Bebek görme merasimi

herkese merhabalar,,,,

doğum yapan arkadaşım ,tebrik ediyorum. Allah size bağışlasın,sağlık sıhhatle büyüsün.
gelelim asıl meseleye. bende hamileyim ve aynı senin yaşadıklarının içinde hissettim kendimi. bizim sülalede böyle düşüncesiz. :19 yani sizin tarafa özgü bişi değil. iş insanın düşüncesinde bitiyo.gelincede sanki büyük bi iylik yapmış hissediyolar. marifet ya. bende napcam bilmiyorum. valla terslemeyi düşünüyorum eğer yataktayken zırt pırt gelen olursa. biraz rahatım çünkü Allahın izniyle doğumum ramazan ayına geliyo pek gelen olmaz,araya bayram da giriyo. yani bir ay rahat olurum inş. sonrası Allah kerim. bi geçmiş olsuna,2.sinde hediyeli. amaaaannnnnnn onlara olssun hediye..bide çoluk çocuk toplanıp gelirler ya....

sende fazla taviz verme hele çocuklara. napcakları belli olmaz Allah muhafaza.görmek isteyen olsa kucağında göster yada beşiğin cibinliği varsa ordan baktır,dokunmasınlar bi süre.sonra zorlanan sen olursun.ikramlık hazı şeyler bulundur evde. çay koy üstüne,herkes kendine hizmet etsin.

tekrar tebrikler..

hayırlı olsun canım.ömrü uzun olsun analı babalı büyüsün inşallah..bu tür konularda sabırlı ol canım. kendini üzme geçicektir.zorda olsa

bebeğin hayırlı olsun canım,
baştan tavrını koyarsan bir daha cesaret edemezler.
hem o kadar insanın ne işi var 10 günlük anne-bebeğin evinde allaasen yaa!
ne düşüncesizlik böyle!

ahh ahh bi anlasam...
Ama baştan tavır koyma olayın kafama yattı
Bu kadar insan sen haklısın diyorsa bana demkki abartmıyorum
tşkler herkese

Onu da deneyim bari saol canım
doğru söylüyosun mantıklı dediğin şeyler

canım, seni o kadar iyi anlıyorum ki, aynı şeyleri bende ilk doğumumda yaşamıştım....
insanlara laf söylemektense yatak odanı bi şekilde ısıt ve en azından bebeğinle kafa dinle,
inan o kalabalık, insanların densizlikleri, hele hele kaynatanın...sütün gider Allah korusun.
misafirleri erteleyen kaynanayada diyeceksin ki anne ben bebekten birşey yapamıyorum, ikramları sen getirirsin artık....
yaparmı bilmem...benimkisi bide misafir toplayıp gelirdi bana ikram getirmek şöle dursun...
bebek huysuzzz 3 ay sabahlara kadar uyumadı, göğüs çatlağı denen şeyi çok berbattt şekilde yaşadım, bide trip yapardı herkesin içinde hanfendi, yeğenimle sana gelecektik kabul etmedin...
ya nası etmemi bekliyorsa artık?? sabaha kadar bebek kusmuş, öksürük olmuş, uyumamış, çook hasta ve kendiside geldi gözleriyle gördü...
kimse için kendini şu en güzel günlerde üzmeye değmez güzelim, gerektiği yerde lafda söylüyceksin,
tavırda yapacaksın..
ne demek gripli insanın lohusa ve bebeğin yanında 4 saat durup ağırlanması, bide 2.ye randevu vermesi..
inanın bu bebek görme adetini hiç sevmiyorum, insan bebeğemi koşsun misafiremi???

