hayırlı uğurlu olsun. Allah analı babalı büyütsün
ay ben sayfaları takip edemedim bebeğin cinsiyeti ne ? erkek sanırım
şuan sinirlerim tepemdeçok şey demek isterdim ama banlanırım diye susuyorum.canım bence bebeğini her emzirmek istediğinde müsade isteyip yatak odasına git orda emzir.illa bahane söylemek istiyorsan oram ağrıyor buram ağrıyor de.tek başınayken daha rahat emzirdiğini söyle.kaldıki 10 günlük lohusanın milletin içinde işi ne?valla benim akrabalarım geldiğinde zorla odama sokuyorlardı yat dinlen diye.sen de bunu bahane et.diğer kısımlara girmek bile istemiyorum büyük düşüncesizlik !!
Öncelikle Allah bağışlasın, hayırlı uzun ömürler versin.
Sonra da sabırlar versin, bu ne biçim bir iştir... Kayınvalidenize yazıklar olsun, sizin neler yaşadığınızı anlayabilecek olmasına rağmen terbiyesizliklere çanak tutuyor.
Eşiniz beyefendi de "ne var yahu emzirsin yanımızda, bizim de canımız sıkılıyordu iyi gelir" diyen babasına cevap veremiyorsa, size elektrikli radyatörlerden bir tane alsın. Hem kendi odanızda rahat edersiniz, hem de bebeğin kıyafetlerini sık sık yıkar, üstünde iki dakikada kurutursunuz.
Benim bir arkadaşım da doğum yaptığında misafirlerin uzun kalmasından şikayet ediyordu. Eşi sağ olsun çok basit bir perde yaptırmış, banyolardaki gibi. Kadıncağıza daral mı geldi, bebeği mi emzirecek, eşi "hışşşşk" diye yatak ve misafirleri ayıran perdeyi bir çekiyor, sen sağ ben selamet. Artık misafirler kalırlar mı giderler mi kendi bilecekleri iş. Valla çok tutmuştum, anladığımız kadarıyla eşiniz sizden çok kendisini düşünüyor ama diretin bir şeyler yapsın, hayatınızın en hassas dönemlerini böyle gergin geçirmeyin.
Ufo almanızı gerçekten tavsiye etmiyorum. Kullanmış biri olarak diyebilirim ki, infrared ısıtıcılar odanızı ısıtmaz, sadece açık oldukları süre boyunca ışınların etkilediği yüzeyleri ısıtır. İki saat yakıp kapatsanız yine üşürsünüz. Derecesini azaltırsınız kesmez, artırırsınız bir müddet sonra deriniz kavruluyor gibi hissedersiniz ama içiniz üşümeye devam eder. Sizin bir de bebek var, üşümemesi için aleti beşiğin dibine koyup 24 saat açık tutmanız gerekecek muhtemelen. Reklamlara aldanıp çok şahane bir şey sanmıştım ama çok kullanışsız buldum. Size âcizane tavsiyem elektrikli radyatör almanız. En azından odanızı ısıtırsınız, kemikleriniz ısınır.
Nasıl insanlar bunlar anlamadım ya.Hadi misafirlik olayını geçtimde ne demek erkeklern yanında arkanı dönüp emzirmek..
Benim anlamadıgım sen neden onlarla aynı ortamda bulunuyosun.Geç yatak odana al bebişi yanına onunla yat kalk sev ilgilen emzir.Altını değiştir, üstünü değiştir zaten akşam oluyo.
Kimse alınır diye cekinme.Sen lohusasın onlar seni düşünmüyosa sen kendini ve bebegini düşünceksin..Mama yı asla verme sütün varsa ve bebegin aç kalmıyosa..
Sen şuan hiçkimseye gülümsemek hoş tutmak zorunda deilsin.Sadece bebeginle ilgilen..Gerisini boşver.Sonra çok yanarsın haline.Bebeğimle ilgilenemedim milletle ilgilenicem diye söyliyim...
Canım, öncelikle göğüs ucu çatlağı için krem kullanmıyor musun? Ben Garmastan krem öneririm, SGK karşılıyor. Pahalı kozmetik ürünlerden bin kat iyi ve çok etkili. Ayrıca bebeği emzirmeden önce kremi silmen, yıkaman gerekmiyor.
