gecmis olsun, hayirli olsun bebegin öncelikle...
ilk dogumun galiba.. sezeryanlami dogum yaptin? normal dogumsa bir kac günde kendine gelirsin korkma, etrafta dogum yapanlar en gec bir haftada kalkiyorlar
ayva cekirdeklerini biraz su ile isitinca jellesiyormus, bunun gögse sürülünce iyi olacagini söylüyorlar, tv den duymustum bilmiyorsan yazmak istedim..
misafir konusuna bisey diyemiycem, hasta ziyareti oldugu icin ikram yapmak zorunda degilsin... kayinbaban falan icin ise, ilk torunlariysa hevesleniyorlardirolumlu yaklasmaya calis, belki daha az stres yasarsin...erkek misafirler icinse yorum bile yapmiyorum... eski adetlere bakinca nicin bunlarin varoldugunu anlamak daha kolay... 40i cikana kadar bebek pek evden cikarilmaz, misafir gelmez... gelsede tek tük belki...
ben kendi yegenlerimi bile öpmeye kiyamiyorum, millette ne hastalik vardir nerden bileceksin, kimseye kesinlikle öptürme... bir bebek sirf annesinin agzinda ucuk varken öpmüstü diye ölmüs, bunu sana yaziyorumki, öpmelerine engel ol.. sen artik mademki bir annesin bebegini korumakta sana düsüyor, kimseye öptürme kimseye yaklastirma.. yeni bebek öpmek cok sacma.. ama aile fertlerine sakin öpmeyin demeciddi anlamda yanlis anlasilabilir
Öncelikle allah analı babalı büyütsün cnm.
Hayır abartmıyosun, yazını okurken bile yuh dedim
Bi kere bebeğin daha 10 günlük, sen lohusasın bu kadar misafirde neymiş ya?
Bebek görülmeye gidilir tabii, ama bu kadar erken olmaz. Ne kadar anlayışsız insanlar.
Allah korusun enfeksiyon kapar, daha çok minik. Bide öpüyolarmış, izin verme.
Eşinle konuş, uygun bir dille sölesin annesine. Erkeklerin yanında nasıl bebek emzirecekmişin sen pardon? Oldu artık. Allah sabır versin, ama bence konuş.
kuzummmm ALLAH sana sabırr versinnn bikere bebek emzirecek deyip kalkmayann erkeklereee yuh diyorum yaaaaaa helekii kayınpederineee ama eşinnin söylemesii gerekirr başka odaya gidelim diye sen eşine yalnızkenn deee ben sana göz işaretii yaptığımdaa al babanları öteki odaya götür deeeeeeee yadaa sen başka oda varsaa al bebeğini orda emzirr misafir olayınıdaa hiç düşünmeee yap bi çayyy hazır bişeylerde al pastaneden koy önlerinee çaylarınıdaa kendileriii koysunlarrrrrr bişeyyy olmazz yanii bebeklee uğraşıyosunnn gelenlerr yaparr zatenn düşünmee bunlarıııı bu kadarrrrrrrr herşey olacağına varırrr bebeğinidee ALLAH analı babalı sağlıklıı büyütmeyii nasip etsin....
yok sen abartmıyorsun canım. allah kolaylık versin sabır versin sana. ya bu komşular yok mu zaten millet oturacak yer arıyo.benim bildiğim bebek görmeye gidince uzun süre oturulmazki,pastalı börekli dört dörtlük ağarlanmayı bekliyorlar.
40 gün lohusalıktan çıkana kadar gitmemesi gerekirmiş aslında ama nerde o düşünce insanlarda.
ben hasta olsam çocuk görmeye gitmem gittim diyelim yaklaşmam bebeğe.
benim bebeğim yok ama bende emziremem heralde erkeklerin yanında yabancı bayanların yanında,kendi annen ablan teyzen neysede eşimin tarafının yanında göğsümü açıpta gösteremem bide nedense merak edip bakmam isterler memene beyaz mı esmer mi gibisinden:78:
gelinin annesinin dediği hep batar zaten hep erkek tarafı haklı herşeyi onlar biliyo havasında oluyorlar hep. canım benim yaa çok üzüldüm haline anne olduğunada sevinemedin galiba.
sana ne önerisinde bulunsam bilmiyorum ama kaynanan gidene kadar sabır etmen gerekiyo yoksa ömrün boyunca başına kakar eğer yanlış bi davranışta bulunsan.
allah kolaylık versin sana arkadaşım:96:
Yok artık erkeklerin yanında mı emzirecekmişsin bebişi abartmasın onlar da canım
Normalde bebek kırkı çıkmadan ziyaret edilmez derler hayır zaten hassas oluyor yeni doğmuş minicik birşey hele şu dönemde nerdeyse herkes grip zavallı çocuğa bulaştırıp onu da sizi perişan edecekler.
