- 23 Ağustos 2020
- 4.844
- 9.311
- 158
- 35
- Konu Sahibi Prensescann
-
Aynen öyle ya, insanların çaresizliğinden faydalanıyor bir grup resmen, hayır büyük eğitim verse anlarız hepsi TV açıp telefonla konuşuyor aksi olan bir bakıcı varsa zaten o eğitimcidir ayrı değerlendirilir, rutinde komşu teyze profili karnını doyurup iyi davranıyor oh şükrediyoruzİki noktayı hayretler içinde okuyorum. Birincisi bakıcı parası vermek zorsa otur evde sen bak deniliyor ya! Tamam kamuda çalışan hadi ücretsiz izin aldı diyelim (ki bu bile bir çok kadın için zor). Özel sektörde 5000 altı kazanan kadınlarımız işten çıksın o zaman. Zaten çocuk büyüyünce tüm kurumlar kapılarını açıp gel çalış diyecekler! Yani mantık olarak özelde çalışan kadınlarımızın çocuk doğurunca iş hayatı bitsin. Kadınlarımızı kendi elimize eve tıkalım.
İkincisi çocuk bakımının zorluğundan bahsedilmiş. Ama bu konu bahsedilirken hep şu rutin cümle. Canını emanet ediyorsun! Evet bir can emanet ediyoruz ama bu bir annenin zaafını kullanmaktır. Ayrıca biz kendi çocuklarımıza bakarken bir taraftan iş hayatı, ev işi, yemek vs ilgilendiğimiz için çocuk bakımı ayrıca zor. Ama tek işim çocuk bakmaksa çocukta özel bir durum yoksa ne kadar zor olabilir. Ev işi yok, yemek yok. Bir defa ev ortamında çalışıyorlar. Yemeğini istediği saatte yiyebilir. Çayını kahvesini içer. Eğer gündüz uykusu uyuyan bir çocuksa günde 1-2-3 saat dinlenme arası olur. Ben hiç bir bakıcının 9 saat mesaisi varsa full çocukla ilgilenerek geçirdiğini düşünmüyorum (çocuğun özel bir durumu yoksa). Gün içinde 5 dk ayaklarını uzatmak bile lükstür ya. (dışarsa çalışan insanlarla kıyaslandığımda). Ve gün sonunda bakıcı evine gider dinlenir. Haftasonu dinlenir.yani haftada 5 gün mesaiyle çocuk bakan bakıcıyla 24 saat bir çocuğun sorumluluğunu alan annenin yükü nasıl kıyaslanır.
Bu ara bakıcıların bir çocuğa zarar vermeden (kasti zarardan bahsediyorum) çocuğumuza bakması bile bir lütuf haline gelmiş. Eğer çalışıyorsak tabiki işimizi düzgün yapacaz.
Önceki yorumumda da belirttim. Bu dediklerim vasıfsız çalışanlar için. Bu işin okulunu okumuş kişiler tamamen konunun dışında.
Bu dediğiniz niteliklerdeki kadın sigortasız ayda 3000 liraya çalışır mı?Bu kişinin vasfi ne? Yabancı bir kadınsa, çocuk üzerine bir egitimi , sertifikası varsa ..mesela evde kaldığı sure boyunca temel bakımın yanında ingilizce Montessori oyunları kuracak , senin beslenme-uyutma yontemine saygı duyan bir kadınsa verilir.
Ama günümüz bakicilarin neredeyse hepsi gibi müge anliyi açıp , çocuğun bilinçaltını çöple b.kla dolduran, reklam izleyip hipnoz olan çocuğun ağzına mama tikacaksa falan değmez.
Bu sekilde günlük abla olarak çalışan Özbek (duzeltme,Kazak'mış) arkadaşım var. Denklik olmayan okullarında ilkokul öğretmenligi okumuş. Bir sürü sertifikası da var, hatta pandemiden önce çocuk yogası eğitimi alıyordu haftasonlari. Şimdi turkiyede abla olarak evlere gidiyor, hemen hemen bu paraya. SSKsi var mı bilmiyorum ama ajansa bağlı değil, kendi Facebook'tan buldu aileleri, yani olmayadabilir.Bu dediğiniz niteliklerdeki kadın sigortasız ayda 3000 liraya çalışır mı?
İnşallah çalışma izni ve sigortası vardır. Aksi takdirde asıl bu insanların zor durumundan faydalanmaktır.Bu sekilde günlük abla olarak çalışan Özbek arkadaşım var. Denklik olmayan okullarında ilkokul öğretmenligi okumuş. Bir sürü sertifikası da var, hatta pandemiden önce çocuk yogası eğitimi alıyordu haftasonlari. Şimdi turkiyede abla olarak evlere gidiyor, hemen hemen bu paraya. SSKsi var mı bilmiyorum ama ajansa bağlı değil, kendi Facebook'tan buldu aileleri, yani olmayadabilir.
