Bugün dr.a gittik..başlayabilirsin öğün olarak herşeye artık dedi..bi liste verdi ama ben pek tatmin olmadım,yine k.k da buldum kendimi zemuszemus
yarın sabah kahvaltı vericem ben şimdi..neler koyayım ilk gün için..
mesela yarın kahvaltıyı verince,ara öğünde meyve,öğleden sonra çorba filan ağır gelirmi ?
hadi bakalım gazanız mübarek olsun beyazcımkaydirigubbakcemile3 inşallah senin paşa kolay alışırda zorlamaz seni...
senin listede neler var cnm? kahvaltıdaki sütü kendi sütündenmi kullancaksın yoksa devam sütünden mi?
Devam sütü dio ama,kendi sütümle yapsam nolurr?
ben kendi sütümle yapıyodumda bugün dr. anne sütüyle diğer besinler karıştığında anne sütü kötü reaksiyon gösteriyor dedi devam sütü kullan dedi...
Ama burdaki bazı arkadaşların doktorları anne sütüyle yapılabilir demişde bende çoğunluk ne derse öle yapıcam onun için sordum, birinin dediği diğerini tutmuyoda:umursamaz:
bende bi hemşireye sordum,bozulabiilir dedi.
anne sütü gün içinde ve gece alıyo,devam sütüyle yaparım sanırım.
peki bunun başka bi alternatifi varmı?
ben bazen sabah uyanınca emziriyodum 1 saat sonrada peynir, pekmez bisküvü ve yumurta karışımını çok az suyla ıslatıp bulamaç şeklindede veriyodum...
kızlar 1 buçuk yaşında bir oğlan annesi olarak nacizane size tavsiyem çok fazla ısrarcı olmayın yeni şeyler denemekten korkmayın. 6 ayı geçen bebekler herşeyi yiyebilir demişti doktorumuz bal haricinde. biz bisküviyle inek sütüne bile o zaman başladık ama benim oğlumda hiçbişey yemezdi hala daha bi düzenimiz yok çünkü hep diş sıkıntımız var. inşallah bebişleriniz güzel yerler bi yandan da emerler. emmeyen bebek çook zor. geçenlerde bi uzmanı dinliyodum önce kötü tatları tattırın diyodu o yüzden de sebze çorbasıyla başlatıyolar zannedersem:) muhallebiyi önce vermeyin diyo, brokoli,kabak vs bunları daha zor yerler ama sonra güzel tatları verince daha kolay yerler diyodu. bizde pek işe yaramadı ama belki yarayanlar olur diye söylüyorum.
benim oğlum 1 yaşına kadar ne bisküvi ne muhallebi yedi. şimdi de ara ara yer. aç kalcaklar diye üzülmeyin aç kalmazlar. yoğurdu severse ve sevdiği bir iki çorba olursa ilerde rahat edersiniz. biz 8 aydan sonra aylarca tarhana çorbası ve sütle yaşadık hiçbişey yemezdi başka. şimdi herşeyi vermeye çalışıyorum ama blender hala hayatımızda.çorba ağırlıklı besleniyo. aradada köfte ve pirzola.
bu arada bisküviyi süt yerine ıhlamurlada yapabilirsiniz daha kolay yiyolar
bi listem yok elimde sinir oluyorum..kafama göre mi takılmak zorundayım niye gidiyoruz doktora yol göstersin diye..50 kere doğurp ekgıdaya geçtik sanki..ayh çok sinirliyim sanırsam
zuzucum benim elimde liste var ama bi işe yaramıo...çünkü barış bişey yememekde direniyor ...yemek yedirmek resmen eziyet alam napıcam bilmiorummmm :çok üzgünüm:sadece emmmek istiyor sıpa mafoldumben
dora hala memiş emiyorrr ...
biz daha yeni ek gıdaya geçtik ama yoğurdu severek yemiyor.bir çay kaşığından az pekmez katıyorum o zaman yiyor.birde kabağı rendeleyip azda pirinç atıp kaynatıyorum.piştikten sonra doğrayıcıdan geçiriyorum.çokta güzel yiyor.patatesi haşlayıp birazda sıcak su ile ezip veriyorum azda ondan yiyor.sonrada aptamil devam sütü 2veriyorum.walla her gün değişik bir tat yapmaya çalışıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?