Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
9 aylık bir miniğim var kızlar.6.ayda ek gıdaya başladığımız günden bu yana çok zorlanıyorum eminim benim gibi zorlanan annelerde vardır neyi nasıl versem die.hadi hep beraber bebişlerimize yaptığımız yemekleri çorbaları muhallebileri herşeyi paylaşalım fikir edinelim.
Mesela ben kızıma bir elma bir armut ve bir şeftaliyi 10 dakika çok az su ile haşlayıp soğuduktan sonra içine 3-4 tane cicibebe 3 tane ceviz ekleyip blenderden geçiriyorum 2 gün birer öğün gibi veriyorum hatta bazen üzerine pekmez gezdiriyorum bazen yiceği kadarına bir küçük muz ezip karıştırıyorum kuzum afiyetle yiyor
Çok besleyici olduğunu düşündüğüm bir çorba tarifimde var.1 yk unu 1 yk tereyağında kavuruyorum sonra 1 yk irmik ekleyip bi tur çeviriyorum daha sonra 1 su bardağı kemik suyu 1 su bardağı normal su koyup bir çay kaşığı kadarda domates salçası koyup kaynayana kadar karıştırıyorum daha sonra bi tutam kuru nane atıp 5 dakika sonra altını kapıyorum.bebeğim bu çorbayı çok seviyor içine ekmek içi doğrayıp yediriyorum doyurucu oluyor
Akşam yemeklerine kızımı dahil etmek istiyorum artık ama eşim hiç sebze yemiyor yani biz akşamları çok sağlıksız besleniyoruz oyüzden bebeğime ona özel yemek yapmak zorunda kalıyorum durum böyle olunca hergün ne yedireceğimi şaşırıyorum artık benim gibi bebişlerimize yaptığınız tarifleri paylasırmısınız
Takipteyim... 10 aylık kızım var ona özel ne yaparım bilmiorum gerçi kendi yemeklerimden yediriorum ama sürekli degil...Bu ara mamadan da yemek istemior .... Özellikle kahvaltı da ne yapabilirim
Takipteyim... 10 aylık kızım var ona özel ne yaparım bilmiorum gerçi kendi yemeklerimden yediriorum ama sürekli degil...Bu ara mamadan da yemek istemior .... Özellikle kahvaltı da ne yapabilirim[/QU kahvaltı konusu benim içinde çok büyük sıkıntı ben bir tam yumurta sarısının içine 2-3 tane cici bebe koyup ıhlamur ile eziyorum yanına biraz peynir yine ıhlamur çayı ile yediriyorum başka alternatif hiç bişeyim yok bir gün böle kahvaltı yapıyor bazen çorba ile kahvaltı yapıyor saten 11 buçukta uyanıyor hanımefendi
Merhaba anneler , güzel bir konu olmuş .
BENİM kizim biraz daha büyük. 15 aylik.
tam bir gurme yemek seçiyor begenmezse yemiyor sürekli tarif arayışı içindeyim .
2 aydir aşırı derecede yemek Begenmeme sorunumuz vardı hep meyve yedi . yemek yemiyor diye meyve verdim 37 günde 1.200 gr aldı . doktorumuz meyveyi sınırladi . bende ne yedirecegim diye kara kara düşünüyordum .
Umarım burdan birşeyler bulurum .
Başlığı açan arkadaşa minnettarim
Takipteyim... 10 aylık kızım var ona özel ne yaparım bilmiorum gerçi kendi yemeklerimden yediriorum ama sürekli degil...Bu ara mamadan da yemek istemior .... Özellikle kahvaltı da ne yapabilirim
Kahvalti için en güzel şey bence omlet .
Her gün farklı bir omlet yapabilirsin .
Omletin içine bir çok şey yakışıyor . yanına da ıhlamur belki bir dilim elma. süper bir kahvaltı .
Hem koyarsin önüne kendisi yer . yemeğe de alışır . zevkli de oluyor onlar için . biraz fazla yaparsın bir kısmını da kendin yersin . ayrı ayrı hazırlama derdi de yok ohh mis :)
Kahvalti için en güzel şey bence omlet .
Her gün farklı bir omlet yapabilirsin .
Omletin içine bir çok şey yakışıyor . yanına da ıhlamur belki bir dilim elma. süper bir kahvaltı .
Hem koyarsin önüne kendisi yer . yemeğe de alışır . zevkli de oluyor onlar için . biraz fazla yaparsın bir kısmını da kendin yersin . ayrı ayrı hazırlama derdi de yok ohh mis :)
Mesela avakadolu omlet . kesinlikle denemelisin çok çok faydalı . avakadoyu ez yumurtanın sarısı ile karıştırıp zeytinyağlı tavaya dök iki tarafıda pişir . Bu kadar .
Peynirli Yoğurtlu omlet . Bu omlete dereotu yanda maydanoz da ekleyebilirsin .
biberli omlet . kapya biner ve köy biberini Rondo da çevir ya da minik minik doğra .
Domates soğanlı omlet .
Kıymalı omlet . ..
Aklina gelen bir çok şey olur bunların hepsini yapıyorum ben kızıma .
Hepsini de yiyor .
Oturuyorum mama sandalyesine önüne koyuyorum . sandalyenin altına da bir örtü . biraz fazla yapıyorum bir kısmı yere düşüyor . Eskiden de böyle yapardım bak şimdi çorba hariç çoğu şeyi kendi yiyor alıştı . ben uğraşmiyorum sende alistir minisim91
Mesela avakadolu omlet . kesinlikle denemelisin çok çok faydalı . avakadoyu ez yumurtanın sarısı ile karıştırıp zeytinyağlı tavaya dök iki tarafıda pişir . Bu kadar .
Peynirli Yoğurtlu omlet . Bu omlete dereotu yanda maydanoz da ekleyebilirsin .
biberli omlet . kapya biner ve köy biberini Rondo da çevir ya da minik minik doğra .
Domates soğanlı omlet .
Kıymalı omlet . ..
Aklina gelen bir çok şey olur bunların hepsini yapıyorum ben kızıma .
Hepsini de yiyor .
Oturuyorum mama sandalyesine önüne koyuyorum . sandalyenin altına da bir örtü . biraz fazla yapıyorum bir kısmı yere düşüyor . Eskiden de böyle yapardım bak şimdi çorba hariç çoğu şeyi kendi yiyor alıştı . ben uğraşmiyorum sende alistir
Onu bende arıyorum aslında . annelerimizin yaptığı muhallebilerden hiç yapmadım . bir kere ari mama aldım muhallebi bu dediler . beceremedim galiba tadı kötü oldu . yemedi benimki attım .
Hipp in ya da Aptamil in muhallebilerini yaptım verdim .
Artık vermiyorum ama bazen de ihtiyaç duyuyorum .
Güzel ve doyurucu bir muhallebi tarifi bulursak bende denemek istiyorum .
Benim kızım 20 gün anne sütü icti. Sonrasi hep mama artık azaltmak istiyorum en azından gece vermek istemiyorum şimdi uykudan uyandi mama için.. doyurucu birseyler olsa yer uyur uyanmaz gece
.