Bebek olduktan sonra odasını ayıran eş

Geze beslenmesini kesmem lazım oncelikle annem iki gece bakacak emzirmeden uyutmaya çalışacağız öyle kesiliyormus. Sonrada odasını ayırmayı istiyorum tâbi yanında ki de destek olması lazımm

Size katılıyorum tamam cocuktan sonra hicbir sey cocuktan önceki gibi olmuyor, ama birlikte yatamamak, cinsel hayatın bitmesi bunlari da anlayamıyorum. Hadi ilk zamanlar belki anlarım bebek daha gece gündüz ayrımını yapamaz sabaha kadar uykusuz geceler düzensiz bi hayat olur ama kimisinin 15 aylik olmus kimisinin 2 yasina girmiş hala o sekilde yaşamaları garip. Bu bence istemekle alakali.

Suan kac yasinda

Bu tarz sorunlari pedagog yardimiyla cozmeni lazim hic destek aldinizmi? Yaniniza kendiniz alistirmissiniz hic gerek yokken cocuklar biraz buyuyunce anne babanin yanjnda yatmagi tadinca bidaha birakmoyolar boynunuza sarilip uyumasi cok abartili davranislar kesinlikle pedagogdan destek almaniz lazim bosu bosuna bukadar zaman harcamissiniz ne yapacaksiniz 10 yasina kadar birliktemi yatacaksiniz

Evet çocuk psikologu ve bir psikolojik danışmandan yardım aldım geçen sene
Anlayabildiği için konuşarak ikna etmemi, anlatmamı, her defasında odasına götürüp tekrar uyutmamı söylediler. Ara ara denemeler yaptım en uzunu 20 gün sürdü ama hiç sabaha kadar uyumuyor ki gece 2-3 defa uyanıyor yanımda da yatarken.
Yenidoğan döneminde hiç beraber yatmadım 5 aylıkken de odaasını ayırdım. 1 yaş civarı diş çıkarmaya başladı, süreci çok kötü geçti hep emiyordu ben de o zamanlar yatağa almaya başladım. İşte 3 senedir bu haldeyiz.

Ya sırtını bana dayıyor ya göğsüme kafasını koyuyor, önceden yanağımı okşuyordu onu bıraktı. Ayrılık kaygısı uyku dışında yok, ama geceleri ikimiz uyuyunca çok mutlu oluyorum anne, seni çok özlüyorum, keşke okul olmasa tatil olsa hep seninle gezmek ve eğlenmek istiyorum falan diyor

Bir de genelde uyku arasında konuşuyor. Annemi istiyorum diyor sık sık. Aslında o sırada zaten yanımda, rüya görüyor heralde

kreşte öğle uykusu uyuyordu (geçen ay bıraktı) öğretmeni şöyle dedi. Uyku saati gelince hemen yatağa gidip benim hiç müdahalem olmadan kendi 5 dk içinde uykuya geçiyor ne güzel alıştırmışsınız dedi herhalde garezi bana çünkü benim akşamlar uyutmam 1 saati buluyor. Kitap oku sohbet et sorularını cevapla ninni eşliğinde pışpışla falan....

Son düzenleme:
Yani bana biraz sizi kullaniyo gibi geldi 4 yas herseyi anlayabilecek yasta cunku. Siz yumusak davraniyo olabilirsiniz gece bir saat 4 yasindaki cocuk pispislanirmi net olup bir masaldan sonra uyku daha yok gibi bir gontemmi deneseniz sizi cok takmiyor gibi :)

Kızım beni vuracağı yeri biliyor. Sen hep çalışıyorsun seni çok özlüyorum falan diyor. Ben doktora tezi yazıyorum saat 4.20 de sessizce salona geçtim ders çalışıyodum 5 dk önce kalktı geldi anne nerdesin diye. Yokluğumu fark etmesi 40 dk sürmüş. Odasında yatırınca da böyle işte saat başı kalkıp geliyo. Geldik şimdi yatağa, bana sarıldı uyudu. Gitmiyim diye elbisemden tutuyor.
Anlamadığım şey gidip babasıyla başka şehirdeki babannesinde 2 gece kaldığı oldu. Ee demek oluyomuş :) napiyim bilmiyorum kalbini kırmak da istemiyorum zorla ceza gibi odanda yatacaksın diye baskı yapamam.

Gerçi kızım gidince eşim gelir ama onu da yatak odasında çok istediğimi sanmıyorum. O da kızım gibi saatte bir kalkıyo yok tuvalete gider yok yatakta oturur (uyurken oturuyo bazen) bi de hor hor horlar, döner döner döner. Ay baba kız kabus gibi uykuları. Tek başıma gece uykusuna hasretim valla

Arkadaşın da konusunu katlettim. Bilmiyorum eşle ayrı yatmak bizim ilişkimizi olumsuz etkilemedi pek.

İki yaşına kadar aynı odada uyumak özgüvenini arttırıyormus saçmalığına inandik işte.

2 taşına kadar aynı odada aynı yatakta uyuyabilir zaten. Uzmanlar en geç 2 yaşında ayrılmayı öneriyor. Şimdi tam zamanı ayırmak istiyorsanız. 18. Aydan sonra bilinç çok açılıyor alışkanlıklar daha zor bırakılır.

Esim cok agir iste vardiyali calisiyor ama ondan bin kere Allah razi olsun, cok cicek bocek alip supriz yapan biri degil ama dogumdan sonra annelerimiz birkac hafta kalip gidince, biz bebegimize beraber baktik.

