bebek sahibi olma

Şuan daha çok erken zaten. Evliliğin oturması ve sizin de olgunlasmaniz gerekiyor. Ben de ilk yillarimda hep sizin gibi düşünüyordum. Ama 2 sene sonra tamam artık hazırım dedim. Çok zorluk yaşadım ama hiç pişman olmadım. Şimdi ikinci bebek için benzer bir psikolojiye burundum bakalım onu ne zaman atlatacağım.

Nasil olsa bebek olacak diyorsan ertelemeyin bence. 9 aylik evlisiniz zaten hamile kaldim ettim diyene kadar 5-6 ay gecer. Evet cocukla gezmek piknik vs zor olur. Ama onun da farkli guzellikleri var

4 yıl bekledim bebeğim olsun diye çok çok istedim hep... Çocuğum olsun diye günlerce ağladığımı biliyorum.
Çok şükür nasip etti Rabbim. 7 aylık olduk ama ömrümden 7 yıl gitti gibi.. yorucu çok yorucu, çok sabır istiyor. Ona buna sinir oluyorsun, kendinden geçiyorsun. Ama bunların geçici olduğunu bilip sabrı öğreniyorsun.
Biz de çok gezerdik, öğleye kadar uyurduk.
Bazen arıyorum o günleri ama hiçbir zaman pişman olmuyorum. Bebeğim biraz daha büyüsün onunla gezip onunla uyuyacağız inşallah.
Bence rahat hayat için evlat sevgisini esirgeme kendinden ve eşinden.

Evet aslında bir nevi dayanıklılık testi annelik.
Sınırlarını yapabileceklerini fark ediyorsun.
Mesela ben sınırlarda bir ferritinle ve d vitaminiyle nasil hayatta kalinir onu ogrendim 3 senede :))
3 sene mi o kadar sürüyor mu o yorgunluk ya

Henüz çocuğum yok ama aynen böyle düşünüyorum,dogum en kolayı gibi geliyor. Millet gercekten cok acayip şeyler anlatıyor. Peki antidepresan icmek yani farkinda olmadan bir sorun yaratti mi?
Yo farkındaydım ama başka seçeneğim yoktu , okadar kayıptan sonra tekrar bebeğe cesaret edemezdim.ilaçla buldum cesareti.doktorumda hamileliği öğrenir öğrenmez keseriz dedi öylede yaptık.şükür hiçbir problem olmadı.

Herkeste bir tane olsun ertelemeyin falan yazmış.
Bebeğine ısınamadığı için hergün döven,şırıngayla vücuduna çamaşır suyu enjekte eden bir anne vardı,demek istediğimi siz anlayın. Kimse hazır olmadan bilinçsizce çocuk yapmamalı. Bence siz hazır olduğunuzda yapın,yoksa ağır bir depresyon geçirebilirsiniz. Sevgili kadınlarımız böyle düşünmüyor ama acı gerçek bu. :)

kesinlikle hayatinizda coook sey degisir bebekle..ruhen ve bedenen hazir hissetmeden kocaniz istiyor diye sakin bebek yapmayin. esiniz cok istese de o bebege bakacak olan, her ise yetismeye calisacak olan sizsiniz. cok buyuk sorumluluk.

Boşveeeer... Bence arayı uzattıkça uzat. Ben 2 yıl yapmadım ama pişmanım 5 yıl beklemediğime. Çok şükür verene, oğlumu seviyorum falan ama bitik durumdayım. 10 aydır ne düzgün bir uyku, ne bir gönlümce gezme ne bir oturup film izleme... Bugün yağmur yağdı mesela, hep bir bardak çay alır dışarıyı izlerdim eskiden, bugün çocuğun bağırtısı, oraya gitmesin bunu ağzına almasın diye, onu bile yapamadım. Hele eşimle hep sevgiliydik gezer dolaşırdık falan, şimdi çocuğa çanta hazırla, üstünü giydir şapkasını unutma derken çıkmadan yoruluyoruz. Yakınlaşmak bile külfet oluyor yorgunluk yüzünden.

4 senelik evliyim bu korku bendede var. Eşim çok istekli gibi durmuyor yani dillendirmiyor ancak birinin bebeğini görünce kucağından indirmiyor çok seviyor 27 yaşındayım n yapmalı bilmiyorum bende de durumlar karışık

Cok zor helede destek olan birisi yoksa zor bi bebekse coook daha zor kolik bebek buyuttum o surecte sunu dedigimi cok iyi hatirliyorum ben hayatimda daha once hic zor gun gecirmemisim.ama tunelin sonu isik 4 yasinda uyuyo surekli aglamiyor

her anın ayrı bir güzelliği varr.. kendini hazır hissetmiyorsan biraz daha bekle derim. ama cocuk cokk güzelll. ben yıllaraca tek cocuk olmalı diye diretirkennn. suan ikinciye hamileyim. ki tek cocugumla tatile de pikniğe de heryere gittim ama insan sadece başbaşa olmayı özlüyor.. onun içinde cevrende yardımcı olacak birileri varsa misss misss hersey

Öncelikle her çocuk her anne her doğum süreci her doğum her doğumdan sonrası kişiye özeldir . Ben bir buçuk yıllık evliyim bebek kararı aldım şuan 13+4 haftalık hamileyim öncesinde çok tedirginliklerimiz vardı. Ayrıca illede çocuk yapın demiyorum ama hayatınız her zaman suanki gibi rutinde olması gerçekten sizi mutlu edecek olan şey mi?
Ben hamilelik sürecini çok rahat geçiren anne adayları tanıdım bense ilk günden beri çok zorlanıyorum çok zor doğumlar duydum çok kolay doğumlar duydum ben herşeye rağmen kolay bi doğum yapacağıma inanıyorum. Doğumdan sonra çok rahat edeni de var sürekli ağlayan uyumayan bebekleri olanlar da var hatta uyanınca aglamayani da var .
Demek istediğim sürekli başkalarının yaşadıklarıyla hayatınızı yönlendirmeyin evet azıcık yürüyünce hemen yoruluyorum biz eşimle kampa falan giderdik her haftasonu doğa yürüyüşleri yapardık en kısası 10 km idi. Şimdi 1 km benim için çok iyi bi mesafe , daha çok uykum var ,sevdiğim şeyleri meleğime zarar verme ihtimali var diye yemiyorum , zaman zaman sıkılıyorum ama bişey yapmak için gücüm de olmuyo vs vs amma ve lakin içimde meleğim varken kamp piknik yürüyüş sevdiğim yemekler umurumda değil ki o kanimda minicik bi çıkıntı yapıyo dünyalar benim oluyo inanılmaz bi mutluluk yaşıyorum Rabbim isteyen herkese nasip etsin. Ayrıca ben kampa gittiğimde minicik çocuklarıyla kamp yapan aileler gördüm piknik yürüyüş .... Mutluluğa engel yok evet doğumdan sonra uykusuz kalicam belki vücudum çatlaklarla dolu olucak kilo alıcam .... Hayatıma bambaşka bi renk gelicek bi melek

Tabiki degisikler olacak bunlara hazir olman lazim. Anne olmak fedekarliktir.. Tam anlamiyla daha Bebek istemediginden boyle dusunuyosun.. bebek istesen inan hic dusunmesin piknigii falan..

O kadar güzel yazmışsınız ki dönüp tekrar tekrar okudum. Ben de yazsam aynen bunu yazardım. Keyfiniz daim olsun.

Birebir aynı durumdayız ben de 8 aylıkk evliyim konuyu takipteyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…