Bebek bakım parası ???? Ne kadar pahalı

Aynen öyle ya, insanların çaresizliğinden faydalanıyor bir grup resmen, hayır büyük eğitim verse anlarız hepsi TV açıp telefonla konuşuyor aksi olan bir bakıcı varsa zaten o eğitimcidir ayrı değerlendirilir, rutinde komşu teyze profili karnını doyurup iyi davranıyor oh şükrediyoruz

Bu dediğiniz niteliklerdeki kadın sigortasız ayda 3000 liraya çalışır mı?

Bu dediğiniz niteliklerdeki kadın sigortasız ayda 3000 liraya çalışır mı?
Bu sekilde günlük abla olarak çalışan Özbek (duzeltme,Kazak'mış) arkadaşım var. Denklik olmayan okullarında ilkokul öğretmenligi okumuş. Bir sürü sertifikası da var, hatta pandemiden önce çocuk yogası eğitimi alıyordu haftasonlari. Şimdi turkiyede abla olarak evlere gidiyor, hemen hemen bu paraya. SSKsi var mı bilmiyorum ama ajansa bağlı değil, kendi Facebook'tan buldu aileleri, yani olmayadabilir.

*Bu şekilde 'cocugum ingilizceye aşina olsun' falan diye düşünen olursa yabancı öğrencilerin olduğu Facebook gruplarında ilan açabilirsiniz.
Türkiye'de zor durumda olan, iş arayan oldukça nitelikli genç var .
Konu sahibi için uygun değil belki,çocuğu henüz küçük ve oyun ablasından çok bakıcı arayışında
Ama düşünen olursa böyle bir seçenek de var, aklınızda bulunsun^^

Son düzenleme:
İnşallah çalışma izni ve sigortası vardır. Aksi takdirde asıl bu insanların zor durumundan faydalanmaktır.

evime temizliğe gelen yardımcım çocuğunu bakıcıya bırakıyordu

ve bakıcı şu kadar istiyor ben de yarım güne onun çocuk baktığı kadar istiyorum ki tüm gün çalışınca en azından bana da para kalsın demişti

bakıcı dediğimiz de kendi evinde kendi çocukları ile eğliyor işte

en son temizlik 200 TL yarım günü 100 TL burada

10 gün ise 1000-1500 olabilir deyip 1250 de anlaşılır sanki

İnşallah çalışma izni ve sigortası vardır. Aksi takdirde asıl bu insanların zor durumundan faydalanmaktır.
O kadarini bilmiyorum, ondan önce beraber çalıştığımız bir proje işi vardı. İki aylık bir festival işiydi, geliri güzeldi ama herhangi bir ssk girişimiz olmamıştı.
Yıllardır burada yaşıyor,bir izni vardır herhalde, ya da giriş çıkış yapıyordur üç ayda bir. Sormadım açıkçası merak edip.
Ama malesef okuduğu universitesinin denkliği olmayan,Türkçesi anadili seviyesinde olmayan yabanci bir kadının yapacağı çok bir iş yok Türkiye'de.
Dil okullari genelde daha havalı ülkelerden insanlari tercih ediyor, ozbek-turkmen-suriye gibi ülkelerden vatandaşlar çok öncelikli olmuyor. Satış danışmanlığı icin de genelde İngilizce bilen x vatandaşı yerine ingilizce bilen Arap tercih ediyorlar, arap müşteri yoğunluğunun çok olmasından dolayı. Orta Asya vatandaşları için bildikleri Rusça da bir işe yaramıyor çünkü Türkiye'de tonlarca Rus kadın var, anadili Türkçe olan,bir o kadar Azeri var kusursuz Türkçe ve Rusça konusan. Onların yanında çok bir şansları olmuyor malesef...
Yani onlara kalan ya festivallerde, fuarlarda,organizasyonlarda çalışmak, ya garsonluk, ya konfeksiyon,ya da evde hasta bakımı yapmak... Hal böyleyken günlük 150 lira oyun ablaligi yapmak (en azından benim arkadaş çevremdeki) pek çok kişi için harika bir iş.
(Evet biliyorum,konu dışı)

+1
Maalesef dediğiniz gibi annelerin zaafı kullanılıyor. Maaşların boyunun belli olduğu bir ortamda sadece bakıcı parasına çalışmak zorunda kalıyor anneler

Hanfendi bunlar nasıl paralar Allah Allah ben çok gerilerdemi kaldım. Çalışana ne kalicak peki yazık günah çalışan kadında ne alıyor

