Bebek bakarken yardımınıza kimse geldi mi ?

Evet insan ihtiyaç duyuyor. Ve bu kişi anne, kardeş yada kayınvalide olursa süper olur ama malesef olmayınca da olmuyor.yarım saat güvendiğim biri gelse baksa bende bir hava alıp gelsem yada kendim için bişey yapsam dediğim çok olmuştur. Şuan 2.ye hamileyim bakalım neler bekliyor
 
Annem bir süre bakacak. Sonrasinda nasil olur bilmiyorum belki bir sure ucretsiz izin alirim. Kres yasi gelene kadar bir sekilde idare edecegiz. Kvalidem çalışmıyor cok uzakta da degil ama surekli gelip bakma durumu olmaz. Arada gerektikce birakirim belki. Aslinda anne babalarımız torun bakmak zorunda degiller mutemadiyen ama sartlar onu gerektiriyorsa ellerinden geldigince destek olmalilar bence. Mesela annem 48 yasinda ve yeni emekli oldu. Saglikli bir kadin. Bana 10 dk mesafede oturuyor. Ama daha farkli olsaydi bakmiyor diye gönül koymazdim.
 
Benim KV yanımdaydı ama keşke olmasaydı. Doğum yapıp eve geldim. Çocuk aç, sütün gelmedi, mama verelim, benim şöyle sütüm boldu böyle fiskirirdi diye diye hatta gelip gidip goguslerimi kontrol ederek, sagip bebeğime verirken "bu ne azıcık, bununla ne doyacak?" gibi laflarla beni bitirdi. Evet yardım ediyordu, ev işi yapıyordu, bebegimle ilgileniyordu ama ben o zamandan beri belki de lohusa depresyonuna girdiğim için hala sinir kupune dönüyorum hatirladikca. Allah bana ikinciyi nasip ederse kimseyi sokmayacagim bu eve. Üç aydır bebeğime tek başıma bakıyorum. Eşim jandarma. Gecesi gündüzü yok. Ben öğretmenim. En son ağza alınmayacak laflar ettigi için o sevgili KV, bu dönem ücretsiz izne ayrılıyorum. Hem de bebeğim dehşet zor bebek, bir sürü konu açtım bununla ilgili. Sana tavsiyem, bu tarz şeylerle karsilasmaktansa kendin büyüt çocuğunu. Hem anne için hem bebek için en iyisi bu.
 
Beklentiler sadece üzer o yüzden kimseden beklentiye girmemek doğru olan.İnsan çok bunalıyor doğru ama kimseyede öz anne bile olsa gel bak diyemiyor insan bakamam cevabını almakta var :) Annem uzaktı kv dem aynı sokakta doktor randevularım çok önemli işlerim hariç gel bak demedim bi şekilde büyüyüp gittiler.Sabredin çünkü annelik
 


Az önce benim oglumda bir kustu. Bir haftadir kusma ishal hersey var ikisindede tek başıma ugrasiyorum. Eşim yogun çalışıyor akşamları yardım edebiliyor ancak. Onun icin bazen insanın yanında sadece moral verecek birileri de güzel olurdu. Yani ne bileyim insan biri gelip islerimi yapsin demiyor, ama böyle yalnız kalmak da kötü. Üstüne kustugu döşeğide mecbur balkona attim. Çamaşırhaneye inemiyorum evde yalniz olunca. Allah tüm annelere güç kuvvet versin
 

Kusma işi çok fena ya. Kokusu ayrı, temizlemesi ayrı dert. Temizlik yaparken çocuk durmuyor, öylece bıraksan olmuyor. Çok geçmiş olsun size de. Benim sıpa öksürünce kusar hep. O yüzden hastalanacak diye aşırı korkuyorum :)
 
benimde yanima kimse gelmez insan bazen gercekten yarim saat bir saat de olsa ilgilenecek birini ariyor yoruluyosun bazen sessizlige işsizliğe ihtiyaci oluyo insanin etrafindaki insanlarin 1 saat bile ilgilenmemeleri uzuyor gercekten yoksa kimse kimseye al cocuguma sen bak ben hayatimi yasayayim demiyor zaten
 
merhaba, tabiki çocuğa bakma gorevi anne babanın ama insan bir destek arar bu durumda, hissettiginiz gayet mantıklı. sizi dusunen birilerini görmek istemeniz, beklentiniz normal, bulamayınca da kendinizi yanliz hissetmeniz gayet insani bir durum. Keske daha dusunceli olsalar ve destek olsalar demeniz de gayet normal, ama yapacak birşey yoksa da kabullenmek en güzeli bazen..
 


Cok Sagolun. Çocuklarım simdiye kadar hic bu kadar hasta olmamıştı. Günde bir kaç kez üstlerini değiştiriyorum. Çamaşır da bitmiyor. Benim küçüğün de öksürüğü var. Sanirim onun yüzünden kustu.
 