Ben kızımı doğurduğumda ve henüz hastanedeyken, kuzenim ve kocası ziyarete gelmişlerdi. Kocasını da hayatımda ilk kez görüyordum. Sadece düğünlerinde görmüştüm, hiç konuşmamıştık. Adam sanki 40 yıllık kankanymışız gibi geldi yatağın dibindeki koltuğa oturdu. Çocuğu emzireceğim, zırıl zırıl ağlıyor çocuk, ama adamda anlayış yok. Mecburen emzirmeye başladım Yani sen o an memeyi cinsel obje olarak hiç düşünmüyorsun, tek amaç bebeğini beslemek. Ama o hayvan herifin nası lgözlerini dikip baktığını hiç unutamıyorum.
K.peder konusuna gelince.. "K.pederim babam gibidir" gibi laflar boş geliyor bana. Hiç de babam gibi değildir, yabancı bir erkektir. Bana ne gözle bakacağını bilemem, kalbinden geçeni okuyamam. O nedenle müsade istemek, odadan çıkmasını istemek veya bu mümkün değilse benim odadan çıkmam en doğrusu.
Misafir konusuna gelince.. Ben lohusayken de o kadar çok misafir geldi ki. K.validem misafirleri toplar toplar gelirdi. Ama hiç karışmazdım nasıl ağırlanacağına. Üvey annem ve k.validem bir şekilde hallederlerdi. Zaten lohusa kadından hizmet bekleyen ayıp eder. Tut ki arkandan konuştular, "algida hiç iyi ağırlamadı bizi" dediler, ne olacak, ne kaybedeceksin?? Onların geldiği gün "rahatsızım, sancılıyım" de, olsun bitsin. Yapsın k.validen gerekeni. Ne hazırlığı canım, sakın ha, lohusa yanına geliyorlar, altın gününe değil..!!
öncelikle sabır diliyorum.7 aylık bi bebeğim var anlarım neler çektiğini.öncelikle en kısa zamanda emzirme önlüğü almalısın kimseye göğüslerini göstermek zorunda kalmayasın.bebeğinn iyiliği için sık dişini, inatla emzir.gelenlere de sancım var falan de, toparlanamadığından bahsetmelisin bence.bir de büyükleri uyaramazsın ama çocukları uyarabilrsin öperlerken.mesela o daha küçücük, bizdeki mikroplara dayanamaz hasta olur falan diye.bu annelik görevin canım, ben izin verdim 4 aylıkken bronşiolit oldu 15 günde zor iileşti kuzum.
Okurken çok tepki vermeme rağmen, cevabımda atladığım bir konu oldu bu öpme davası..
El kadar bebe, neden öpülür, hangi akla hizmetle gerçekten anlamıyorum..
Tükürükte milyon çeşit bakteri var, anne bile pek öpmemeli, kaldı ki komşular öpüyor..
Öptürme canım, hele ki grip olduğunu bile bile öpenlere hepten uyuz oldum, numaralarını ver arayıp ikaz edicem, o kadar sinirlendim..
Kendi çocuklarını öpüyor mu bu insanlar acaba grip olunca, elin gülü ele kokmaz diye hoş bir söz vardır..
Canım, ayıp değil bu.. Öpmeyin lütfen, de onlara. Sağlıklı olanlar da öpmesin. Onları hasta etmeyen, ama vücutlarında olan bir mikrop senin bebeğine zarar verebilir. Allah esirgesin.
Uyardığın için sen suçlu olmazsın, akıl edemedikleri için onlar sorunlu bence.
çok iyi anlıyorum canım seni allahım sana sabır,çevrendekilerede biraz akıl versin...
şu an doğumuma 4 hafta kalmasına rağmen doğumdan çok bu gibi olaylar korkutuyo benide
benim de kuzenim 1ay önce doğum yaptı..misafirler bebeği öpmek istediklerinde engel olamam, öpmeyin diyemem diye taktik geliştirmiştik. misafir geldiğinde bizi çağırırdı hemen biz de bebeği arada kucağımıza alıp öpmeye yelteniyor gibi yapıyorduk ordan kuzenim hemen daha çok küçük öpmeyin gibisinden şeyler söyleyip uyarıda bulunuyordu bize ama hani kızım sana söylüyorum gelinim sen anla hesabı gönderme yapıyorduksende kız kardeşin veya kuzeninle böyle birşey yapabilirsin. ama söylerken sesini duyur yani. biraz da sert bir tavırla söyle. diğerleri de üstüne alınır herhalde. bilmiyorum bu taktik ne kadar iyi ne kadar kötü ama en azından sen kötü niyetli yapmıcaksın bunu. bebek daha çok küçük yazıktır. bunu karşındakilerin düşünmesi lazım. hasta olan var kalkıp öpmeye çalışıyor, 1 kutu parfümü üzerine boşaltıp gelen var çocuğa yapışıyor fln gerçekten yazık yani. Allah sabır versin. bu arada hayırlı olsun Allah sağlıklı bir şekilde büyütmeyi nasip etsin inşallah
Algida;
Nasıl dayanıyorsun bu olanlara?