Kizim beni emmedi, mama yiyordu. Esimle nobetlese kalkip bakiyorduk, hem de gece defalarca kez. Degil oda ayirmayi bebek bakimini dahi ayirmadik ki benim esimin isi ciddi asiri agir sanayi isi. Eve geldiginde ayaklarinin alti su toplamis oluyor ayakkabi yapisiyor ayagina ama yine de bebegimiz soz konusu olunca ne yemek ariyor, ne utu ne de baska bir sey.

Hamileligimde de bana hep kizimiza iyi bakalim yeter diyordu, dogumdan sonra da oyle oldu. Eger siz bastan isi sıkı tutup beraber bakmayi onerseydiniz ya da tek basina bakamiyorum, zorlaniyorum deseydiniz ve "annesi" kalkip uyuman lazim ayri uyu demeseydi esiniz boyle yapmazdi. 15 ay asiri uzun bir sure. Bebeginizi odasina yerlestirin, esinize de bundan sonra yardim etmesi icin firsat verin. En azindan haftasonlari vs size bebek bakiminda yardimci olsun, gece uykusuna esiniz yatirsin. Zaten biz surekli ustumuze dusen gorevleri yapiyoruz, babalara firsat vermek lazim.

:)

15 ay mı daha neler?

Doğmamış çocuğa don biçmeyim ama benim de yapmak istediğim bu şekilde diğer türlü aile birliği bozulur
Günaydın.
Evet evet herkes kendi bildiği gibi evladını yetiştiriyor. Bebeklerin de bir karakteri huyu suyu var. Biz ana baba olarak onları yönlendirme, iyi yetiştirmek zorundayız. Hiç kolay değil biliyorum ama biz çabalarsak Rabbim yardım ediyor çok şükür.

Allahım yavrunuzu sağlıkla sıhhatle huzurla analı babalı doğurmayı,kucağınıza almayı ve büyütmeyi nasip etsin inşallah. Gönlünüze göre evladınızı büyütün inşallah.

klasik annelerin kıyamaması.. aman oğulcuğu yorulmasın
gömlekleri yere falan fırlatınca noluyo demedi mi?
artık yanınızda yatma zamanı olmaz böyle.. söyleyin
bebeğiniz de yatağına alışır inşallah biran önce

bizim 2 kuzumuzda da eşim nadiren ayrı yattı ben izindeyken o da
bazı zamanlar ben gönderiyordum yat dinlen diye ben izindeyken
işe başlayınca ortak baktık

Çok anlattım. Kendimi kötü hissettigimi söyledim. Ama gece olunca gidip direk uyuyor ise gidiyorum diyor. Hastayım diyor.
İnşallah bu adama ikinci bir çocuk veremezsiniz.
Çok bencil bi adam.
Siz ise başlayınca ne olacak ?
O zamanda aynı bencillige devam eder bence mesele sizin evde olmanız değil adamın karakteri.
Yavaştan kendinizi işe başlamaya hazırlayın derim.
Önce kendinizi düşünün siz iyi olursanız bebek iyi olur.

İşte insanın isteğide olmuyor böyle koşuşturmaca yorgunluk uykusuzluk olunca mesele de o zaten

İşte insanın isteğide olmuyor böyle koşuşturmaca yorgunluk uykusuzluk olunca mesele de o zaten
Yani tamam uykusuz yorgun olursunuz ama sonucta uyumuyor musunuz tek basiniza degil de eşinize sarılıp uyuyacaksiniz bu da mi olmuyor en azından cocuk gece uykusuna gectikten sonra bidahaki uyanmasina kadar bu şekilde yatamıyor musunuz

Yatak odanızda park yatak var.23 aylık kızım orda uyuyorm Gece uyanıyor tabi meme için alıyorum yanıma.buyuk kızım 5 yaşında odası ayrı ama gece bazen korkuyor babası yanında uyuyor.Bizde işler karışık:))Ama bunun bir süreç olduğunun farkındayız ikimizde o yüzden tadını çıkarıyor dert gibi görmüyoruz

Bilmiyorum çocuk galiba herşeyi etkiliyor

15 aydır esimde gitti ayrı odada uyuyo bebek beşiğinde uyuduğu halde baştan beri beşikte uyuyordu bebek onu uyandırıyormus süpürge sesi açık uyuyamıyomus şuan uyanmıyo süpürge sesi de yok durum aynı

Ilk bir ay yalan yok biz de ayri uyuduk. Cunku bebegim saat basi hatta yarim saate bir kalkiyordu ve bildiginiz uyaniyordu yani. Alt degismesi emzirmesi su bu derken agliyorsa bi de e adam ise gidecek. Ben hamileyken asla yatamaz ne munasebet derdim ama kendim gonderdim halini gorunce. Ama sabaha karsi biz bayilirdik ancak o da kalkar kahvaltimi hazirlar ortaligi toplar yemegini koyar giderdi ise. Ama sonra sizden ayri yatinca moralim bozuluyor dedi ve bizle yatmaya basladi zaten o arada da kizimin uykulari uzamaya baslamisti. Benim de simdi elim alisti sadece emzirmeye aliyorum anne yanindan emziriyorum sessiz sessiz sonra yerine koyuyorum hemen yanima. Geri yatiyorum. Simdilik boyleyix bakalim. Ama buyuk konusmamak lazimmis da 15 ay ne ya? Insan ozlemez mi esinin sicakligini ya da sabah cocugunun gulucugunu? Ben de sevmedigini dusunuyorum ne yalan soyliyeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…