Canım öncelikle tebrikler..gule gule buyutun bebeğinizi..
kesinlikle gelen giden konusunda kendini sorumlu veya onlara hizmet etmek zorundaymıssın gibi hissetme..onlar zaten bilinçli olsa sana geldiklerinde tebriklerini eder ,varsa hediyelerini verir max. 1 saat oturup kalkarlar.ayrıca ne munasebet adamların onunde emzirmek falan? varoş falan heralde bunu soyleyen,boyle sapıkça bişey olabilirmi??
sen bebeğinle ilgilen, moralini yuksek tut ve o ne der bu ne deri geç en guzel gunlerinin tadını çıkart canım..eşine de soyle biraz anlayış gostersin, kibar bi dille uyarsın sapur supur cocugu öpmeye calışanları

öncelikle hayırlı olsun canım güle güle büyüt bebeğini,sağlıcakla inş

ama arkadaş bu sendeki nasıl bir sabırdır ya???
kim ne diyecek aman şöyle böyel diye düşünmeyi bırak ve azıcık sesini çıkar bence.
ben oturduğum yerden köpürdüm ya.
bende yeni dğum yaptığımda görümcem gelicekti iki çocuğuyla başka sehırden.dedim bari 1 hafta sonra gelsin çocuklarla olmaz bebk daha yeni doğdu anlattım. istemedğimden değil oysaki çok severim kendisini ama nerdeyse onları istemiyorum oldum eşimin güzünde.
ama kim ne derse desin. herkes haddini bilmeli.bebğin odasını kapalı tut,sende orada kal. ağrım var yatıyorum, bebek uyuyor rahtsız etmeyelim,öpmeyelim mikrop kapmasın ben bile öpmüyorum, vs. şeklinde uyar bence.
emzirme konusunda ise heleki o kayınpderine bişey diyeiyorum hiç tanımadığım halde görsem ,ağzı burun dalarım herlalde..çok sinir oldum. baba çıkar mısın odadan çocuğu emziricem rahat edemiyorum vs. de.başkaları varsa onlara da aynı şekilde..
aslında bunlara hiç gerek yok eşin yapmalı bunları...nasıl göz yumuyor hayret ya şaştım kaldım be.

öncelikle gözünüz aydin saglikli günlerde büyüt insallah.

Insanlarimiz düsüncesiz keyiflerinin pesinde. pes diyorum onlara.

Emzirme konusuna gelince kayinpederin yaninda yabanci erkeklerinin yaninda bebek emzirmekte nerden cikti ayni odanin icinde ayip günah mahremiyet diye bir sey var, hic mi duymamislar. Bebek emzirmek benim gözümde kutsal bir sey kayinvaldemin yaninda kendi annemin yaninda bile emzirmek istemem mecbur olmadiktan kalmadiktan sonra. Kayinpederin yanimizda emizisin ne var bunda gibi bir laf söylemesi cok cok ayip kanimca.

sen evli bir kadin üstelik bir annesin, düsündüklerini fikirlerini kimseden cekinmeden acik acik söyleye bilirsin! cocuk rahatsiz lütfen öpmeyin hele hele dudaklarindan hic öpmeyin. Alinan küsen küsün cocugunun hastalanmasindan daha mi önemli.

Senin yerinde ben olsam, bebegi emzirmeye yatak odasina girer kapimida kitlerdim uzun uzun da emzirirdim misafirde gitme zamani geldigini anlar herhalde.

Yazdiklarini okuyunca cok sinirlendim sabirli insanmisin tebrik ederim.

kendini çok üzme sütünden olma birde..
göğüs ucun için de güzel bir krem edinip sür.geçene kadar da emzirme ama sağıp ver.hemen mamaya geçme canım sütün gider sonra.

tatlım hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün :)
kayınvalidenin yaptığı resmen sana saygısızlık. okurken ben bile yok artık ama yuh dedim. heralde ben tahammül edemeyip patlardım. bence sen hiç kayınvalidenle kayınpederinle yüzgöz olup aranı bozma direk eşine söyle çok zorda kaldığını çok rahatsız olduğunu açık açık anlat zaten oda senin zorda kalmanı istemez o tepki gösterir baktınki bişey söylemiyo inatla ben tepki veririm sen umursamazsan diyip kendi tepkini koy sonra kabahatli sen olma. bebeğinide ne olursa olsun öyle millete gelene gidene yaklaştırma ufacık bebek olaki hastalansa derdi tasası lausa halinle sana kalacak. al çocuğunu uzaklaştır yatak odana yada başka bi odaya filan götür. Allah yardım etsin valla tatlım

