bebek yapmaya karar verenler,yeni üyeler buraya :))

• Konu Sahibi Konu Sahibi _alya
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

hadi bakalım inş. canım tatlı bi melisin olr inşallahhhhhh

hadi bakalım inş. canım tatlı bi melisin olr inşallahhhhhh

aminnnnn inşşşş nası bi sevgi var içimde ben bile bana hayret ediyorum görmediğim bilmediğim bebeğimi özlüyorumm ve çok seviyorummm....galiba hepimiz bu duyguyu yaşıyoruz...bebişlerimiz inş çok naz yapmazlarda hemen gelirler annelerineeee

inşallah canımm ama bizimkiler biraz nazlı sankiii
hadi ben kaçtım uyumam lazımmmm

bende senin gibi ortada bebek yok ama sanki kızım olcakmış gibi karnımla konuşuyorum hadi kızım gel artık nerdesin bugün napıyosun diye , sanki kızım olcak belkide kız olsun istiyorum ama içimde bi his var inşallah hayırlısıyla benim meleğim de gelecek annesini çok bekletmicek

inş sinem ya bu çok değişik bi duygu seni anlıyorum...yerim ben o melekleri inş sendende en kısa zamanda güzel bi haber alırız adetin ne zaman

herkese ii geceler bayanlar, ayrıca beni aranıza alıp sıcaklığınızı hissettirdiğiniz içinde teşekkürler umarım burda bigün cocuklarımızın yaptığı yaramazlıklarıda anlatırız

Selam arkadaslar...
KK ne yeni uye oldum ve hatta bu ilk mesajim.
2 yillik evliyim ve ben de anne aday aday adayiyim.
Yani sadece artik bebek yapsakmi diye dusunmeye basladik esimle.
Henuz bir icraat yok. Ama cok planli bir gebelik istiyorum. yani Temmuz Agustos gibi hamile kalmayi dusunuyorum. O zamana kadar hayatimi duzene sokmaya calisiyorum. Saglikli beslenme, aktif ya da pasif sigara kullanimindan uzaklasma, vs. Allah hepimiz icin hayirlisini versin.

hoşgeldin sende canım umarım herşey planladığın gibi gider yaşın kaç vs bilmiyorum ama ha deyincede olan bişey değil bence ufak ufak başla çalışmalara hayırlısı olsun

slm kızlar ben yokken neler olmuş yahuuu yeni arkadaşlar katılımış hoşgeldiniz diyorum sizlere bende nöbetten çıktım özlemişim valla ama kimse yok geliba neyse bekliyorum

hoşgeldin sende canım umarım herşey planladığın gibi gider yaşın kaç vs bilmiyorum ama ha deyincede olan bişey değil bence ufak ufak başla çalışmalara hayırlısı olsun

Hosbuldum,,28 yasindayim ama baslarsam calismalara hemencecik olursa diye endiseleniyorum, hazir degilim daha cunku...Yurtdisinda yasiyorum, Turkiyeye donup doktor kontrolunden gecmem lazim. Burda da doktorlar var ama yabanci dilde ozgurce ifade edemiyorum kendimi. Temmuzda kesin donusum var Turkiye ye.

ben hastanede çalışıyorum anestezi teknikeriyim dünde nöbetteydim ama allahtan çok vaka çıkmadı rahattım yani

Hayıtmeyvesi Vitex agnus-castus)

İngl. Chastetree – Alm. Mönchspfeffer

Yöresel adları :Ayıd, Ayıt,Acı ayıt

Drog adı :Agni casti fructus /meyve(tohum)

Tentür :Agnus castus D1

Toplama/kurutma : Rengi iyice koyulaşan tohumlar,ekim-kasım döneminde toplanır ve gölgede kurutulup, hava almayankaplarda saklanır.

Bileşim: Eterli uçucu yağ(Cineol),alkaloit(Viticin), Flavon(Casticin), iridoidglikozitleri(aucubin ve Agnusid).

Etkileri: Cinsel organları güçlendirici, hormondengeleyici (Progesteron), anne sütünü arttırıcı

Kullanım alanları: Hayıt tohumu, hipofiz işlevlerini uyarır ve normalleştirir; bu etkinlikte progesteronişlevinin uyarılması ve normalleştirilmesibaşta gelir. Görünüşe göre bedende birbirinin aksi etkinlikleribaşlatabildiğine göre, hayıtın amphoterik ilaçlarsınıfına girdiği söylenebilir. Örneğin, onun bir afrodizyakolduğuna inanılır, ama anti-afrodizyak olarak da oldukçabaşarılıdır. Durumun gereğine göre etki yapabiliryani.

Hayıt öncelikle, dişicinsel sistemin hormon dengesini düzenleyici olarak kendisinikanıtlamıştır ve bu nedenle, hormon işlevlerindenkaynaklanan, ağrılı adet görme, aşırıkıllanma, ve benzeri düzensizliklerle ilgili rahatsızlıklarakarşı başarıyla kullanılabilir.

Özellikle menopoz dönemi başlangıcındakirahatsız edici belirtilere karşı çok değerli yardımlarsağlayabilir. Doğum kontrol hapına son verildiktensonra da, bedenin doğal dengesini yeniden kurabilmesindeçok yardımcı olur.

Hayıt tohumu, anti-androjenözelliklere sahiptir ve androjen hormonlarının etkisiniazaltabilir. 1988’de Almanya’da yapılan biraraştırmanın sonuçlarına göre, hayıt tohumundaprogesteron etkisi saptanmış. Bu özellik sayesinde, adetkanamalarını düzenleyen hipofiz bezinin işlevietkilenebiliyor. Hayıt ayrıca, doğurganlığıda arttırabiliyor.

Adet dönemiyle ilgili, migrenveya akne gibi rahatsızlıklar da hayıtla tedavi edilebiliyor. Ayrıca,bitki anne sütünün arttırılması için dekullanılabiliyor.

Östrojen ve progesteronhormonlarının yetersizliğine karşı da hayıt yardımcı olabilir.

alinti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…