Bebek sorunsalı...

Bu kurallar ve arti bin fazlasi ablamda var. Bazilari bize sacma gelse de tamamina uyuyoruz. TV zaten yok, dogumgunu pastasi bile yemedi daha. Biz de asla ona marketten birsey alip vermiyoruz, oyalamak icin video acmiyoruz, o istemeden kucagimiza alip öpmüyoruz , annesinin soylemesini istemeidgi kelimeleri söylemiyoruz... 3 yasina kadar guzelce geldi. Sizin çocuğunuz da gelebilir pekala.
Benim annem de "sen cocugunu bize göstermezsin" diye alinir gucenirdi ama ablam ve eşinin kesin duruşu sonrası o da duruma uyma yolunu secti. Simdi hepimiz gayet mutluyuz.
Ahir omrunde belki de bir tane bebegin olacak. Neden kendi istemedigin gibi yetistiresin ki?

Is yeri ortamin nasil bilmiyorum ama tv acip oyalayacak aileye de emanet etme bence

Eğer bebeği baksın diye bir aile büyüğüne bırakıyorsanız kendi yöntemleriyle çocuk bakması çok normal. Sizin ona kural koymamanız gerektiğinize inanıyorum. Yok eğer ben kurallarımda ısrarcıyım diyorsanız kendi bebeğinize istediğiniz gibi kendiniz bakmalı veya para karşılığında profesyonel birine baktırmalısınız.
Ayrıca çocuk daha doğmamış bile. Kesin kurallar için çok erken

Yok zaten benim kurallarıma göre baksınlar diye bir dayatmam yok yani ben bakıcının da annelerinde bakmasını istemiyorum kendim büyütmek istiyorum.

O Zaman niye Canınızı sıktınız

Kv ye de gerek yok biz eşimle hallederiz deseydiniz olur biterdi

Yani biraz da he he diyin

O zaman gelsin bakarız gibi güzide bir hayır cümlemiz vardır kullanın

Kimse çocuğuma hayır dediğim şeyi yapmadı gerekirse kavga ederim zira

Sıkmayın Can'ınızı Sağlıkla kucağınıza alın

Valla kayınvalide veya kendi annen baktığı sürece senin kurallarına pek uyulmuyor.Sadece tv konusunda uydular.Bisküvi yerken vs hep verdiler çocuguma istiyor diye çikolata fln.Kayınvalidem ilk defa bakıcaktı kızımda 1.5 yasında aksamdan tembıhledım tv açmazsın diye,o da ben izlemem zaten dedi.Sabah arıyorum napıyonuz diye çizgi film izliyo diyo izletme dedim ama çok hoşuna gitti diyo olsun izletme dedim tamam dedi bılmıyorum naptılar sonra

Elbette cocugunuz istediginiz sekilde bakilmali, istediginiz kisiler tarafindan bakilmali, ama 7 aylik bebegi tum gun ofisinizde egleyebileceginiz gercekten supheli, cok yipranirsiniz. En azindan yarim gun birini tutun tavsiyem.

Valla ben allah izin verirse on hafta sonra dogum yapacağım. Kv ile kp o kadar iğrenç ki dokunmalarını bile istemiyorum ki bakmalarını hiç istemem. Temiz degiller, bilinçli degiller. Cocugum ellerinde heba plıe. Eger güveniniz varsa baktırın ama insan "imkanı olduğu" sürece kendi bakmalı cocuguna. Ben bir yandan kpss düşünüyorum ama kazansam ertelerim. Ha ama maddi olarak çalışmak zorunda olmak başka.

O nasıl bebek bakmakmış öyle? Sanki hususi gıcıklığına konuşmuş sizinle..
Bu bebek 12 ye kadar ne yiyecek? Altı üstü ne olacakmış? Oyuncak bebekle oynuyor sanki..

