- 30 Kasım 2015
- 405
- 248
- 103
- Konu Sahibi senaaa250634
-
Geze beslenmesini kesmem lazım oncelikle annem iki gece bakacak emzirmeden uyutmaya çalışacağız öyle kesiliyormus. Sonrada odasını ayırmayı istiyorum tâbi yanında ki de destek olması lazımmBenim eşimin uykusu ağırdır, kızımızın ağlama sesine kesinlikle uyanmaz. O da, ben de yatak ayırmayı hastalık haricinde düşünmeyiz. Mesajların hepsini okumadım kusura bakmayın. Benim kızım da 15 aylık. Bebeginizin odasını ne zaman ayıracaksınız ?
Size katılıyorum tamam cocuktan sonra hicbir sey cocuktan önceki gibi olmuyor, ama birlikte yatamamak, cinsel hayatın bitmesi bunlari da anlayamıyorum. Hadi ilk zamanlar belki anlarım bebek daha gece gündüz ayrımını yapamaz sabaha kadar uykusuz geceler düzensiz bi hayat olur ama kimisinin 15 aylik olmus kimisinin 2 yasina girmiş hala o sekilde yaşamaları garip. Bu bence istemekle alakali.Bu kişiden kişiye değişir
Herkesin ilişki dinamiği bir değildir.
Siz bnu çok normal bir şeymiş gibi anlatmışsınız ama bizde ya da x kişisinde çocuktan sonra hiç değişen bir şey yok.
karşılıklı anlayış, hoşgörü, yardım hepsini hizaya sokuyor
Siz biraz çocuk işini babaya devredin bence kendinize zaman ayırın bi kuaföre güzellik merkezine masaja falan gidin..
Ne bileyim ufak bir tatil, başbaşa bir yemek, güzel bir gece vs ..
Normal değil tekrar söylüyorum ..
Normalmiş olması gereken buymuş gibi anlattığınız şey asla normal değil :) Naçizane önerim.
Suan kac yasindaÇünkü odasında yatmıyor korkuyorum diyor. Geceleri 7362626 defa uyanıp ağlıyor. Onun odasında yatağının başında uyuyana kadar beklememi kabul etmiyor. Boynuma sarılarak uyuyor. Şu an mesela göğsümde yatıyor. En ufak kıpırdasam uyanıp daha çok sarılıyor.
Kendi odanda yatmalısın dediğimizde bütün gün seni özlüyorum diyor. Sabah 7.30 akşam 17.45 arası ayrıyız kreşe gittiği için ve bu kreş işi 2 yaşından önce başladı. Tayin yüzünden de 4 ay eşimle ayrı yaşadık ben kızımla kaldım o sırada 2 yaşından küçüktü ve beraber uyumayı her gece yapmaya başlamıştık. Oradan sonra düzelmedi.
Denediğim yöntemler odasına koltuk aldık o yatağında ben koltukta yatayım uyuyana kadar diye olmadı.
Sevdiği bir gece lambası aldık. Koridor ve onun odası ikisinde de gece lambası açık bıraktık kapıları da açık bıraktık. Yine de gece kalkıp geldi defalarca.
En sevdiği karakterin nevresimini aldık o zaman yatağımda yatarım dedi 2-3 gün birer saat yattı sonra yine bizim odaya geldi. Defalarca geri götürüp tekrar tekrar uyuttum 20. Gün hala bir gıdım ilerleyemeyince gücüm kalmadı. Her gün 6.45 gibi uyanmak ve işe gitmek zorundayım çünkü. Ve gece çok sık uyanıyor her defasında yarım saat tekrar uyutmaya çalışmak ama 1 saat sonra gene uyanıp gelmesi beni tüketti.
Yardımlara açığım.
Bu tarz sorunlari pedagog yardimiyla cozmeni lazim hic destek aldinizmi? Yaniniza kendiniz alistirmissiniz hic gerek yokken cocuklar biraz buyuyunce anne babanin yanjnda yatmagi tadinca bidaha birakmoyolar boynunuza sarilip uyumasi cok abartili davranislar kesinlikle pedagogdan destek almaniz lazim bosu bosuna bukadar zaman harcamissiniz ne yapacaksiniz 10 yasina kadar birliktemi yatacaksinizÇünkü odasında yatmıyor korkuyorum diyor. Geceleri 7362626 defa uyanıp ağlıyor. Onun odasında yatağının başında uyuyana kadar beklememi kabul etmiyor. Boynuma sarılarak uyuyor. Şu an mesela göğsümde yatıyor. En ufak kıpırdasam uyanıp daha çok sarılıyor.
Kendi odanda yatmalısın dediğimizde bütün gün seni özlüyorum diyor. Sabah 7.30 akşam 17.45 arası ayrıyız kreşe gittiği için ve bu kreş işi 2 yaşından önce başladı. Tayin yüzünden de 4 ay eşimle ayrı yaşadık ben kızımla kaldım o sırada 2 yaşından küçüktü ve beraber uyumayı her gece yapmaya başlamıştık. Oradan sonra düzelmedi.