Hanfendi bunlar nasıl paralar Allah Allah ben çok gerilerdemi kaldım. Çalışana ne kalicak peki yazık günah çalışan kadında ne alıyor
İnanın ücretler bunlar. Bizim çalıştığımız hanımefendi yatılı kaldığı için bu fiyat. Ayrıca İstanbul’da oturuyorum. Onuda belirtmemde fayda var. Ama yine de şöyle bir araştırsanız fiyatlar bundan yukarı ama aşağısı yok. Hatta şu an pandemi dönemi nedeniyle bakıcı bile bulunmuyor bazıları 5000 TL altı fiyat bile vermiyor. Bakın apartmandaki bir teyze içerisinde ev işi yok kalma yok yemeği ütüsü çocukların yok geçdn sene 150 alıyormuş günlük.

Aaa şaşırdım bende çalışmayı dusunuyordum bebek baksam daha karliymis.vede benim 3 yaşında bebeğim var kreşe vericem biraz aktiviete yapsın diye hep evde geçen seneden beri

Aaa şaşırdım bende çalışmayı dusunuyordum bebek baksam daha karliymis.vede benim 3 yaşında bebeğim var kreşe vericem biraz aktiviete yapsın diye hep evde geçen seneden beri
Dediğim gibi çok değil bir instagrama bakın bir internete yazın fiyatların bu olduğunu göreceksiniz. Gündüzlü 3000tl genelde. Sadece çocuk bakımı çocuğun yemeği çocuğun ütüsü. Haftasonları yok.

bulunduğum yerde hala 850 ye bakanlar var ama sadece bakılıyor eğitim öğretim oyun falan yok bu da çok az ama 3000 tl de fazla bence ancak eğitim öğretim yaparsa fazlasını bile hakkeder

Günlüğe vurdunuzmu pahalı olur aylık olarak anlaşın

Kreşte daha rahat eder mi ki bilemiyorum .. henüz 15 aylık
Daha kucukmus ben genel konustum sizin icin demedim.2 yasina kadar bakiciya verin sonra krese gonderin hem sosyallesiyorlar hemde işinin ehli insanlarin yanindalar.egitimli olmayanlar sadece bakimini yapiyor bence bakimdan onemli olan sey gelisimi.

P Prensescann 2 yaşına az kaldı biraz izin alamaz mısın ücretsiz izin filan kreşe başlar sonra da . Oğlum 15 aylık şuan kendimi senin yerine koyuyorum

Çocuk bakmak bence göreceli zor. Yani TV,tablet versem bütün gün otumcege koysam bakılır gider ama ben bunları yapmiyorum o yüzden bana zor.
Bakicima da 3000 tl vereceğim temizlik beklemiyorum ,sadece yemek yapacak. Eve de kamera takacağım tabi ki.Arada kayınvalidem ugrayacak inşallah becerebilirler.nisanda işe başlıyorum. Günlük 150 çok geldi bana

Bebeğim 8 aylık... kendi annanesi, babannesi bakabilecek koşullarda ücretsiz izin aldım. Neden acaba? Çocuğun yanında tv açıp günü geçirirlerdi. Az ağlasa çocuk aman burası da çok zor, çok yordu beni derlerdi. Severler ama gülüp oynayan çocuğa herkes bakar. Yeri geliyor ağlıyor durmuyor, yeri geliyor bir kahveyi bırak tuvalete zor gidiyor insan. Hiç annenin bakımıyla bir olur mu ki benim dediklerim annane- babanne. Buradan konu sahibi üzülmesin onunki 15 aylıkmış, o dönem koşullar daha iyidir diye düşünüyorum fakat asıl değinmek istediğim konu annesi kadar bakabilecekse 3000 de az. Benim gibi baksın mottosu da imkansız da. Tv açarsam 8 aylık kızım durur ki bizdeki tv çocuk şarkısı. Bakıcı bebekle müge anlı izlerse mesela. Ya da sevdiği dizinin bölümünü kaçırmıyorsa. Ağlatırsam benim kızım da gündüz uyuyor. Gündüz uyutup, uyutup keyfine bakarsa. Öyle bakana 3000 çok bence. Konu sahibinin içi rahat olursa çok iyi bakacaksa 3000 de olur.

8 aylık bebeginiz gündüz hiç uyumuyor mu dogru mu anladım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…