- 16 Ekim 2017
- 698
- 889
- 33
- Konu Sahibi Pembepusula
-
Aynen. Ama terslemek bazen mümkün olmuyorHay çeneleri kopsun yaa , her yerdeler .. bunun birde "2. ne zaman" versiyonu var ..sanki çocuğu sana doğuracağım dedim birgün birine .. yeter yahu ,başkalarının aile planlamasından bunların hissesine düşen ne acaba .. biz doğurdukca onlar mı kazanıyor :)
En guzeli terslemek .. net tavrını görünce çekinip konusunu acamazlar ..
Maalesef toplumca aşamıyoruz bazı şeyleri. Bu yüzden birbirimizden uzaklaşmaya başladık cinsel anlamdaCinsellik göreve evrilip indirgenmiş gibi sanki. Ama bu düzeni değiştirmek de yine sizin elinizde. İnsanlar evlerine çekilip kaparlar çenelerini de kendisini çocuk bankası gibi görmeye başladığınız eşiniz başlar bu kez. Konuşmaktan fenası hissedip uzaklaşmaya başlar. Ben açık açık olmasa da tersliyorum. Sanane demenin başka başka yolları var. Hemen her konuda söylüyorum istediğin kadar köprü yap yol yap Avrupa’yla yarış. Zihniyet Ortadoğu
Umarım en kısa zamanda atarız :)Biri sanki benim yaşadıklarımı anlatmış gibi geldi bir an herkesin akıl vermesi bunaltan sorular eşinin seni tam anlayamaması ve yaşanan hayal kırıklığı kendini yıpratma umarım bu psikolojiyi atarız üstümüzden
Öyle güzel anlatmışsınız ki hem benim hem de bir çok kadının yaşadıklarını. Gerçekten de kelimenin tam anlamıyla ikimiz de rencide oluyoruz. Biraz sakinleşip kafamızı dağıtmak lazım. Çok teşekkür ederimEmin olun birçok kadının yaşadığı çevre baskısını yaşıyorsunuz, yaş kaç olursa olsun, insanlar bir kadının büyüyüp serpildiğini fark ettikleri andan itibaren sevgilin var mı, evlenmeyi düşünüyor musun, yaşıtların evlendi sen ne zaman evleneceksin, arkadaşların evlendi de çocukları bile oldu, yoksa senin kısmetin mi kapalı sorularına maruz kalıyor, evleniyorsunuz susmuyorlar, bu sefer de çocuk ne zaman sorusu başlıyor, çocuğunuz oluyor eee kızına/oğluna kardeş lazım 2. ne zaman diyorlar, 2 çocuğunuz oluyor, ikisi de kızsa veya erkekse, 3. belki farklı cinsiyetten olur, 3. yü de doğur diyorlar, çevre her daim sizin özel hayata bodoslama dalmayı kendine hak görüyor.
Yaşadıklarınızı çoğumuz yaşadık, ya kulak tıkayacaksınız, ya karşınızdakini susturmak için sessiz kalmayıp lafı yapıştıracaksınız ya da karşı atağa geçip karşınızdakini özel hayatıyla ilgili soru bombardımanına tutacaksınız.
Ne kendinizi ne eşinizi bu konuda bunaltmayın, birlikteliği çocuk sahibi olmak için görev haline getirmeye başladığınız zaman siz de eşinizde rencide olursunuz, birbirinizle sanki yalnızca bebek için beraber oluyormuş hissine kapılırsınız.
