Bebeklerimizle İlgili Çeşitli Sorular.....

çok teşekkürler neyseki şimdilik korktuğumuz olmadı doktorumuz operasyona gerek olmadığını 2. 3 yaşında konuşmasında engel olursa küçük bir kesik atacağını söyledi fazla bitişik değilmiş canım konuya cevap verdiğin için tekrardan teşekür ederim

kızlar oto koltuğu dedim dedim sizlerden ses gelmedi..bugün e-bebek e gittik...aldığım bilgileri yazıyorum belki size de faydası olur....2 tip oto koltuğu var emniyet kemeri ile arabaya sabitlenen ve isofix le arabaya sabitlenen...isofix i tavsiye ediyorlar..çünkü kemerlerde esneme vs. olabiliyor ama isofix denen şey koltukların arkasına elinizi doğru ittiğinizde metal çubuklar olur..bu oto koltukları onlara gecerek sabitleniyor...3 marka üzerinde durduk..chicco - römer-recaro...son 2 si alman...bunların içinde en iyisi römer diyorlar...sadece oto koltuğu üretiyormuş...zaten ekranda da sürüş testleriyle ilgili filmini izledik...römer king plus kemerli oto koltuğu 700 tl...isofix li 1000 tl...chicco key 1 isofixli 629 tl...recaro nun ise şöyle bir avantajı var..adamlar bir koltuğa 2 ayrı yaş grubunu yapmış...ayarlanabilir pozisyonun birincisi 9-15 kg için..2. si 15-36 kg... için....yani bunu aldınız mı tekrar oto koltuğu almayacaksınız 3-5 sene sonra...bu da 649 tl..isofix limiydi unuttum ama...bu 3 koltukta 1 kademe yatabiliyor ama çok değil tabi...şimdi recaroyu araştırıcam biraz..olmazsa römer alayım diyorum...

çok pahalıymış ya fiyatları ben bu kadar tahmin etmiyordum ama bebişlerin güvenliği için sonuçta

Aylin yazdıklarını okuyunca bize de fikir oldu .Aslında en avantajlısı recaro gibi görünüyor ucuz birşey değil ki 2 yılda bir değiştirilsin .Arkası da yatıyorsa bir önceki soruna da cevap almış gibisin dimdik oturmak zorunda olmayacak ama yine de oturma süresini dr.a sormak lazım belki 2 saatte bir mola vermek gerekir .
Fiyatları gerçekten uçmuş ama değer .Ben kesinlikle almayı düşünüyorum .Bir arkaşım bebeğini doğduğundan beri oto koltuğuyla seyahat ettiriyor şuan oğlu 4 yaşında çocukta alışmış koltuğa itirazda etmiyor .Neyse arkadaşlarım geçen yaz büyük bir trafik kazası geçirdiler çizik almadan çıkan sadece çocukları ki karşı araçta 2 kişi hayatını kaybetmişti .O yüzden de verdiğin para değiyor yani .

evet kızlar fiyatlar uçuk maalesef...recaro kendinden eğim yapmış özel bir ayarlama pozisyonu yok..diğerlerinin var ama çok çok az yani..pek anlaşılmıyor...yani genelde oturma pozisyonunda seyahat edecekler...doktorumuz 2-2.5 saatte bir her zaman mola verilecek dedi....recaro yu bende düşünüyorum bakalım...ama nette de baktım biraz güvenlik ödüllü olan römer....

Erdeme puset alırken anakucagını isofikixli tercıh ettık bızde e-bebkten almıstık ben tek basıma erdemle heryere gıdebılıyorum ..bıara yazlıkta onu mutlu edeyım dıye araba surduruyordum kucagıma alıp nerden yaptım..o kadar uyanıklarkeı verılen herbılgıyı kullanmayı bılıyorlar aglama krızıne gırıyordu arkada .,mecburen yolda durup kucagıma almak zorunda kalıyordum .su sıralar duzeldı allahtan..bılıyorsunuz oto koltugunu gıdıs yonunun tam terzı seklınde arabaya yerlestırıyoruz..Erdem beyınkı capraz duruyor yan camdan dısarıyı ızlıyorda ben ancak yoluma devam edebılıyorum.bu sekılde kullanmak hiç dogru degıl cok tehlıkelı caktırmadan cakrımadan her arabaya bındıgınde az da olsa dogru yone cevırıyorum ..bır kac seyhatten sonra iş tamam olur..bende e-bebgı arıycam bu urunu kac kıloya kadar kullanabılıyorduk unuttum 2.si ısfixi de degıstırmem gerekecek mı..içinizde orbitbaby kullanan var mı

