- 31 Temmuz 2011
- 3.017
- 9.221
- 358
- Konu Sahibi senaaa250634
-
Kadinin dusmani yine kadin lafindaki kadin olmak istemiyorum amaValla erkeklerin hepsi aynı rahat edemiyorlar diye biz kadınlar uyduruyoruz, biz her iki saatte bi uyanan bebekle çok mu rahat ediyoruz? Biz de etmiyoruz ama çocuğu bırakıp salona yatmaya gitmiyoruz.
Çocuk sahibi olacak bir insan kadın olsun erkek olsun uykusuzluğu göze almalı.
Biz Türkiye’de ataerkil zihniyetin bi parçası olarak çocuğun tüm derdi anasında olmalı, gurur duyulacak şeyleri babasında kafasındayız.
Ben yurtdışında yaşıyorum, doğumdan sonra annem kalsın diye düşündüğümde ebemiz ama hastanede sizinle ve bebekle, babasının kalmasını öneriyoruz dedi. Doğum öncesi yogaya ve doğum hazırlık kurslarına babayla katılıyorsunuz. Adamları bebek doğmadan bebekli hayata dahil ediyorlar ve her an bebek annenin değil, anneyle babanındır mesajını veriyorlar. Öyle yok paşam gitsin başka odada bi tarafından pireler uçuşarak uyusun
Siz onu ise gonderdikten sonra yan gelip yatiyorsujuz heralde??? Ben gunduz uyumuyorum. Cocuk var evin isleri var, kendime zaman ayirmaya vakit bile kalmiyor. Eee gunduz uyumadigimiza gore babayla durumlarimiz eşit. Onlarin uykusunu bizimkinden degerli kilan ne?Evet ama sabah kalkıp işe gitmek gibi bir mecburiyetleri var bunu görmezden gelemeyiz
Siz şaka misiniz ya avsgsgd ne okudum ben. Gören de biz butun gun evde yatip yuvarlaniyoruz sanacak. Hanfendi siz işten gelince eşinizin ayaklarini yikayip gece de salona guzel bi yatak sermeye devam edin. Ne istiyorsunuz bizden anlamadimAllah aşkına erkeklerden ne kadar çok şey beklediniz ne kadar basit düşünüyorsunuz size anlatmak istediğim noktayı anlayamadınız cocuk buyutmek zaten basli basina zor bi is tartisilamaz bunun icin ama hicbir zaman hicbir konuda annenin yerini tutamaz hicbirsey buradan nasil bir anlam cikiyor olabilir bu babalar ilgilenmemeli olayı değil tabiki yeri gelicek onlarda ilgilenicek destek olucak ama bir baba ne kadar yardimci olursa olsunn annenin yerini annenin yaptiklarini tutamaz. Bu kural her zaman böyledir ta ki geçmişten bugüne. Yani buradan şu anlamı cikartmayin ee biz bu kadar yoruluyoruz bu adamlar yan gelip yatiyor öyle değil hiçbir baba yan gelip yatmaz her baba çocuğu için canini verir ama anlatmak istediğim sadece şu annenin yerini hiçbirşey dolduramaz çünkü erkekler kadinlar kadar ince detayları düşünemezler onlarin kafasindada kendince iş yükü var iş sorumlulukları var işe gittiğinde kim bilir nasil bir zorlukla karsi karsiya kaliyor belki de akşama kadar o adam ayakta calisiyor hatta iş yükü ağır babalarda var biz kadınlar olarak böyle düşünmemiz doğru değil onlarda yardim edicek elbetteki ama bir anne gibi olmaz
Biz ayrı yatıyoruzKızlar merhaba sizden yaşadığınız süreci yazmanızı rica ediyorum. Eşim bebek dogduktan sonra odasını ayırdı ve bu şekilde alıştığı için 15 ay olduğu halde bebek hala aynı odada uyumak istemiyor sizler nasıl yapiyorsunuz. İki yıl ücretsiz izindeyim ben o ise gidiyor diye böyle olduğunu söylese de ben diğer eşlerin naptigini merak ediyorum.
Çocuk en geç 2-3 yaşına kadar ailesiyle aynı odada yatabilir, ondan sonra odası ayrılmalı deniyor, yani önerilen 1_2 yaş arası. Bu süreçte de aynı yatakta değil bebeğin ayrı bir beşik vs yatmalı bence. Yani ne kadar erken ayrılırsa odadan ileride o kadar sorumluluk sahibi ve özgüvenli olabilir şeklinde bir açıklama var.İki yaşına kadar aynı odada uyumak özgüvenini arttırıyormus saçmalığına inandik işte.
Cozum bebegin odasini ayirmak cok basit bir cozum siz neden zorlandiniz bu durumu cozmekte bukadarNerdeyse 4 senedir eşim çocuk odasında uyuyor. Ben de kızımla yatak odasında. Çözümü olan söylesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?