Çocukla ilgili düşünceleriniz çevrenizin baskısına göre şekillenmesin, siz ne istiyorsunuz önemli olan bu, yoksa emin olun çevre doğum yapsanız da susmayacak, doğum kilolarını konuşacaklar, bebeğinizin gelişimini kendi bebekleriyle kıyaslayacaklar, ben 2. ye hamileyim hadi sen ne zaman bebeğine kardeş yapıyorsun diyecekler, normal doğursanız sezeryanı, sezeryanla doğursanız normal doğumu övecekler, anneliklerini sizle yarıştıracaklar, onlara konu çok :)
Boşverin çevreyi, evliliğinizden keyif almaya bakın, bebek olacağı varsa olur, olmasını istiyorsanız da çevrenin sizi soktuğu bu stresle olmaz, bebek rahat ve sakin bir kafa istiyor, aklınızı kurcaladıkça olacağı varsa da olmuyor.
Mutlu olun anın tadını çıkarın.
Öyle güzel anlatmışsınız ki hem benim hem de bir çok kadının yaşadıklarını. Gerçekten de kelimenin tam anlamıyla ikimiz de rencide oluyoruz. Biraz sakinleşip kafamızı dağıtmak lazım. Çok teşekkür ederim
Haklısınız. Eşimin kumar bağımlılığı vardı. Bütün kartlarını bana verdi. Tüm şifrelerini değiştirmemi istedi. Tekrar güvenimi kazanmak için elinden gelen her şeyi yaptı. Birlikte psikoloğa gittik. O günden sonra oynamadı. Korkuyor muyum? Evet korkuyorum. Tam olarak emin olmam yıllarımı alır. Ancak yıllar sonra da doğurganlıkla ilgili sıkıntı yaşarım. Şimdi 35 yaşındayım. Emin olmam 40-45 yaşımı bulur o saatten sonra da bebek son derece sağlıklı doğsa bile bence arada ciddi bir nesil farkı olacağından ve belki de yaştan dolayı bir insanın gelişiminde yetersiz kalma korkusundan dolayı da endişe duyuyorumPembepusula hayatına karışmak haddim değil ama eşinin kumar bağımlılığını hatırlıyorum.Vardir bir hikmet de ve çocuk işini ertele.Arkadasim eşinin bu bağımlılığı yüzünden iki çocuk ve 5 yıl sürecek borç ile boşanmak zorunda kaldı.
Aynen öyle bu hatayı çok çok çok fena bir şekilde yaptım. Bırakın birliktelik öncesi söylemeyi nerdeyse 1 hafta önceden başlıyordum. Haftaya bugün sevişmemiz lazım diye. Be kadar küçük düşürücü bir durum. Hem benim hem de onun için. İnsanlar bana değil sadece eşime de soruyorlar. Bebek var mı, keçi boynuzu ye, fındık da olur, hemen yapın aslanım sana bir varis gerek ... daha neler neler. O da beni bunalttı ben de onu bunalttım. Zaten kayınvalidem şimdiden Bebek kıyafetleri örüyor. Bebek yorgan yastığı falan yaptırdı. Nerdeyse beşik alıp gelecek. Yıprattık kendimiziKiz bana 4. Yu soran bile var az dur:))
Maalesef boyleyiz toplum bu. Baski cok.. bu yuzden bazi kisiler bence evliligide cocuguda baskidan yapiyor.
O kadar iyi anliyorumki seni..cocuk icin ugrasirken sex yapmak dunyanin en tat vermeyen seylerinden biri. Birde erkekte bunun icin havaya giremiyosa ve sen iki kat enerji sarf etmek zorunda kaliyosun. Hele birde benim gibi 14. Gun yumurtladigini dusunup gun asiri yapmaya calisiyosan:)doktora gidin oncelikle cocuk istiyosaniz. Sorun varsa bilmekte fayda var. Sorun cikarsa cozumude ona gore ararsiniz.
Cok fazla verebilecegim bi tavsiyem yok ama sunu diyeyim.. sex yapmaniz gerektigini esine belli etme onceden soleme baski yapma.. sen bil ama esine spontane gelisiyo havasi ver. Erkekleri cok etkiliyor cunku ve insan o dusuncelerle zevk almayi unutuyor.
