- 12 Mart 2020
- 4.385
- 6.632
- 108
- Konu Sahibi Kafasikarisikbirisi
-
Tamam bekliyorum önce cevapları alıp sonra sana döneyim ben Bi buradan da faydalanıp eksiksiz bir hazırlığım olur umarım daha hiç bişey almadım şimdiden liste yapıp indirimleri takip etmem lazım ki uyguna getireyimHatçe kız bende henüz bebe yok ama bebek butikte çalışmıştım. Giyim adına en abartısız alışveriş listeni yapabilirim.önce burda tecrübelileri dinleyip kafanı karıştırıp sonra beni etiketlemeni bekliyorum.
Kanguru almayı düşünüyorum yegenlerimde kullandık çok iş gördü bebek arabasından daha çok kullanacagımdan eminimHastane için yenidoğan iki set tulum almıştım ben, birini alt üst takım birini tulum olarak. Sonra tulumla daha rahat ettim patikli tulumla da büyüttüm. Müslin battaniye, ağız mendili, bol bol çıtçıtlı atlet. İlk aylarda çok fazla kaka kusmuk kirletmesi oluyor.
Ben kanguru ve slingin de epey faydasını gördüm, ana kucağının da.
Anne için de mutlaka depend külot bez lazım. Bebeğe ilk aşamada bez gerekiyor.
Hastaneye mutlaka çorap alın ayaklarım çok üşüdü benim doğumda. Aynı şekilde meme ucu yarası için krem çol ihtiyaç duydum ben. Bütçeniz varsa kalkan yasa gümüş kapak da alabilirsiniz tabii.
Teşekkür ederim erkek olacak benimki de bu bilgiler çok faydalı oldubebeginiz erkekse "az al hemen buyuyo ihtiyac kadar alirsin" laflarini duymamani oneririm. ben o laflara kanip 3 tulum 2 alt ust takim almistim, bir de icine giydirecegim citcitli badiler ve alt patiklilerden, aman allahim, altini her actigimda isiyordu butun ust bas degisiyordu gunde kac defa... yenidogan bedeninde bulmak ta zor oluyor genelde, 1 haftalik bebekle alisverise cikmak zorunda kalmistim hele kis bebegiydi yika kurut utule yetistiremedim de... bana cok alma diyenlerin ikinci bebekleri erkek oldu, onlarda benim gibi gunde 10 kere ust bas degistirmislerdi. kiz bebeklerde alti acik dahi olsa asagi akiyor direkt ama erkek bebek heryere firlatiyor bak onemli bir ayrinti kimse bunu soylememisti bana:)
onun disinda ben bebek yuruyene kadar kesinlikle tulum kullanilmasi taraftariyim, cunku yuruyene kadar cocuk hep kucakta geziyor malum, alt ust takimlar surekli yukari siyriliyor vs. tulum tek parca acayip rahat oluyor toplandi kivrildi derdi yok...
su boyunluklar da cok ise yariyor. kusuyor salyasi akiyor emerken sut akiyor onluk surekli olmuyor cocugun boynunda ama boyunluklari sik sik degistiriyorsun cok rahat oluyor.
eldiven,bere,bir kac citcitli badi (ben bu citcitli badilerin uzun kollularini hic sevmedim. uzerine uzun kollu baska bisey giydirecegin zaman altindancok kalinlik yapiyor, birbirini tutuyor giydirmesi zor cikartmasi zor, ama kisa kollu ya da kolsuz olanlar cok daha pratik sahsi fikrim) icine giydirmek icin patikli altlardan bir kac tane, bir kac tulum yeterlidir. arkadaslardan biri soylemis katiliyorum "lastiksiz ya da lastigi cok gevsek" coraplar...
eviniz soguksa yelekler cok isinize yarar, benim evim cooook sicak olsugu icin sanirim 5 kere giymemistir.
onun disinda elektrikli gogus pompasi oneririm, sutun gelmez, gelir fazla olur, cocuk emmeyi reddeder,sarilik olur hastanede tedavi gerekir, ne yasayacaksin belli degil. dogum sonrasi hele ilk zamanlar bu gibi eksiklerle ugrasmak inan cok tatsiz oluyor. hazirla herseyini olabildigince ki yasanacak krizleri minimuma indirmis olursun.
saglikla kucagina almayi nasip etsin
Rabbim size de nasip eder inşallahBilmiyorum hiç bebeğim olmadı
Teşekkür ederim yastıga damlattıgın damlanın adını hatırlıyormusun canımCanım öncelikle Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin 
Ben oğlumda hatırladıklarımı aktarayım sana öncelikle zıbın çok al çünkü ilk zamanlar kakası sıvı olduğundan çok batıyor sütünü artırmak için lactamil kullanabilirsin ben kullandım faydasını gördüm emzirdiğinde göğüs uçları çatlayıp kanayabiliyor lansinoh krem alabilirsin bebeğe Bi zararı olmuyor birde ilk zamanlar malum göğüsler den süt akıyor o yüzden fazla fazla göğüs pedi almalısın birde ben emzirme sütyeni kullanmıştım rahatlık açısından iyi oluyor birde burun tıkanıklığı için yastığına damla damlatıyordum eczanelerde satılıyor aklıma gelenler bunlar
Teşekkür ederim tavsiyelere uyacagımCanm oyle cok birsey alma cabucak buyuyorlar.
