Bebeklerimizle İlgili Çeşitli Sorular.....

DOĞUM GÜNÜ HAKKINDA
1.Pasta normal mi ? şeker hamurlu mu ?
2. hazırladığınız kurabiye vs.yi kaç adet hazırladınız gelen kişi sayısına mı yoksa ortalama mı
3.Özellikle gündüz kutlama yapanlar gelenlere hadi parti bitti nasıl dediniz yoksa geceye kadar sürdümü
4.Ve aman şunu yapma bunu yap dediğiniz şeyler varmı

sevgi 2 yaşından önce tuvalet eğitimi önerilmiyor ben de yaza deneyeceğim ama zorlamayacağım

emzik ben kullanmıyorum zaten.

gece beslenme sorunumuz da neredeyse 4 -5 aydır yok çok şükür. o konuda da rahatım...
ama sizler ne zaman kesersiniz bilemiyorum

bebişler artık 1 yaşında olduğuna göre mantıken uygun gibi

oooo özlem doğum günü telaşı sarmış bakıyorumsempatiksalakcinni

ben kurabiyeleri ortalama hazırladım 2tepsi kadar. çok güzel oldu çok sevimliydi kurabiyelerim, resimlerini yanlışlıkla silmişim fotoğraf makinesinden fotoğrafını.keşke gönderebilseydim örnek olurdu,ama herkes bayılmışltı kurabiyelerime.

pasta bence normal, şeker hamurunu ben sevmiyorum, benimki zaten oyuncaklıydı ,

partimiz 2 gibi başladı saat 4 e kadar bitti, 4 ten sonra görümcelerimle çay keyfi yaptıklaelaelaelaelae zaten yetiyor 2 saatt, ben epey yorulmuştum, dıngır dıngır müzik seside başımı şişirmişti.

vee şunu yapmayın diyeceğim bir hazırlığım olmadı

ne yaptıysam hapur hupur gitti

mönümde..

kurabiyeler
börek
pizza
makarna salatası
mercimek köfte vardıı

unuttuğum başka şey varmıydı mönü de hatırlamıyorum ama ee zaten doğum günü pastası da var. yetti..

özlemcim badem hamurlu pasta kötü değil kesinlikle....bence hamurlu....çünkü çok güzel görünüyor iyi ellerden çıktımı....valla hazırlıkları kesin gelecek sayısı + 5/10 kişi gibi yap....evde konfeti patlatmaya kalkma..halılardan temizlemek kabus olur...prensesin uyku saatini iyi ayarla...çay/kahve servisi yapmaya kalkma..kalabalıkta hiç çekilmez...soğuk içecekler yeterli...büyük boy çöp torbası mutlaka al...valla bizim kutlama geceye kadar sürmedi ama herkes aynı saatte gelemiyor tabi...akşam 8 i filan bulduk anlayacağın...altın filan gelirse elbisesine taktırma kaşla göz arasında iğnesi filan açılıverir sorun olur...kimsecikler gelmeden mutlaka aile fotoğraflarınızı çekinin...kızı arada boş bir odaya götürüp dinlendir..kafaları kazan gibi oluyor yavrucakların...palto/mont asma işini iyi ayarla..bizde 2 kişininki karıştı...bir de benim çantam nerde şemsiyem nerde derdi oluyor tam çıkar ayak...pastane ve bakkal telefonları bulundur..olur da eksik bişi olursa gönderiverirler...aklıma şimdilik bunlar geliyor hayatım...

sevgicim bizim göz muayenesi 40 günlük falandı ilki ve dr o zaman mutlaka 1 yaşında yanlış hatırlamıyorsam 3 yaşında ve ilkokula başlamadan önce dr kontrolü gerekir demişti
biz cumaya randevumuzu aldık
uzun da sürüyor ilaç damlatıyorlar falan
ayrıca gece uyanmıyor olması çok ideal artık ihtiyaçtan değil alışkanlıktan veya gündüz yeterince beslenemiyorlarsa uyanırlarmış gece uyananlar

özlemcim hazırlıkları gelen sayısına ve gelenlerin kapasitesine göre yap bence çünkü biz doğumgününden sonra 3-4 gün kadar pasta börek yedik durduk
zar zor verdiğim 2 kiloyu zırt diye geri alıverdiydim ama neyseki verdim yeniden

bizim de 2-3 gibi başlamıştı ama gelenler akşam için ayrı kutlama olduğunu bildiğinden ve gelecek olanla karşılaşm riskine girmemek için erkenden kalkmayı tercih ettiler

bizim pasta ne kremalı ne şeker hamurluydu
daha önce bahsetmiştim belki okumuşsundur şu kağıt helvalar vardır sanki onun hamurundan yapıp onunla kaplamışlardı çok hafif ve lezzetli olmuştu

