Bebeklerimizle İlgili Çeşitli Sorular.....

bizim doktorumuz kesinlikle yürümeye başamayan bebeğe ayakkabı giydirmeyin diyor bende evde giydirmiyorum dışarda üşümesin diye giydiriyorum zaten dışarda hep arabasında yere basmıyor.

bende henüz hi ayakakabı giydirmedim zaten sadece sürünüyor yürüme yok
yürüyene kadarda giyidrmeyi düşünmüyorum

belkıs canım başka bir başlığa da yazmıştım ama yine cevaplamadan geçmek istemedim
normalde ilk adım ayakkabısı diye satılan ayakkabılar tabanları esnek olan ayakkabılar
yani istediğin gibi kıvırabiliyorsun
bunların kullanımı bebişler yeni ayağa kalktıktan düzgün basmaya başladıktan ve hatta hani şu koltuk kenarına tutunarak yürümelerinden sonra en idealiymiş
önce patik tarzında olanların kullanılması gerekiyor ki ayak yere düzgün basabilsin
çünkü o aşamada tam ayak ölçüsüne göre ayakkabıyı doğru bulunamadığından taban destekleri uygun olmayan noktalara basabiliyormuş ve bu da ayak yapısını bozuyormuş
bu yüzden basmayı öğrendikten sonra ilk adım ayakkabıları kullanılıyor.
ne zamanki ellerini bırakarak yürümeye niyetleniyor o zaman ise sert tabanlı ve bileği sarmalayan ayakkabılara geçilmesi gerekiyormuş
bu ayakkabılar bileğin dönmesini engelliyor ve yere daha sağlamve dengeli basmasını sağlayıp daha kolay yürümesine yardımcı oluyor
ama kızlar en önemli noktalardan beri ayakkabı numarası
ayağına tam uyması lazım büyük alalım sonra da giysin demek tehlikeli
az önce dediğim gibi malum ayakkabının ortasındaki yüksek kısım falan olması gereken yere denk gelmiyor vb.

bizim ayakkabılarımızı çorludayken almıştık avantaj diye alışveriş alanı var orada bir ayakkabıcıdan lumberjack markası ama birçok yerde bu tarz ayakkabılar var

Kızlar evet herkes farklı sey soyluyor ama benım de edındıgım bılgıler
bebek henuz kendı basına yurumeden ayakkabı gıydırılmemesı.
Ben ılk zamanlar yumusak ev ayakkabısından gıydırdım. Benım oglum tam basıyor. Ama kendı basına tam olarak yuruyemıyor. Cok fazla yurutmemekle beraber foto da gorunen ayakkabıları aldım.
Panco dan 30 TL.ye. Gecen sezonun urunu oldgu ıcın ındırımlı. Ortepedık. Kuzu derısı.
Bu arada ortepedık ayakkbı almak sart degılmıs. Bebegın ayagında herhangı bır sorun yoksa.
...........................http://urlal.com/dqqf

Son düzenleme:
evet zaten ortopedık dıye bılınen ayakkabılar sadece anatomık demekmiş. ortopedık ayakkabı amelıyat veya baska buyuk bı sorun varsa ozel yapılıyormus.

Melek valla sana ve oğluna bakmaktan ayakkabılara bakamadım ne kadar hoşsun çok beğendim bluzunu vs.Birde Tuğra maşşallah kız çok büyük duruyor d,ğer resimlerine nazaran .Ayakkabılarda çok hoşmuş fiyatı da çok uygun

kızlar benim oğlana birşey oldu 4-5 gündür..kaka yaparken bir ıkınma sıkınma kıpkırmızı oluyor ama kakası cıvık...ayrıca 6-7 kez yapmaya başladı günde..2 gecedir de sabah 3 de uyanıp ağlayarak kaka yapıyor yavrum...gece kaka yapmayı bırak çiş bile yapmıyordu oğluş...katı olsa kabız diyeceğim değil...şaştım kaldım..sizce doktor gerekir mi? yeme düzeni filan değişmedi hiç...kadir tuğcu ya yazdım bugün...az yedirin...hastalıktan ziyade teknik arıza gibi görünüyor demiş...artık her ne demekse:)))

aylin yedikleri fazla geliyor olabilir yada ishal olabilir sesn için rahat olsun istiyorsan bir kaka testi yaptır ... onların bağırsak sistemi bizimki kadar güçlü değil.bende doktor uyarınca vaz geçtim her verdiğimi yiyor diye sık sık yedirmiyorum onun acıktığını belli etmesini bekliyorum .pancarı yedirdim ya dün benimkide gece yapmış kaka bende çok şaşırdım öyle cıvıkki ve poposu kıpkırmızı oldu sanırım dokundu kuvvetli geldi çok moralim bozuldu. çok fazla çeşit sebze karıştırmamaya karar verdim.en fazla 2 çeşit sebze koyucam çorbalarına sanırım biz vitamin alsın diye uğraştıkça onlara zarar veriyoruz.

asişcim valla doktr ne derse o kadar yediriyorum..3 ana 3 ara öğün...anlamadım ki yahu..şimdi yine ıkındı sıkındı gayet yumuşak kaka yaptı...sabhatan bu saate kahvaltı ve sütlü patates püresi yedirdim..

allah allah sen istiyorsan bir doktorunu ara hani biz ishal olduğumuzda karnımız ağrırya onunda acaba öyle bişey olabilirmi.muz ver içindeki siyah yerini çıkararak toplasın biraz içini.

kızlar bizim bebişler avakado yer mi acaba? migros sanal dan alışveriş yapıyordum da orda gördüm..fikri olan??

