Bebeklerimizle İlgili Çeşitli Sorular.....

kızlar bizim arabamızda isofix yokmuş gerçi satıcının bir tanesi var diyor bir tanesi yok diyor eşimde yok diyor neyse mecburen normal olanlardan alıcaz bakalım inş memnun kalırım 25 kiloya kadar olanından.
diş fırçası benim burda bulmam imkansız küçücük yerki adamların çoğu şeyden haberi yok en iyisi istanbula geçince ordan almak.
benimde size sormak istediğim sıkılmış meyve suyunu ne kadar sürede tüketmemiz gerekiyor dr a sormak hiç aklıma gelmemiş bana bu konuda yardımcı olurmusunuz.

20 dakika da tüketmek lazım maksimum hayatım...elma filan sıkıyorsan da içine metal kaşık filan sokma...

aylincim metal kaşık sokma derken bekleme esnasında mı hani zaten meyve suyunu metal aparatlar yardımıyla çıkartıyoruz ya yoksa sen başka bir yöntem mi kullanıyorsun???

20 dakika da tüketmek lazım maksimum hayatım...elma filan sıkıyorsan da içine metal kaşık filan sokma...

metal kaşık zaten kullanmıyorum canım da 20 dk çok az ya pazarlık yapsak aylincim şuna ben zaten 1 saatte yemek yediriyorum ancak içer 1 saatte.bütün vitamini gidiyormu şimdi :1shok:
bazen görüyorum canım dışarda (şahit olduğumda var) bayan evden çıkarken sıkıyor meyve suyunu çocuk huysuzlanınca yada susayınca tutuşturuyor eline o çocuk şimdi hiç vitamin almıyormu akannehir

hayatım 20 dakikadan sonra vitamin kaybı artıyor..oğlan ishal olmuştu yazın..acıbadem de yatmıştı bir gece...yemek saati elma suyu getirdiler...içmedi oğlan..45 dakika sonra doktor geldi..ne zaman geldi bu meyve suyu dedi...45 dakika oldu dedim..demekki işlevini kaybetmiş yenisini isteyin dedi...ayrıca yanında metal kaşık getirmişler..hani bekleyince posası çöküyo ya karıştırmak için...kızdı doktor...yemekhaneyle konuştu filan..meyve sularının yanında metal kaşık verilmeyecek filan diye..bende ordan biliyom yani...

kızlar bebişlerınız konusuyor mu. epey kelıme soyleyenler var bılıyorum. benımkı sadece baba ve dede dıyr. hece tekrarı olmayan bısey soylemedı henuz pasazademiz. konusmayı krıter almıyorlar gelısımde bılıyorum ama yıne de gozune bakıyorum işte.heralde dıyorum benden fırsat bulamıyo garıbım.

Çiğdem arabanızda isofix varsa bildiğim kadarıyla arka koltukta etiket oluyor isafix bağlantı yerini gösteren bir bak istersen .
Bende sıkılan meyve sularını 30 dakika içinde tüketilmesi gerektiğini biliyorum .Metal vitaminini kaybettiriyor sanırım dr.umuz bize cam rende kullanıcaksınız meyve suyu hazırlarken demişti .
Özlem cim valla bizimki anlasak çok konuşuyor aslında töy töy töy gibi sesler çıkarıyor bazen çok konuştuğunda .Ama mesela ayakkabısını getirip gitdir diyor ,yada oyuncağını attıysa ona buraya gel diyor ben çok kullanıyorum çünkü bu kelimeyi :)) .Yani bazen anlaşılmaz ama bazende gayet net anlaşılıyor söyledikleri .Ama sanırım daha konuşmak diyemeyiz canım .

çiğdemcim hiç faydalanmıyor demiyelim canım ama aylinin söylediğ süre içerisinde tüketirse optimum faydayı sağlar
geciktikçe oksijenin, ışığın ve ısının etkisiyle vitaminler bozulmaya başlıyor ve alacağı fayda bunlarla bağlantılı olarak azalıyor
bu azalmanın hızıysa hem meyveden meyveye-yani içindeki vitaminlerin cinsine bağlı olarak - hem de diğer koşullara bağlı olarak değişiyor

bu arada isofix arabanın arka koltuklarında sağ ve solda oturma kısmı ile sırt dayama kısmı arasından elinizi soktuğunuzda her 2 tarafta da elinize gelen metal bir parça
siz kontrol edebilirsiniz bile

özlemcim çınar cins bir çocuk olduğundan dede baba ve anneden sonra ilk olarak havhavı ardından tavşan demeyi öğrendi
anneanne diye ortalığı yırtıyor anneannemiz geldiğinden beri bunun dışında
ver, gel, orda, aydede, baybay, mama ve meme aklıma gelenler

benim cadı da, önce baba ve anne demeyi öğrendi.

