- 23 Mayıs 2017
- 13.303
- 28.202
- 598
- 41
- Konu Sahibi Pembepusula
-
Kocana duskun olmakta haklisin bacim, Allah kavustursun sizi : (26 yaşındayım 9 aydır evliyim evliliğimin yarısında eşim görevde olduğu için ayrı geçti son 3 aydır yine ayrıyız görev yüzünden . Kayınvalideye göre 30 dan önce 2 çocuk kucağıma almam lazımmış. Sanki bu anayasa da yazıyor gibi . Hayır kimse bana soruyor mu ben 2 tane çocuk sahibi olmak istiyor muyum diye ? En son Babannem hamile misin dedi bende hayır bi sorun ben kocamla beraber uyuyabiliyor muyum acaba dedim sinirlenip . Eşimle geçen hesapladık şubattane beri 5 gece birlikte uyumuşuz . Hiç çocuk felan istemiyorum bende
Şaşırmadım gerçekten:) onu da derlerbana da koca adamlar sen simdi düşünmuyorsun ama ılerıde hıc olmaz kadınların menapoz durumu var bılıyorsun dıyorlar
Amin hayatım amin bi göremiyoruz birbirimizi ya Allah aşkına eşime diyorum ki evlendik birbirimizi görmek lüks oldu resmen diyorum gülüşüyoruzKocana duskun olmakta haklisin bacim, Allah kavustursun sizi : (
3 ay sonrası için plan yaptım. 3 ay üzerimizdeki stresi atıp ardından bu sürece kontrollü sakin bir şekilde gerekli şeyleri yaparız. Tabii bunları da :) teşekkür ederimrahim filmi çekindin mi?
eşinde varikosel e bakıldı mı?
genetik tarama testi yaptırdınız mı
Valla çıldırmış insanlar anlamak imkansız.. anlıyorum sizleri çünkü ben de sözettiğim sebeple ( 2,5 yılda 4 bebek kaybettim) insanlara istemiyorum da diyemediğim için maruz kalıyorum bu sorulara diye düşünüyodum ama demekki öyle diyebilecek olsam da yine maruz kalırmışımcanım düşünmüyoruz demek çözüm değil
benım de bebeğim olmuyor
5 senedir çocuk sevmiyorum , düşünmuyorum dıyorum
anlamıyor insanlar
aldıgım cevaplar aynen şöyle
- sen de bir acayipsin çocuk düşünülmez mi
-koanda mı istemıyor hayret birşey cocuk istemeyen erkek olur mu
-evliliğin de oturmustur cocuk istememe sebebin ne
-bak biizm bir tanıdık vardı o da istemedi senelerce sonra allah cezalandırdı istediği zaman hiç olmadı
-biz korundugumuz halde hamile kaldık sen nasıl kazayla da kalamadın çok garip
-becerip de bir cocuk yapamadın
-kardesıne söyle ikinciyi de yapsın da birini sana versin senin düşüneceğin yok
-çocuk sevilmez mi ya , belki ileride fikrin değişir seversin o zaman da allah vermez evlatlık alırsın
bıktımm artık inan ki , nefret ediyorum insanların merakından üzerine vazife olmayan durumları sormalarından
cocuk dogurmayana çocuk, evlenmeyene de evlilik asla sormam
siz daha zor seyler yasamıssınızValla çıldırmış insanlar anlamak imkansız.. anlıyorum sizleri çünkü ben de sözettiğim sebeple ( 2,5 yılda 4 bebek kaybettim) insanlara istemiyorum da diyemediğim için maruz kalıyorum bu sorulara diye düşünüyodum ama demekki öyle diyebilecek olsam da yine maruz kalırmışımValla ne diyim bilemiyorum Allah akıl fikir versin bu anlayışsız insanlara.. Allah isteyen herkese de sağlıklı evlatlar versin.. Gerçekten çok üzücü ve yorucu süreçler
Umarım öyle olmaz. Aslında insanların 2. Bir şansı hak ettiklerini düşünüyorum. O şansı da verdim. Çabaladığını gördüm, görüyorum. Tamamen yardımı kabul ediyor. Prensip olarak başka bir şans vermem. 3. Bir şans olmaz olamaz. Ne eşime ne de başka birine hiç bir konuda5 yıldır iddaa oynayan adam "karıma söz verdim "diye bırakmaz.Ese dosta,sağa sola borçlanıp oynar sonra da hepsi aynı anda ortaya alacaklı olarak çıkar bir günde -100.000 de olduğunuzu ogrenirsiniz
Doğru korkuyorum. Çünkü çocuğu olamayan çok çift var etrafımda. İş arkadaşlarımdan, komşulardan, arkadaşlardan falan onların yaşadıkları şeylere şahit oldum. Allah isteyen herkese versin.Siz bebek istiyorsunuz ama olmayacağından korkuyorsunuz hele de bu sorularla daha çok bunaldınız gibi geldi bana
Onu da denedim. Olmuyor iki saat nasihat vermeye çalışıyorlar. İstiyoruz kısmet nasip de dedim. O da olmuyor iki saat Bebek nasıl yapılır dersi veriyorlarBen 34 yaşında evlendim ve açıkçası çocuk için evlendim.. eğer 2. ayımda hamile kalıp bebeği kaybetmeseydim herkese "düşünmüyoruz henüz" der çenelerini kapatabilirdim diye düşünüyorum.. Bence siz de öyle yapabilirsiniz.. "Düşünmüyoruz bebek şu anda" bu kadar basit. İşte ilerde olmaz aman düşünün falan diyecek olan olursa da kontrollerimizi yaptırdık istediğimiz zaman bebek yapabilecek durumdayız ama şu an düşünmüyoruz evliliğimizin tadını çıkarıyoruz diyebilirsiniz.
