Bebek görme merasimi

tşk canım inşallah sende hayırlısıyla doğumunu gerçekleştirirsin.
Canım valla zor düşüncesiz insanlarla uğraşmak hele de benim gibi bazı şeyleri kafana takan bi yapın varsa terslesen bi türlü terslemesen bi türlü.Ben valla tersleyemiyorum onlar benden baskın çıkar korkusuna.Allahtan doğumun güzel bir zamana geliyor en azından hemen doluşmazlar başına
Valla bugün oturdum ağladım bunaldım diye.Zaten ne doğurduğumu anladım,ne anneliğimi..bi de evden insan eksik olmuyor dinlenemedim kendime gelemedim.Bebeğe daha alışamamışken bi de gelip tekrar gelecek olanları düşündükçe haykıra haykıra ağlamak istiyorum.Çok bunaldım çok kötüyüm
Çocuklarına da hiç bişey denmiyo yaklaşmayın diyoruz fakat annelerinde iş bitiyor hiç umursamıyorlar
Sanki özellikle yapıyorlar çocuklarını alıp yanlarına oturtmuyorlar beşiğe sarkmaları için teşvik ediyorlar bir de...ya kadınlarla kavga edicem bi daha ömrü billah küsecekler yada bebeğim zarar görecek offf

hayırlı olsun canım.ömrü uzun olsun analı babalı büyüsün inşallah..bu tür konularda sabırlı ol canım. kendini üzme geçicektir.zorda olsa

Amin canım Allah razı olsun
İnşallah dediğin gibi olur geçer bu günlerde en kısa sürede

Canım yatak odamı ısıtıp orda kalma olayını bugün eşime açtım hiç sıcak bakmadı ayıp olur diye
Bende dedim en azından bebekle sen odada otur ben bebek uyuyor derim şöyle alıp bi uzaktan gösteririm gelenlere geri götürürüm odaya dedim
Annem izin vermez böyle bişeye dedi kayınvalidemi kastederek
Bu sefer zırt pırt yatak odasına girerler diyor yaa (
Anlamıyorlar arkadaşım işte maalesef gece boyunca zaten uyumuyoruz bebeğim hasta bi de bunlarla uğraşıyorum.Hangi derde yanayım anlam veremiyorum artık düşüncesizliklerine.
Bu bebek görme adetinden bende nefret ettim valla
En azından bir defa gelseler hiç zoruma gitmezdi ama gelip 4 saat oturup bi de tekrar gelcez hediyesiyle demeleri çıldırrtı beni...gelmesinler hediye de istemiyorum onları düşünmekten gözüme uyku girmez oldu ve Allah korusun tamamıyla kesilcek diye korktuğum sütüm de azaldı.
Bebeğim doymuyor artık sadece emerek göğüslerim yumuşadı önceden taş gibiydi sütten...
Bu kadar kısa sürede olan oldu ilerisini düşünemiyorum artık

Eşimden umudu kestim artık onun uyaracağı yok akrabalarıyla arası bozulacak diye çıtını çıkarmıyor
Yine iş bana düşüyor ama nasıl söyleyeceğimi bilemiyorum
Haklısın canım herkes haklı ama maalesef bilinçsiz insanlarla karşı karşıyayım
Yine gelecekler maalesef...yine stres sıkıntı olacak ...

Senin en hassas dönemin sen üzülüp sıkılacağına Allah korusun sütün filan kesileceğine bırak o anlayışsız insanlar kırılsın bozulsun.

tşk ederim canım güzel duaların için
Bende köpürüyorum ama işte yapamıyorum aslında hiç suskun bi insan değilim
Ama nasıl susuyorum neden susuyorum bende anlamış değilim
Sinirleniyorum surat asıyorum ama diyemiyorum bişey karşı taraftan daha olumsuz bi cevap alacağım ve ağlayacağım diye korkuyorum birisi beni tersleyince hemen ağlayıveriyorum maalesef
Çocuğumdan daha mı önemli benim kalbimin kırılması tabiki değil ama
Eşime de kızıyorum bu konuda beni hiç muhattap etmemesi gerekiyor
Sonuçta benim hiç samimi olmadığım insanlar o söylese batmaz ben söylesem batar
Ağrım var falan diye de bebeğin yanında ben kalamam canım çünkü gelecek ay gelecekler ve ameliyat yerimin ağrıdığına inanmazlar...ama bebeğimi başka odaya yatıracam başka yolu yok

Canım mahremiyetten anlasa zaten istediğim çok tuhafmış gibi bi de yanımızda emzirsin diye sinirlenmez.Anlam veremiyorum bu kadar düşüncesiz oluşlarına
Hadi o öyle diyor kayınvalide de demiyor sen çık diye eşine.Gçen gün dayıları geldi kayınvalidem arkanı dön emzir diyor kafayı yemişler yaa

kendini çok üzme sütünden olma birde..
göğüs ucun için de güzel bir krem edinip sür.geçene kadar da emzirme ama sağıp ver.hemen mamaya geçme canım sütün gider sonra.