Ortada süt kokan bir bebek
Yatakta henüz dikişlerinin acısı bile geçmeyen bir anne!
Bu sabrın için seni ve senin gibi hatunları kutluyorum
Ben asla kucağımda bebek lohusa halimle
kimseyi hoş tutamazdım..
Ne kadar anlayışsız tuhaf bir aileymiş anlamadım.
Senin ve bebeğinin bu günleri onlara emin ol vizyona damgasını vurmuş yep yeni bir film
olarak geliyordur şu ara.
Sana derim ki bunlara izin verme.
Evinin bakteri dolmasına birilerinin sırf neşeli vakit geçirmek için sana ve bebeğini görmesini izin verme.
Üstelik şu şeye takıldım ben'hediyeyi bebek görmeye gelince veririz'kısmına.
Rütbe gibi ilk geliş şöyle bir bakış
İkinci geliş kuş bakışı hediye faslı..
Tavrını koymalısın.Hiç kimseye daha süt kokan bebeği göstermek zorunda değilsin.
Heleki k.pederinin yanında bebeğini emzirmeye hiç zorunlu değilsin.
Herkes kendini bilsin canım nedir bu.
Bebeğinide Allah analı babalı büyütsün Sizlere bağaşlasın Yüce Mevlam.
Benim eşimin de arkadaşının eşi yeni doğum yapmış, çocuk görmeye gidelim diyip duruyor bizimkidUR diyorum, daha bebeğin 40ı çıksın, azcık hastalıklara dirençli hale gelsin öyle gideriz.Şimdi gitsek de ben bebege 3 metreden fazla yaklaşmıcam, yaklaşmayınca ne anlamı var bebek görmeye gitmenin? Ameliyat olmuş anasını mı görcem, ben onu görünce, milyon kez sorulmuş soruları bi de ben sorunca o kendini daha iyi mi hissetcek? Bekleyelim, çocuk 2 aylık olunca gideriz güzel güzel
seni çok iyi anlıyorum, bu konuda bana bir dokun bin ah işit,
bebeğim bir haftalıkken görümcem, kayınvalidem, torunu damadı geldiler
daha el kadar bebeyi hop hop havada zıplatmalar, şap şup öpmeler, görümcemin dudağında uçuk varmış tam kapıdan çıkarken gördüm, sinirlerim zıpladı, ben bişey diyemedim tabi, eşim destek değildi bana, onlara siz sevdikçe kucağınıza aldıkça ben mutlu oluyorum diyordu, sonrasında ablanın dudağında uçuk vardı diyince ben görmedim dedi ama suratı değişti birden bişey demedi,
bebeği alıp diğer odaya geçiyordum ben emzirmek için, bebek daha küçük bir saatte falan anca emebiliyor, uyuyor, uyanıyor devam ediyor falan, haber gönderiyolardı uyuyup kaldınızmı diye laf çarpıyorlardı, çok kafama taktım, sinirlerim bozuldu, olan bize oldu ertesi gün sütüm kesiliverdi, çok uğraştım tekrardan gelsin diye, kızıma mama takviyesi yapmak zorunda kaldım, o geceden sonrada kızım geceleri sıçrayarak uyanır oldu, birde komşular var tabi onlarda kırkı çıkmadan geldiler ve evimde sigara içtiler, ne kadar havalandırsamda kokusu çıkmadı uzun süre,
tavrını koy bence, sonradan ben çok pişman oldum hala aklıma geldikçe kafamı duvarlara vurasım geliyor niye tepki vermedim diye
O kadar sinir oluyorumki ikinci geliş ve hediye faslına
Yeminle bana sorsalar gelelim mi diye bi bahane uyduracağım ama gelenlerde habersiz çat kapı geliyorlar...tabi getiren kayınvalidem...Bebeğimle başbaşa olmam gereken zamanımda olur olmaz insanları saatlerce ağırlamak zorunda bırakılıyorum,saatlerce kaldıklaı yetmiyor gibi düşünmüyorlarda bebeğin karnı açmı tokmu...resmen seyre gelmişler dediğin gibi
Allah bilir açsada göğsünü bi görsek diyolardır
Saol cnm güzel duaların için
Algida;
Kayın validene bunu anlat derim.