Sorulunca da korku tetikleniyor değil mi ?Doğru korkuyorum. Çünkü çocuğu olamayan çok çift var etrafımda. İş arkadaşlarımdan, komşulardan, arkadaşlardan falan onların yaşadıkları şeylere şahit oldum. Allah isteyen herkese versin.
Ben de asla bekar birine biri var mı diye sormam, boşanma aşamasındakine noldu diye sormam, Bebek var mı demem kimseye ki aklıma da gelmez. İnşallah hakkımızdan hayırlısı olurKonu sahibi beni anlatmış son satırlar hariç herşey aynı ben .) 38 deyim evleneli 1,5 yıl oldu hatta dün bat bekledim belki olmam diyex oluncada baya ağladım malesef..Bu ayda geçti gitti doktorlar kontroller tamam kendi adıma..Ama olmuyor , geçen gezmeye gittim ordada herkes soruyor, doğumgününde elbise giydim a bebekmi var dediler, biryerlerde eşe dosta rastlıyorum herkes hamile Allah isteyene versin birşey demiyorum ben karışmıyorum kimin bebesi var kimin yok, laflada ima etmem asla üstüme vazife deil, ama insanların lafları beni gıcık ediyor, şimdi nerde bebek görsem içten istiyorum artık..İyi bir anne olacağıma şüphem yok ama şu an birşey yok beklemedeyim
Hormonlara baktırdık her şey yolunda, vitamin eksikliği çıktı b12 falan onda da 1 ay vitamin habı verdi doktor. KullandımBu sorulara kafani takacak olursan ilk çocuk olunca ikincisi ne zaman diyecekler:) iki çocuğun oldu diyelim ikisi de erkek oldu veya kız hadi bide üc olsun cinsiyeti farklı olsun diyecekler..sorun şurda siz gerçekten istiyormusunuz önemli olan bu.kafaniza takmayin.eger çok istiyorsanız da zaman çabuk geçiyor mutlaka yaş almadan kadindogumcularla gorusun,hormonlariniza baktirin derim.
Aynen vallaMilletin sozü bitmez 1. Cocuk hadi kardeş yapın buna 2. Cocuk olur bi daha düşünmüyon mu ? 3. Çocuk olur ondan sonra aman bi daha dogurma artik yeter derler :))
Buradan aldığım yorumlarla 3 ay bişey yapmamaya karar verdim. 3 ay sonra başlarız kontrollere. İnşallah aşarız sorunu. Allah analı babalı büyütsün yavrunuzuPkolu bi insan olarak ayda 1 kere olan cinsel ilişkiyle hamile kaldım.Gerçekten olacağı varsa olur.Size tavsiyem önce rutin kontrolleri yaptırın, sperm yetmezliği, kist vs var mı baktırın, folik asit başlayın vs..
Valla yaaaa.... bu arada kayınvalide gerçekten Bebek yatağı yorganı vs yaptırdı. Neredeyse 1 yaşına kadar giyeceği şeyler ördü. Mama önlüğü falan dikiyor. Bir de sandık almış yapıp yapıp ona koyuyor. Kızamıyorum. Son derece masumca belki ama varın siz düşünün gerisini
İlk geceyi bile sormak.... daha neler duyucaz.... Allah akıl fikir ve edep versin şu insanlaraBebek olmalı, bu sefer olmalı diye ilişkiye kendinizi mecbur hissedip eşinizi de buna mecbur hissettirmek ikinize de kötü duygular hissettiriyor, kendi başınıza üstesinden gelemeyeceğinizi düşündüğünüz anda bir aile terapistinden yardım isteyin çünkü çevrenizdeki densiz insanlar siz onları susturmadıkça susmayacaklar maalesef, o kadar hadsizler ki detayına girmeyeyim çünkü çok çirkin ve edepsizce, gereksiz bir merakın içine girmişler, bir arkadaşımın ilk gecesine kadar sormuşlardı, bu kadar hadsiz ve meraklılar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?