İnşallah kesilmez canım vala bu kadar stres içindeyken ben bile korkuyorum
Lansinoh kullanıyorum işe yaramadı balmumu deneyeceğim bide
Sağıp veremiyorum canım sağma makinesine 10-15 ml ancak geliyor
İlk önce emzirip doymadığını anlayınca mama takviyesi yapıyoruz

saol canım güzel dileklerin için
Kayınvalidemin yaptığı saygısızlık ama gel bi de ona sor aminim onun gözünde de ben saygısızmdır emzirmek için kaynatayı dışarı çıkarıyorum ya
Eşime söylüyorum beni yüz göz etme diye ama birinde söylüyorsa bi dahakine yine söylemeden çıkmıyorlar.

Valla eşim Allahtan onlar kadar geniş değil onunda tek kabahati kendi tarafına laf söyleyememek
Öyle yapıcam canım emzirme işini de bebeğimi de başka odaya taşıyacağım Allahın izniyle
Kayınvalidemde misafirlerle baş başa kalsın umrumda değil

Her söylediğinde haklısın canım
Eşim konuşmazsa ben konuşacağıum başka yolu yok
Bi ufo alcaz artık yatak odası için

Valla bende ilk defa bebek görmeye erkeklerin geldiğine şahit oldum
Annem 65 yaşında kadın o da şaşırıyor ben ömrü hayatımda lohusa kadına erkeğin geldiğini görmedim diye...Bunlarda bi tuhaflık var

Öncelikle Allah bağışlasın, hayırlı uzun ömürler versin.

Sonra da sabırlar versin, bu ne biçim bir iştir... Kayınvalidenize yazıklar olsun, sizin neler yaşadığınızı anlayabilecek olmasına rağmen terbiyesizliklere çanak tutuyor.

Aslında yazılacak çok şey var da, gereksiz. Sizin yapmanız gereken, ölçülü bir şekilde tepkilerinizi vermek, yoksa o bebeği asla kendi istediğiniz gibi büyütemezsiniz. Çatır çatır "hayır" demek durumundasınız.

Eşiniz beyefendi de "ne var yahu emzirsin yanımızda, bizim de canımız sıkılıyordu iyi gelir" diyen babasına cevap veremiyorsa, size elektrikli radyatörlerden bir tane alsın. Hem kendi odanızda rahat edersiniz, hem de bebeğin kıyafetlerini sık sık yıkar, üstünde iki dakikada kurutursunuz.

Benim bir arkadaşım da doğum yaptığında misafirlerin uzun kalmasından şikayet ediyordu. Eşi sağ olsun çok basit bir perde yaptırmış, banyolardaki gibi. Kadıncağıza daral mı geldi, bebeği mi emzirecek, eşi "hışşşşk" diye yatak ve misafirleri ayıran perdeyi bir çekiyor, sen sağ ben selamet. Artık misafirler kalırlar mı giderler mi kendi bilecekleri iş. Valla çok tutmuştum, anladığımız kadarıyla eşiniz sizden çok kendisini düşünüyor ama diretin bir şeyler yapsın, hayatınızın en hassas dönemlerini böyle gergin geçirmeyin.

Amin canım Allah hepimize kolaylık versin
Gerçekten insan en yakınını bile istemezken,hiç samimi olmadığım insanların heleki erkeklerin saatlerce oturup kalkmaması sinir bozucu...şimdi bebeişim doymuyor onların yüzünden
Dillendirince gerçekleşirmiş ya pek de dillendirmek istemiyorum sütüm yok diye
Allah gani gani süt yapsın inşallah bebişime
Ufo alcam canım bebişim için yatak odası fikrini uygulayacağım
bi de garmasan deneyeyim bari saol öneri için