Benim kv nin bakmaya cesareti yoktu. Ben de doğumdan sonra bakıcıya bırakamayacağımı anladım. İşi bırakacaktım. Borcumuz falan var diye kv ben bakarım dedi.
Ama asla böyle cahilce söylemleri olmamıştır. İyi bakar hala. İçimiz rahat..

Bence siz kendi başınızın çaresine bakın. Okulda bakabileceğinizi sanmıyorum. Anaokulu bile olsa olmaz. Dersiniz, öğrencileriniz olacak. Kime emanet edeceksiniz orada?
İyi bir referansla bakıcı bulun.

Ben aynı sizin düşüncelerinize göre büyüttüm, hiç de pişman değilim çok şükür.
TV, telefon yok, bol bol kitap, bol bol oyun, bol gezme, bol sohbet olarak..

Yani elbette biri gelse de, şu işimi görsem dediğim çok oldu, ama kimseye içim sinmedigi için birakmadim.
Bebekle gidilmesi en zor er hastane zaten, kimse yoksa o da bir şekilde halloluyor.
Yada çok elzem durumlarda eşiniz de var.

Kendi özel odanız varsa kimseye bırakmayın, en güzeli kendiniz büyütün.

Ha çok zorlanırsanız kendi odanızda olmak kaydıyla bakıcı abla alabilirsiniz.
Sağlıkla gelsin, sağlıkla büyüsün inşallah

Merhabalar, birkaç sayfa yorum okudum çoğunluk büyük konusmayin vs. demiş ama kararlarınizin arkasında durun kesinlikle. 1,5 yaşında oğlum neredeyse ekranla tanışmadi. Sadece çok kalabalık ortamlarda TV açık olabiliyor onda da ilgisi TV de olmuyor. Rafine şekerler tanışmadi. Daha dikkat ettiğim bir sürü şey var. Çünkü saglik konusunu araştırdikca dehşete düşüyorum.Ben de öğretmenim, ücretsiz izindeyim. Annem kurallarimi biliyor yine de bakmaya çok hevesli işe dön diyip duruyor. Bir de sen çocuğa değil çocuk sana uysun lafları benim için çocuğun istismaridir. Çünkü eğer küçük bir canlıyı dünyaya getirmeye karar verdiysek en iyi şartlari sağlamak, konforunu düşünmek zorundayız.
İstismar denilince akla çocuğun dövülmesi,. cinsel olarak taciz edilmesi falan geliyor ama toplumda kaniksanmis birçok şey istismar. İlginizi çekerse Nihan Kaya yi takip edebilirsiniz bu konuda

Şöyle eşimde aynı yerde ve onunda kendine ait odası var benim dersim olunca o bakacak onun olunca ben diye düşündük
O düşünce düşünce olarak kalacak emin olun.. kuzenlerimin değil odası, okulları var bildiğimiz özel okulları yani. Sürpriz bi bebekleri oldu onlar da okulda çocuğa ait bir bakım odası bile kurdular. Bi süre götürdüler, uslu da bir çocuk ama şikayet oldu bi daha götüremediler. Yani hiçbir okulda çocuk bakabileceğinizi düşünmüyorum. Buna hiçbir okulun da milli eğitimin de izin vereceğini sanmıyorum.Ayrıca doğru da bulmuyorum. Dersiniz olmasa bile okulda olduğunuz zamanlar ikinizin de mesai saati sonuçta. Mesai saatinde çocuk bakanlar yalnızca bakıcılardır

Evet ilk torun diye ekstra deger verilmeli. Yoksa sok olunuyor!

Yani hemen herkesi mesleki kimligi ile vurmak istemiyorum ancak bu nedir yaa?

Hayir her kadin iyi bir anne yada babaanne/anneanne degil. Yenimi fark ediyorsun? Kadin bakamayacaksa, diger herkes gibi bakici tutarsin. Tabi ilk torun diye yakisirmi o pasa/prenesese bilmiyorum

Bebegi yaniniza alip nasil calişacaksiniz mersk ettim:) o bebek hep pusetinde durmayacak:) sanirim rehber ogretmenisiniz ozel odam var demişsiniz.
kuruma hergün getirmeniz zaten sorun olur onu geçtim,durmaz ki tek odada yemesi içmesi aglamalari.

