Bebek konusunda hassas olanlar okumasin lutfen

bu ne kadar yanlıs ne kadar hatalı bı yorum
cocuk sevıp 20 tane dogurup ılgısızlıkten cocugu arabanın altında kalıp ölen veya dılendırılenler var ???

gayet bılınclı konu sahıbı . gercekden anne olmak ısteyecegı zaman hayata cocuk getırmek ve bunun sorumlulugunda olmak bu bılıncde olmak demektır kı bu hanım dogum yapsa sızden daha ıyı anne olabılecegı kesın

belkı cocuk dunya ya gelse cocuk ıcın ızdırap olabılecek sartlara sahıp ? belkı tamamen dogacak cocugun ıyılıgı ıcın ıstemıyor korunuyor ne bılıyorsunuz?
erkek arkadasımla bırlıktelık yasadım adetım gecıktı hamılelıkten korkuyorum demıyor
korunmus belkı bı kaza olmus ustelk endısesı var sac boyattım ılac kullandım dıyor yanı bebege bırsey olmus mu dıye uzuluyor ıcten ıce

ıste bende sıze ne anlatıyorsam

endıselerını anlıyorum
ıstemedıgın ıcın o pızıtıf tokat gıbı gelmıstır sana
ben bebek ıstememe ragmen pozıtıfı gordugum an sımdı nolacak basarabılecekmıyız ya ıyı anne olamazsam nasıl alıcam o sorumlulugu derken 8 aylık anneyım
oyle de guzel oluyor kı

buyuk ıhtımal hamılesın ve bence buna olumlu bak derım
korunmana ragmen o bebek olduysa demekkı senın annesı olmanı cok ıstemıs

Ben sizin ilidkinizden bise anlamadim dost kacak cocuk yapmis gibi tepkilisiniz bence siz evli degilsiniz sevgilinizden hamile kaldiniz

Ben de o testte cift çizgi gördüğümde konu acmistim. Kesinlikle anne olmak istemiyordum ustelik. Dis tedavisi gördüğüm için bebeğin zarar gordugunu dusunuyordum.

Oğlum su an 1 yaşında. Yerkurede en çok sevdiğim canlı. Aldırmayı hiç düşünmedim ama hamileligim boyunca "bir daha asla hamile kalmayacağım" deyip durdum. Lohusalik depresyonuna deginmiyorum bile.

Evet fikrim değişmedi. Anneliğe çok yatkın değilim. Hiçbir zaman anaç bir kadın olmadım lakin oğlumu benden daha çok sevebilecek bir kadın yok. Zaman zaman anne olmasaydim hayatım çok daha farklı olabilirdi, ozgur olabilirdim diyorum. Ama hiçbir zaman "keşke dogmasaydi" demedim. Sakin ol, anne olmak o kadar da urkutucu değil :)

Sorun olmaz. Ben cocuguma hamile iken majesik gibi ilaclar kullandim. Dis eti ameliyati oldum. Bilmiyordum tabii. Turp gibi bir oglum oldu. Hic bir sey olmaz Allahin izniyle.

Regl baslamadan onceki ve sonraki 3-5 gun korunmasiz demek istedim. Bende sagliksiz buluyorum.
E iyi de saglikli bi kadinin yumurtlama zamani zaten regl bitiminin 3-5 gun sonrasina gelebilir ki. Ya da o ay erken yumurtalayabilirsiniz gec yumurtlayabilirsiniz vs.
Madem bu kadar istemiyorsunuz dogru duzgun arastirip ona gore korunsaniz ya.
Sac boyasi kullanilan ilaclar vs hamilelik ogrenilene kadar "ya hep ya hic" kuralindadir.
Ya dusuk yaparsin ya da gebelik devam eder. Onemli olan adetin gectikten sonra dikkat etmen

Saglikli bir kadin olmadigim icin boyle dusundum. Kendimizce dikkat ettik ama dikkatimiz dikkat degilmis.

