Bebekler İçin Yemek Tarifleri

henüz hepsini okuyamadım ama birkaç güne kalmaz çok işime yarayacağı kesin, güzel topic olmuş arzucuğum sağolasın..kaydirigubbakcemile5
biz henüz başlamadık ek gıdaya ama bu cumartesi kontrolümüz var, bu ay başlarız demişti doktorumuz.
ancak ben geçen gün 1 tatlı kaşığı kadar elma püresi yedirdim zeynep ece' ye. itiraz etmedi, şaşırdı biraz kaydirigubbakcemile3 arada bir de emzik fileye elma koyup veriyorum, dişlerini kaşıyor güzeeel güzeeel yalanarak.. umarım böyle sorunsuz olur geçişimiz.
bütün ekim kuzularına bol iştahlı günler diliyorum :Saruboceq:

inşallah canım... oooohhh gelsin dişler artıkın zemuszemus
cevapladigin icin cok tesekkurler blueflower.....esim usenmeden islerinin arasinda bi markete girer alirsa super olacak bakalim....cok saol:)
ne demek canım yardımcı olabildiysem ne mutlu opuyorumnanaktan
bende katılıyorum,masaya yanınıza alın mama sandalyesine koyun... bak gizoşum nasıl sabırsızlancak o zaman paşam kaydirigubbakcemile5

inşallah herkesin işine yarar canım,zeynep ece'mizde başlayacak artık ne güzel...
inşallah meleklerimizin hepsinin iştahı sağlığı yerinde olur canım boshayallersmile

kızlar siz sabah kahvaltısını süte karıştırdığınızda onu biberonlamı veriyorsunuz? yoksa kaşıkla mı?
bide çorbaların içine ekmek falan doğruyomusunuz? çorba sulu olduğu için pek doyurmadığını düşünüyorum zaten kuş kadar yiyo (

elalım herşeyi meyva suyu hariç kaşıkla veriyorum ben...
çorbayı katı yaptığım için hiç ekmek koymadım canım,koyu yapmaya çalış çorbasını kaydirigubbakcemile5 öpüyorum kuzunu Şeniz

sağol tatlım bende öpüyorum paşayıŞeniz

arzucum ela bugün ince bulgurla yaptığım yayla çorbasını içerken bulgurları çiğnemekte zorlandı borada böle bişey oldumu cnm? o ince bulgur bile pişince kocaman oldular...

bütün bebişlere mamaları afiyet olsun yarasın inşallah.
Bugün bebeğime yaptığım brokoli çorbasını severek içti. Tarifi;
1 adet orta boy patates
eşdeğer miktarda brokoli
1 çorba kaşığı pirinç
7-8 adet iç bezelye
2 su bardağı su

bunları haşlayıp eziyorsunuz üzerinede 1 tatlı kaşığı zeytinyağı. Bayıldı benim oğlum:)

arzucum ela bugün ince bulgurla yaptığım yayla çorbasını içerken bulgurları çiğnemekte zorlandı borada böle bişey oldumu cnm? o ince bulgur bile pişince kocaman oldular...
deryacım ben bulguru hiç denemedim,kırık pirinç tavsiye ederim çorbalarına... gerçi öğğ yapıyor önce ama sonra içiyor çorbayı...ben az biraz nanede koyuyorum yaylaya :)

afiyet olsun canım yarasın meleğine.... bugün aynısını bende yaptım bizimde favori çorbamız... ben içine yarım havuç v bir tane arpacık soğanda ekliyorum tavsiye ederim kaydirigubbakcemile5

yarında bu şekilde yaparım teşekkürler canım
kaydirigubbakcemile5

arzucum sütlü pirinçli muhallebi yiyor diye bulgurunda vitaminini alsın demiştim, kırık pirincide denicem cnm sağol öptük siziopuyorumnanaktan

yarasın oğluşuna maşallah
benim kız fazla karışık tatları pek sevmedi ama denemek lazım bunuda teşekkürler tatlımyerimseniben

yarasın oğluşuna maşallah
benim kız fazla karışık tatları pek sevmedi ama denemek lazım bunuda teşekkürler tatlımyerimseniben

genelde bebekler brokolinin tadını seviyorlar. Sende dene belki sever. Sizede yarasın inşallah:)
Ay benim oğlum yerken birden yemeyen bebek oldu çıktı anlamadım yaaa ne güzel sorunsuz yerken kahvaltıyı şimdi 40 takla atıyorum yedirmek için. Yoğurda bayılan çocuk 2 gündür boğulacak kadar ağlıyor istemiyor yoğurdu. Niye böyle oldu anlamadım
Allahtan sebzelerde sorun yok. Koca gün nasıl geçiyor anlamıyorum. Oğluma mama yetiştirecem diye bize yemek yapamıyorum Yaaa birde sebzeydi,kahvaltıydı derken iyice doyuyor beni emmiyor Gündüz en az 2 saat uyuyan çocuk uykuyuda unuttu. kendime ayıracak 5 dakikam yok.
Ayy ne kadar dertlenmişim yazdımda rahatladım valla offfffff

bebeklere suyu neyle veriyorsunuz? biberonlamı, suluklamı yoksa kaşıklamı???

ben suyu biberonla veriyorum ama içmek istemiyor. kaşıklada verdiğim oluyor ama onlada bir vuruyor kaşığa her yeri ıslanıyor:)

su sorununu nasıl çözcez kızlar içmyo ya bitki çaylarınıda içmiyo önümüz yaz sususz olmazki
artık ağzı koyuyo ya mama çorba meyve yiyo su içmeyince ağzıda temizlenmiyo yani...

suyu ben bardakla veriyorum oğluma kendisi tutmaya çalışırken döke saça azda olsa içiyo yoksa damla içiremiyorum böyle buldum kolayını. baştan aşaya ıslanıyo ama olsun içtikten sonra değiştiriyoruz.

bizimki suyu çok seviyor,biberondan içiyor genelde ama bazen kaşıkla verdiğimde oluyor...

benimki suya bayılıyo biberonlada içiyo suluklada su sorunu yaşamadık hiç ama meyve sularını içmiyor

Bizde su sorunu yaşıyoruzz...Önceden biberon kullanıyodu şimdi ne biberonu ne emziği ağzına sürmüyoo..Kaşıkla veriyorumm cazip gelir die suluk aldım onuda sadece damaklamayı seviyoo o da arada..Zorla da olsa veriyorumm döke saça 10-15 kaşık falan

biz de dün aksam ilk denememiz seze corbamızı içtik afiyete coook sükür...daha da istedi cok sevindim hasta oldugu için içmez sanmıstım ama içti..bugün de verecem insallah böle devam eder...zaten iştahı yok 3 haftadır beni bile emmiyor zar zor zayıfladı iice((((insallah yer..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…