Ne yapacagimi bilmiyorum, esimin gelmesini bekliyorum.Pozitifse yanlis olma ihtimali yoktur
Diye dusunuyorum.
Genelde testte negatif cikarsa kanda pozitif cikabiliyor.
Birsey sormak istiyorum.
Anne olmak istemiyorsun bu gayet dogal
Buyuk ihtimalle hamilesin
Hani hem dogurmak istemiyorum demissin
Hemde aldirmak.
Ikisinden de korkuyorsun gebeysen
Ne yapacaksin?
Birde sac boyadigini ve agir temizlik yaptigini neden belirttin.
Bunlar genellikle tedirgin olunan durumlar da belirtilir.
Oda bebegime birsey olmus mudur
Olur daha cok.
Zor durum Allah kolaylık versin. En iyi eşinle karar verebilirsin.Merhaba KK hatunlari,
moralim cok bozuk sabah baska bir sebepten doktora gittim. Konusurken bana reglimi sordu bende hep geciktigini bunun normal oldugunu falan soyledim (7gun gecikti zaten duzenli degil)
Kari-koca doktorlar esi yaklasik 10 gun once ultrasonda bakmisti ve bebek yok dedi (diger hastaligimdan oturu gitmisken belirtiler hamilelik olabilir diye bakmisti) . Onuda soylememe ragmen once eczaneden test al negatifse su ilaci kullan dedi. Eve geldim. Test pozitif. Aglamaktan helak oldum. Ben anne olmayi hic istemedim, istemiyorum.
Esimde bende ilac kullaniyoruz, sacimi daha 3-4 gun once boyadim. Agir temizlikler falan yaptim. Sorum su bu testlerin yanlislikla pozitif gosterdigi olmus mudur hep aksini okudum. Bu durumda bebek dogurulmali mi . Bir uye ilac kullandigi icin aldirmis. Nasil oluyor hic bilmiyorum?
Kadin doktorum bu hafta yok. Esim isten gelirken birkac test daha getirecek, onca bebek sahibi olmak isteyen insanlarin olsun. Benimkinde hata olsun kizlar dua edin lutfen.
Ne yapacagimi bilmiyorum, esimin gelmesini bekliyorum.
Yani ben kendimi koltuga, yataga pat diye atarim canimin kiymetini bilmem nasil hamileligin devam ettigine sasirdim.
Yok yuksege uzanma, agir kaldirma derler ya hepsini yaptim dusmez miydi anlaminda yazdim.
Bende kurtaja sicak bakan biri degilim. Cocuk sahibi olmaya calisan yakinim cok, hamile oldugunu ogrenip aldirmak zorunda kalan tanidiklarimda oldu ama insan yasayinca cok baska bir sey. Sevismekten sogur insan evlilik gozumde buyudu. Hamileyse ne olur, degilsem sevinirim ama sonrasi icin tedirginlik vs kafamin ici karman corman.kizlar cok haklisiniz size katiliyorum o yuzden alintiladim..
bebek konusunda da kurtaj konusunda da cok hassasim,20haftalik bebegi karninda olmus ve olu dogum yapmak zorunda kalmis,amniyosentez cvs vs asamalarindan gecmek zorunda kalmis biri olarak baslik bana el etti,geeeeel gel dedi ters tepti..
oncelikle evet,bu kadar istemeyen biri icin ben de insallah degilsinizdir diyorum ama icten ice de kiziyorum.. hakikaten korunmaliydiniz. ben de baslarda sizin gibiydim, son 1 yila kadar cocuk sahibi olmayj asla istemiyordum. her insan anne olmamali diyordum. sonra cevre baskisi mi artik neyse alelacele cocuk sahibi olmak istedik.8 ay bekledik hemen tup bebek yaptirdik.. bebegim 12.haftadan sonra gelismemeye baslamjs.. sonraki surec zaten kabus..yikildik.mahvolduk. bir daha cocugumuz olmazsa korkusu vs..simdi ise yine ayni seyi dusunuyorum.. cocuga uzak hissediyorum kendimi.. oyle yanip tutusmuyorum. gercekten istemiyorsanjz kurtaj bir secenek. hicbirsey hissetmiyorsunuz. yasal sureler zaten bebek halini alana kadar. yani vicdan yapmaniza gerek yok. ama lutfen korunma isini ciddiye alin.
bu arada baslikta belirtme hassasiyetinize de tesekkur etmek istedim. her ne kadar bende ters tepse de :)
Insallah diger testler negatif cikarda zor kararlar vermek durumunda kalmayiz.Zor durum Allah kolaylık versin. En iyi eşinle karar verebilirsin.
Neyse cnm konu sahibi Nasıl istiyorsa öyle yapar zaten. bizim tartişmamiz manasız kalıyor burdaçünkü "günah" ve "çok yanlış" gibi keskin kelimeler kullandınız.
herkesin kendince doğrusu vardır ve buna göre iyi bi hayat yaşamak ister. herkesin kendince günahlarda önem sırası vardır. doğurursa daha büyük günaha gireceğini düşünüyor belki? kul hakkını kürtajdan daha büyük günah olarak görüyor belki?
kadının durumunu bilmiyorsunuz, neden anne olmak istemediğini bilmiyorsunuz. keskin kelimeler çok incitici olabiliyor, uyarmak istedim sadece.
Kendi kafamda dikkatliydik ama dahasi olmaliymis.Anladim.
Yani arkadaslar yazmislar keske demekle olmuyor ama bastan isi sıkı tutmak gerekirdi, olan olmus.
Esinle konustugunda daha net olabilirsin
Umarim.
