Bebek bakarken yardımınıza kimse geldi mi ?

Yok onlar instadaki super annelerdendir. 2 cocuuguna gul gibi bakan evi cicek gibi olan kendi bakimli olan ve hic yardimci almayan herseyi tek basina yapan mukemmel anneler. Ben 3 aydir kizim dogdugundan beri topuzumu bile cozemedim. esimle dalga geciyoruz anne topuzu diye hele bir de lohusayken pskolojim bozuluyodu onlari gordukce kendimi beceriksiz hissediyordum bakamiyorum diye agliyodum her kolik saati geldiginde. Cok sukur ki gecti. Bende inanmiyrum bu kisilere. Siz de aldirmayin her annenin yardima ihtiyaci vardir. Onlar gelmiyosa siz cagirin kayinvalideniz yakinsa onu cagirin uzaktan gelmek kolay olmayabiliyor. Yarin bigun bisey oldugunda kvniz de sizden bekliyecek sonucta. O zaman sizde ustunuze duseni yaparsiniz cekinmeyin yardim istemekten

Yapılsa iyi olur ama yapılmıyor demek ki.
Bunu kafaya takmaya değer mi? Annesi olmayanlar ne yapsın çocuk doğurmasın mı?
Annesi olmayan çocuk doğurmasın diyenmi var ? Kadının annesi var ama yarım saat yardım beklemesinde ne sakınca var ? Kimseyi zorlamamış beklentisini içinde yaşamış bumu olmalı cevabı ? Ayrıca yarım saat değil 10 dk'ya bile yeri geliyor muhtaç kalıyor insan, babam 10 dk uğradı çocuğu evin içinde gezdirdi de terden bıkmış haldeyken duş alabildim mesela ne oldu kolumu koptu. Kadın kadını anlaması gerekirken zaten yıpranmış insanlara böyle cevap verilmesine karşıyım

ben dogumdan beri yalnizim, hastanede bile sadece esim ve ben vardik.. ama oyle aman ne var cocuk bakmakta diyemeyecegim, cekmeyen anlamiyor.. tuvalete gidemedigim, sabahtan aksama kadar ac bir sekilde yemek icin esimin gelmesini bekledigim gunler oldu.. bir de benim kizimin uykulari cok kötü.. bir saatten sonra yorgunluktan ölü gibi oluyorum.. En yakininiz esinizden yardim isteyin.. o biraz bebise bakarken dinlenin..

Yardim etmeyi birak, cocuk beni cok yoruyor dedigimde "Aman ne yapiyor cok akilli cocuk, kendi kendine oynuyor" diyorlar. Yani yorulduguma bile inandiramiyorum kimseyi. Eşim bile ne kadar abartiyorsun diyor. Cocuk isi boyle maalesef. Canin da ciksa kimsenin umrunda olmuyor

Ben kaşlarımı bile aldıramadım 3 ay olacak
Üstelik annem arada bir gelir yardıma
Saçlarımı görmeyin bile
Allahtan vücuduma lazer yaptırmışım vakti zamanında yoksa orman kaçkını gibi otururdum evde heralde

Ne alakası var hanımefendi bu sokak jargonu ile konuşmayın benimle arada bir gözüm arıyor diyorum
sizi anlıyorum annem demşsnz beklemşsnz insan bazen faydası olmasa bile yanıma gelsnler istiyor ama huzurunuz yernde başkalarını takmayın bebeğinize ve eşinize odaklanın

Ilk oglumda anneme yakindik beraber buyuttuk ama ikinci oglumda yanlizdim ustelik buyuk oglum 1.siniftaydi dogdugunda hastalanirdim acilde serumla dordumuz beklerdik bitmesini alisveris gezme heryerdeydik sinemaya yeni yeni gidiyorum 5 yasinda olduk artik ama kimse olmayinca yakinda beklentimde olmadi herhalde ozellikle hastalandigimda bi kac saatligine yardimci olacak birilerini isterdim ama gecti artik o gunler kimseden bisey beklemeyin emin olun daha mutlu olursunuz biraz buyusun oyun gruplarina gonderirsiniz sabredin bi kac sene

2 dogumda da kimse yoktu.
Hatta ikinci bebegim dogarken esim son anda yetisti, gorevdeydi.
Yurtdisindayim, Allahtan baska hic kimsem yok benim.