çok buyuk konuşuyorsunuz.
kayinvalidede cizgi filmi hep izlettirecekmiş tamam bende istemem.
ama tek seçenek bakici

Dünden beri konuyu takipteyim. Linç edilmemek için yazmak istemedim ama şimdi şöyle anlatayım Benim 6.5 aylık sürekli kucakta gezmek isteyen, kucakta uyuyan, sürekli morarana kadar ağlayan oğlum var. Daha yeni düzelmeye başladı. Size yemin ederim wc ye girmek için eşimi bekledim. 1 bardak su almaya mutfağa gidemiyorum. Bu kriz dönemlerinde çizgi film açtım. Sakinleşti bende dinlendim. Sonra tekrar kaldığımız yerden devam. Şuan daha iyi olduğu için daha rahat oyun oynayabiliyoruz.Bu konuda TV den daha tehlikeli olan okulda bebek bakımı bence. Çünkü o kadar insan ve kapalı alan. Sonuçta ayrı odanız olucak ama arkadaşlarınız hep ayy bebek sevelim diye odaya dalıcaklar. Ona yasak koymanız okul ortamında mümkün değil. Öğrencilerden grip olan olucak ve o hastalık ondan ona dolaşıcak malesef.

Kendinize ait olmayan bir iş yeri ve bebek bir arada düşünemiyorum zira kendinize ait olsa bir oda düzenlerdiniz,her an ilgilenebilirdiniz. Yürümeye,emeklemeye baslayinca uygun alanı olurdu. İş yerinde nasil emekleyecek ki çocuk?
8 aylık,ek gıdası,uykusu vs nasıl olacak iş yerinde? Ki büyüdükçe uyku saatleri azalıyor,ayaklanmaya başlayınca işiniz daha da zor olacak asikar.
Moral bozmak istemem ama cidden bu anlattıklarım gerçek,bebekler düzen sever,bazı bebekler kalabaliktan,bazıları sesten hoslanmaz,huysuzlanıp aglayabilirler.
Kayınvalideniz konusuna birşey diyemem ama asla asla demeyin derim,umduğunuz gibi olmayabilir ilerde herşey.

İşte maalesef annenne babaanne bilinçli değilse çocuk güvende olsa da gelişimi açısından bir takım yanlışlar olabiliyor. Hem de çocuklar bu durumda bocalıyorlar iki tarafın kuralları arasında. Onlara göre kendi yaptıkları şey doğru. Mesela ben çocuk beslenme konusunda katıyım. Ama annem babam diyor ki sen yedin hasta mısın bir şeyin var mı? E olmadığı ne malum diyorum belki 3 sene sonra kanser çıkacak , tansiyon şeker çıkacak bak sülalece şeker hastalığından ölüyorsunuz diyorum. Çocuğun dişini fırçalıyorum çocuk biraz direndi diye at kızım at fırçayı diyor. Neymiş zorla diş fırçalanmazmış keşke gözüm kapalı onlara emanet edebilseydim can atıyorlar bakmak için de inşallah güveneceğim bir bakıcı bulurum gerek kalmaz

Bu arada iş yerinde çocuk bakmak bira zor olacaktır. Her şey her zaman zamanlı ve planlı ilerlemiyor beslenme, uyku, hastalık diş çıkarma halleri. Emekleme yürüme aşaması tek bir odada sıkıntı olabilir

Ben 8aylıktı bıraktım işe gittim Kayınvalidem bakıyordu ben işteyken ağladığında emzirmişti kızımı hemde aylarca sonradan öğrendim yıkıldım, iyi anlaşıyorum Kayınvalidemle çok ilgilidir ama çok kötü olmuştum öğrenince

Kv nasıl emzirebilir ki..
Ben şok
Bir de siz nasıl ogrendiniz bunu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…