öncelikle Allah analı babalı büyütsün,sonra da Allah yardımcın olsun tuhaf insanlarmış eşinin tarafı,ne genişlik yahu ama sen taviz verme emzireceğin zaman odana git kapını kapat emzir,gelen gidenle de bırak kaynanan ilgilensin hiç kendini kasma.ben de bebeğim doğarsa kimsenin kaynanamın yanında bile emzirmeyi pek düşünmüyorum ne derse desinler odama geçer emziririm,kapıyı çalan olursa müsait değilim derim,sevmiyorum öyle başkasının yanında bebek emzirme işini,misafir işine gelince bizde pek emrivaki yapacak yok ama öyle bir durum olsaydı hiç kasmazdım iyi ağırlayayım diye...

allah yardımcın olsun...

yanı eşinin genişligine çok şaşırdım.. ne demek babasının yanında emzırmek.. ses çıkartmamak.. en azından terbıye denilen şey var.. olur mu hıç cevap veremıyor... resmen afedersın kayınpederının yaptıgı öküzluk.... başka şeyler de yazacaktım ama.....

yanı kov gıtsın.. sen bu bunalımı yaşacagına, sana hiç bır faydası olmayan küssun gıtsınler.. daha rahat edersın.. hem böyle ınsanlar kusmez merak etme.. küs gıbı çıkarlar, ertesı gun hiç bir şey olmamiş gıbı gelırler....

en azından bır elektırıklı soba alın.... 50 tl ye bile var.. hemen ısınıyor onunla oda zaten.. bebekte öyle hemen üşümez...

hayırlı olsun bebişin cnm.....sakın düşüncesiz bencil insanlar yüzünden bebeginin en önemlı ıhtıyacı olan anne sütünü ondan ıhmal edıp mama vermeyı düşünme! lütfennnnn....anne sütü bebeklerımız için ne kadar önemli sende bılıyorsundur varsın ınsanlar sana kötü desın bebegının bagışıklık sistemınden önemlı degıl hiç birşey bence...geç odana emzır yada sobalı demissın ev insanlara uygun bi dille söyle cnm lohusa kadın ın ziyaretınde erkegin ne ii varmış yaa hayret bişii

Son düzenleme:
canım benim ya Allah kolaylık versin seni çok ama çok iyi anlıyorum..ben de yeni doğum yaptığımda hastaneden eve geldim hemen görmeye geldiler gitmiyorlar.insan o zaman en sevdiği arkadaşını bile istemiyor çünkü yorgunsun dinlenmeye ihtiyacın var.erkekler nden gelir anlamış değilim benim eşim hiç gitmez yeni doğum yapanın yanına rahatsız olur diye..bi de 4 saat oturuyorlar yuhh yani.canım evin sobalı ise elektirikli soban varsa götür yatak odanda yak bebeği de oraya götür git odan da dinlen çocuğunu rahat rahat emzir.göğüslerin için garmastan krem öneririm canım.lansinoh bana hiç yaramadı, hangi kremi denediysem fayda görmedim ama garmastan çok iyi geldi.bir sütünü sür göğsüne o da iyi geliyor.sütün varsa mama verme derim canım.

Öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün.

Sizin kesinlikle abarttığınızı düşünmüyorum, lohusasınız bebeğiniz çok küçük, öperek sevmekte ne demek
Geçen yıl benim arkadaşım doğum yapmıştı bebeğin 40'ı çıkana kadar kıza el ayak oldum (annesi yoktu ve kayınvalidesi yoktu çünkü)
Doğumun ertesi günü eşinin kardeşleri ve arkadaşımın kendi kız kardeşi geldi bir iki saat sevip gittiler.
Ama ondan sonra ki gün gelen geleneydi, dıdısının dıdısına kadar herkes doluşuyordu eve. Arkadaşım ve eşi çok rahatsız olmuşlardı, bir de uzun süre kaldıkları yetmiyormuş gibi akşam yemeği falan da yemeye kalktılar sonra ben müdahale ettim, hasta ziyareti kısa olur hem bebek hem anne çok yorgun hadi size güle güle diyip kibar bir biçimde "kovdum".