Oncelik cocuklarim.
Evim pis degil, gunluk supururum,hergun yemek piser, 2 cocuk var nihayetinde.
Bakimimi da yapiyorum mekik vs de cekiyorum.
Dus alirken sevdikleri bi cizgifilm aciyorum, banyonun kapisi da acik olacak sekilde jet hiziyla dus aliyorum.
Sabahin korunde parka alisverise vs de gidiyorum.

Kimsenin yardimini gormedim, istemedim de.
Herkes yerinde iyi olsun.
Ben cocuklarimla mutluyum.

gercekten insanin gozu ariyor gecen erkek kardesime biraktim oglumu oglumu annemle alisverise gittik yemin ederim hic giymicem kiyafetleri bile kabine girip denedim oyle bir rahatlik serbestlik gelio insana :)

Aynen öyle bakıyorum herkes herşeyi dört dörtlük yapiyo. Kimse yardım almiyo. Bitane de benim arkadaşım var öyle. Ikizleri olduğu halde her işimi yaparım gezerim de bakımı mida yaparım. Cocuklar hiç ağlamaz çok uslulardir kolay uyurlar falan. Bana misafirliğe geldi kolay uyuyan çocukları ikimiz uyutamadik :) o kadar sakin olan çocuklar birbirleriyle kavga etmeye başladılar neyine ovunuyon ışte. Çocuk bu herşey olur ama o kabullenmez. Baksan oda mükemmel annedir. Burda bi arkadaş da annenin bakması için mi dogurdun dio çocuğu yok her elde bakalım çocuğu olunca 1-2 saat kendi için vakit istemicekmi baskalarindan

Annemle yakin oturuyoruz ve calistigim icin bebegime ben isteyken annem bakiyor, ancak isten geldigim anda evde oldugum tum surelerde herturlu ev yuku ve cocuk bakimi sorumlulugunu bizzat uzerime aldim ve ben isten geldikten sonra hemen hazirlanip yarim saat icinde kendi evine geciyor, sen cocuguma bak ben islerime bakayim desem seve seve bakar, bazen yorgunsan geleyim cocukla ilgileneyim sen dinlen bile diyor hatta, ama asla musade etmiyorum. Nihayetinde benim cocugum ve kimse bu konuda sorumluluk almak zorunda degil. Acikcasi yardim bekleyenlere de sasiriyorum

İşteyken çocuğa bakması zaten başlı başına bir yardım değil mi , parayla mı bakıyor

siz calisiyor musunuz?

Para almiyor, ancak ben calismadigi halde yardim bekleyenlere sasiriyorum
Çalışıyorum normalde şu anda izindeyim . Bişeye şaşırmak yerine anlamayı deneseniz çalışmayan kadınlar köle mi onların kendine ayırmak isteyecekleri bir zamanları olamaz mı okumadınız herhalde yazılanları bazı hanımlar 3 Aydır kuaföre gitmediğini yazmış , bunun doktoru var pazarı var eş işte olunca gündüz yapılması gerekenler var. Siz süpersiniz on numarasınız bunu dememiZi bekliyorsunuz herhalde

Yeni moda olmuş herhalde bu da başkası baktın diye mi doğurdun , bence bu cümle çok bencilce ve gereksiz cümle . Ben çalışmayan kadınlara şaşırıyorum diyenlerde bir o kadar aynı kefede siz çalışıyorsunuz paranızı alıyorsunuz üstüne üstlük de anneniz bakıyor çocuğa herhangi bir beklentisi olmadan bundan daha ala yardım mı olur . Bence önce kadınlar olarak birbirimiz anlamalıyız ve çalışmayan kadınlara da 24 saat evde kıçını devirip yatıyor muamalesi yapmamalıyız. Ev hanımları temizlik , yemek , çocuk bakımı , ev bütçesi gibi birsürü şeyden sorumlu bu kadar görevi yabancı birine maaş karşılığı yaptırmayı deneyin bakalım sizden ne kadar ücret talep edecek birde bunun yanında eş kişisinin gerekli gereksiz akrabalarını da ağırlamak onları memnun etmek de işin ekstra yönü. Bu kadar sığ bakmamak gerekir meselelere evdeki işin ne güvencesi var ne tatili var çalışan kadınlar ayrı zorluklar yaşıyor çalışmayıp evde emek verenler ayrı. Ev kadınlarının emekleri görünmez emek maalesef.

Bana annem de kvm de baya yardımcı oldu.haklisin insan bir nefes almak istiyor ama senin durumunda olan da çok.bazi aileler bu konuda çok fedakarlık yapmıyor veya yapamıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…