- 15 Ekim 2007
- 4.471
- 17
- 683
- Konu Sahibi el-muallim
-
Nil gecmis olsun,duzelmedi mi daha?ishal yesil ve ozellikle balgamsiysa tehlikeli tahlil yaptirman gerek.benim oglum dis cikaracagi donemde yesil yapiyor ama balgamsi degildi.senin ki de disten olabilir.bizde memlekette hastalanip geliyoruz.napalim boyle boyle bagisikliklari gelisecek.inek sutu 1 yas oncesi ben vermekte cekindim.alerji,demir eksikligi yapar diye birde bunlarla ugrasmak istemedim.yasimiza bi kac gun kala yavastan baslayim tadina alissin istedim.
muallim abla cok sevindim kizlar yuruyor demek hee.az kaldi rahata erersin.diger fistikta sagligi yerinde olsun da gec olsun kardeslerine yetixsir insallah.
abla ben hic devam sutu vermedim.1 gece cok agladi sut yoktu vereyim dedim almadi.inek sutunede aynen oyle yapiyor.simdi su ile karistirdim:)))cok mu sacmaladim bilmiyorum ama aklima gelen buydu.suyu cok seviyor sutu sulandirdim damla damla icti.bugun keyifsiz.banyo yaptirdim,.seninkiler ne guzel kuveti seviyor.benim sipa yikanmayi seiyor ama havuza girmiyor.tatilde napariz bilmem.
SMT hosgeldinn..Saglikla buyut yavrunu.Allah bagislasin.Muallim ablayla bende erken dogum yaptik yalniz degilsin yani.Benim oglum 35+1 de 1880 gr dogdu.simdi ayindakileri gecti masallah diyeyim.Sagliklari yerinde olduktan sonra buyuyorlar ,acigi kapatiyorlar.
Nil oglusun ishali balgamli degilse korkma.distendir ishal,istahsizlik yapiyor.oglum iki on azi bir on dis birden cikardi.ates,ishal ve 15 gun agzini acmadi.sivi seylerle besle.meyve suyu,corba v,s donemsel yemiyorlar ama sonra yer yine.nasilsa kilosu yerinde aci cekiyor birde sen israrci olma.
Muallim abla ust komsuda bende ev sahibiyiz bizim isimiz zor.hamileyken aldik evi.gecen sene asagi komsu evdemi hic sesi gelmiyor diyen kadin bu sene surekli sikayetci.alt komsumun da cocugu var.cocugu olan daha anlayisli oluyor.senin komsunun cocugu buyusun sana zamanla hak verir daha dikkatli olur.gonul cok ister mustakil bahceli evim olsun ama ist da cok zor.kayinvalidem ler koyde h.sonu kaciyoruz bol bol.bag,bahce cok iyi oluyor iceriye girmiyor sipa surekli tavuk,kedi kovaliyor.dun gece sut verdim icmedi sipam nasil aliscak bilmem.bende sut kalmadi sut olsun diye ben danaya dondum.buarada h.sonu babannede erken dogum gunu yapildi.resimleri ekliycem danaya dondum benide gorursun.artik sute alissada ben de ufaktan diete baslasam.
denız bı bebekle basa cıkamıyon kızım yaa.....ama zor zamanları ..tatıle gıdınce rahatlarsın...bence bırak rahat surunsun her yerde valla benım üç dalton halı tas demeden gezındı hala devam
hb cnm senin ve oglunun dogum günü utlu olsun nice yıllara ikinizede birlikte uzun ömürler diliyorum
slm kızlar ....bebek istiyoruz,nil,muallim,deniz iyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum......deniz..bizim yazlıkta edremit altınolukta....cumaya yine gidiyoruz oğlumla....hafta sonunu geçirip dönücez....aynı zamanlarda orada olsak gelir seni ve batuyu ziyaret ederdim......muallim cnm sen tecrübelisin bebek büyütmekte..nede olsa seninkiler ikinci olanlar...ayy nasıl yazacağımı bilemedim......denizin daha ilk tecrübesi....... benimde şimdi bir bebiş olsaydı bendfe daha tecrübeli bir şekilde büyütürdüm....bakalım Allah neler çıkaracak karşımıza...belki benimde 40 ımda olur bir bebiş....
deniz bende şimdi senden bahsediyordum muallime...eeee tabiikide senin böyle olması normal cnm....ben bir bulsam şu yaşımda bir bebiş daha....kimbilir neler yaparım....çünkü oğlumda yaşım gereği biraz cahildim..oğlumu abnneme bırakır,gezmelere, tatile çıkardım...taile göğsümden sütlerim dolar taşardı,gider lavaboya sağardım...ne kadar cahillik,,gezmek için oğlumun rızkını çöpe atardım...ama şimdi düşünüyorumda bir olsa benim ikinci kerata,onu yanımdan hi,ç bırakmam,heryerede götürürüm....
Deniz,toprak,bluesu h.g nizz.
Deniz benim oglum da oyleydi.hele ki dis cikarma doneminde asla kati gida almiyor.sivi besle,elinle yedir.kavanoz mamasi putursuz olunca yiyebilir bi sure onlardan ver.disleri patlayinca tekrar yemeye basliyorlar.
Seni cok iyi anliyorum benim oglumda cok kucakciydi.9.aydan sonra biraz rahatlarsin,
uzun zaman sonra belli duzene alismiskken gelen ilk cocuk.zaman zaman hepimizde oluyor yorgunluk sonra bi gulusleri yetiyor.iyi ki dogurmusuz.1.5 yasina kadar zorumuz var.benim tek dilegim geceleri uyumasi.
bluesu yine tatil demek..ohh..bizim yerimize de dinlen.
toprak hosgeldin.dur su dokeyim ayaklarina..ozledik bee.Ece nasil?gelismeleri yaz.