Faydaları

Kabıza karşı etkili, bağışıklık sistemini güçlendirici özellikleri bulunmaktadır. İçerdiği doymamış yağ asitleri kanda kolesterolün yükselmesini önler dolayısıyla Kalp ve damar hastalıkları için en iyi doğal ilaçtır. Avokado, vücutta toksit maddeleri etkisiz hale getirerek, yaşlılığa yol açan zararlı maddeleri yok eder. Dolayısıyla yaşlanma sürecini yavaşlatarak hastalıkları önlemede önemli rol oynar.

İçeriğinde bulunan protein, mineral ve vitaminler küçük çocukların ve hamile bayanların dengeli ve sağlıklı beslenmelerinde çok gerekli olan maddelerdir. Avokado, vücudun karbonhidrat, protein ve yağ metabolizmasında düzenleyici olarak görev yapar.

Nasıl ve Nerede Kullanacağız?

1. Meyve uzunlamasına ortadan kesilir. Ortadaki iri çekirdek çıkarılır. Meyve ince ince cips gibi doğranır veya ezilir. Tuz, kırmızı veya karabiber ekilir. Limon sıkılır karıştırılır. Arzuya göre biraz taze yada kuru soğan kıyılarak ilave edilir, Maydanoz ve domates ilave edilebilir. Salata gibi yenir, yağ istemez.

2.Soyulmuş ve ezilmiş avokado sarımsaklı yoğurt ile karıştırılır. Limon ilave edilmez, böyle de yenilebilir.

3. Omlet yapılır. Peynir yerine avokado konur.

4. Mantar sote gibi sote yapılabilir.

5. Ezilmiş avokado bal ve ezilmiş cevizle karıştırılır. Bu takdirde tuz, limon, biber ilave edilmez.

Bazı öneriler

1. Avokadoları soyduktan sonra kararmamaları için limonlu suda bekletin.

2. Saltalar için, avokadoları dilimlemek yerine bir kaşıkla oval parçalar çıkardıktan sonra üzerlerine limon sıkarak servis yapabilirsiniz.

3. Çabuk sos hazırlamak için, soyulmuş avokadoyu püre haline getirin. İçine 1 çorba kaşığı rendelenmiş soğan, 1 limonun suyu, tuz ve karabiber ekledikten sonra karıştırın. Havuç, salatalık ve kerevizle servis yapılır.

4. Avokado tavuğa çok yakışır. Taze bir pidenin veya sandviçin içine haşlanmış tavuk, ince dilimlenmiş avokado, marul yaprakları, domates dilimleri , taze soğan koyulur, arasına mayonez gezdirilir afiyetle yenir.

püre halinde meyvelerin içine karıştırıırsa yedirilebilir. tek başına hiç birşeye benzemiyor çünkü tadı. pek bizim damak tadımıza uygun değil bence.

ben kahvaltısına katıyorum yiyor, anca o şekilde yer, gerçi bazen kendimize sarımsaklı limonlu hazırladığım zaman da ekmekle bandırıp veriyorum güzel yiyor, ama maydanoz karışmasın diye uğraşıyorum ekmeğine zor oluyor en iyisi kahvaltıda vermek

aaa tamam o zaman bende vereyim..tadı çok kötü yaaa...margarin yer gibi oluyor insan....diğer meyvelerle karıştırayim bari...tühh bugün sanal marketten alışveriş yapmıştım isteseydim keşke...

kızlar sorularımıza yanıt alamıyoruz diye şikayetler oluyor...ana topiğe yazınca arada kaynayabilir..normaldir...bu başlığı kullanalım...tek tek konu açmak da uygun olmuyor çünkü...sorularla ilgili bilgisi olan arkadaşlar burdan zaten yanıtlıyor....hadi rastgele:))

ilk ben siftah yapayım o zaman kızlar:) yastık kullanıomusunuz bebeklerinizi yatırırken? ben kullanmıyorum henüz yastıksız yatıo hem 1 kez koydum gece basının altına yastık yanlızlıktan agladı vallakaydirigubbakcemile3 kızım çok deli yatıo bir o köşede bir bu köşede acaba alıştırsammı artık yastıga? siz kullananlar ne zaman basladınız kullanmaya?

hayatım ben uzunca bir süredir yastık kullanıyorum...gerçi yastığın üstünde yattığı pek görülmüyor..yatağı tavaf ettiğinden..ama yani görüntüde kullanıyorum işte....

Bende kullanıyorum yünden yada pamuk galiba ikisinden biri terletmiyor çok ince 3 - 4 parmak kalınlığında.

biz kullanmıyoruz yastık
çınar zaten yüzüstü uyumayı seviyor ve yatak içinde sürekli turluyor
bir de yatak içinde yastık bulursa merdiven gibi kullanığ kendini dışarı sarkıtıyor korkuyorum o yüzden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…