Döllenmenin ilk 4 haftası yani Sat'den sonra 4 hafta içinde içtiğin hiçbir ilacın bebeğe yan etkisi olmaz.Merhaba KK hatunlari,
moralim cok bozuk sabah baska bir sebepten doktora gittim. Konusurken bana reglimi sordu bende hep geciktigini bunun normal oldugunu falan soyledim (7gun gecikti zaten duzenli degil)
Kari-koca doktorlar esi yaklasik 10 gun once ultrasonda bakmisti ve bebek yok dedi (diger hastaligimdan oturu gitmisken belirtiler hamilelik olabilir diye bakmisti) . Onuda soylememe ragmen once eczaneden test al negatifse su ilaci kullan dedi. Eve geldim. Test pozitif. Aglamaktan helak oldum. Ben anne olmayi hic istemedim, istemiyorum.
Esimde bende ilac kullaniyoruz, sacimi daha 3-4 gun once boyadim. Agir temizlikler falan yaptim. Sorum su bu testlerin yanlislikla pozitif gosterdigi olmus mudur hep aksini okudum. Bu durumda bebek dogurulmali mi . Bir uye ilac kullandigi icin aldirmis. Nasil oluyor hic bilmiyorum?
Kadin doktorum bu hafta yok. Esim isten gelirken birkac test daha getirecek, onca bebek sahibi olmak isteyen insanlarin olsun. Benimkinde hata olsun kizlar dua edin lutfen.
Bende insallah yoktur diyorum. Maalesef tup baglatma yontemini cocuk sahibi olmayanlara yapmiyorlar esimde desteklemiyordu dunyanin binbir turlu hali var benden ayrilsan ve anne olmak istesen donusu yok diye.
Spirali (yurtdisindayim) de yine takmiyorlardi bu sene takmays basladilar cocuksuz kadinlara. Oda yok kaydi yok su bu hepsinde bir yan etki ya da dezavantaj bulmustum. Olur gozuyle cok bakmadigim icin.
Dusmeyebilir canim tutunacagi varsa tutunur. Bende hamileligimi bilmeden perde asarken dusmustum. Simdi kucagimda nurtopu..Ne yapacagimi bilmiyorum, esimin gelmesini bekliyorum.
Yani ben kendimi koltuga, yataga pat diye atarim canimin kiymetini bilmem nasil hamileligin devam ettigine sasirdim.
Yok yuksege uzanma, agir kaldirma derler ya hepsini yaptim dusmez miydi anlaminda yazdim.
Kucuk yasta evlilik yaptik. Ama uzun yillardir evliyiz. Bastan beri istemedigimizden ben tup baglatmayi teklif ettim. Oda bu bir ameliyat sana kiyamam demisti. Hem ayrilik olum her sey insanlar icin. Hayatina biri girer fikrin degisir demisti. Yas 30 a yakin.]
Hakkı'nızda hayırlısı bizde şimdiydi kadar istemedik şuan bile kararsız sizi çok iyi anlıyorum umarım değilsinizdir
Eczaci bayan 7gun gecti deyince biraz ucuz bir test verdi. Onu yaptim, esim bir tane getirecekti. Birkac tane siparis vermis bekliyorum. Belki yarin gelir. Yarin sabaha bunu tut. Ilk yaparsin dedi. Insallah test hatasidir.tek bı test mı yaptınız
kan testı yaptırın gebelık varsa kesın ortaya cıkar
kullandıgınız ılacların bı zararı varmı yokmu dıye hamıleysenız bakıyorlar zaten merak etmeyın
sımdılık en acılınden bı kan testı yapın hamıleysenız doktorunuz gelene kadar baska bı doktora gıder gorusursunuz bu konular hakkında
yıne de ne olursa olsun hayırlı ve hayırlısı olsun :)
Ben hic anne olacak yeterlilikte degilim demek arkadasinizin icinde varmis.bir arkadasim ayni sizin gibi hamile oldugunu ogrenince krizlere girdi,aglamaktan helak oldu vs..
hamile oldugunu bilmeden ne biralar ne saraplar devirmis,ustune ilacta icmis ama bebege hicbisey olmadi.
5 aylik hamileyken artik bitsin bu hamilelik diye gozyasi dokuyordu,hic alisamadi buna..
sonra dogum yapti..
oglunu cok sevdi cok,cok guzel harika bir anne oldu ama hamilelik sirasindaki halleri esini o kadar korkuttu ki adam oldur Allah ikinci bebegi istemiyor,arkadasimsa 2. kere anne olmak icin cirpiniyor suan..Hatta esiyle bu konuda anlasamadiklari icin ayrilik noktasina bile geldiler,kiz cok fena gurur yapti benden nasil olur da ikinci bebegi istemez diye..
yani demem o ki abartmayin..
o bebek geldiyse gercekten gelme zamani oldugu icin gelmistir..
aldirip aldirmamak tabi size kalmis ama size caniyla kaniyla tutunmus,eger aldirmayacaksaniz da bu durumu kafanizda buyutup kendinize ve bebege hayati zindan etmeyin.
Sizde kendinizce haklısınız ama konu sahibi psikolojik olarak henüz anne olmaya hazır olmadığını ve süpriz bir şekilde hamile kaldığını beyan etmiş zaten (ve henüz bunun bir kesinliğide yok)Bence de inşallah hamile değilsindir. İhtimali bile seni buraya konu açacak kadar korkuttu ve gerdiyse kızma ama O temiz masum yavruyu hakettigini nedense düşünmüyorum. Ki dünyaya gelse bile onu en baştan istemeyen bir annenin çocuğu olacak kendisi.
hakkında hayırlısı olsun. Umarım test yanlıştir
Belli bir sebebi yok ama bana muhtac bir varlik dusuncesi beni urpertiyor.Neden istemiyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?