Bebeklerimiz neler yiyorlar paylaşalım

• Konu Sahibi Konu Sahibi hiliba
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
maşşallah afiyet olsun
burası yeri değil ama bu alya doğduktan sonra kendimi becereiksiz görmeye başladım
herşey üstüste geldi
ev hanımı olmaya alışamadan anne olmaya alışmak durumunda kaldım endişem ondan
geçen hafta hastalanınca kuzu benim birikmişler infilak etti ve 1 saat sesli sesli ağladım,rahatladım annemin bursadan koşup gelmesi de cabası olduyerimseniben

bu anneler yokmu Rabbim başımızdan ayırmasın kolay değil insan evliliğe alışmadan bi bakmışsın anne olmuşsun herşey üst üstte gelince patlıyor bı an insan ama sonra benim gibi olursun herşeye yetişirsin biraz tecrübelen :)))

Favorimiz tarhana çorbası:) Tavuk ya da kuzu kemik suyuyla yapıyorum afiyetle yiyor.
Yoğurt güzel yiyor.
Her gün yarım muz ve portakal suyu.
Milupanın muhallebisini yatmadan önce afiyetle yer.
Gün içinde milupa sebze çorbası, tahıllı kaşık maması yer.
Kavonoz maması sevmiyor pek . Çok tatlı oluyor kavonoz mamaları, yemiyor o yüzden.
Havuç-patates-kereviz üçlüsünü de severek yiyor.
Tabii yumurtanın sarısını bir de.

ayy aynısı bendede daha evlılıgımı duzene koyamadan anne oldum ilk evlılık yıldonumumu oglumla gecırdım hemde ıkı aylıktı ve bazen cok bunalıyorum o kadar cokel yapmayı planladıgım sey vardıkı ama olmadı sımdı bıraz daha huzurluyum heralde alıstım ıkısınıde aynı anda yapmaya artık yavas yavas bırde ek gıda benı cok rahatlattı ısı cok ama benımkının mız mızlıgı gectı ıste daha tok oluyo ısımı guzumu rahat yapıyorum gezmeye gıdıncede bıberonuma mılupanın sebze corbasının tozunu koyuyorum bır kavanoz maması bırde yogurt ne olur ne olmaz dıye ben ole cıktımmı ıkı saatle yetınemem cunku hava kararmadan gelemem eve bole yanı alyada yemege baslasın sende duzenını oturtursun aybike o zaman sık yedırıyoruz ama daha az mıkırdanıyorlar

inş tez zamanda canımboshayallersmile

Cnm ben 5 senelik evliyim ama o bunalım ve yetersizlik anları inan bende de oluyo yaa bazen hep yetmiyomuşum gibi geliyoo sanırım bunalım anları oluyo şimdide meleğimle yemek savaşı veriyoruz bazen çok güzel yiyo bazen yemiyoo bazen çok huysuz bazen hiç sesi çıkmıyooo değişiyo daha da çok değişecek
Sana takma kafana diyemem çünkü istemesende takılıyo ama ben diyorum hep kendime hiçbişey yapamasamda dünya güzeli bi kız yaptım sende öyle deee Alya kuzumda elbet başlıcak yeni tatlara annesi yeterince bi iileşsin de bi :teselli:

çok sağol arzucum Şeniz
maşallah boraya bu düzeni oturttuğun için sanada bravo:lepi:
inşallah yavaş yavaş bizimkide düzene girer:Saruboceq:

çok sağol arzucum Şeniz
maşallah boraya bu düzeni oturttuğun için sanada bravo:lepi:
inşallah yavaş yavaş bizimkide düzene girer:Saruboceq:

inşallah canımcım :ecrin_bebek: gerçi ek gıdaya geçince farkında olmadan bu şekilde bi düzen aldık,sanırım iyi de oldu