canım o dediğin anne tam benim :lepi: oğlumun da dili bitişikti hatta benim de bitişikmiş doğduğumda ve ememiyormuşum annemler bunu geç farketmişlerki dilimi kestirdikleri zaman ben zaten emmeyi bırakmak üzereymişim o yüzden biz böyle problem yaşamayalım diye biz oğlumun dilini daha 1 haftalıkken kestirdik doğduğu hastanedeki çocuk doktoru çok az bir bitişikliği var kesmeye gerek yok ilerde problem olursa kestirirsiniz dedi bizim doktor da bitişiklik az emmesinde de problem gözükmüyor gibi ama olurda konuşmasına etki ederse diye biz yine de ihtimale yer bırakmayalım keselim dedi çocuk cerrahisine götürürseniz genel anestezi yaparlar ameliyat gibi işlem görür oysa küçük bir şey ama yine de siz bilirsiniz ister ben keseyim ister cerrahiye götürün dedi biz de siz kesin dedik makas gibi bir aletle kesti hafif bir kan göründü sonra emzir emdikten sonra bakayım dedi emzirdim baktı tamam bir şey yok dedi bir daha da bir şey olmadı bu problem benim dedemde annemde bende ve oğlumda görüldü genetik sanırım anneminkini evde ebe parmağıyla ittirerek ayırmış dedeminki yapılmadığı için peltek konuşuyor benimkini ve oğlumunkini çocuk doktoru makas gibi bir şeyle kesti canım baya uzun oldu ama aklında soru işareti kalmasın istedim bence genel anestezi falan yaptırma bizimki gibi bir şey yaptır ben oğlumu 6,5 aylıkken sünnet yaptırdım onda da genel anesteziyi tercih etmedim lokal oldu ama korkulacak hiçbir şey yok hiç kafana takma zemuszemus

ana kucakları genelde 9 kg ya kadar diye biliyorum hayatım...bizim ki öyle....baby2go bizim ki...kimi de 12 kg ya kadar....bizimki nerdeyse 12 kg zaten...çocuğun yarısı dışarda kalıyor artık..ters bağladığımız içinde ayakları arka koltuğun kafalıklarına dikiyor, kendini çeviriyor filan filan....aldığın koltukta isofix oluyor zaten..ayrı bir parça değil o...çıt diye geçiyor koltuk altındaki demirlere...ama sen ayrı bir parça olarak aldıysan onu, kemerli bir koltuk alıp (hem daha ucuz olur) isofix barına geçirirsin...

kızlar melek81 yazmış mart anneleri kendi aralarında oyun grubu yapmaya başlamışlar...bizde bir yerinden başlasak artık...istanbul daki arkadaşlara sesleniyorum...domuz gribi filan diyorduk ama zaten toplasan 3-4 kişi anca oluruz...gripli kimsede kalkıp gelmez zaten...ilk buluşmaya ben talibim...hafta arası da olur hafta sonu da olur...evimde müsait...her türlü dezenfaktan da mevcut:)) ne diyorsunuz kızlar??? kaynaştıralım şu çocukları artık...

bende katılırım. hafta ıcı katılamam ama h. sonu uyarım. hatta bu konuyu acsana aylın sen.

aylincim ben yeni gördüm sorunu
biz de yakın zamana kadar hep araştırmadaydık
malum fethiyeden sık sık izmire kaçıyoruz uzun yol
bizde chicconın lanet olası trio seti var onun kemerle bağlanan ana kucağı tarzındaki olanından var
ama çınar yolculuk sırasında mesela 4 saatlik yolun sadece yarım saatini onda geçiriyordu
ardından ilk işi kendini döndürerek kemerlerden kurtarıp yola doğru ve babasına bakacak şekilde ayağa kalkıyordu
biz de izmirde mothercarede falan görüştük nette yorumları okuduk derken römer de karar kıldık en güvenli olan oymuş
römeri de inceledik esas tercihimiz safefix plus modeli (SAFEFIX PLUS - Car Seats - BRITAX RÖMER) fakat 1200-1300 civarında ithalatçı firmanın elinde yokmuş en erken şubat-mart gibi gelir dediler ondan vazgeçersek duo plus modeli ki bu senin bahsettiğin 1000 civarında olanı düşünüyoruz
hatta sipariş verme aşamasındayız fakat beklesek mi yoksa duoyu alsak mı diye karar vermeye çalışıyoruz

bu arada oyun grubu çok güzel olur ya ne yazıkki bizim burada çok fazla opsiyonumuz olamıyor

sibelcim bende römer in duo plus ile king plus ı arasında kaldım..ikisinden birini alıcam artık...çünkü dediğin gibi öbürleri hem küçük hem de artık çok güvensiz...yanıtın için ayrıca teşekkür ederim:)))