Seninde şu lohusa halinde perişan ediyorlar ya çok sinir bir durum Allah kolaylık versin
1)hayırlı olsun allah analı babalı büüyütsün.göğüslerine devamlı lansinoh krem sür canım.emzirmelisin çatlakta olsa yoksa süt devamlı omaz.sütün varsa mama verme zaten şu an ağız sütün geliyor çok faydalıdır.
2)sen daha lohusasın.al çocuğunu yat yatak odana.erkekler orayada gelmez umarım.en azından 20 gün çıkma yataktan.
3)misafirler için annen burdayken birşeyler hazırlayıp derin dondurucuna atsın.gelen oldu mu ikram edersin.
4)lohusayken bende çok üzülür.herşeye ağlardım.moralini yüksek tut.eşinle paylaş.senin en büyük destekçin o olmalı.o meleği beraber yaptınız.
5)tepkini ver.bebeği odada tut.almak isteyen olursa uyuyor de.özellikle çocuklardan sakın ve uzak tut.çünkü çocuk çucuğa mikrop taşırmış.
lansinoh die bir marka var gögüs kremini tüm kk cok begeniyor ücretsiz numune yolluyorlar süt poseti gögüs pedi ve krem isteyebilirsin durumunu bildiren bir mail at hemen dönüs yapıorlar info@lansinoh.com.tr olmalı adtresi ama sen gene sitesindn teyit et hayırlu olsun bebegin sıkılma cok kimseyede ödün verme gir odana gerekirse cıkma cocugunu emzir kitle kapıyıteşekkür ederim canım
Canım bende anlamadım sezeryanlıydım daha hastaneden yeni çıkmışım dakka bir gol bir eve doluştu herkes..bi yandan ameliyat sancım bi yandan gaz sancısı bi yandan göğüs çatlaklarım...
Bi de gelenlere güler yüz gösterme rolü yapmak çok zor oluyor
Ben bu kadar misafiri daha ilk günden görünce korktum sonrası için valla o yüzden annem gitmeden gelsinler dedim..Bi de bu 10 gün boyunca hergün geldiler farklı insanlar, gelirken hediyelerini de getirmemişler..giderken "hediyemizi bebek görmeye gelirken getireceğiz " dediler şok oldum.
Yani yine gelecekler ..ben tek hediye mediye istemiyorum diyecektim denmiyor işte
Madem öyle şimdi niye gelmişler çok canım sıkkın ya
Nevşehir de mi adetler böyle anlamadım ki
Erkeklerin yanında emzirme olayını ben zaten anlamadım arkamı dönüp emzirecekmişim
Valla genişliklerini gördükçe kendi babamın kıymetini anlıyorum
Canım babam en ufak bişey de odadan çıkar..kayınpederde izin versen oturup seyredecek nasıl emiyor diye...terbiyesizlik diz boyu
Teşekkür ederim canım
Lansinoh krem sürüyorum canım ama pek bi faydasını göremedim maalesef
Yatak odasına da yatıramıyorum bebeği evim sobalı olduğu için
Bebeğin beşiği de oturma odamda...keşke yatak odasına hem çocuğumu hem kendimi kapatma imkanım olsa...
off ne dusuncesiz insanlar var ya bence biri opmek icin egildiginde bence uyar
canım allah analı babalı büyütsün, zor bir durum fakat sen sıkma canını maazalllah sütün kesilir bebiş aç kalır sonra, o düşüncesiz insanlara da diyecek bişey bulamıyorum, bebek görmeye gelirken getirceklermiş hediyelerini diyemedin mi bugün benimi görmeye geldiniz diye
lansinoh die bir marka var gögüs kremini tüm kk cok begeniyor ücretsiz numune yolluyorlar süt poseti gögüs pedi ve krem isteyebilirsin durumunu bildiren bir mail at hemen dönüs yapıorlar info@lansinoh.com.tr olmalı adtresi ama sen gene sitesindn teyit et hayırlu olsun bebegin sıkılma cok kimseyede ödün verme gir odana gerekirse cıkma cocugunu emzir kitle kapıyı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?