Bebek bakım parası ???? Ne kadar pahalı

Sigorta da yaptırmanız gerekiyor.
Sigorta ile beraber olursa 2500-2700 arası kabul edebilir.
Ancak sigorta yoksa 3000 tl gayet normal bir fiyat.

Bir kere elindeki telefonu ve el işini bıraktıracak sonra eve kamera Sistemi ekleyecek ona göre baktıracak işte . Bu şekilde kendi kabul etmiş oluyor ben kendi oğlumun yanında elime birşey alıp yapmıyorum veya telefonda uzun konuşmuyorum tv açmıyorum. Bu şekilde anlaşacak baktı anlaşamıyor tamam yol ver gitsin yani .

Gerçekten çok, ama bakacak kadın da haklı o yüzden zor bir durum, benim bebeğim yok hatt bekarım ama olsa sanırım az para verip çocuğumu bilmediğim birine emanet etmektense, güvenilir birini hertürlü tercih ederdim eğer mecbursam

Küçük yerde bulamiyor ki
Küçücük yer
Herksin mecburiyeti farkli

Bir akrabam çocuğuna bakan kadına, maaş sigorta, evinin eksik bozdolabı fırın gibi eksik ihtiyaçlarını da alıp hediye ederdi, bu kişinin durumu çok iyiydi ama bu da ayrı bir konu

Küçük yerde bulamiyor ki
Küçücük yer
Herksin mecburiyeti farkli
Bu iş çok zor yaaa valla ama gerçekten çocuk bakmak çok zor . Geçen oğlum mama sandalyesinde oturuyor kemerini bağlatmıyor bağlarsak oturmuyor zaten . Yemek yediriyordum porsiyonu bitti ve yiyecek gibiydi yanından kalktım 3 adım atıp tencereden yemek koyarken anında saniyede kalktı ve yetişemedim düştü başkasının çocuğu olsa ne büyük bir sorumluluk mesela . Bu iş öyle fabrikada çalışayım asgari ücret alayım kafası gibi değil bence

Karşı dairede oturacak, gün içinde evinde sürekli ev işi yapacak, hatta misafir ağırlayacak. Tüm günü telefonla geçriecek, çocuk da tablet, tv bağımlısı olacak erkenden. Bu şartlara bu rakam çok fazla. Fabrika işçisiyle falan kıyaslanmış da bu ablalar zaten vasıfsız eleman, çocuk bakmasa yapabileceği hiçbir iş yok muhtemelen. Dört bin lirayı hak edecek kadar çalışabilecek olsa zaten düzenli, sigortalı bir işi olurdu emin olun.
Bugüne kadar bir kişiden bile komşu ablaya baktırıp da memnun olan birini duymadım.
Dört bin lira verecekseniz gidin eğitimli, profesyonel birini bulun, içiniz rahat emanet edin çocuğunuzu.
* Hiç bakıcım olmadı, ama arkadaşlarım arasında en büyük dert hep bakıcılarıdır, kendi bardağıyla çay içiren, ağzında çekirdek çitleyip çocuğa yediren, çocukla gün gün gezen... neler neler dinledim. Küçük şehirlerde çok zor, seçenek olmuyor ama büyük yerde kesinlikle profesyonel insanlar tercih edilmeli.

Ama öyle yapıyorlar istee
Profesyonel olmadikca boyleler
Bunları çoğu çalışan kadın kabul etmek zorunda

Siz ne kadar maaş alıyorsunuz ?
Örneğin 3500 TL maaş alıp , 3000 bakıcıya vermek pek mantıklı değil. Kreş zamanına kadar kendiniz bakıp daha sonra çalışma imkanınız yok mu?
Yok kamudayım
Sigorta da yaptırmanız gerekiyor.
Sigorta ile beraber olursa 2500-2700 arası kabul edebilir.
Ancak sigorta yoksa 3000 tl gayet normal bir fiyat.
Sigorta yaptırmayı düşünmedim çünkü hergün bakmasını istemeyeceğim , ayda 10 gün civarı ....

Kreşte daha rahat eder mi ki bilemiyorum .. henüz 15 aylık

Bebek bakmak zor iş. Benim büyük oğlum kolay bı bebekti. Saatinde uyur . Güzel yemek yer. Ağlamayan bı bebekti. Böyle bi bebege bakmak kolaydır. İkinci oğlum yemek yemez uyku düzeni berbat çok ağlayan zor bı bebek. Benim küçük oğlan gibi bebeğe 3000 den aşağı kimse bakmaz yani. Ben çalışmıyorum . Kendim bakıyorum çocuklarıma. Yoksa iflas ederdim . Sinirlencek bişey yok . O kadını almak zorunda değilsin.