Bugun ogulla pazara gittim.Domatesler super olmus.aklima cocuklugumdan beri cok sevdigim yogurtlu domates corbasi geldi.yarin yapacagim.hazir mevsimi iken tarifi yazayim isterseniz sizlerde deneyin.bebislerin sevecegini dusunuyorum
tam net olcum yok.
5 yemek kasigi kadar yogurt
3 yemek kasigi kadar un
1 lt den biraz fazla suyla cevire cevire kaynatiyorm.
oncesinde
domatesli sos hazirliyor onunla birlikte karistirim 5 dk da oyle kaynatiyorum
domates sosu icin
5 buyuk domates rendeliyor,icine nane,sivi yag gezdiriyorum.biraz suyunu cekinceye kadar kaynatiyorum.
arzuya gore sarimsak ve pirincte ekliyorum.
birsey anladiysaniz tariften tebriklerrrrrrr:)))
hic sevmem tarif vermeyi net olculerim olmayinca.
oglus uyandi.optum herkesi
ne yapayım kıyamıyoruz. hemen hiç yere bırakmadığımız halde azıcık çarşaf serili halı üstünde oturmaktan elinin yanı da azıcık soyulmuş. açık tenli ya teni çok hassas. herşeyden etkileniyor. zor valla çok . şu an muhallebiye süt koyuyrsundur ama 8-9 aylıkke de koyuyor muydun? yasak ya su ile pişirip devam maması mı koyuyordun? ben su ile pişirip meyve-pekmez eklemeyi, kendi diet mamasını eklemeyi herşeyi denedim. bunu da yemediooo herkes gelmıs ne guzel.....bulesu ınşşşşşşşşşşşşşş amın ya ...gelsın senınde mınıgın bellı omaz bu ışler rabbım versın ınş ...haklısın denızcım ama yınede cok nazlama derım cok sev elbette ama sımarıklık baska sey ınş guzelce yetıstırırız cok zor bu zaman ınş bunca emeklerın hakkını alırız............................ooooooo toprak gelmıs sonunda ya ...beklettın cok kızın nasıl haber ver ...işler nasıl ...
bebıs ıst bu zamanlar cok zorlu benımkılerde azı cıkıyo seda ne yese kusuyo valla cok zor sabır kalmadı bende..
nıl corba tarıfın cok guzel yogurt corbası yaparımda domates fıkrıde guzel gercekten domatesler cok guzel bıu sıralar .....yapım yazarım sana....bana bu tarıf eskıyı hatırlattı unıversıtede yurtta bı arkadas odada kacak electrık cekmıstı ozellıkle ramazanda corba makarna yapıyoduk bıgun bu corbadan yaptı konyalıydı ama bız ıftarı beklerken uyumusuz tabı eeee kacak ya patlama yanma kendımızı zor attık dısarı mudurden bısuru azar yedık ......ne gunlerdı ya....bak yapayım yıyım bu sefer barımm.....sagol böle farklı tarıfler yazalım ıyı olur....bebeklere muhallebı yaparkende sadece pırınc unu komatyın ırmık cok faydalı bı kasık ırmık bı kasık mısır unu bı kasık nısaat eklyın cok daha besleyıcı oluyo ben hep öle yappıyorum bırazda tereyag dr ılla tereyag dıyo ve gunluk veya kecı sutu emınım kecı sutu cok yedı benımkıler kecı gıbı ınatcılar..........uyudular ................opt sızı yarın nezahat gokyıgıt parkına gıdıcem ınş ...........gezelım azcık dımı.......smt nerdesın sen nerde oturuyoısun ıst damı
herkese merhaba banada yer varmı
tamam şimdi anladımDeniz canim disler bi basladi mi pes pese basliyor.ustler gelebilir.corbayi deneyin ,olmadi yapay v.s bi sure mecbur veriliyor. ac kaldiklari zamanda cok mizmiz oluyorlar.aslinda arada hazirda vermek gerekiyormus.ben kendimce hic vermedim,devam sutu bile vermedim..simdi degisik tatlari almiyor.inek sutunude almiyor.biberonu anca geveliyor.nasil aliscak bilmiyorum.
hee hee..tarifi anlatamiyorum demistim ama.neyse olculeri anladiysan kisaca yapilisini anlatayim(anlatabilirsem))
once tavaya 4 domat rendele icine siviyag kuru nane gezdir.sos hafif suyunu cekinceye kadar kaynat 5 dk kadar.altini kapat.ayri bi tencereye yogurt,un,su cirp cevire,cevire pisir.kaynayinca tavadaki domates sosunu ustune ekle karistirip tuz atip bi 5 dk da oyle kaynat.arzuya gore sarimsak ekleyebilirsin.ben bazen pirincli yapiyorum.yogurt,un,su karisimina pismeden pirinc ekliyorum oyle ceviriyor,pisiriyorum..
muallim abla iyi gezmeler size...
hava sicak biz bugun kuvet sefasi yapar oyun oynariz anca.
Deniz sut alerjisi zor.sulandirip yavas yavas alistirsan.az sut bol su ile yapsan muhallebiyi.oglum biara muhallebiden bikmisti bende geceleri unlu corba yapiyordum.unlu corbalar da tok tutuyor.simdi de ondan bikti muhallebiye donus yaptim.
bugun menusu kiymali tarhana corbasi (annem yapiyor tarhanayi).yarin taze fasulye.
yemekle arasi yok bu sira.bilmem sicaklardan mi kahvalti,meyve,yogurt severek yiyor.cumartesi 12 ay kontrolu,asilarimiz var.2 aydir boy kilo olcumu yapilmadi ne oldu bakalim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?