Amin canım çok saol güzel dileklerin için
Keşke benimde senin gibi bi arkadaşım olsa da ortama el koysa
İnan o kadar çok ihtiyacım varki içimdekileri kelimelere dökecek birine
Ben maalesef kendimde bu cesareti göremiyorum ama bebişimden önemli değil kimse
Bi de kem göz var iyi göz var herkese de çıkarmamak lazım
Annem de pek kalma taraftarı değil ben de kendinden olmayana kal diyemiyorum
Bu kendi annem bile olsa

Her söylediğinde haklısın canım
Eşim konuşmazsa ben konuşacağıum başka yolu yok
Bi ufo alcaz artık yatak odası için

Ufo almanızı gerçekten tavsiye etmiyorum. Kullanmış biri olarak diyebilirim ki, infrared ısıtıcılar odanızı ısıtmaz, sadece açık oldukları süre boyunca ışınların etkilediği yüzeyleri ısıtır. İki saat yakıp kapatsanız yine üşürsünüz. Derecesini azaltırsınız kesmez, artırırsınız bir müddet sonra deriniz kavruluyor gibi hissedersiniz ama içiniz üşümeye devam eder. Sizin bir de bebek var, üşümemesi için aleti beşiğin dibine koyup 24 saat açık tutmanız gerekecek muhtemelen. Reklamlara aldanıp çok şahane bir şey sanmıştım ama çok kullanışsız buldum. Size âcizane tavsiyem elektrikli radyatör almanız. En azından odanızı ısıtırsınız, kemikleriniz ısınır.

Canım gerçekten kimseyi takma kafana.Denlenleride kulak arkası et duyma.Emzirmen gerektiği zaman al bebeğini geç odana emzir.Bugünler geri gelmez.Erkek misafirin yanında emzirmede senin kv den duyuyorum yani.Hasta olanada lafını esirgeme canım.Bir damla o bebek hasta olsa yine sen üzüleceksin ve o bebiş çekecek hastalığı.Allah sana sabır versin canım zor gerçekten.

o adama kıl oldum sanane yahu az bi çık odadan illa açık açık diyeceksin ya

Nasıl insanlar bunlar anlamadım ya.Hadi misafirlik olayını geçtimde ne demek erkeklern yanında arkanı dönüp emzirmek..

Benim anlamadıgım sen neden onlarla aynı ortamda bulunuyosun.Geç yatak odana al bebişi yanına onunla yat kalk sev ilgilen emzir.Altını değiştir, üstünü değiştir zaten akşam oluyo.

Kimse alınır diye cekinme.Sen lohusasın onlar seni düşünmüyosa sen kendini ve bebegini düşünceksin..Mama yı asla verme sütün varsa ve bebegin aç kalmıyosa..

Sen şuan hiçkimseye gülümsemek hoş tutmak zorunda deilsin.Sadece bebeginle ilgilen..Gerisini boşver.Sonra çok yanarsın haline.Bebeğimle ilgilenemedim milletle ilgilenicem diye söyliyim...

Canım, öncelikle göğüs ucu çatlağı için krem kullanmıyor musun? Ben Garmastan krem öneririm, SGK karşılıyor. Pahalı kozmetik ürünlerden bin kat iyi ve çok etkili. Ayrıca bebeği emzirmeden önce kremi silmen, yıkaman gerekmiyor. Çünkü bebeğin ağzında çıkabilecek olan pamukçuklar için de faydası var. Göğsünü ne kadar az yıkarsan, suyla ne kadar az temas ederse o kadar iyi. Bir de emzirmeden evvel sıcak havlu koy üstüne, süt daha kolay iniyor, bebek çok vakumlamak zorunda kalmıyor ve canın da daha az acıyor. Hem göğsündeki ağrıyı da azaltır.

Misafirlerin yanında bebek emzirme konusu benim için de kabustu.. Sen memeyi "bebeği besleme aracı" olarak görüyorsun tabi, ama misafirler hiç de öyle görmüyor. Hatta kadınlar bile.. Merakla göğsüme bakıyorlardı, çok net hatırlıyorum. Evde başka odaya geçip emzirme şansın yok mu canım? Hem bu bahaneyle misafirlerden de uzaklaşıp kafa dinlemiş olursun. Gazını çıkartma vs derken epeyce yalnız kalırsın bebeğinle.

Ben kızımı doğurduğumda ve henüz hastanedeyken, kuzenim ve kocası ziyarete gelmişlerdi. Kocasını da hayatımda ilk kez görüyordum. Sadece düğünlerinde görmüştüm, hiç konuşmamıştık. Adam sanki 40 yıllık kankanymışız gibi geldi yatağın dibindeki koltuğa oturdu. Çocuğu emzireceğim, zırıl zırıl ağlıyor çocuk, ama adamda anlayış yok. Mecburen emzirmeye başladım Yani sen o an memeyi cinsel obje olarak hiç düşünmüyorsun, tek amaç bebeğini beslemek. Ama o hayvan herifin nası lgözlerini dikip baktığını hiç unutamıyorum.

