- Konu Sahibi hiliba
-
Bebeğinizin Menüsü
Sabah 150 ml Meyveli Kahvaltı veya 150 gr Yulaflı Buğdaylı Kahvaltı
Ara öğün 125 gr 1 kase elma ve mandalina püresi veya Bebelac Bisküvili Kayısı Üzüm Püresi'nın yarısı
Öğle 200 gr 1 Kase Tarhana Çorbası veya 1 adet Bebelac Sebzeli Güveç Kavanoz Maması
İkindi 150 gr 1 kase Muzlu yoğurt veya 180 ml Bebelac 2
Akşam 200 gr Bulgurlu Sebze Çorbası veya 1 adet Bebelac Bahçe Sebzeleri Kavanoz Maması
Yatmadan Önce Anne Sütü veya 180 ml Bebelac 2
Gece Uyanınca Anne Sütü veya 180 ml Bebelac 2
bebelac ın sitesinden bakıyorum bu sıralamaya. her zaman tutmuyo tabi ve tabi hergün tarhana şeklinde de değil. bebelac ürünleride değil sürekli ayrıca ama sabah kahvaltı sonr çorba sonra yoğurt genelde kayısılı sonra yine çorba gece muhallebi aralarda anne sütü ama artık çok azzz... 200-300 ml mama içirmeye çalışıyorm hergün.. bizim porsiyonlarımızda yarım fincan hep bunu bile bitiremiyor az mı acba...
offf kafam cok karisti ..
lutfen yardim edin
kizim 6 aylik oldu ek gidaya nasil baslayacagim sadece anne sutu aliyordu son iki haftadir meyve puresi veriyordum ara sira..
kahvalti ,ogle ve aksam diye 3 ogun ek gida ve aralardada anne sutu alacak degil mi?
peki kahvaltida ne vermem gerekiyor ?direk peynir yumurta recel le mi basliyorsunuz ben anklamiyorum seker,tuz,inek sutu 1 yasa kadar yasak yaziyor peki bunlari nasil verebiliyoruz?
oglen ve aksam da sebze corbasi verecegim sanirim bu daha kolay
hazir mamalardan,bebe biskuvilerinden vermemiz mi gerekiyor
birde yogurt meselesi var inek sutu yasaksa yogurdu nasil yapiyorsunuz ??
bunu yiyen bebek obez olur beealsanaalsanasmile
peyniri aksamdan suya koy tuzu gitsin diye.1 kibrit kutusunun 1/4 u oraninda basla demisti bana dr.yumurta sarisini azar azar artirarak ver 1 tam yumurta sarisina ulas ( ne mumkun yesin 1 tam yumurtayi benim kiz)
ekmek ici ver kucuk kucuk (yutmayi ogrenmesi icin)
sakin bulamac etme dedi bana dr. ben bide hipp in devam mamasina 2-3 bebe biskuvisi eziorum.haa yiyo mu hayir :gitme:
ama anladigim dedigin gibi seker yasak sa recel ve biskuvi nasil verilio?hos ben recel vermedim hic
meyveyi pure olarak ver dedi.cam rendede rendele dedi.
1 ogunde sebze corbasi
yogurdu gunluk mayala dedi (bizim kiz nefret ediyo agzina degdirmiyo bile ama ben inatla mayaliyorum)
ve kesinlikle rondo kullanma dedi banaolumunekankayizsmile
offf kafam cok karisti ..
lutfen yardim edin
kizim 6 aylik oldu ek gidaya nasil baslayacagim sadece anne sutu aliyordu son iki haftadir meyve puresi veriyordum ara sira..
kahvalti ,ogle ve aksam diye 3 ogun ek gida ve aralardada anne sutu alacak degil mi?
peki kahvaltida ne vermem gerekiyor ?direk peynir yumurta recel le mi basliyorsunuz ben anklamiyorum seker,tuz,inek sutu 1 yasa kadar yasak yaziyor peki bunlari nasil verebiliyoruz?
oglen ve aksam da sebze corbasi verecegim sanirim bu daha kolay
hazir mamalardan,bebe biskuvilerinden vermemiz mi gerekiyor
birde yogurt meselesi var inek sutu yasaksa yogurdu nasil yapiyorsunuz ??
Ya kızlar benim kuzu su içmiyoooooo,ağzına verdiğm geri sızıyo kenarlardan yutmuyo
canim doktora sormustum benimkide icmiyordu hatta verince oguruyordu sicak degil susayinca icer dedi ben israrla icirmeye calisiyordum icmiyordu..ama birgun ben su icerken agzini acmis bakiyordu ben suyun buyuk bir kismini icince bardagi indirip dinlenirken bardagi tuttu vermedim aglamaya basladi bende biraktimbardagi agzina goturup icmeye basladi suyu kana kana sonra dusurdu bardagi biraz ictikten sonra..cok acidim yavrum yanmis susuzluktan ogun cok sicakti.....
yani sicaklar gelince su ihtiyaclari artacak haa birde ek gidaya gecince..ek gidaya gectinizmi???
Evet cnm ufak ufak başladık,meyve püresi yiyoruz,geceleri kaşık maması,2 gündürde patates havuç çorbası..yani suya ihtiyacı olmazmı bu durumda ? özellikle meyveden sonra deniyorum ama yok.bilmiyorumkismile
cok tesekkur ederim buket blander rondo yasaksa pureyi nasil hazirliyorsunuz?
elde kasikla ezerekmi yoksa tel suzgectenmi gececek ?
meyve ve sebze purelerinde blandir yasak corbalarda da gecerli mi?
tel suzgecten geciriorum ben.bana hic bi sekilde kullanma dedi.
mehayy dr bize yumurtayi peyniri 5.ayda baslattisempatiksalakcinni
bizde baby mix yoğurdu hiç sevmedik içine muz ezicem yada kavanoz maması katıcam bakalım yıcekmi..kayram ilk defa bişeyde yüzünü buruşturdu..
yaaaa bizim öyle yememe sorunumuz yok....ama bu ilk oldu
:roflol::roflol: kiz Allah seni ne etmesin hic gulecegim yoktu ne peyniri yumurtasi receli???kaydirigubbakcemile3
daha erken onlar icin....yerimseniben
seymacim kac kilo oldu yakisikli boyu kac:uhm:
cnm cuma aşımzı var öğrenicez...sanki bu ay kılo almadı gibi ama bakcaz artık..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?