şimdilerde,

dayı,hayır,evet, dede, cici, Allahallah,alo diyor.

benim oğlumda ilk baba :) anne, mama, meme ,gitti, düştü, dede kuş.kedi benim encok hoşuma giden şey gittiye diddi düştüye düddü kuşa kuuuuu kediye dedi demesi

bizim oğlanın konuşma durumu biraz tuhaf oldu...dede-baba ve sonrasında anne ve mama demeye başlamıştı..fakat şimdi kesti hepsini...kendi lisanını kurdu..kendi lisanında dıgıl dıgıl , hakka, noka filan diyo...kitapta okudum olabilirmiş..unutmaz ama yeni şeyler görüp öğrendikçe eskileri kullanmaya bilirmiş..şimdilik yürümeye konsantre daha ziyade konuşma rafa kalktı yani...

aylincim kardelende aynı çınarla bütün gün dıgıl dgıl deyip duruyor :)))
ilk baba dedi zaten şimdilerde gayet net anne diyor annenne diyor
dede attı meme mama nadir olarak teyze diyor

denizde memesini isterse memmem...yiyecek bişi görürse mammam...babsını gördüğünde babbba...sabahları peşine düşüyo babasının babba ditti...diyo ve camdan bakmak istiyo giderken....
telefon eline geçerse kulağına koyup avooooo...babba deelll delll...sıcak bişey görürse cıssss sopnrada üffff deyip üflüyoo....aneyide sadece ağlarken söylüyooo...

anne demesi harika bişey ya
kardelen bazen peş peşe anne diyor
bide a yı uzatıyor çok şeker oluyor
anne kelimesinin bukadar güzel olduğunu
bilmiyordum :asigim:

bne de tam bu konuşma sorunumuzu yazayım dedim bir baktım tam yerindeyim
zeynep tam anne değil ama ınna şeklinde babaya da vava diyordu ama şimdi hiç bir şey yok hatta meme bile demiyor bu aralar sinirleninde yeyeyeye gibi bir şey diyor eliyle de kızıyormuş gibi hareket yapıyor

bir de kızlar zeynep hala ayakta kendisi duramıyor eğilip kalkma ya da oturduğu yerden kalkma ayaktayken oturma falan yapamıyor beiğin kanepenin kenarında tutunup apalıyor normal mi sizce

canım bazı bebekler sonradfan ama birden açılır..bu konuyu normal kontrollere gittiğinde dr una hç sordunmu...yada bi terslik olsa dr farkederdi eminim...canını sıkma senin kızın biraz nazlı sonradan açılacak...

Son düzenleme:
zuhalcim kardelende henüz tek başına ayakta duramıyor sehpaya yada koltupğa tutunarak anca
ama inme kalkma yı kendi yapabiliyor heps, hepsi farklı işte bu zıpırların

kızlar ben oğlanın ayak numarasını nasıl öğrenebilirim kendim?22 büyük 21 küçük sanki..ama ayağına tam olmuyo hiçbişi..ayak üstü etli sanırım...ne alıcam ne yapcam şaşırdım..13 aylık çocuk çorapla dışarı çıkarıyoruz..çarık bile tutmuyo ayağında..ben mi giydirmeyi beceremiyom acep?ama ayakkabı dünyasına gittik..ordakilerde giydiremedi..inşallah özel yapım istemiyodur beyzadenin ayağı para mı yetişir ona...bana model filan göstersenize biraz

aylıncıgım cınara bebekler için ortepedık ayakkabı satan magzalar var hem deri oluyor ordaki ayakkabılar..ayrıca bu tarz magzakarda bebegın ayak numarasını olçen aletler var keske samsunda olabılseydın benım bıtısık komsum bu tarz magaza..bence oralardan alışveriş yap..erdemede ben oyle aldım..cokta memnunum..kesınlıklede bogazlı model almalısın kı ayagından cıkmasın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…