*Bu şekilde 'cocugum ingilizceye aşina olsun' falan diye düşünen olursa yabancı öğrencilerin olduğu Facebook gruplarında ilan açabilirsiniz.
Türkiye'de zor durumda olan, iş arayan oldukça nitelikli genç var .
Konu sahibi için uygun değil belki,çocuğu henüz küçük ve oyun ablasından çok bakıcı arayışında
Ama düşünen olursa böyle bir seçenek de var, aklınızda bulunsun^^
O kadarini bilmiyorum, ondan önce beraber çalıştığımız bir proje işi vardı. İki aylık bir festival işiydi, geliri güzeldi ama herhangi bir ssk girişimiz olmamıştı.İnşallah çalışma izni ve sigortası vardır. Aksi takdirde asıl bu insanların zor durumundan faydalanmaktır.
+1İki noktayı hayretler içinde okuyorum. Birincisi bakıcı parası vermek zorsa otur evde sen bak deniliyor ya! Tamam kamuda çalışan hadi ücretsiz izin aldı diyelim (ki bu bile bir çok kadın için zor). Özel sektörde 5000 altı kazanan kadınlarımız işten çıksın o zaman. Zaten çocuk büyüyünce tüm kurumlar kapılarını açıp gel çalış diyecekler! Yani mantık olarak özelde çalışan kadınlarımızın çocuk doğurunca iş hayatı bitsin. Kadınlarımızı kendi elimize eve tıkalım.
İkincisi çocuk bakımının zorluğundan bahsedilmiş. Ama bu konu bahsedilirken hep şu rutin cümle. Canını emanet ediyorsun! Evet bir can emanet ediyoruz ama bu bir annenin zaafını kullanmaktır. Ayrıca biz kendi çocuklarımıza bakarken bir taraftan iş hayatı, ev işi, yemek vs ilgilendiğimiz için çocuk bakımı ayrıca zor. Ama tek işim çocuk bakmaksa çocukta özel bir durum yoksa ne kadar zor olabilir. Ev işi yok, yemek yok. Bir defa ev ortamında çalışıyorlar. Yemeğini istediği saatte yiyebilir. Çayını kahvesini içer. Eğer gündüz uykusu uyuyan bir çocuksa günde 1-2-3 saat dinlenme arası olur. Ben hiç bir bakıcının 9 saat mesaisi varsa full çocukla ilgilenerek geçirdiğini düşünmüyorum (çocuğun özel bir durumu yoksa). Gün içinde 5 dk ayaklarını uzatmak bile lükstür ya. (dışarsa çalışan insanlarla kıyaslandığımda). Ve gün sonunda bakıcı evine gider dinlenir. Haftasonu dinlenir.yani haftada 5 gün mesaiyle çocuk bakan bakıcıyla 24 saat bir çocuğun sorumluluğunu alan annenin yükü nasıl kıyaslanır.
Bu ara bakıcıların bir çocuğa zarar vermeden (kasti zarardan bahsediyorum) çocuğumuza bakması bile bir lütuf haline gelmiş. Eğer çalışıyorsak tabiki işimizi düzgün yapacaz.
Önceki yorumumda da belirttim. Bu dediklerim vasıfsız çalışanlar için. Bu işin okulunu okumuş kişiler tamamen konunun dışında.
Hanfendi bunlar nasıl paralar Allah Allah ben çok gerilerdemi kaldım. Çalışana ne kalicak peki yazık günah çalışan kadında ne alıyorben normalde hakkı olanı verme taraftarıyım kaldı ki iyi bakıcı konusunda haklarının ödenmeyeceğini düşünürüm. Burada evi arabayıda üzerine yap diyen birkaç arkadaş bile oldu. Ancak apartmanınızda oturan bebek/çocuk bakımı konusunda sadece teyze gibi bakıp özbakımıyla ilgilenecek yani yanlış anlaşılmasın ama kısacası bakıcılık konusunda çokta vasıflı olmayan birinin geçen sene günlük 150 TL alması çok. Şimdi nerdeyse 200 isteyecek. Şu an bizimle olan bir ablamız var. Yeni başladı işe daha önceki 22 ay kaldı kendi aile sorunları nedeniyle ayrıldı. İki tane bebeğimle ilgileniyor artı ev işlerini yapar hiç iş ayrımı yoktur bende evdeyim zaten yardımcıyım 4000 TL artı 200 TL izin parası alıyor. Kaldı ki kendi isteğiyle 15 günde bir gün izne çıkıyor. Siizn apartmandaki hanımefendinin aşağı yukarı bir ay için isteyeceği fiyat tahminen Filipinli bakıcı fiyatları kadar olacak aşağı yukarı.