Denediğim yöntemler odasına koltuk aldık o yatağında ben koltukta yatayım uyuyana kadar diye olmadı.
Sevdiği bir gece lambası aldık. Koridor ve onun odası ikisinde de gece lambası açık bıraktık kapıları da açık bıraktık. Yine de gece kalkıp geldi defalarca.
En sevdiği karakterin nevresimini aldık o zaman yatağımda yatarım dedi 2-3 gün birer saat yattı sonra yine bizim odaya geldi. Defalarca geri götürüp tekrar tekrar uyuttum 20. Gün hala bir gıdım ilerleyemeyince gücüm kalmadı. Her gün 6.45 gibi uyanmak ve işe gitmek zorundayım çünkü. Ve gece çok sık uyanıyor her defasında yarım saat tekrar uyutmaya çalışmak ama 1 saat sonra gene uyanıp gelmesi beni tüketti.
Yardımlara açığım.
4 yaşında tamSuan kac yasinda
Evet çocuk psikologu ve bir psikolojik danışmandan yardım aldım geçen seneBu tarz sorunlari pedagog yardimiyla cozmeni lazim hic destek aldinizmi? Yaniniza kendiniz alistirmissiniz hic gerek yokken cocuklar biraz buyuyunce anne babanin yanjnda yatmagi tadinca bidaha birakmoyolar boynunuza sarilip uyumasi cok abartili davranislar kesinlikle pedagogdan destek almaniz lazim bosu bosuna bukadar zaman harcamissiniz ne yapacaksiniz 10 yasina kadar birliktemi yatacaksiniz
Yani bana biraz sizi kullaniyo gibi geldi 4 yas herseyi anlayabilecek yasta cunku. Siz yumusak davraniyo olabilirsiniz gece bir saat 4 yasindaki cocuk pispislanirmi net olup bir masaldan sonra uyku daha yok gibi bir gontemmi deneseniz sizi cok takmiyor gibi :)Evet çocuk psikologu ve bir psikolojik danışmandan yardım aldım geçen sene
Anlayabildiği için konuşarak ikna etmemi, anlatmamı, her defasında odasına götürüp tekrar uyutmamı söylediler. Ara ara denemeler yaptım en uzunu 20 gün sürdü ama hiç sabaha kadar uyumuyor ki gece 2-3 defa uyanıyor yanımda da yatarken.
Yenidoğan döneminde hiç beraber yatmadım 5 aylıkken de odaasını ayırdım. 1 yaş civarı diş çıkarmaya başladı, süreci çok kötü geçti hep emiyordu ben de o zamanlar yatağa almaya başladım. İşte 3 senedir bu haldeyiz.
Ya sırtını bana dayıyor ya göğsüme kafasını koyuyor, önceden yanağımı okşuyordu onu bıraktı. Ayrılık kaygısı uyku dışında yok, ama geceleri ikimiz uyuyunca çok mutlu oluyorum anne, seni çok özlüyorum, keşke okul olmasa tatil olsa hep seninle gezmek ve eğlenmek istiyorum falan diyor
Bir de genelde uyku arasında konuşuyor. Annemi istiyorum diyor sık sık. Aslında o sırada zaten yanımda, rüya görüyor heralde
kreşte öğle uykusu uyuyordu (geçen ay bıraktı) öğretmeni şöyle dedi. Uyku saati gelince hemen yatağa gidip benim hiç müdahalem olmadan kendi 5 dk içinde uykuya geçiyor ne güzel alıştırmışsınız dediherhalde garezi bana çünkü benim akşamlar uyutmam 1 saati buluyor. Kitap oku sohbet et sorularını cevapla ninni eşliğinde pışpışla falan....
Kızım beni vuracağı yeri biliyor. Sen hep çalışıyorsun seni çok özlüyorum falan diyor. Ben doktora tezi yazıyorum saat 4.20 de sessizce salona geçtim ders çalışıyodum 5 dk önce kalktı geldi anne nerdesin diye. Yokluğumu fark etmesi 40 dk sürmüş. Odasında yatırınca da böyle işte saat başı kalkıp geliyo. Geldik şimdi yatağa, bana sarıldı uyudu. Gitmiyim diye elbisemden tutuyor.Yani bana biraz sizi kullaniyo gibi geldi 4 yas herseyi anlayabilecek yasta cunku. Siz yumusak davraniyo olabilirsiniz gece bir saat 4 yasindaki cocuk pispislanirmi net olup bir masaldan sonra uyku daha yok gibi bir gontemmi deneseniz sizi cok takmiyor gibi :)
İki yaşına kadar aynı odada uyumak özgüvenini arttırıyormus saçmalığına inandik işte.
Esim cok agir iste vardiyali calisiyor ama ondan bin kere Allah razi olsun, cok cicek bocek alip supriz yapan biri degil ama dogumdan sonra annelerimiz birkac hafta kalip gidince, biz bebegimize beraber baktik.Kızlar merhaba sizden yaşadığınız süreci yazmanızı rica ediyorum. Eşim bebek dogduktan sonra odasını ayırdı ve bu şekilde alıştığı için 15 ay olduğu halde bebek hala aynı odada uyumak istemiyor sizler nasıl yapiyorsunuz. İki yıl ücretsiz izindeyim ben o ise gidiyor diye böyle olduğunu söylese de ben diğer eşlerin naptigini merak ediyorum.