şunu yapma bunu yap kısmına tek tavsiyem o gün için "topuklu ayakkabı giyme" :)))))))))))
ben o kadar uzun zaman sonra o kadar uzun süre giyince geceyi ayak sızısıyla geçirdim :))

özlemcğim biz kurabıye yanı bır yasa ozel bısey yapmadık . yapılan hersey de ortalama yapıldı. cesıt coktu yetmeme gbı bısey olmadı. pastamızı kremalı ıstedım tamam yaparız dedıler ama şeker hamurlu geldı. yanı kotu degıl. yedı herkes. ama ayy cok guzel tadı demedıler. goruntusu cok guzel ve nızamıydı.
bız aksam 5 te dedık herkese 8 de gıtmıstı mısafırler. kımse gelmeden bol bol resmını cektım huysuslanmadan olsun dıye. cayı sonradan yaptık cay keyfı nıyetıne ( erkekler cıkmıstı mac ızlemeye kadın kadına ıctık yanı)
konfetı almadık denemedık yanı.

konfeti uygun değil canım ben de özel pullar vs almıştım düşüncesizcee sonra ağzına burnuna kaçar diye vazgeçtim, maytap yeter

Sağolun kızlar cevaplar için bakalım artık ben aslında 2 -3 arası başlasın diyorum ama 6 gibi falan herkesin gitmesi lazım ay nasıl derim hadi bakalım diye bilmiyorumkismile çay işine gelince artık çocukları bahane edip onuda iptal ederim .kaydirigubbakcemile5

Maytabı falan aşdım ben ama şelale aldım aklinialirimsmile onları kullanıcam inşallah parkeler yada masaya birşey olmaz alırken sordum özellikle hiçbirşey olmaz dediler .

Pasta sorayım bakalım badem hamurlu yada Sibelin kinin tarzı birşey oluyormu .
Ay valla bizde çıksak işin içinden sizler gibi alnımızın akıyla aminnnnn opuyorumnanaktan

canım eşime de bısey olmaz demısler o da almıstı şelale. ama nolur nolmaz deneyelım dedık mutfakta onceden. cok acayıp duman cıkarıyor. hadı buyuklerı gec cocukları rahatsız eder koku.camı falan actım epey bı sure cıkmadı. bence o da evde olacak iş degıl. ama sen gene dene ıstersen onceden.

Ay çok hevesim var kızzzz düğünümde havai fişek istedim almamıştı çok pahalıydı o zamanlar bu şelalelerden de yoktu galiba içimde kaldı valla ama doğru diyorsun düğün salonlarında bile çok kötü kokuyo eyvahedigeldismile

bir de burdan sorayım bakalım
kızlar eti nasıl veriyorsunuz her yemeğinizi etli mi pişiriyorsunuz ben eti ayrı yemeği de zeytinyağlı sevenlerdenim o yüzden hala eti kavurup rondodan geçirip streç filme birer öğünlük sararak derin dondurucuda sakladığım etlerden hemen hemen her gün oğluşun yemeğine ekliyorum ama bu etleri 10 günlük falan yapıyorum bir zararı olur mu diye düşünmeden de edemiyorum siz napıyorsunuz et işini???

ben normal kendimize pişirdiğim et yemeklerini yediriyorum ömer yusufa. ona özel hazırladığım çorbalara kıyma koyuyorum.ama ben pişirmeden koyuyorum kıymayı köfte büyüklüğünde yuvarlayıp streçe sarıyorum. çorba yapmaya başlamadan yarım saat önce çıkarıyorum zaten az olduğu için çabuk çözülüyor. senin yaptığın yöntemi sibel anlatmıştı canım istersen ona sor ama oda şuan şehir dışında nete giremiyor gıda mühendisi olduğu için iyi anlıyor bu olaylardan.

teşekkürler özlemcim ben haftada 1 gün mutlaka balık yedirmeye çalışıyorum ama tavuk eti hiç yedirmiyorum sayılır onun dışında haftada en az 4 gün kırmızı et veriyorumdur herhalde kan damlası da vermeyince kırmızı ete yüklendim galiba psikolojik olarak tavuk da yedireyim bari ha bir de baklagili de etli veriyordum ben yemek düzenimizi yaniden gözden geçireyim en iyisi

eşimin geçici görev çıkmasıyla dağıldık bu 3-4 aydır.göçebe gibiyiz bu aralar oyüzden bayağıdır düzenli giremiyorum siteye.kızlar size bikaç sorum olucak ben tıkandım ne yapmam gerektiğini.malum bebişlerimiz yaşını aldı alıcak.
1 mamayı kesicekmiyiz ( kes diyen kesme diyen bunalttılar beni)
2 inek sütünü nasıl vericez (sulandır diyorlar sulandırma diyorlar alın bir bunalım daha)
3 eşim süte nesquik katıp verelim diyor versekmi acaba?

bir fikir verin kızlar yaaa...şimdiden değerli fikirleriniz ve yardımlarınız için teşekkür ederim.opuyorumnan aktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…