..bızzat sınıfın ıçınde bırebır eğitım yaptım..aileler tanıdım..izin verın bızde bılelım bırşey..boş keseden değil yanı unutmayın..ıtham demek benım kullandığım şkılde ıse TDK yı ınceleyın derım:))
sizin anlamadığınız şey şu benım konuşmamda..
şunu şunu bılın oyle konuşun gıbı bır tavır haddınız değildi..
eğer benı gerçektn rahatsız eden siizn bu lafınız olmasaydı saygılı şekılde aldıracağını anlatanlarada bır kelam ederdım..değil mi? ben anlattım umarım anlarsınız..
Burada herkes istediğini yazamakta özgürdür...tabii ki sanada banada onada yazılacak bir cvp.mutlaka vardır...
Arkadaşım buradaki hiç kimsenin vermiş olduğu cvp senin için zaten tatmin edici olmaz.çünkü sen böyle bir şeyi yaşamamış gibi görünüyorsun.sadece aldırmazdım deyip geçsen düşüncene saygı duyabilirdim sonuçta herkesin kendi kararı ancak sen bebeğini aldırmamış annelere yönelik bu şekilde konuşamazsın!şu anda senin böyle bir şey başına gelse hemen aldırmayı mı tercih ederdin hiç sanmıyorum...en azından kimbilir kaç kere düşünür kaç kere karar değiştirirdin ve kesinlikle direk olarak bu cvp. veremezdin...ister bir problem olsun ister olmasın o cana kıymak bu kadar kolay değil...insanın kendi başına gelmiş olması bir başka arkadaşım...
Ben zihinsel ya da bedenen engelli bi çok kişi tanıyorum da biliyorum da...hiç kimse başına böyle birşey gelsin tabi ki istemez...ister anne karnında olsun ister dünyaya gelmiş 70 yaşında olsun bir anne için en acı şey yavrusunu kaybetmektir...böyle konuşuyorum çünkü hamileykende sonra da ben yavrumu defalarca kaybedip geri kazandım böyle konuşuyorum çünkü ablam hayati tehlikesi olduğu için kürtaj olmak zorunda kaldı onun o vicdan azabı onun sorumluluğu ne derseniz deyin işte hiçte dışardan bakıldığı gibi kolay değil arkadaş...
İster ftr uzmanı ister lise öğretmeni olsun siz bu çocuğu neden doğurdunuz keşke doğurmasaydınız gibi mantık yürüten bir sizin deyişinizle uzman ne kadar yardımcı olabilir oradaki yavrularımıza bilemedim doğrusu...
Günah demişsin arkadaş evt. o çocuğa günah o çocuğa ne olursa olsun yaşama şansı vermediğin için kendine günah...ne yani ozaman bütün engelli olanları yok mu edelim...bu nasıl mantık asıl ben bunu anlamıyorum...unutma arkadaş herkes bir engelli adayıdır...ne yani bizim başımıza geldiğinde ölümü mü tercih edicez yoksa ne olursa olsun yaşama şansı mı vericez kendimize...
Evt. seni de beni de onu da yaratan Rabbim'dir...Geçmişide geleceğide bilen yalnızca O'dur...Yoksa sen O'ndan daha mı esirgeyensin ya da merhametlisin!....
aldırmana saygı duyuyorum ama bu kadar kesin vekati konuşma istersen Allah korusun belki senin bebeğin öyle olacak ozaman ne yapacaksın.. sağlıklı doğdu diyelım bi havale gecırıp beyni felc olsa ne olacak,kucagından dusurdun yada baska bi etkenden dolayı kolunu kesseler o bebegın ozaman ne olacak?? ozamanda mezara yada camii avlusuna mı bırakacaksın?!! Allah herkese hayırlı evlatlar nasip etsin..
müsadenle sunu soylemek isterım;orta2ye giderken fen bilgisi öğretmenımızın oğlu hem fiziki hemde yasıtlarına göre zekası biraz geriydi.. bi boş derste sanırım bize karsı gunah cıkardı.. baska bi öğretmen arkadasıyla aynı zamanda hamılelık gecırmısler ama o arkadası hem sıgara hem alkol içiyormus ,bizim hoca boyle yapma cocugun sakat olur demıs.. obur oğretmende amann olursa bakarım nolcak demıs.. bizim hocada ıyy düşünemıyorum oyle bişey olsa aldırırım ben demıs vsvs neyse.. ozamanlar ultrasonda bu durumu cocugun ortaya cıkmamıs (tabı ozamanlara göre teknolojı çok gerıydı) eger bilseymıs kesın aldırırmıs ama şimdi mecbur bakıyormus falan filan... şimdi o hocanın cocugu kocaa delikanlı oldu 23 yasında.haa birde çernobil nukleer sant patlamasına baglıyor cocugunun boyle sakat olmasını ama neden diğer öğretmenin cocuguna bişey olmadı diyip yıyıp bitiriodu kendını...
neyse..
