Bebeklerimizle İlgili Çeşitli Sorular.....

merhaba emekbebek arkadasım. Bende Razaman bayramından 2 gun once sunnet yaptırdım. Oglum 7 Subat dogumlu. Erken dogmasaydı dogdugunda yaptıracaktım.
Bende bu konuda cok arastırma yaptım. En ıyısı cocuk cerrahı ya da urolog. Ben Medıcal Park Goztepe hastanesınde Doktor Salih Somuncu ya yaptırdım. Cocuk cerrahısıne. Amelıyathanede yapılıyor ve kımse alınmıyor. Lokal yaptırmıstık ama cıktıgında cok agladıgı bellıydı. Tek tereddutum lokal ve genel anestezı arasındaydı. Hala acaba Genel mı yaptırsaydım derım.
Standart butun doktorların verdiği FURACİN isimli bir krem var onunla pansuman yapıyorsun buyuk bez baglıyorsun. Kremı sargı bezıne surup kapatıyorsun ama yapısma olabılıyor. Gecenlerde baska bır topıcde okudum. Kız dolap posetlerını kesıp kremı onunla kapatmıs yapısmaması ıcın cok mantıklı geldı. Aklında bulunsun.
En ıyısı normal kesım normal dıkıs. Sakın lazer dıyen falan olursa kanma.Bızımde tam olarak ıyılesmemız 2.5-3 haftayı buldu. Bu arada bız 3 sonra banyosunu da yaptırmıstık. normal hayatına devam edecek yanı.
Iyıkı yaptırmısım dıyorum.
Bu arada bızımkının de dıkıs yerının etrafında parcacıklar var kabarık gıbı. Arkadasın dedıgı gıbı onun duzelmesı zaman alırmıs normalmıs baska doktorlarada sormustum.

Ben 450 TL ye yaptırdım evet. 3 ay kadar oldu herhalde :)
Genel ıse 600 dü.

Vay be Aylin doğumda hastanede karsılastık ama sonra gorusemedık.

Randevu alırken sünnet ücretini sorduğumda 300 dediler ama biz biraz pazarlık biraz da işte şunun bunun selamı var diyerek 250 verdik yani ücreti hastane almayıp bizzat doktorun kendisi alıyorsa pazarlık edin derim işe yarıyor :)

kızlar benim sorum arada kaynamış aranızda var mı bebeği önceden sudan korkmayıp sonra korkmaya başlayan bu korkuyu nasıl yeneriz??? eşim 2 banyo öncesi illa duşla yıkayalım diye inat etti o banyodan beri korkuyor sulu sulu ağlıyor bağırmaktan sesi kısılıyor yavrumun sanırım duş korkuttu şimdi kızıyorum eşime senin yüzünden diye ama nafile annem de diyor ki her çocuk belli dönem korkar sudan kızma babasına diyor ama ben suçu babasına atıyorum hep noluuuur yardımmm her banyoda ağlatmak istemiyorum yavrumu

çok zor olmalı banyodan korkması ama canım oyuncaklarla falan küvetini doldurup oynatsan oyalasan o şekilde biraz yeniden alıştırmaya çalışsan belki faydası olur

duş yerine dökme suyla yıkayın hayatım...biz şimdilik kendi küvetinde döke saça idare ediyoruz...ama banyo küvetinde ne yaparız bilmem..ördek mördek atın suya...geçicidir tahmin ediyorum...oyun saati gibi ayarlamaya çalışın biraz..belki işe yarar...doldur oyuncakları....sende gir yanına...

ah canım ah hep dökme suyla yapıyorduk geçen sefer kakası belinden taşmış eşim bakıyordu o da farketmemiş sırtı baya batmış öyle olunca eşim panik oldu hemen duşda yıkayalım diye tutturdu korkar yapmayalım ben hazırlarım 2 dakikada dedim ama dinlettiremedim bıyığımız sakalımız yok ki sözümüz tutulsun öyle olunca da malum korktu bir kere oyuncağa falan hiç gerek kalmıyordu ellerini ayaklarını suya vura vura tabi her taraf da bata çıka yıkanıyorduk ne güzel şimde ne oturuyor ne de düzgün duruyor belini atıyor arkaya düzeltebilene aşk olsun bir arkadaş en son başını yıka dedi bugün pazardan banyo oyuncakları da aldım bir de bunları deneyelim bakalım sağolun kızlar

canım ben açevin kitabında okumuştum bu aylarda bebekler artık banyoyu sevmeye biliyorlarmış geçici bir durum yani sakın yıkarken sende gerilme çok pozitif olun

nasıl geriliyorum ki sorma bir yandan babasına hep senin yüzünden oldu diye kızıyor bir yandan ben de ağlıyorum inşallah dediğin gibi geçicidir canım bir atlatsak şu dönemi banyo yaptırmaya korkar oldum