AYLıN bende sana bişey sorcam canım sen çınarı sünnet ettirmişmiydin
ben doktorumuza sordum bu zamanlar tam sırası dedi
cerrahla görüştük tıkanıklık yok dedi acil değil ne zaman isterseniz ederiz dedi
altı bağlıykende sünnet olabiliyormuş hatta küçük oldukları için çabuk iyileşiyormuş
kayınvalidemler pek istemiyor düğün falan istiyor ama ben düğün istemiyorum

sen bu konuda ne düşünüyorsun neler öğrendin
çok araştırmacı birisin bu konudada epey araştırma yaptın bana yardımcı olacağını düşündüm
birde aylin cerrahama yoksa sünnetçiyemi sünneti yaptıralım ne diyon canım
şimdiden teşekkürler

yelizcim sen ayline sormuşsun ama ben de cevaplayayım dedim ben oğluşumu ramazan bayramından önce sünnet ettirdim 6,5 aylıktı ben çok araştırdım kim çok sünnet ederse daha iyidir dediler ve özel sünnet kliniği olan bir sünnetçiye yaptırdık lokal anestezi ile yaptı yaparken odaya bizi bile almadı yalnız bizim bitik sorunumuz vardı çok kalın bir kabuk bağladı hatta o kabuk idrar çıkışını bile kapattı o yüzden biraz geç iyileşti tam olarak işileşmesi 3 hafta falan sürdü pek bir eziyeti olmadı aslında ilk gün sünnetten 1-2 saat sonra yarım saat kadar ağladı sonra da ağlama problemi falan olmadı gece de her zamanki gibi rahat uyudu ertesi gün idrar çıkışı kapandı acilde doktor açtı idrar çıkışını işte o zaman baya ağladı o uğraştırdı bizi anlayacağın yalnız bizim bitiğimiz baya fazlaymış sünnetçi de söylemişti zaten, günde 4-5 defa rivanol püskürttük sünnet yerine alfoxil antibiyotik verdi pek kullanmadım bir de ilk gün ağrı kesici novalgin şurup kullandık 2 kere sünnet bölgesinde sargı falan yoktu bezini de bağladım sürekli bir boy büyük bez kullandık sünnetimiz dikişliydi şimdi dikiş yeri alt kısmı pütür pütür birkaç doktora sorduk normal büyüdükçe düzelir dedi hani biz cerraha yaptırmayıp sünnetçiye yaptırdık ya o yüzden hep kafama takılıyordu 3 doktora gösterdim hepsi de hiçbir problem yok normal dedi ben yaptırdığıma hiç pişman değilim oldu da bitti maşallah kurtulduk çok şükür oğluşum büyüyünce sünnet korkusu yaşamayacak hiç düğünün de büyüyünce yaparız düğünde korkusu olmaz en azından :) aklıma gelenler bunlar canım baya uzun oldu ama faydalı olur inşallah kafana takılan bi şeyler olursa sorabilirsin ha bir de bizimle aynı zamanda melek81 arkadaşımız cerraha yaptırmıştı sen bir de ona danış istersen

kızlar bizim de banyo probemimiz başladı ya oğluşum çok severdi banyo yapmasını suyla oynardı hiç ağlamazdı ama son üç defadır yıkıyor ortalığı ağlamasına kıyamıyor onla birlikte bende ağlıyorum sizde de böyle problem başlayan var mı ve neler yapıyorsunuz???? yardım kıyamıyorum ((

canım ben henüz yaptırmadım...istedim ama babayla düğün ayrılığına düştük şimdilik muallakta yani...ama araştırmıştım...çocuk cerrahı ya da uzman üroloğa yaptıracaktım..hatta ürologla görüşmüştük...lokal le yaparız demişti...bizde de tıkanıklık filan yoktu ama yaptırmak istiyordum..medical park hastanesine sormuştum 450 tl demişti bundan 4-5 ay önce...ne kadar erken sünnet olursa idrar yolları enfeksiyonu riskini o kadar erken rafa kaldırmış oluyoruz aslında...çünkü erkek çocuklarında enfeksiyon genelde sünnet derisinin altındaki birikme nedeniyle oluyor...bezli çocuğa sünnet yapılmasının hiçbir sakıncası yok...yalnız pansumanları atlamamak lazım...psikolojik olarak daha rahat ediyor çocuklar diyor uzmanlar erken dönemde yapılan sünnetle..yalnız babamız tutturdu ben 7 yaşında oldum psikolojimde bozulmadı hiçbir şey olmadı, düğünlü-dernekli istiyorum oğlumun sünnetini diyor..fazla itiraz edemedim bende....

kızlar sağolun çok teşekkürler
EFLATUN canım ben senin sünnet yaptırdığını bilmiyordum
aylin çok araştırma yamıştı bende o nedenle ona sordum ama çok sevindim valla cerrah bizden 350tl istedi
ayıp olmazsa siz sünnetçiye ne kadar verdiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…