canım folik asit bebek için hazırlık.Bebeğin beyin ve omurilik gelişimi için çok faydalı olduğunu biliyorum.Ayrıca bebeğin bi hastalık var adını şimdi hatırlayamadım ona yakalanmasını önlüyormuş.Kullanılmasında fayda olduğuu düşünüyorum.Doktor zaten yazıyor.
canım ben de hazırlıktayım :) ben sağlık ocagında yazdırdım o ilacı günde üç tane dedi içtigin tarihi not al gebe kalınca doktorun ona göre ayarlar miktarını dedi. bi arkadaşımada 3 tane iç hamile kalınca bire düşücen duruma göre demişte ondan sordum.
tmm cnm çok sağol bu arada bende 20aylık evliyim 1senedir korunmuyoruz ama bebek olmadı her şeyede dikkat ediyoruz ama olmadı.9 ay doğum kontrol hapı kullandım henüz doktor kontrolüne de gitmedim smear yaptırmaya gitmiştim o zaman 1 sene olsun öyle gel dedi doktor.daha önce gidenler ne gibi tetkikler yapılıyor??
canım dr. git tabi ama genetik olaylar falan incelenmiyo öyle birşey yok yani bazı testler yapılıyor hormon testleri kızamıkçık testi gibi kan uyuşmazlığı varsa hemoglabin gibi. birde ultrasonla içeriden kamerayla bakılır. rahimde yada yumurtalıklarda normalmi diye. birde folıc asit kullanman gerekkir 3 ay öncesinden
slm ayşecim ben geldim yine nöbet vardı hadi bakalım inşallah memnun kalırsın bende bu haftasonu mens oluyorum artık siparişini vereyim diyorum mens bitince hemen başlıyormusun teste zamanı varmı
Arkadaşlar doktora sadece kendimiz mi gideceğiz hormon testleri falan için,yoksa eşimizin de yaptırması
gerekiyor mu?
Bir de başka ne gibi konulara dikkat etmemiz gerekiyo hamile kalmadan önce biraz anlatır mısınız,ben
çok bilgi sahibi değilim bu konuda...:44:
canım gebe kalmadan senin mutlaka gitmen gerekli eşininkiyse tercih meselesi. mesela benim bu ay 4. denemem olacak eğer bu ayda olmadı eşimi göndereceğim çünkü hiç gitmedi ama eğer bir problem varsa gecikmeden öğrenmek isteriz tabi. gebe kalmadan önce mutlaka folık asit almalısın onun dışında testlerini yaptıracaksın doktor seni yönlendirecek
Çok teşekkür ederim alya ilgilendiğin için,
Bir de bi arkadaşım bi soru sormamı istedi,yeni evli,evinde neti yok,
Arkadaşımın ilk gecesinde kan olmamış,kendisi merakından doktora gitmiş,esnek zar demiş
doktor,ama hamile kalabilirsin adetlerin düzenliymiş madem demiş,
Arkadaşım soramamış ama diyoki,nasıl çocuk olacak ben anlayamıyorumki ilişkinin tam anlamıyla olup
olmadığını,giriyomu anlamıyorum diyo,
Bir de doğumda keserler mi eğer esnekse zar çok mu yırtılır diyo,
Ben de tecrübe sahibi olmadığım için bişey diyemedim açıkcası...:44:
Alya merhaba.epeydir yoktum muhabbet güzelmiş,cok rahatsızım gribim,bir haftadır falan ovulasyon dönemimdi aynı zamanda,hastalıgıma denk geldi,öyle yani... bu ayda gebelik isteyen arkadaşlara, güzel haberler duymak nasip olur cabaları bosa cıkmaz inşallah,mutlu haberler çok olumlu geliyor,sende bir test kullanıyormussun inşallah faydasını görürsün
canım çok geçmiş olsun önce sağlık. evet bu ay ovulasyona başladım bugün 3. günüm daha yumurtlama olmadı tabi geç olacak diye tahmin ediyorum. inşallah bu sefer tuttururum insan ister istemez yıpranıyo tabi bu süreçte. bu ayda olmazsam hayal kırıklığı yaşayacağım malesef ,hayırlısı olsun ne diyeyim.[/QUO
Canım sakın hayal kırıklıgı falan yasama..hamilelik düşünmeye basladığın zamanın benle aynı ayda ocak yanlış okumadıysam oncekı yazılarda vede hiç korunmamıssın,sende biliyosundur 6 ay ve bir seneden önce hiç bakmıyorlarmıs bile doktorlar banada doktor 1 sene bekle dedi testler bile yapmadı cok ereken dedi,benim bir tanıdıgım 2 sene olmadı ve ne kendinde ne esinde bir sorun yokmus rahim filmini bilirsin onu bile cektirmiş en son psikolojık oldugunu söylemiş doktor çok takıyosun demiş,ben onu duyduktan sonra bu seneye yaydım,üzülme takma doktorada gitmişsin bir sorun yokmus,akışına bırak özellikle adete yakın takılmaması gerektiğini söyledi bana ve o tanıdıgım hamile iki aylık ,istemıyorum de diyor psikolojık olarak ne kadar düsersen üstüne beklersen tersi oluyor ve cok dogru.....
canım çok geçmiş olsun önce sağlık. evet bu ay ovulasyona başladım bugün 3. günüm daha yumurtlama olmadı tabi geç olacak diye tahmin ediyorum. inşallah bu sefer tuttururum insan ister istemez yıpranıyo tabi bu süreçte. bu ayda olmazsam hayal kırıklığı yaşayacağım malesef ,hayırlısı olsun ne diyeyim.[/QUO
Canım sakın hayal kırıklıgı falan yasama..hamilelik düşünmeye basladığın zamanın benle aynı ayda ocak yanlış okumadıysam oncekı yazılarda vede hiç korunmamıssın,sende biliyosundur 6 ay ve bir seneden önce hiç bakmıyorlarmıs bile doktorlar banada doktor 1 sene bekle dedi testler bile yapmadı cok ereken dedi,benim bir tanıdıgım 2 sene olmadı ve ne kendinde ne esinde bir sorun yokmus rahim filmini bilirsin onu bile cektirmiş en son psikolojık oldugunu söylemiş doktor çok takıyosun demiş,ben onu duyduktan sonra bu seneye yaydım,üzülme takma doktorada gitmişsin bir sorun yokmus,akışına bırak özellikle adete yakın takılmaması gerektiğini söyledi bana ve o tanıdıgım hamile iki aylık ,istemıyorum de diyor psikolojık olarak ne kadar düsersen üstüne beklersen tersi oluyor ve cok dogru.....
merhaba... çok haklısınız. benimde iki tanıdığım var. eşlerinde de kendilerinde de hiçbi sorunyok. dr düşünmeyeceksiniz. kafaya takmayacaksınız demiş. ne zaman ki artık bebeğe verdikleri düşünce ağırlığını azalttılar ikisi de hamile...
ama tabi bunu başarabilmek mesele...
merhaba... çok haklısınız. benimde iki tanıdığım var. eşlerinde de kendilerinde de hiçbi sorunyok. dr düşünmeyeceksiniz. kafaya takmayacaksınız demiş. ne zaman ki artık bebeğe verdikleri düşünce ağırlığını azalttılar ikisi de hamile...
ama tabi bunu başarabilmek mesele...
evet biraz zor ama inşallah kafamıza takmadan bekleyebilelim...
merhabalar arkadaslar ben yenı uye oldum.bende cocuk ısteyenlerdenım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?