15 ay mı daha neler?Kızlar merhaba sizden yaşadığınız süreci yazmanızı rica ediyorum. Eşim bebek dogduktan sonra odasını ayırdı ve bu şekilde alıştığı için 15 ay olduğu halde bebek hala aynı odada uyumak istemiyor sizler nasıl yapiyorsunuz. İki yıl ücretsiz izindeyim ben o ise gidiyor diye böyle olduğunu söylese de ben diğer eşlerin naptigini merak ediyorum.
Günaydın.Doğmamış çocuğa don biçmeyim ama benim de yapmak istediğim bu şekilde diğer türlü aile birliği bozulur
klasik annelerin kıyamaması.. aman oğulcuğu yorulmasınBiz ayrı odada büyük bir yatakta yattigimiz için beraber uyuyoruz oğlumla bazen ama kendi yatagindada uyurdu. Eşimin biraz rahatsızlıkları çıktı ve annesi sürekli sen uykunu almazsan daha kötü olursun dedi. Eşimde biraz da korktuğu için böyle devam etti. Bende artık tek uyumaya alıştım ve bu durum beni çok üzüyor. Bütün gün evde koşturuyorum yemek çamaşır ütü bebek. Birde akşam gelip benim iyi uyumam lazım deyip odasına gidince sinirleniyorum. Bu akşam utuledigim tüm gömleklerini yerlere firlattim. Çocuk uyuyunca koştura koştura yapmıştım üstelik
İnşallah bu adama ikinci bir çocuk veremezsiniz.Çok anlattım. Kendimi kötü hissettigimi söyledim. Ama gece olunca gidip direk uyuyor ise gidiyorum diyor. Hastayım diyor.
İşte insanın isteğide olmuyor böyle koşuşturmaca yorgunluk uykusuzluk olunca mesele de o zatenSize katılıyorum tamam cocuktan sonra hicbir sey cocuktan önceki gibi olmuyor, ama birlikte yatamamak, cinsel hayatın bitmesi bunlari da anlayamıyorum. Hadi ilk zamanlar belki anlarım bebek daha gece gündüz ayrımını yapamaz sabaha kadar uykusuz geceler düzensiz bi hayat olur ama kimisinin 15 aylik olmus kimisinin 2 yasina girmiş hala o sekilde yaşamaları garip. Bu bence istemekle alakali.
Yani tamam uykusuz yorgun olursunuz ama sonucta uyumuyor musunuz tek basiniza degil de eşinize sarılıp uyuyacaksiniz bu da mi olmuyor en azından cocuk gece uykusuna gectikten sonra bidahaki uyanmasina kadar bu şekilde yatamıyor musunuzİşte insanın isteğide olmuyor böyle koşuşturmaca yorgunluk uykusuzluk olunca mesele de o zaten
Bilmiyorum çocuk galiba herşeyi etkiliyorYani tamam uykusuz yorgun olursunuz ama sonucta uyumuyor musunuz tek basiniza degil de eşinize sarılıp uyuyacaksiniz bu da mi olmuyor en azından cocuk gece uykusuna gectikten sonra bidahaki uyanmasina kadar bu şekilde yatamıyor musunuz
Ilk bir ay yalan yok biz de ayri uyuduk. Cunku bebegim saat basi hatta yarim saate bir kalkiyordu ve bildiginiz uyaniyordu yani. Alt degismesi emzirmesi su bu derken agliyorsa bi de e adam ise gidecek. Ben hamileyken asla yatamaz ne munasebet derdim ama kendim gonderdim halini gorunce. Ama sabaha karsi biz bayilirdik ancak o da kalkar kahvaltimi hazirlar ortaligi toplar yemegini koyar giderdi ise. Ama sonra sizden ayri yatinca moralim bozuluyor dedi ve bizle yatmaya basladi zaten o arada da kizimin uykulari uzamaya baslamisti. Benim de simdi elim alisti sadece emzirmeye aliyorum anne yanindan emziriyorum sessiz sessiz sonra yerine koyuyorum hemen yanima. Geri yatiyorum. Simdilik boyleyix bakalim. Ama buyuk konusmamak lazimmis da 15 ay ne ya? Insan ozlemez mi esinin sicakligini ya da sabah cocugunun gulucugunu? Ben de sevmedigini dusunuyorum ne yalan soyliyeyim.Kızlar merhaba sizden yaşadığınız süreci yazmanızı rica ediyorum. Eşim bebek dogduktan sonra odasını ayırdı ve bu şekilde alıştığı için 15 ay olduğu halde bebek hala aynı odada uyumak istemiyor sizler nasıl yapiyorsunuz. İki yıl ücretsiz izindeyim ben o ise gidiyor diye böyle olduğunu söylese de ben diğer eşlerin naptigini merak ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?