2 hastahane çıkışı coklu almanda fayda var
6 7 zibin
2 3 corap
Eldiven
4 5 yandan citcitli da olur üst
4 5 ayakli ve ayaksiz alt
Agiz silme mendili cok olsun zarari olmaz
Havlu
Kuvet kova tas file
Tirnak makasi
Bir ince bir kalin battaniye cok kullanisli fazla da olsa olur.
Muslin al
Hastahanede bebegi sarmak icin de ilk kiriyle muslin al diger musliki sicakta kundak yaparan cok iyi oluyor
1 bumara bez al gobek bagi oyuntulu 2.nci ayda 2 numara kullanirsn
İslak mendil
Kiyafetini yikamaya sabun tozu al bncr
Dalin
Bunlar ilk basta lazim olacaklar.
Buyukleri de zibin cok işe yariyor yine 6 7 tane al ama syle soyleyim kiyafetler aylarina gore degil bmce ben aliyorm suan oglum 4 aylik oldu ustundeki gecelik takimi 12 aylk az bisey büyük geliyo aylar tutmuyor bazen göz karari alman gerek bence artk oyle yapiyorm ben.
Neden bana tulumlar daha kullanışlı gibi geliyor bide çok tatlı oluyorlar kullanışsız mı oluyor sizceJokerbaby nin sitesinde ihtiyaç listesi var ben ordan yazzarak almıştım
Tek tavsiyem çoraplı tulum almayın
Benim oğlum uzun doğdu iki hafta felan giydi o tulumları alacaksanız çorapsız alın daha uzun süre kullanırsınızNeden bana tulumlar daha kullanışlı gibi geliyor bide çok tatlı oluyorlar kullanışsız mı oluyor sizce
Yenidogan için zaten 0 3 ay kıyafet az alın diyorlar çabuk büyüdügünden 3 6 ay alsam uzun bile olsa kullanılmaz mı kiBenim oğlum uzun doğdu iki hafta felan giydi o tulumları alacaksanız çorapsız alın daha uzun süre kullanırsınız
Evet kesinlikle teorik listelerle pratikte kullanılanlar gerçekten çok farklı oluyor tavsiye almak en iyisi çok gereken neler,yatak konusu mesela benimde kafamı karıştırıyor bütçeyi zorlamadan hangi parçalar gerekli, puset veya ana kucağı gerçekten ihtiyaç olan hangisi günlük kullanımda rahatlık açısından iyi olur, çünkü seçenek çok fazla bebek sitelerine bakınca hangisi ihtiyaç hangisi ikinci dereceden gerekli bilemiyor insan bilenlerin tavsiyelerine ihtiyaç oluyor, bende takipte kalayım konuyu. Allah isteyen herkesin en kısa zamanda sağlıkla kucağını doldursun inşallah bizlere de hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsinYa burada yazmamım sebebi daha çok hangi markadan nasıl ürünlerden memnun kaldıgınızı da paylaşmanız için çünkü listeyi yapsam bile benim için daha kullanışlı olanı bulmam zor olacak bunun için fikire ihtiyacım var
Benimde oğlum 3 aralıkta doğmuştu kıyafet için zorlamazsın araya gelmiyor tam kışSelam kızlar bebegim için henüz hiçbir şey almadım sadece el işi bikaç parça bişeyler yaptım o kadar. Neler Almalıyım ve aldıklarımda nelere dikkat etmeliyim mesela kıyafet alırken kaç parça almalıyım bunlarda hangisinden kaç adet olmalı ay aralığı ne olmalı yardımcı olurmusunuz
valla ben yenidoğan alışverişi için liste yapıp kişisel blogumda paylaşmıştım, ilgilenirseniz linki burada
baya detaylı bir liste
Kalın battaniye kendim ördüm ben 2 tane ayrıca şu müslinlerden de alırsam işimi görür herhaldeBenimde oğlum 3 aralıkta doğmuştu kıyafet için zorlamazsın araya gelmiyor tam kışben atlet zıbın almıştım ama hava soğuk diye hiç kullanmadan kaldırdım kenara uzun kollu zıbın ve bir üst giydirdim hep bence sende öyle yapabilirsin kısa kollu zıbın hiç alma...ben gaza gelip çok kıyafet aldım küçüldü bildiremedim heralde 5 -6 takım falan yeterli olur..Çok kalın battaniye aldırdılar bana 3 tane hemde ki zaten cocuk var diye soba yüksekte çalışıyor o battaniyeyle kurdeşen olur diye kullanmadım 1 tane yeterli dışarı falan çıkacaksın diye bir de ağız bezi çok al aaa 12 yeter deme deli gibi kullanılıyor işte müslinler falan 0-3 çoğunlukta al 3-6 en azından 1 zıbın ve bir takım al bir de prematüre için 1 zıbın bir takım al hayat bu ne başımıza gelir belli olmaz hazırlıklı olmakta fayda var aklıma başka gelmedi şimdilik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?