Sorma canım antalya ço k sıcak olduğu için yazın her gün bazende sabah akşam yıkıyordum o zaman okdar çok seviyorduki banyoyu şimdi havalar serinlediğinden beri haftada 2 kere yıkıyorum anca hasta falan ederim diye korkumdan snırım banyoyu unuttu ara verince her gün yıkanmadığı için yada ne bileyim ev sıcak oluyor ama yinede sANIRIM ÇIPLAK OLUNCA SOĞĞUKTAN ETKİLENİYOR BİLEMEDİM AMA BİZİMKİDE YIKAMA SAYIMIZI AZALTTIĞIMIZ GÜNDEN BERİ ÇIĞLIK ATA ATA AĞLIYOR SESİNİ ALT KATTAKİLER BİLE DUYUYOR AMA KÜVETİNDEN ÇIKARIP BORNOZUNU GİYDİRDİĞİM GİBİ KUCQAAĞIMA ALDIĞIM GİBİ ANİİ BİR ŞEKİLDE TIK DİYE AĞLANMASI DURUYOR BİZİMKDE ÖYLE ARKADAŞIM AMA HENÜZ SEBEBİNİ ÇÖZEMEDİM BELKİDE BU ZAMANLARDA SUYU SEVMEMESİNDENDİR MANTIKLI O OLABİLŞİR BELKİ..

nisa bayılıyor banyoya küvetine vura vura suyla oynuyor çoşuyor da benim gibi giydirme eziyeti yaşayanlar var mı yaaa

çocuğu ne kadar çıplak bırak o kadar hoşuna gidiyor, giyinirken kıyameti koparıyor, sanırsın ki üzerine kaynar su dökülmüş...

hatta bazen o kadar ileri gidiyor ki hırkasını ya da pijmalarını çıkarıp atıyor.. çıkarırken bir görseniz gülmekten ölürsünüz... bazen ben görmeden çıkarıyor aaa bir bakıyorum nisa kilotlu çorabıyla geziyor, kızım ne yaptın pijamanı deyip evde bir pijama arıyorum ki sormayın::)))

benimkide öel ayakalrını vura vura yapıyor banyoyu çok seviyor suyu havalar soğuk olmasa her gün yıkıcam ama anca haftada 2 yada 3 kere anca.bence bişeyden korkmuştur o huriye çünkü bişeyden korktumu umutmaları baya zamna laıyomuş hafızada tutuyolarmış

2 sorum var

1-siizn bebekler de basarken içe doğru mu basıyor, düz mü basıyor?

2- ilk ayakkabı nasıl olmalı?

aybükecim parmak ucuna basıyor henüz..tam tabanına çok kısa sürelerle basıyor...ilk ayakkabı için herkes birşey söylüyor valla...kimi ortopedik diyor, kimi yumuşak ilk adım ayakkabısı diyor..incelemek lazım netten...

bu arada parmak ucuna basmaları ayak tabanlarını geliştirdikleri anlamına gelirmiş...birçok anne balerin olacak sanır ya çocukları değil yani:))

evet dr lar oyle yurumelerını cok onerıyor. tam yuruyunce bıle evın ıcınde oyle dolasssın bellı sureler dıyorlar. kumsalda yurumek gıbı faydalıymıs ayak kasları ıcın.

merhaba herkese ben mart annesiyim bizim doktorumuz yürüteç aldırmadı bize parmak ucuna basarak yürümesin diye bizde almadık ve benim kızım basmaya başladığından beri tam basıyor yere şu an 9 aylık bağımsız 4-5 adım atıyor ayak ucuna hiç basmadı sorun olurmukiiiCADIARZU

canım ben ,4 aylıkken hoppalaya koydum,5 aylık yürütece bindi,9 buçuk aylık şu an yürüme aşamasında..ve yere tam basıyor..teknolojinin tüm nimetlerinden yararlandım..yoksa başa çıkamazdım çok hareketli benimki..

Yürüteci bizim hem ortopedi dr.umuz hemde çocuk dr.umuz önermedi herşeyin belli, bir aşaması ve zamanı olduğunu çocuklarını kendi haline bırakmamız gerektiğini söyledi .O yüzden yürüteç kullanmıyoruz .Ev ayakkabısı giydiriyorum ben onlarla normal basıyor ama çorap varsa ayağında parmak uçlarına basıyor bazen .HUZUR canım her çocuğun gelişimi farklı canım biliyorsun sende sorun olacağını zannetm.yorum ben .
BELKIS sanırım en doğru ayakkabı seçimini Sibel yaptı bizde ona benzer birşey almayı düşünüyoruz .Bebişlere aldıklarımız bölümünde var sanırım ayakkabılar .

ya doktor ilk ayakkabnın çok önemli olduğundan bahsetti, piyasada her ayakkabının ortopedik olarak satıldığını alırken çok dikkatli olun dedi,medikal den alabilirsiniz dedi, biraz da şöyle olsun diye tarif etti

kendi doktorumuza soramadım bir de ona soracağım, sibelin aldığı ayakkabının sadece fotoğrafını gördüm ondan da anlaşılmıyor zaten ,

kızlar ben zeynebe ortopedik bir ayakkabı alayım diye bir mağazaya gittim bebek ayakkabısı satan bana yürümeye başladı mı dedi hayır deyince o zaman siz bebek ürünleri satan ir mağazaya bakın diye beni yönlendirmişti neden dedim ben yürümeye başlayan bebeklere ve büyüklere satıyorum dedi tamamı ortopedik ama sizin bebeğiniz yürümediği için henüz ergonomik birşey almanız gerekir dedi ben de ona göre aldım belki size faydalı olur bu bilgi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…