İnanın ücretler bunlar. Bizim çalıştığımız hanımefendi yatılı kaldığı için bu fiyat. Ayrıca İstanbul’da oturuyorum. Onuda belirtmemde fayda var. Ama yine de şöyle bir araştırsanız fiyatlar bundan yukarı ama aşağısı yok. Hatta şu an pandemi dönemi nedeniyle bakıcı bile bulunmuyor bazıları 5000 TL altı fiyat bile vermiyor. Bakın apartmandaki bir teyze içerisinde ev işi yok kalma yok yemeği ütüsü çocukların yok geçdn sene 150 alıyormuş günlük.Hanfendi bunlar nasıl paralar Allah Allah ben çok gerilerdemi kaldım. Çalışana ne kalicak peki yazık günah çalışan kadında ne alıyor
Aaa şaşırdım bende çalışmayı dusunuyordum bebek baksam daha karliymis.vede benim 3 yaşında bebeğim var kreşe vericem biraz aktiviete yapsın diye hep evde geçen seneden beriİnanın ücretler bunlar. Bizim çalıştığımız hanımefendi yatılı kaldığı için bu fiyat. Ayrıca İstanbul’da oturuyorum. Onuda belirtmemde fayda var. Ama yine de şöyle bir araştırsanız fiyatlar bundan yukarı ama aşağısı yok. Hatta şu an pandemi dönemi nedeniyle bakıcı bile bulunmuyor bazıları 5000 TL altı fiyat bile vermiyor. Bakın apartmandaki bir teyze içerisinde ev işi yok kalma yok yemeği ütüsü çocukların yok geçdn sene 150 alıyormuş günlük.
Cidden bakar mısın :) kaça , ankaradayızKonu sahibi ben bakarım nerde yasiyorsunz bunalr deli paralar.calisan kadın 10 bin mi alıyor
Dediğim gibi çok değil bir instagrama bakın bir internete yazın fiyatların bu olduğunu göreceksiniz. Gündüzlü 3000tl genelde. Sadece çocuk bakımı çocuğun yemeği çocuğun ütüsü. Haftasonları yok.Aaa şaşırdım bende çalışmayı dusunuyordum bebek baksam daha karliymis.vede benim 3 yaşında bebeğim var kreşe vericem biraz aktiviete yapsın diye hep evde geçen seneden beri
Günlüğe vurdunuzmu pahalı olur aylık olarak anlaşınArkadaşlar apartmanda daha önce başka bebeklere bakan biri var güvenilir biri , 15 aylık bebeğime baktırmak istiyorum 8- 17.30 arası , hergün baktırmayacağım İçin günlük fiyat üzerinden konuştuk , geçen yıl Mart ayında bıraktı bebek bakmayı o zaman 150 den bırakmıştım diyo bir yıl önce , asla yalan söyleyecek biri değil bana inanılmsz pahalı geldi ya , nasıl fiyat sizce , evlerimiz karşılıklı gıda vs ihtiyacı olduğunda Bbek için benden karşılar diye de düşünüyorum anahtarımı vereceğim ,
Of hayat ne pahalıdört hafta içinden 20 gün baktırsam 3000 TL ediyor ayda
Çok çaresiz ve de siniriliyim ya
Daha kucukmus ben genel konustum sizin icin demedim.2 yasina kadar bakiciya verin sonra krese gonderin hem sosyallesiyorlar hemde işinin ehli insanlarin yanindalar.egitimli olmayanlar sadece bakimini yapiyor bence bakimdan onemli olan sey gelisimi.Kreşte daha rahat eder mi ki bilemiyorum .. henüz 15 aylık
8 aylık bebeginiz gündüz hiç uyumuyor mu dogru mu anladım?Bebeğim 8 aylık... kendi annanesi, babannesi bakabilecek koşullarda ücretsiz izin aldım. Neden acaba? Çocuğun yanında tv açıp günü geçirirlerdi. Az ağlasa çocuk aman burası da çok zor, çok yordu beni derlerdi. Severler ama gülüp oynayan çocuğa herkes bakar. Yeri geliyor ağlıyor durmuyor, yeri geliyor bir kahveyi bırak tuvalete zor gidiyor insan. Hiç annenin bakımıyla bir olur mu ki benim dediklerim annane- babanne. Buradan konu sahibi üzülmesin onunki 15 aylıkmış, o dönem koşullar daha iyidir diye düşünüyorum fakat asıl değinmek istediğim konu annesi kadar bakabilecekse 3000 de az. Benim gibi baksın mottosu da imkansız da. Tv açarsam 8 aylık kızım durur ki bizdeki tv çocuk şarkısı. Bakıcı bebekle müge anlı izlerse mesela. Ya da sevdiği dizinin bölümünü kaçırmıyorsa. Ağlatırsam benim kızım da gündüz uyuyor. Gündüz uyutup, uyutup keyfine bakarsa. Öyle bakana 3000 çok bence. Konu sahibinin içi rahat olursa çok iyi bakacaksa 3000 de olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?