K.peder konusuna gelince.. "K.pederim babam gibidir" gibi laflar boş geliyor bana. Hiç de babam gibi değildir, yabancı bir erkektir. Bana ne gözle bakacağını bilemem, kalbinden geçeni okuyamam. O nedenle müsade istemek, odadan çıkmasını istemek veya bu mümkün değilse benim odadan çıkmam en doğrusu.

Misafir konusuna gelince.. Ben lohusayken de o kadar çok misafir geldi ki. K.validem misafirleri toplar toplar gelirdi. Ama hiç karışmazdım nasıl ağırlanacağına. Üvey annem ve k.validem bir şekilde hallederlerdi. Zaten lohusa kadından hizmet bekleyen ayıp eder. Tut ki arkandan konuştular, "algida hiç iyi ağırlamadı bizi" dediler, ne olacak, ne kaybedeceksin?? Onların geldiği gün "rahatsızım, sancılıyım" de, olsun bitsin. Yapsın k.validen gerekeni. Ne hazırlığı canım, sakın ha, lohusa yanına geliyorlar, altın gününe değil..!!

Benden sonra eltim doğum yaptı, sağlıklı zamanında dahi asla misafir kabul etmeyn bir insandır kendisi. Daha bize bile bırak yemeği, bir dilim ekmek ikram etmiş değildir. Ki abisi ve eltisiyiz, düşün..
K.valide onun evine de misafir götürmeye kalktı. Hemen tepkisini koydu, "mevlid yapacağız, o zaman gelirler" dedi. Bebek daha çok küçüktü hemen yaptı mevlidi, millet takısını takıp çıktı, kalabalıktı çünkü. Kimseyi de ağırlamadı böylece. Sonradan ayrıca gelmek isteyenleri de kabul etmedi, yoğunum dedi. Ama hediyelerini aldı, k.valide aracılığıyla.

Sen de yakın zamanda mevlid okutmayı düşünüyorsan, "aynı insanları 2 defa çağırmayalım, mevlide buyursunlar" desen? Hem mevlidde herkes ayrı hizmet de beklemez. Ne yapacağına k.validen karar vermesin canım, sen kadar ver. Şöyle olacak, de. Böyle yapacağım, de.

Son düzenleme:

öncelikle sütün yetiyorsa mamayı asla eve dahi sokma mama verdikçe bebeğin seni emmesi azalır. Göğüs uçların için çinko içeren koruyucu krem sür. Emzirmeden sonra kremi sürüp göğüslerini açık tut acısına iyi gelir. Misafirlere gelince de saygısızlığın bu kadarını ilk defa duyuyorum. Eşin buna müsaade etmemeli gerekiyorsa kabul etme

öncelikle sabır diliyorum.7 aylık bi bebeğim var anlarım neler çektiğini.öncelikle en kısa zamanda emzirme önlüğü almalısın kimseye göğüslerini göstermek zorunda kalmayasın.bebeğinn iyiliği için sık dişini, inatla emzir.gelenlere de sancım var falan de, toparlanamadığından bahsetmelisin bence.bir de büyükleri uyaramazsın ama çocukları uyarabilrsin öperlerken.mesela o daha küçücük, bizdeki mikroplara dayanamaz hasta olur falan diye.bu annelik görevin canım, ben izin verdim 4 aylıkken bronşiolit oldu 15 günde zor iileşti kuzum.

Okurken çok tepki vermeme rağmen, cevabımda atladığım bir konu oldu bu öpme davası..
El kadar bebe, neden öpülür, hangi akla hizmetle gerçekten anlamıyorum..
Tükürükte milyon çeşit bakteri var, anne bile pek öpmemeli, kaldı ki komşular öpüyor..

Öptürme canım, hele ki grip olduğunu bile bile öpenlere hepten uyuz oldum, numaralarını ver arayıp ikaz edicem, o kadar sinirlendim..

Kendi çocuklarını öpüyor mu bu insanlar acaba grip olunca, elin gülü ele kokmaz diye hoş bir söz vardır..