Yok kamudayım

Sigorta yaptırmayı düşünmedim çünkü hergün bakmasını istemeyeceğim , ayda 10 gün civarı ....
ayda 10 gün civarı mı?
o zaman 1500 ediyor ve bişey değil
konunun başında haftada 4 gün dediniz ya
işte gün hesabı olunca çok ay hesabı yapmalısınız hafta 4 gidecekseniz

Bu kişinin vasfi ne? Yabancı bir kadınsa, çocuk üzerine bir egitimi , sertifikası varsa ..mesela evde kaldığı sure boyunca temel bakımın yanında ingilizce Montessori oyunları kuracak , senin beslenme-uyutma yontemine saygı duyan bir kadınsa verilir.
Ama günümüz bakicilarin neredeyse hepsi gibi müge anliyi açıp , çocuğun bilinçaltını çöple b.kla dolduran, reklam izleyip hipnoz olan çocuğun ağzına mama tikacaksa falan değmez.

oldu ben memurum aynı paraya denk geliyor. işi bırakayım ben geleyim bakmaya.

ben memurum ne zozrluklarla atandık. 30 günü aynıya denk gelıyor.neredeyse

Hayattaki en değerli varlığımı gözüm arkada kalmayacak kadar güvenilir birine emanet edip çalışmaya gideceksem eğer vereceğim paranın hesabını yapmazdım.
Sadece güvenilir olması , çocuğunuzu zamanında yedirip içirmesi bile vereceğiniz paraya değer emin olun
Ben bakıcının yerinde olsam günübirlik sigorta bile isterdim yine insaflı davranmış , sonuçta kadının işi bu , şartları bu , size pahalı geldiyse başka alternatiflere bakmanızı öneririm ,

İki noktayı hayretler içinde okuyorum. Birincisi bakıcı parası vermek zorsa otur evde sen bak deniliyor ya! Tamam kamuda çalışan hadi ücretsiz izin aldı diyelim (ki bu bile bir çok kadın için zor). Özel sektörde 5000 altı kazanan kadınlarımız işten çıksın o zaman. Zaten çocuk büyüyünce tüm kurumlar kapılarını açıp gel çalış diyecekler! Yani mantık olarak özelde çalışan kadınlarımızın çocuk doğurunca iş hayatı bitsin. Kadınlarımızı kendi elimize eve tıkalım.
İkincisi çocuk bakımının zorluğundan bahsedilmiş. Ama bu konu bahsedilirken hep şu rutin cümle. Canını emanet ediyorsun! Evet bir can emanet ediyoruz ama bu bir annenin zaafını kullanmaktır. Ayrıca biz kendi çocuklarımıza bakarken bir taraftan iş hayatı, ev işi, yemek vs ilgilendiğimiz için çocuk bakımı ayrıca zor. Ama tek işim çocuk bakmaksa çocukta özel bir durum yoksa ne kadar zor olabilir. Ev işi yok, yemek yok. Bir defa ev ortamında çalışıyorlar. Yemeğini istediği saatte yiyebilir. Çayını kahvesini içer. Eğer gündüz uykusu uyuyan bir çocuksa günde 1-2-3 saat dinlenme arası olur. Ben hiç bir bakıcının 9 saat mesaisi varsa full çocukla ilgilenerek geçirdiğini düşünmüyorum (çocuğun özel bir durumu yoksa). Gün içinde 5 dk ayaklarını uzatmak bile lükstür ya. (dışarsa çalışan insanlarla kıyaslandığımda). Ve gün sonunda bakıcı evine gider dinlenir. Haftasonu dinlenir.yani haftada 5 gün mesaiyle çocuk bakan bakıcıyla 24 saat bir çocuğun sorumluluğunu alan annenin yükü nasıl kıyaslanır.
Bu ara bakıcıların bir çocuğa zarar vermeden (kasti zarardan bahsediyorum) çocuğumuza bakması bile bir lütuf haline gelmiş. Eğer çalışıyorsak tabiki işimizi düzgün yapacaz.
Önceki yorumumda da belirttim. Bu dediklerim vasıfsız çalışanlar için. Bu işin okulunu okumuş kişiler tamamen konunun dışında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…