- 30 Ocak 2015
- 289
- 169
- 103
- Konu Sahibi yenidennnnnn
-
Ne güzel bende 5 düşük ,sayısız ameliyat, tüp bebek denemesi sonrası evlat edinmeye karar verdim. Diyeceklerim bu kadar.
çok haklısınız saolun desteginiz içinGercekten kadini korunma konusunda yargilayacagimiza duzgun bir sekilde konusşak veya ne istedigini. ?
Cunku evet bu yuzyilda bile korunma yontemleri %100 degil ve evet allah ol derse korunma yontemi Muhtesem olsa bile hamile kaliniyor...
Kazara hamile kalanlara destek olmamiz ve dogru olana yoneltmemiz gerekirken her hamilelik konusunda korunma yontemini tartisiyoruz.
Cevremde 1 damlayla hamile kalmiş insanlar var. Dogum kontrol hapini duzenli kullanmasina ragmen hamile kalan var.. prezervatifle hamile kalan var. Benim halam dogum kontrol hapi+prezervatifle hamile kalmiş , o bebegini düşurmuş tam 1 ay sonra ayni korunma yontemiyle hamile kalmiş ve dogurmuş kadin...
Bende yumurtlama gunumde iliski yasamis korunmamis olmama ragmen hamile kalamayanlardanim. Demekki allah istiyorsa oluyormuş...
Hamile kalmak için uğraşan insanlar bile haberi ilk duyduklarında bir şok geçirip, panik yapabiliyorlar. İnsanın hayatını tamamen değiştirecek, acayip bir olay bu çünkü. Sizinki bir de sürpriz olmuş, bence hisleriniz normal. Zamanla bu fikre alışacağınızı, heyecan ve mutluluğun ağır basacağını düşünüyorum. Tabi asla asla asla çocuk yapmayacağım diyen bir insansanız, o başka...
Allah biran önce bebeğinize kavuşmayı nasip etsinNe güzel bende 5 düşük ,sayısız ameliyat, tüp bebek denemesi sonrası evlat edinmeye karar verdim. Diyeceklerim bu kadar.
aaaaa ciddi misiniz sevindiniz mi ilk duydugunuzda
Sadece yumurtlama dönemi korunma sayılmaz zaten neyse anlayan birileri vardır mutlaka.
İlk kızım da doğumdan sonra kucağıma aldığım da yüzünün her cm ni pür dikkat inceledim o an insanın gözleri doluyor bir tuhaf oluyorsun kuş gibi hissediyorsun canım Rabbim isteyen herkese bu duyguları yaşatsın :)Hareket etmeye başlayınca için bi kıpır kıpır olacak yüzünü görünce ne olur onu daha tam bende bilmiyorum. :)
Bu kadar çok sürpriz gebelik yaşayan insan varken hala bu duruma şaşıranlara da ben şaşırıyorum. Evet geri çekilme yöntemi ya da kondomu geç takma yöntemi bi korunma yöntemi değil ama çok da kullanılan bir yöntem. Bu şekilde yıllarca korunan tanıdıklarım da var hamile kalanlar da var. Herşey mümkün...
Gelelim size konu sahibi :) ben planlı ilişkide ilk aydan hamile kaldım, ona bile şaşırdım sevinemedim ne hissedeceğimi bilemedim. Herkes ‘analık kutsallığı’ yaşamıyor.Bebek sahibi olmak için uğraşan kadınların çok istedikleri için bu güdüye erkenden sahip olmalarını anlıyorum ya da gerçekten hazır olup hamile kalanların sevincini de. Ama bizim gibi bir de ne hissedeceğini bilemeyenler var ve hiç az değil artık çok gördüm.Sürpriz olup olmaması tek neden değil hislerimizde. Eğer doğurmaya karar verirseniz sanırım sonradan alışacaksınız siz de. Ben de 10 haftayı geçtim birkaç gündür yeni yeni kabullenmeye başlıyorum gibi o da işte minik minik hala depresifim.
Kızlar tartışmaya gerek yok bence hamilelikte duygular degistigi icin hanımefendi de bi karmaşa yaşamış olmalı. Ben 17 yasinda evlendim ve 2 ay sonra hamile kaldim testte iki çizgiyi gorunce cok ağladım cok tuhaf bi duygu icine girdim daha ben cocuk yaşta sayılırken bir bebeğe nasıl bakarim diye düşündüm. Benimki tamamen cahillikti ve aksam eşim isten geldi sevinçten havalara uçtu bana destek oldu ve hemen kabullendim. Su an oglum 2 yasinda dogumsal rahatsizlik ile dogdu ama ona en mükemmel sekilde bakiyorum. Bu durum kişiden kisiye degisebilir kimseyi kınayıp yargilamamak gerek diye düşünüyorum. Destek olmalıyız. Herkes sevinçten havalara uçacak diye birşey yok üzmeyelim anne adayımızı
Sıkıntı beş altı kişi fikrime karşı ve ben hepsine aynı şeyi anlatmaktan yoruldum zaten haklı olduğumu da düşünmüyorum artıkne taşlanmışsın yahuhalbuki cümleye "korunma" kelimesini ekleseydin iyiydi
Annem beni kaza ile doğurmuş..
Istenmeyen bir bebeğim..
Çok sıkıntılar çektim..
O kadar ki hiv emzirmemiş bile..
Benim suçum ne niçin hayatım karardı diye hep ağlardım küçükken..
Keşke olmasaydın derdi yüzüme hep çok zoruma giderdi..
Şimdi 32 yaşındayım annemin kaderinin tam tersini yasıyorum.. 7 yıllık evliyim çocuğum olmuyor.. hiç hamile kalmadım bu 7 yılda.. keşke annem benim yaşadığımı yaşasaydı beni çok beklese çok sevseydi..
Hayat çok tuhaf çok..
Rabbim sizin kalbinize sevgi sevinç versin madem allah nasip etmiş nimetine şükürler olsun diyin ve onu çok çok sevin lütfen..
Lütfen hiç bir çocuk benim yaşadığımı yaşamasın allahım yalvaririm nolursun yaşamasın
Benim ilk hamileliğimde böyle olmuştu .O ay adet bitince hapa 3 gün geç başladım.Dr da şaşırdı demekki önceki aydan yumurta kalmış dedi.Ben ne o an nede daha sonraki hayatımda çocuk istemeyen bir tiptim.3. ay bitene kadar hiç mutlu değildim.Ne olduysa sonra oldu, bebeğimi ve anneliği okadar sevdim ki neredeyse 3 yıl emzirdim, çalışmayı bıraktım ve 5,5 yıl sonra 2. Bebeğimi kucağıma aldım.Yaşım 37 bünyem müsait olursa 3. yüde düşünüyorum.Bu arada tek başımayım anne kv yok 5 dk bırakabileceğim. hiç kimsem yok.hapı 2 gün almadım unutmusum böyle oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?