Allah senınde gonlune göre versin..eli ayagı aklı fıkrı duzgun olsun (herkesınkı tabıkı) ama kesin ve katii bi şkılde bu kadar net konusmamalıyız dıye dusuyorum
Ailemde ve çevremde o kadar çok engelli var ki, onları ve ailelerini gördüğüm için bırakın aldırmayı, çocuk yapmıyorum.
35 yaşında, baba ve annesini kaybetmiş, hem fiziksel hem zihinsel engelli bir kızın hayatının geri kalanını nasıl geçireceğini biliyor musunuz? ben biliyorum, görüyorum, o yüzden hiç düşünmeden aldırırdım, aldırmazdım diyenlere de saygı duyarım, ama kendinizden önce o yavrunun geleceğini düşünün derim, o hep çocuk kalmayacak, bir ömür sırtınızda taşımaya sabrınız yetse de sağlığınız yetecek mi? Siz göçüp gidince ona bakan çıkar mı sanıyorsunuz? Allah kimsenin başına vermesin.
tuhaf geliyor demedim,çok üzülüyorum dedim
benmm söylediklerim size batıyor galiba
yetkili merci gibi yazan sizdiniz,ben kmseye ithafen yazmadm
imha,hatalı üretim söcüklrini kullanAn bir eğitmen (!)
haddimi bilmezsem siz mi bildireceksiniz
siz benm bu konuya yazdıklarımı baştan aşağı okuyun
ben baştan ngelli olacağını bilsem aldırırdımm dedim.
sonradan engelli olsa Allah muhafaza ailemden herhangi birini bırakmam
böyle bir şey yazmadm
varsa bulun çıkarn
aldırırdım ve aldırdım
alırmazdım diyenler sadece dini yönden bakıyorlar olaya bence ama olayın bir sürü farklı yönü var her fikre saygı duyarım ama ben aldırdım çok üzüldüm kahroldum çok acılar çektim ama yine olsa yine yaparım piman değilim
aldırırdım ve aldırdım
alırmazdım diyenler sadece dini yönden bakıyorlar olaya bence ama olayın bir sürü farklı yönü var her fikre saygı duyarım ama ben aldırdım çok üzüldüm kahroldum çok acılar çektim ama yine olsa yine yaparım piman değilim
yanlış anlama sakın her yoruma açığım ve fikrine de saygı duyuyorum ama sadece şunu söylemek istedim. sadece işin dini yönünü düşünüyorsunuz demişsiniz ya. bence başka yöne bakmaya gerek yok dini yönü varken. yani BENCE bu olayda dini yönünün yanında farklı yönleri de var diyerek çocuk aldırmak, dinen günah ama bi de farklı yönü var diyerek örneğin nasılsa ölecek acı çekmesin diyerek birini öldürmeye benzer ya da dinen hırsızlık yapmak günah ama ben zenginden alıp fakire veriyorum bu sevap olabilir diye düşünmek gibi... yani BENCE dinen yasak olan günahtır ve kesinlikle yapılmaması gerekir. dediğim gibi sana karşı yazdığım birşey değil bu tamamen benim fikrim. sonuçta burası da birnevi tartışma fikir alışverişi yeri olduğu için düşüncelerimi yazdım sadece.
owww TDK yı bılmem ama,eğitım konusunda ve ortamında bır eğitımcıden daha çok şey bılen bır sekreter olmaz..arkadaşlık edersın konuşursun ama eğitım ortamı olunca o grup dışarda kalır ..benım uslubuma gelınce bır doktorda avukatta psıkologta bu dili konuşur olağan olmayan durum belirtırken..siz rahat olun o yonden..
madem kendı mesleğim ya da harıcınde söyledıklerımı söylememyın ben burada siz hazmedemıyorsunuz
benım soyledıklerıme kulak tıkayın sızsınız..yola devam..anlamaya nıyetsıze öğretmeye kalkacak değilim..batmak matmakhey ALLAHIM..ELINDEN GELSE KOVACAK BURDAN..
sadece söyledığınızden ve tavrınızdan rahatsız olan ben olsaydım siZİ ciddiye almaya devam ederdım..ben ve başkaları tarafından tavrınız dolayısıyla eleştırılmek sıze ağır gelmış..kımseye hıtap edıp ıthafen yazmadınızda bu ınsanlar sizi baz alıp konuşuyor..tek karşıt görüş siz mısınız acaba?? takkeyı önunuze bır koyun..bıde bunu düşünun cımbızlamadan..size nıye onca ınsan kınama yazdı dıye?????
HADI KALIN SAĞLICAKLA..
tuhaf geliyor demedim,çok üzülüyorum dedim
benmm söylediklerim size batıyor galiba
yetkili merci gibi yazan sizdiniz,ben kmseye ithafen yazmadm
imha,hatalı üretim söcüklrini kullanAn bir eğitmen (!)
haddimi bilmezsem siz mi bildireceksiniz
siz benm bu konuya yazdıklarımı baştan aşağı okuyun
ben baştan ngelli olacağını bilsem aldırırdımm dedim.
sonradan engelli olsa Allah muhafaza ailemden herhangi birini bırakmam
böyle bir şey yazmadm
varsa bulun çıkarn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?