Misafirler için eşinizden yardım isteyin, annenizin kalabilme durumu varsa daha fazla kalsın ve bebeğinizi kesinlikle kimsenin dokunmasına izin vermeyin, koca koca insanlar daha minicik bebeği öpüp kucaklayıp ne yapacaklar, ben kimin bebeği olursa olsun bakmaya kıyamam.

algida.. öncelikle bebeğiniz hayırlı uğurlu olsun.sizin lohusa olarak kendi odanızda yatıp bebeğinizide yanınızda beşiğinde yatırmanız ve beşiğinde üzerinden ince bir örtüyle örtmeniz gerekir.....lohusanın odasına girmek, bebeğe yakın temasta bulunmak doğru değildir...geçmiş olsuna gelenler kapıdan iyi dileklerini iletip evin salonunda ağırlanırlar.siz ve minik bebeğiniz şu anda hassas bir dönemden geçiyorsunuz bunun için evinizde gereken özeni gösterecek olan sizsiniz.kendi odanızda bebeğinizi her fırsatta emzirecek rahat bir ortam yaratmalısınız.Siz artık Annesiniz.çocuğunuzu ve kendinizi koruyup kollamak durumundasınız.Lütfen ağırlığınızı koyun, en güzel günlerinizde stres çekmeyin.

canım bence bıraz sert cık daha yenı dogmus bebegı kımseye şap şup opturme bı de gıt yatak odasına sen nıye herkesın ıcınde oturup emzırıyosun kı

Allahım ne kadar düşüncesiz insanlar var ya
Sen insalar ne düsünür diye düsünme
Abimin 20 aylık oglu var
biz kücükken acık acık herkese soyledik
öpmeyecekseniz
yaklasmıyacaksanız
hastaysanız gelmeyin hala hasta biri gelirse acık acık söylüyoruz
sevmeyin öpmeyin cocugu diye
cok dediler ay ii ki bi erkek torun geldi böyle diye
kusura bakmasın kimse yani ufak bebek öpülmez sarılınmaz
uzaktan iki saniye bakar en fazla elini tutar gecer gidersin
sen de emzirmiyim diye düsünme sakın mamaya baslatma
bir kere mamaya baslarsa sütünü artık istemeyebilir
mümkünse kendi odana bir elektrikli ısıtıcı aldırmaya calıs ve ordan cıkma bence
yengem zorda kaldıgında dısarıyda filan örtüsü vardı onu örtüp emzirirdi ama
evdeyken bile eger ortam müsaitse kimseyi sokmazdık yanına
emziriyor girmeyin derdik rahat rahat emzirsin diye

geçmiş olsun
insanlar yeni doğum yapmış bir anneye bu kadar düşüncesizce davranıyorsa
sen de kibar olmak zorunda değilsin emzirmek istediğinde dışarı çıkmalarını rica et
kesinlikle öptürme öpünce hassas bebk cildi kızarıp beyaz noktacık oluyor
kendim bile kıyamazken öpmeye kalkanı uyardım ben kocam da öyle
memu ucu için lansinoh kullanabilirsin

bende hamileyim bana böyle bişey yapsalar kovarım he vallahi sendekide iyi sabır valla bence kusura bakma ama suçun büyüğü eşinde nasıl bişey demez söylicek laf bulamıyorum allah benim kayınpederimden eşimden razı olsun hiç taviz vermezler benim kayınpederim normal oturmaya geldiğinde bile 20dkyı geçmez kalkar biz rica ederiz otur die oturmaz deilya emzirirken kayınpederinin genişliğinede şaştım valla kusura bakma ne olur ama çok sinirlendim senin yerine benki çok sabırlı bir insanım böyle şeylerde sabır saçmalıktır sen ağlıyacağına bırak onlar ağlasınya taviz verme konuşurlarsa konuşsunlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…