Teşekkür ederim. Allah analı babalı büyütsün. Ben de diyorum kendi kendime kaderde varsa, olacağı varsa olur diye. Ama her zaman soğuk kanlılığını koruyamıyor insan11.-17. Gun yumurtlama olur diyen olmus.
Benim. tam 20. Gun catladi son hamileligimde, adim gibi eminim.
Gune cok takilmayin, adet bitiminden sonra gun asiri iliski hamilelik ihtimalini yukseltir.
Akintinizi da takip edin.
Aslinda vucudunuz taniyinca yunurtlama gerceklestigini insan anliyor.
Allah analı babalı büyütsün. Gerçekten öyle olacağı varsa oluyor.İnsanlar ne densi!!! Hiçbirini takma, ilişki konusunda da aşkla sevişgününe saatine takılma. Güya ovulasyon testi yaptım yumurtlamamı takip ettim. 18. Gün yumurtladığımı düşünmüştüm. Ama 30. Gün hamile kalmışım yani reglimden 2 gün önce. Takvimi saati çok takma içinden geldiği gibi yaşa
Aynen öyle bu hatayı çok çok çok fena bir şekilde yaptım. Bırakın birliktelik öncesi söylemeyi nerdeyse 1 hafta önceden başlıyordum. Haftaya bugün sevişmemiz lazım diye. Be kadar küçük düşürücü bir durum. Hem benim hem de onun için. İnsanlar bana değil sadece eşime de soruyorlar. Bebek var mı, keçi boynuzu ye, fındık da olur, hemen yapın aslanım sana bir varis gerek ... daha neler neler. O da beni bunalttı ben de onu bunalttım. Zaten kayınvalidem şimdiden Bebek kıyafetleri örüyor. Bebek yorgan yastığı falan yaptırdı. Nerdeyse beşik alıp gelecek. Yıprattık kendimizi
Burada sizlerden aldığım yorumlarla 3 ay hiç bir adım atmama kararı aldım. Önce kafamdan atmaya çalışıcam. Stresten kurtulup eşimle bu yönde ilişkimizi düzenlemeye çalışıcam. 3 ay sonunda daha bilinçli ve kontrollü bir şekilde fazla da yıpranmadan çocuk için gerekli şeyleri yapmaya başlarız. O zaman bunu da sipariş edicem. Teşekkür ederimMadem istiyorsunuz internetten yumurtlama testi siparis edebilirsiniz benim yumurtlamam gec oldugu icin ancak testle gunumu yakaladim cok sukur o ay hamile kaldim lutfen deneyin stres de yapmayin inanin insanlar hep konusur ve genelde bos konusurlar
O zaman 3 ay tatilAranizda cinsel anlamda soğukluk başladıysa boşverin yumurtlama gününü filan bi kaç ay tatil ilan edin kendinize. zaten haftada 2-3 gün birliktelik olursa spermler 2-3 gün canli kalabildigi icin hamilelik oluşur tabi vakti zamani geldiysevakti zamani gelmediyse yumurtanın catladığı saate de denk getirsen iliskiyi olmuyor. bi kac ay kafanizi dinleyin daha olmazsa doktora gider bi genel kontrolden geçersiniz. kendi kendinizi şöyle rahatlatin "yaaa bi kac ay dinleneyim sonra doktora gidicem zaten" psikolojik rahatlama bile hamile kalma ihtimalinizi arttırır.
çevre baskisini duymazdan gelin yapcak bisey yok. bana devamli ekmek aldigim adini bilmedigim fırıncı teyze baski yapiyordu 4 senedir en sonunda patladim "benden kaynakli bi sorun var olmuyor napayim" dedim kadin sustu kaldiağır konuşmayi da bilirdim ama komşu diye frenledim kendimi
Problemi çözdük. Ama tabii bağımlılık gibi konularda insan %100 emin olamıyor. Eşim güvenimi kazanmak için çabalıyor. Ben destek oluyorum ve dua ediyorum. Psikolojik destek de alıyor. Bebeği sadece toplum istiyor diye değil biz de istiyoruz. Ama insanlar psikolojik baskı yapıyor.Sizi hatırlıyorum eşinizle sorunlarınız vardı düzeldi mi önce onu sorayım?
