Herkese merhaba, yeni üye değilim ama bebiş yapmaya karar verenlerdenim bi koşu geldim size yazdımbişey sorcam size, adetim bittikten 3 gün sonra birlikte olduk ama daha adetime 20 gün var. Tutmuşsa eğer adetten önce öğrenebiliyomuyuz testle?
Diğer forumlardan okuduğum kadarıyla bazı hassas gebelik testleriyle adetten önce öğrenmek mümkünmüş,kan testi de olur.ama bence adetini bekle,geçince test yap,geç döllenme falan olursa negatif çıkra testte üzülürsün.Bir de her kadından biri kimyasal gebelik yaşıyormuş,yani yumurta dölleniyo ama rahnme yerleşemiyor ve adetle beraber bir nevi düşük yapmış oluyorsun.Bu yüzden adetten önce kan testi yaptırıp değeri yüksek çıkan b,r, vardı forumlarda,hamileyim diye sevinmişti sonra regl oldu,hatta üstüne görme diye düşünmüştü ama kimysal gebelikmiş,kanama bitince kan testi yaptırdı BHCG değeri sıfırlamıştı.Ben bu forumları okuyunca kasmamaya karar verdim,adet tarihimi 1 hafta falan geçmeden de test yapmıcam valla,insan okudukça belirtileri kendini dinleyip paranoyaklaşıyor valla... :18:
Merhabalar,bir kaç haftadır forumları takip ediyorum,üye olmak bugüne kısmetmiş.21 aylık evliyim ve artık bebek düşünmeye başladık.Mayıs ya da haziran ayında gebe kalmak istiyorum.Doktora gidip rutin kontrollerimi yaptırdım.Demir eksikliği ne durumda diye gitmiştim,bayağı düşüktü 1.5 yıl önce çüünkü ,sınırın altındaydı,toparlamışım,kansızlık yok,sevindim :) Hormonlara baktı,tam kan sayımı vs,ultrasonla rahim ve yumurtalıklara baktı,smear testi istedi.Hepsi temiz çıktı.Folibol verdi günde 1 adet,,bir de folik asit için gitmiştim doktora , kafama göre ilaç almayayım diye,bu bahaneyle muayene de oldum,içim rahatladı.en azından kist mi var da reglim gecikti,şu oldu bu oldu demeyeceğim,size de gebelik planı yaptığınızda rutin kontrolden geçmenizi tavsiye ederim arkadaşlar.
Herkese merhaba, yeni üye değilim ama bebiş yapmaya karar verenlerdenim bi koşu geldim size yazdımbişey sorcam size, adetim bittikten 3 gün sonra birlikte olduk ama daha adetime 20 gün var. Tutmuşsa eğer adetten önce öğrenebiliyomuyuz testle?
Canım çok teşekkür ederim, aslında stres yapmamak lazım ama insanın elinde olmuyor. Kafamdan atamıyorum bir türlü. Birde eşim istemiyordu şimdi oda istiyor bende heyecan yaptım tabi :) beklemek en iyisi sanırım, hem doğru sonuç alırım. Hiç doktora filanda gitmedim, vakt,m yok doğru düzgün. birde folik asit e hamile kalmadan öncemi başlamak gerekiyor?
hoşgeldin ne güzel kontrollerini yaptırmışsın insallah hemen hamiş kalırsın,Allah isteyen herkese nasip etsın
evet,daha iyi oluyormuş,zaten hamileliğin başlarında gerekli,3. aydan sonra işe yaramıyormuş.Arkadaşım 8 haftalığa kadar gebe olduğunu bilmiyordu,öğrenip doktor seçinceye kadar bir 9-10 haftalık olmuş,doktor demir hapı vermiş ama ayrıca folik asit vermemiş,ilk aylarda önemli demiş.Bebeğin sinir sistemi oluşurken gerekli,hatta folik asit almak sinir sistemiyle ilgili oluşabilecek arızaların %80 nini önlüyormuş.Ben yan etki falan yaparsa ya da ne bileyim hormonlarda sorun falan varsa diye kontrole gittim,ilaç kullanmayı sevmediğim için,biraz tedbirli davranıyorum.şimdi bile her gün folik asit almak tuhafıma gidiyor,ağrı kesici bile kullanmam ben,çok çok nadir alırım,her gün ilaç almak tuhaf oluyor.
migicim merhaba öncelikle,bende geçen hafta doktora gittim,aynı folik asit ilacından bana da verdi doktorum,hergün bi tane içiyorum,geçen perşembe gittiğimde gebelik görünmüyordu ama doktor olabilirde dedi henüz belli olmaz,mayısın ilk haftası geçince test yapıcam inş,bende senin gibiyim,başım ağrısa dahi hap içmem ama bebiş fikri yok mu seve seve içiyorum
ben reglim şu anda,bu ay başlıcaz çalışmalara bakalım:) ne zaman tutçak?
alyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa nerdeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeesin yaaaaaaa sen yoksun kimsede yok, kimseyi göremiyorum,başta ne cok kişi varmıs.... batını bekliyosun belirtilerin varmı onları merak ettim
Herkese merhaba,
Ben de Ağustos ayı gibi korunmadan ilişkiye girmeye başlamak istiyorum,30 yaşındayım ve 1,5 yıllık evliyim.Kararım devamlı değişiyor.Şu anda bebek kararım için yıllardır 1 paket içtiğim sigaramdan nikotin bandı sayesınde 8 gündür kurtulmus durumdayım.Sizce sigara bıraktıktan kaç ay sonra hamıle kalmalıyım?Yumurtlama takvımı eczanelerde kısıye göre verılıyor dıye duymustum .Bu ne kadar dogru,nasıl oluyor?
Folik asiti ne zaman kullanmamız lazım?
canım ben evimi taşıdım dolayısıyla internetim yoktu bugün itibariyle geldim. bu arada malesef bu sabah regl oldum. bu sefer çok canım sıkıldı. test falanda kullanmıştım. biraz canım sıkkın anlıcan sen nasılsın canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?