Konu ile ilgili bişey diyemicem konu sahibi. Ama seni tebrik etmek istiyorum. Gerçekten helal olsun sana. Sırf zamanı geldiği için çocuk yapanlardan değilsin. Aman çocuksuz yuva olmaz doğsun da büyüsün bi köşede yaşım geçmeden diyenlerden değilsin. Çevreden, ailelerden olumsuz yorum gelir diye de çocuk yapıp bi köşeye atanlardan değilsin. Düşünceni çok sevdim. Senin gibi düşünmediği için, "ayy ben merhametliyim, vicdanlıyım, analık duygusu var içimde analık" diyip bencilce çocuk doğuranlar gibi değilsin. Evliliği kurtarmak, yoldan çıkmış kocalarını eve bağlamak için bebek dünyaya getirenlerden değilsin.
Bilincinden dolayı tebrik ediyorum seni. Allah hazır olduğunda versin sana bir yavru. İnşallah hamile değilsindir şimdi...

Saglikli bir kadin olmadigim icin boyle dusundum. Kendimizce dikkat ettik ama dikkatimiz dikkat degilmis.
Regllerin duzenli degilse zaten onda daha iyi korunmalisin. Cunku ne zaman yumurtlayacagin belli degil.
Bi dusunme payi ver kendine tart.
Bi uyenin dedigi evde hayvan besliyorsan onlar da hastaliklarinda vs bir bebek kadar bakim istiyorlar.
Yok bana gore degil diyorsan etrafin lafiyla hareket etme zaten hazir degilsen.

Bu arada tuplerini tabi ki baglatma. Fikrinin degismeyeceginden bu kadar emin olma. Inan hersey degisiyor

Özellikle konu sahibinin olmak üzere bütün yorumları okudum.. Doğru kelimeleri seçmek ve yanlış bir şey yazmamak adına..

İlk olarak şunu belirtmeliyim ki, bir arkadaşta yazmış hatta : Başlık resmen bende de ters tepti, bebek konusu benim için önemlidir ama bende direk tıkladım valla

Benim takıldığım 2 nokta var..
Birincisi bu denli çocuk istemeyen bir çift o zaman bir çok korunma yöntemi ile korunuyor olmalıydılar.. Ufacık bir riski bile göze almazdım ben bu kadar istemiyor olsam..
İkincisi ve asıl önemlisi ise, konu sahibi "bana muhtaç bir bebeğin düşüncesi beni ürpertiyor" demiş.. Yani istememe sebebi bu.. Maddi olanak, hayat şartları vs değil yani.. Kaldı ki öyle bile olsa hangi açıdan bakarsan bak "günah" Bu tartışmaya açık değildir.. Bazı arkadaşlar yazmış ya "asıl siz anne olmaya zorluyor, günaha giriyorsunuz" diye.. Olayı çarpıtmayalım bence.. Allah'ın verdiği canı sadece Allah alır.. Nettir.. Hatta denir ki "o bebek size Allah'ın emanetidir, sizin bile değildir"

Yazmamak için çok engellemeye çalıştım kendimi ama duramadım.. Burda kimse kimseye şunu yap bunu yap diye ısrar edemez zaten.. Ve hiç kimsede tanımadığı biri dedi diye onu yapmaz.. Ama binlerce üyesi olan bir yere yazılıyorsa gelicek olan her türlü cevaba da hazırlıklı olmak gerek.. Herkeste doğru bir uslüp ile yazarsa problem olmaz.. Sonuçta herkesin doğrusu kendinedir ama günahlar sevaplar kişiden kişiye, olaydan olaya değişmez.. Tektir..

Tabiki bende inşallah hamile değilsindir diyorum sevgili @Loverdose Ama hazır olmadığın için falan değil bu düşüncelerin için.. (Cümlelerimi mümkün olduğunca yumuşattım)

Sevgiler..

aldır cocugu bitsin nıye ıskence edıyorsun kendıne..hazır degılsın

Özellikle konu sahibinin olmak üzere bütün yorumları okudum.. Doğru kelimeleri seçmek ve yanlış bir şey yazmamak adına..

tek noktayı düzelteyim, günahlar kişiden kişiye değişmez, önem sırası değişir. allahın emanetine layığıyla bakamamak kürtajdan daha günah bana göre. umarım anlatabildim.

Kendimizce korundugumuzu dusunduk bunca yil idare edince oyle devam eder sandik, yanildigimizi gormus olduk.
Bazi uyelerde size bu nimet herkese verilmiyor diyor ama verilmemeside bir nimet bana gore.
Kendimizce bir karara vardik, doktor testlerine bir bakalim, gebelik yoktur insallah demekten baska carem yok suan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…