En buyuk kirginliklarim hep o donemdedir benim.Dogumdan itibaren ne sikintilar cektim ilk 40 gun kimse yoktu yanimda ve surekli kendini acillere tasitan fesat bir kaynana ile ugrastim.Allah buyuk guc kuvvet veriyor buyudu cok sukur ama gel de bana sor.Size de bol sabir ve guc diliyorum
 
Benim oğlumda çok hareketli hep oyun derdinde annemlerle aramızda 500 metre var ilk zamanlar alıyolardı oğlumu bikaç saat iyi geliyordu şimdilerde ben çok halsizim hamileyim kimse gelmiyor evime oğlumlada telefonla konuşuyorlar çocugu heveslendiriyolar ama bakmaya gelince herkesin işi var.. bende çok kırgınım..
 
İlk günden beri kendim bakıyorum.Evet çok zor.15 günde bir yardımcım var ev işlerini yapmıyorum sadece yemek yapıyorum.Şimdi oğlum 2 yaşında her akşamüstü babası parka götürüyor.1-2 saat bende dinleniyorum.Tabii şimdi ikinci geliyor bakalım yine başa sarıyoruz.Bebeğin kaç aylık bilmiyorum ama küçükse bebek arabasına koy çayını kahvenide termosa koy at kendini parklara iyi geliyor.
 


Bu sıkıntıyı bizzat yaşadım gazlı bir bebeğim vardı ve loğusa sendromuyla beraber bir an da bir göğsümde sütüm azaldı. Tamamen bitmediğine şükür ediyorum. Hani ona buna güvenerek mi yaptınız diyen bayanlar, yardım istemek ve beklemek başkasının toptan bakması anlamına gelmiyor. Ki özellikle ben kimseye vermem, ben bakarım diyenlerin çocuk olduktan sonra annesinden çıkmadığını falan görmüşümdür.

O psikoloji üstüne bir de minnacık bir bebekle baş başa kalmak korkutabiliyor insanı, kafa bir milyon oluyor zaten, saçma sapan şeylere höyküre höyküre ağlıyorsun, ben ağlarda sesini duyamazsam diye bildiğiniz uyuyamıyor, gözümü tavana dikiyordum ıh etse başındaydım. Bir taraftan anneliği kabullenme durumu..

Altını alırken çocuğun patikli pijamasını komple indiriyordum sonra tekrar giydir titreye titreye o kalem bacaklara zarar veririm diye nazikçe sırtımdan ter akıyordu vallahi, sonra bir baktım yarıya kadar indirip bacak arasından bezi geçirip değiştirdi bebek görmesine gelen bir yakınım, ana dedim benim neden hiç aklıma gelmemişti bu ne kadar pratik

Yani zor gerçekten hayatın komple değişiyor, tamam çok seviyorsun ama kendine vakit ayırmaya, dinlenmeye deşarj olmaya da ihtiyacı oluyor insanın..
 
Bebeginiz uyumuyo mu ? Uyanikken surekli kucak mi istiyo ?
Gunduz yikayip uyutun uzatin bacaklarinizi veya aksam esiniz yikasin sizde kisisel isinizi halledin uyurken dinlenirsiniz

Havalar hala sicak bir bebek arabasi alsaniz hem bebis hava alir hem siz gezersiniz
 
Bi an kendim sandim
 
Kızımda annem gelip 1 ay kalmıştı,şu an 6 yaşında her işimi kendim hallettim,kimseye bırakmadım hatta depresyondaydim,dibine kadar yaşadım o depresyonu. Oğlum oldu yeni annem 20 gün kaldı şimdi yine çocuklarımla başbaşayım,öyle ki depresyona bile giremedim,bana sıra gelmedi,lohusa mıyım onun bile farkında değilim,bugün kızımın öğretmeni dedi ay siz lohusasınız daha diye,o an dedim kendi kendime ben lohusayım diye ,farkına o an vardım zira hayat son hız devam ediyor. Bugün kızımın okul toplantısına ikisini de aldım gittim,dün oglumu da alıp kızımı havuza götürdüm,alışverişe de gidiyorum ikisini de alıp mecburen.
Biri olsa iyi olurdu tabi en azından kızımla ilgilenecek ama olmayınca da halloluyor bir şekilde. İnsan kendini ayarlıyor.
Ha evim darmadağın,yarın temizlenecek,ben elimi süremiyorum. Yemek yiyip bulaşıkları makineye atabilirsem kendimi şanslı hissediyorum.
Sizde stres yapmayin. Olduğu kadar olsun herşey,bir daha gelmeyecek bugünler,bebeginiz büyüyecek,yeter ki sağlık olsun,üstesinden gelirsiniz. Sağlıkla büyütün bebeginizi
 

Cok gecmis olsun
 
Calistigim donem salgin hastalik vs zamani cagirdim geldiler.
Normal baska zamanda biz giderdik, aramizda 3 saate yakin mesafe vardi o donem, esimle sinemaya gitmek icin o yolu teptigimiz oldu kac kez.
 
Gecmiş olsun acil şifalar.
Benim kızımda çok kusardı,serum üstüne serum verilirdi de anca toparlardı. Büyüdü de bağışıklığı biraz güclendi,ayakta atlattı geçen kış,kusmadan ilk kez hastalıği,öncesinde hep ağır geçerdi hastalikları.
Zor biliyorum ama geçecek. Zamanla bünyesi güçlendikçe daha hafif atlatacak.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…