Yok zaten benim kurallarıma göre baksınlar diye bir dayatmam yok yani ben bakıcının da annelerinde bakmasını istemiyorum kendim büyütmek istiyorum.
Valla kayınvalide veya kendi annen baktığı sürece senin kurallarına pek uyulmuyor.Sadece tv konusunda uydular.Bisküvi yerken vs hep verdiler çocuguma istiyor diye çikolata fln.Kayınvalidem ilk defa bakıcaktı kızımda 1.5 yasında aksamdan tembıhledım tv açmazsın diye,o da ben izlemem zaten dedi.Sabah arıyorum napıyonuz diye çizgi film izliyo diyo izletme dedim ama çok hoşuna gitti diyo olsun izletme dedim tamam dedi bılmıyorum naptılar sonraArkadaşlar merhaba herkesin kendi ailesi ve eşünin ailesi ilk torunları olacağı zaman ne dedi, nasıl davrandı, ne aldı, bunları paylaşır mısınız? Konu şöyleki;
Biz eşimle ikimizde öğretmeniz ve bazı kararlar aldık işte abur cubur yasak tv tablet telefon bunlar yasak hep eğitici ve yararlı olan şeylerle büyütmeyi amaçlıyoruz. Benim 7 ay doğum iznim var, iznim bitince eşimin annesi kv '' bize bırakırsın ben zaten 12 ye kadar yatıyorum yatakta çizgi film izler oyalarım dedi...'' bende bizim kurallarımız var eşimle çizgi film falan yasak 6 aylık çocuk vs gibisinden dedim bu sırada eşim içerideydi bulunduğumuz yere gelince annesi dönüp eşüme ne dese iyi ''oğlum duydun mu karın çocuğu bize vermeyecekmiş sevdirmeyecekmiş'' dedi ben şokk sonra sağolsun görümcem onların çocuğu ne isterlerse siz uymak zorundasınız dedi. Konuyu uzatmadık. Ben çalışmaya başlayınca kv bırakmayacağım özel bir yerde kendime ait odam var ve bebeğüme bakım imkanım var o yüzden yanımda götürmeyi planlıyorum.
Sizin düşüncelerüniz ve tutumlarınızı öğrenebilir miyim? Siz ne yapardınız?
Merhabalar, birkaç sayfa yorum okudum çoğunluk büyük konusmayin vs. demiş ama kararlarınizin arkasında durun kesinlikle. 1,5 yaşında oğlum neredeyse ekranla tanışmadi. Sadece çok kalabalık ortamlarda TV açık olabiliyor onda da ilgisi TV de olmuyor. Rafine şekerler tanışmadi. Daha dikkat ettiğim bir sürü şey var. Çünkü saglik konusunu araştırdikca dehşete düşüyorum.Ben de öğretmenim, ücretsiz izindeyim. Annem kurallarimi biliyor yine de bakmaya çok hevesli işe dön diyip duruyor. Bir de sen çocuğa değil çocuk sana uysun lafları benim için çocuğun istismaridir. Çünkü eğer küçük bir canlıyı dünyaya getirmeye karar verdiysek en iyi şartlari sağlamak, konforunu düşünmek zorundayız.Arkadaşlar merhaba herkesin kendi ailesi ve eşünin ailesi ilk torunları olacağı zaman ne dedi, nasıl davrandı, ne aldı, bunları paylaşır mısınız? Konu şöyleki;
Biz eşimle ikimizde öğretmeniz ve bazı kararlar aldık işte abur cubur yasak tv tablet telefon bunlar yasak hep eğitici ve yararlı olan şeylerle büyütmeyi amaçlıyoruz. Benim 7 ay doğum iznim var, iznim bitince eşimin annesi kv '' bize bırakırsın ben zaten 12 ye kadar yatıyorum yatakta çizgi film izler oyalarım dedi...'' bende bizim kurallarımız var eşimle çizgi film falan yasak 6 aylık çocuk vs gibisinden dedim bu sırada eşim içerideydi bulunduğumuz yere gelince annesi dönüp eşüme ne dese iyi ''oğlum duydun mu karın çocuğu bize vermeyecekmiş sevdirmeyecekmiş'' dedi ben şokk sonra sağolsun görümcem onların çocuğu ne isterlerse siz uymak zorundasınız dedi. Konuyu uzatmadık. Ben çalışmaya başlayınca kv bırakmayacağım özel bir yerde kendime ait odam var ve bebeğüme bakım imkanım var o yüzden yanımda götürmeyi planlıyorum.
Sizin düşüncelerüniz ve tutumlarınızı öğrenebilir miyim? Siz ne yapardınız?
O düşünce düşünce olarak kalacak emin olun.. kuzenlerimin değil odası, okulları var bildiğimiz özel okulları yani. Sürpriz bi bebekleri oldu onlar da okulda çocuğa ait bir bakım odası bile kurdular. Bi süre götürdüler, uslu da bir çocuk ama şikayet oldu bi daha götüremediler. Yani hiçbir okulda çocuk bakabileceğinizi düşünmüyorum. Buna hiçbir okulun da milli eğitimin de izin vereceğini sanmıyorum.Ayrıca doğru da bulmuyorum. Dersiniz olmasa bile okulda olduğunuz zamanlar ikinizin de mesai saati sonuçta. Mesai saatinde çocuk bakanlar yalnızca bakıcılardırŞöyle eşimde aynı yerde ve onunda kendine ait odası var benim dersim olunca o bakacak onun olunca ben diye düşündük
İmkanım var özel bir yerdeyim kendime ait odam var o yüzden sorun olmayacak inşallahhh
Kv nasıl emzirebilir ki..Ben 8aylıktı bıraktım işe gittim Kayınvalidem bakıyordu ben işteyken ağladığında emzirmişti kızımı hemde aylarca sonradan öğrendim yıkıldım,iyi anlaşıyorum Kayınvalidemle çok ilgilidir ama çok kötü olmuştum öğrenince
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?