İnanki böyle bir saygısızlığı kaldırmaya mecbur değilsin.
Eşimin hatrı için katlanıyorum desen sanıyorum ki eşinizde istemiyordur
sizin rahatsız olmanızı.
Kayın validenin gönlüde olmayı versin.
Lohusalık bir kadının en hayatında en hassas dönemi derler..
Zoraki misafir olursa kapıyı açmamayı dene.
Onlar seni düşünmüyorsa sende onlara ayıp olur kısmını hiç düşünme.
Bebişinle bol bol dinlen..
bebeğini emzireceğin zaman başka odaya geçsen cnm. gelene odadan çık diyemezsin maalesef.
Vallahi ben derim.
Benim ve çocuğumun rahatı için derim.
Herkeste fazla rahat olmayı versin:)
Onlar rahatsa bende rahatım demektir.
Kimse için canımı sıkamam.
Hatta tepem atarsa derim ki;
'lütfen odadan çıkar mısınız!Burda sinema falan mı oynuyorda benim haberim yok'gibi:)
Canım bebeğin cinsiyeti kız
Kayın validene bunu anlat derim.
İnanki böyle bir saygısızlığı kaldırmaya mecbur değilsin.
Eşimin hatrı için katlanıyorum desen sanıyorum ki eşinizde istemiyordur
sizin rahatsız olmanızı.
Kayın validenin gönlüde olmayı versin.
Lohusalık bir kadının en hayatında en hassas dönemi derler..
Zoraki misafir olursa kapıyı açmamayı dene.
Onlar seni düşünmüyorsa sende onlara ayıp olur kısmını hiç düşünme.
Bebişinle bol bol dinlen..
bebeğini emzireceğin zaman başka odaya geçsen cnm. gelene odadan çık diyemezsin maalesef. birde yengeme biz göğüslerine gül suyunun içine ayva çekirdeği attık merhem gibi oldu onu sürekli süredü emzirrikende bebeğe zararı yok silmedi hiç çatlamadı. 2. bebeğede aynısını yaptılar. onu dene sürekli süre faydasını görürsün inşallah. allah sabır versin cnm.
Ne rahat insanlar var ya.
Eve bu kadar hergün doluşmaya ne gerek var.
İyi bile katlanıyorsunuz gerçekten, ama eşinize bırakmadan açık açık siz
uyarsanız daha iyi olacak heralde.
Kayınpederinizin gözü önünde çocuk mu emzirilirmiş, ne tuhaf insanlar.
İş size düşüyor, böyle insanların birşey düşüneceği yok malesef.
eşinin ailesi bu kadar üşüşünce erkek sandımdı
iyiki kızmış bebiş ,erkek olsa zaten yaşadıklarınıza ek olarak p*** görme merasimi olurdu
ay düşünemiyorum bile her gelen aç bakalım derdi
hayırlı olsun bebeğin
gerçekten çok sinir bozucu bir durum yaaa Allahım sabır versin....keşke yatak odana ısıtıcı felan alsaydın orayı sıcak tutsaydın en azından bu kadar olmazdı ama yapacak insan heryerde herşeyi yapar....
bende şuan hamileyim ve senin gibi şeyler yaşayacağımı tahmin ediyorum....kaynanam şimdiden oğlunun kundağını oğluma hazırlıyor ona sarcakmış aklıma geldikçe sinirlerim tavan yapıyor.....eşimin sülaleside kalabalık gelen giden bitmeyecek kaynanam bebeği herkese göstermek için uyandırıp getirecek görümceminkine öyle yapıyordu çünkü....şuan çağırırım gelmez evime o çocuk olunca çıkmayacaklar.....Allahımmm...... bir şekilde başa çıkacam artık kimseye minnetim olmayacak seninde olmasın....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?