Canım, ayıp değil bu.. Öpmeyin lütfen, de onlara. Sağlıklı olanlar da öpmesin. Onları hasta etmeyen, ama vücutlarında olan bir mikrop senin bebeğine zarar verebilir. Allah esirgesin.

Uyardığın için sen suçlu olmazsın, akıl edemedikleri için onlar sorunlu bence.

Keşke bende senin gibi kovsam canım
Eşimde ne yapacağını şaşırdı o kadar enteresan ailesi var ki ne söylese batıyor
Düşün yani eşimde benden daha çok çekiniyor bişeyler demeye
Bana diyor yaptıkları çok yanlış diye ama yüzlerine durup da tek kelam edemiyor hep babasından korkarak büyümüş olmanın verdiği bir sıkıntı...Keşke benim kayınpederimde seninki gibi olsa
Oturur kalkmak bilmez elinden gelse her dakka gelir de yüz bulamıyor
Söylediklerinde haklısın canım niye kusuruna bakayımki

Evet canım kimse düşünmüyor bebek hassas bi dönemde diye...
Hasta olacak diye ödüm kopuyor sonra ne yaparız biz minnacık bebek nasıl dayanır hastalığa
Bebeğim gaz sancısı bile çektiğinde yüregimde bişeyler kopuyor bi de hasta olsa
Sizde iyi idare etmişsiniz ne güzel kızınızın zor anında yanında olmuşsunuz belki de yatak odasında olma fikrini de verdiniz..benim aklıma gelmedi böyle bişey anneminde gelmedi...
Nerden bilelim bu kadar insanın bebeğin başına dolacağını...

Kayınvalidem azcık anlasa zaten laf vuruyoruz anlamıyor açık açık konuşsam yine anlamaz suçlu ben olurum..Aslına bakarsan ben hiç bu konulara girmek istemiyorum onlarla çünkü ben söylesem inadına bildiklerini okuyacaklar bi an önce eşimin devreye girmesi lazım..Sütüm olmuş olmamış hiç umurlarında değil gibi valla...diğer torunlarına da aynı böyle dayamışlardı mamayı...demekki garibim annesi bu yüzden emziremiyormuş

ee bizde gelecektik nolcek şimdi..ilk önce sezeryanlı olduğun için ameliyat yerine geçiyor geçmiş olsuna gelmişlerdir..bebek görme sonrasında oluyor..buralardada öyle...kolay gelsin..

Eee artık bu sıkıntıları okuduktan sonra bi defada halledersiniz bebek görme işini
Lohusa bi bayan için iki defa bebek ziyareti o kadar ağır oluyorki sizin adetlerinize tabi insanlara da acıdım şimdi...

Öyle canım maalesef ama benim bebeğime de 1 yaşına basınca gelseler daha mutlu olurum :)
Mümkünse o zamana kadar gelmeseler de olur
Kremlerde kullanıyorum, sütte sürüyorum bakalım biraz azaldı gibi
Sık sık emzirsem geçicek de emziremiyorumki...bebek emiyor emdiği gibi bırakıveriyor ağzından
Artık doymuyor sağıp vereyim diyorum bakıyorum süt falan yok
Sütümü kestiler Allahtan bulsunlar ((((

Canım annem de diyor gel gidelim diye
Ama eşime kıyamıyorum bebeğimizi bekledik 9 ay boyunca onu bebişin en güzel anlarında yalnız bırakmak istemiyorum.Bu konuda bencil olmak istemiyorum...

Şuan dediğin gibi bebeğimin en çok ihtiyacı olduğu kritik bi dönem
Ve bu dönemde bebeğim saçma sapan kişilerin fikirlerinden dolayı sütü yeteri kadar alamıyor
Çok korkuyorum bebeğim artık emse bile ağlıyor doymuyor acaba sütüm yokmu

valla canım en geniş o ailede
Ona göre o kadar normal ki insan içinde emzirmek
Zaten o en güzel eşine anlatabilir,o kaynatadan önce emzir burda diyor tabiki ben emzirmiyorum aynı odada...Ben kendi kurban olduğum babamın yanında bile emzirmezken kayınpeder de kim oluyor

Son düzenleme:
çok iyi anlıyorum canım seni allahım sana sabır,çevrendekilerede biraz akıl versin...
şu an doğumuma 4 hafta kalmasına rağmen doğumdan çok bu gibi olaylar korkutuyo benide

çok haklısın bu tür düşüncesiz cahil insanalrdan nefret ediorum gerçekten bu kadr saçmalıyorlar bence ayrı odada dur gelen misafirde ayrı odada otursun aynı odada olmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…