Ya niye bu kadar takıyorsunuz ki 1 cümle cevap verin ağızlarını kapatın bir daha cesaret edemezler. Ben de 30 uma girdim eşim benden büyük diye herkes laf söylüyordu, ağızlarına tıktım yapıcam siz bakın ben keyfime bakıcam dedim aldırmadım vs vs kimse bir şey demiyor artık ki demeye hakları da yok. Başkasının ağzı kapansın diye bebek yapılır mı ya? Yapmayın allasen belli ki tam hazır değilsiniz, toplum baskısı için kendi kendinizi geriyorsunuz. O yap yap diyenlerin hiçbiri çekmeyecek sıkıntıyı siz çekeceksiniz.
Ben bir kaç sene daha düşünmüyorum tabi Rabbim karar verir çünkü bebek için maddi manevi hazır olmak istiyorum.
Az önce 3 tatil verdim kendimize. 3 ay Bebek konusunu düşünmicem. Sonrası iyi bir doktora gideriz. Size o patavatsızca şaka yaptığını sanan kişiyle de görüşmeyin mümkünse ne biçim insanlar varben de 34 de evlendım
ilk ıkı sene hıc korunmadık
olursa olur olmazsa olmaz modundaydım
5 senelık evlıyım ve bır kere bıle kornmamamıza ragmen olmadı
sana tavsıyem eşinle birlikte dr a git ve tüm testlerını yaptır
düşünmesen bile bir sorun varsa bu sürecte prüzleri halledersiniz
bana kımse bu tavsıyelerde bulunmadı keske bulunsaydı ben de vakıt kaybetmemıs olurdum
aynı sorular bana da soruluyor
ben düşünmuyoruz dıyorum a acenelerı kapanmıyor malesef
soracaklar yapacak bırsey yok
ikinci olumsuz asılamamı öğrendiğim gün bir tanıdık
becerip de bir cocuık yapamadın yazıklar olsun sana dıyerek guya saka yaptı
canım nasıl acıdı anlatamam
canım düşünmüyoruz demek çözüm değilBen 34 yaşında evlendim ve açıkçası çocuk için evlendim.. eğer 2. ayımda hamile kalıp bebeği kaybetmeseydim herkese "düşünmüyoruz henüz" der çenelerini kapatabilirdim diye düşünüyorum.. Bence siz de öyle yapabilirsiniz.. "Düşünmüyoruz bebek şu anda" bu kadar basit. İşte ilerde olmaz aman düşünün falan diyecek olan olursa da kontrollerimizi yaptırdık istediğimiz zaman bebek yapabilecek durumdayız ama şu an düşünmüyoruz evliliğimizin tadını çıkarıyoruz diyebilirsiniz.
görüşmüyorum yolda denk gelince soruyorlar:)Az önce 3 tatil verdim kendimize. 3 ay Bebek konusunu düşünmicem. Sonrası iyi bir doktora gideriz. Size o patavatsızca şaka yaptığını sanan kişiyle de görüşmeyin mümkünse ne biçim insanlar var
Valla yaaaa.... bu arada kayınvalide gerçekten Bebek yatağı yorganı vs yaptırdı. Neredeyse 1 yaşına kadar giyeceği şeyler ördü. Mama önlüğü falan dikiyor. Bir de sandık almış yapıp yapıp ona koyuyor. Kızamıyorum. Son derece masumca belki ama varın siz düşünün gerisiniHepsini geçtim kayınvalide de çocuk ister ne demek yaa.. Ne zat ı muhterem şahıslarmış yücelte yücelte bitiremediler vesselam..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?