kızlar dr lar yumurta sarısı için dr birşey dedimi biz 7-8. ayda başlıyacağız öyle dedi. birde tavuk et suyu içinde aynı şey geçerli sanırım dr dan dr a fark oluyo. bebe bizküvisinide çok tavsiye etmedi. bizim beslenmemiz daha hafif devam ediyo. zaten emmiyo sırf tatlara alışsın diye ufak ufak elma armut muz püresi veriyoum bazen püskürüyo bazen yiyo sevip sevmediğini anlayamadım zaten bu dönemde damak tatları çok gelişmezmiş. çorbasıda patates havuç ve biraz irmikten oluşuyo arada içine değişik sebzeler katıp çeşitlendiriyorum. bazende irmik yerine pirinç katıyorum yeni başladık günde 1-2 kez süt harici gıda alıyo o kadar. muhallebisi içinde süt kullanmayın suyla yapabilirsiniz. yoğurt sevmeyen bebeklere bikaçgün geçince yendiden deneyin sevecektir.(dr öyle demişti)

yaw ben anlamiorum bu doktorlari kötükedihüso
birinin dedigini oteki tutmuo.cok tavsiye alarak gittigim dr yumurta sarisini bize 5.ayda baslatti :1ninca:

Benimkisi ek gıdalara düşman resmen, kesinlikle ama kesinlikle ağzına hiçbirsey koydurtmuyor hanımefendi... Bende kendimi yetersiz ayrıca yeteneksiz görmeye basladım. Bütün bebekler (maaşallah) hapur hupur yiyorlar benimki ise hiçbirsey yemiyor, sorun bende heralde beceremiyorum(

uzulme seninkinin aynindan bide bende var :sinifsinif:

sabah 60gr devam mamasına 1kaşık pekmez peynir tereyag koyuyom ve tahıllı mama koyuyom bulamaç halde veriyom
sonra anne stü az
öglen bebelac irmikli balı mama yine devam mamasıyla yapıyom onuda benimki deva msütü hiç içmed içmiyoda mamaya karıştırıyom anca
ara ögünde yogurdunu yiyo zorla iki küp yiyodu artık 1küp yiyo
anne sütü yine... Devamını Gör
ve meyve püresi muz anne sütüyle ezilmiş yi,yo
ikinci çorba yiyo un çorbasını sevdi
sonra anne sütü
akşamda tahıllı milupa gece maması yiyo yatarken biraz daha yogurt yiyoki uyku yapsın aralarda hp su içiyooo gece uyandıkça anne sütü tek veriyommm

benimde bugün tavsiye üzerine gittiğim doktor. 1 tam yumurta sarısını verebilirsin dedi. blender kullanabilirsin dedi. vitamini ölmezmi dedim. birşey olmaz dedi. bebe bisküvisi ve babymıx verebilirsin dedi.
benim oğlumda ek gıdaları yadırgamadı maşallah gün içinde sabah 9 gibi meme emiyor.
10 gibi kavhaltısını yiyor
öğlen bazen meyve püresi bazen yoğurt çorbası yapıyorum. öğlene kadar meme emiyor
4 gibi yoğurt veriyorum o süreye kadar 1 kere emiyor
8 gibi bazen meyve püresi yapıyorum cicibebeyle bazende muhallebi yapıyorum. gerisi hep anne sütü. dere otu bende çok güzel süt yaptı. tavsiye ederim.

canım maşallah kuzucuğuna,ama süt ve süt ürünlerini pekmezle bir verme istersen çümkü kalsiyum ve demir birbirini bağlar etkilerini yok ediyosun aralarda su içiyo hep demişsin ya içtiği suyun içine katıp versen aslında dr.lar pekmezi kaşıkla çay tatlı demir kaşık yani onla verilmesini önerirler

bu konuyu sordum doktorumuza yok öyle bişey dedi. kahvaltısına koyabilirsin dedi. birde ceviz koymamı söyledi ince çekerek arada sütlü karışıma eklememi söyledi..

Bugün dr.a gittik..başlayabilirsin öğün olarak herşeye artık dedi..bi liste verdi ama ben pek tatmin olmadım,yine k.k da buldum kendimi zemuszemus
yarın sabah kahvaltı vericem ben şimdi..neler koyayım ilk gün için..
mesela yarın kahvaltıyı verince,ara öğünde meyve,öğleden sonra çorba filan ağır gelirmi ?

alakası yok cnm doktor kendisi dedi pekmezi bulamaç ver direk yemez içi yanar die

buıarada demir kaşık süt dişi olan ve dişi çıkmayan bebeklere yasak cnm bilgin yanlış demir kaşık bebegin dişlkerinin çürümesine neden olur

evet sürekli demir kaşık kullanmak yasak ama pekmez için değil
ben kalsiyum ve demiri karıştırmayın genede derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…