Bebekten vazmıgeçmeli?

Perimasali

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2013
837
437
73
Mrb arkadaşlar benim derdim bebek . 5 yıllık Evliyiz bu süre içinde bir kez tüp bebek aşılama ve sadece iğneyle tedavi yollarından geçtim. Hiç gebelik oluşmadı . Son tedavimde Dr Um tüp bebek yapmamı tavsiye etti tekrar uzatmamak adına . Eşimde çocuk sahibi olmak istiyor ama sanırım benim özlemim daha fazla . O tüp bebek yaptırmak istemiyor nedeni ise para. Paramız yok sen normal yoldan dene Dr lar boş Konuşuyor kısmette varsa olur dünya alem tüp bebek mi yapıyor illa çocuk sahibi olmak için 5-6 bin lira para mı vermek gerekiyor dedi. bu konu üzerine tartıştık . normalde ist da yaşamıyorum ama şimdi burdayım Yaşadığım yerde gerekli testleri yapıp ilaçları aldım bu iş için hazırlıklı geldim . Neyse eşim yeni araba Aldı onun Ödemeleri var .benimde bankada bireysel emeklilik param var 3 bine yakın onu çekelim annemde bir miktar verecek sen ne kadar verebilirsin dedim ben de hiç yok dedi iki gün önce Arabanın lastiklerini bin liraya değiştirdi . Bende madem yok neden lastik alıyorsun dedim bana dediği sen hangi cesaretle bunu soruyorsun beni sorgulayamazsın salak mısın sen araba lastiğiyle tüp bebeği kıyaslayacak bir beyin yapısına sahipsin dedi yani bana göre hakaretin dibine vurdu .tabi ben sinir krizi geçirdim bende saydım biraz telefonda . şu an o yaşadığımız Şehirde yan yana değiliz dün oldu olay sabah arayıp neye karar verdin diyor bende karar veremiyorum salağım ben dedim yine tartıştık şu an konuşmuyorum uzun ve Karmaşık bir yazı olmuş olabilir kusura bakmayın şu an nasıl hareket etmeliyim geçen defa ki tüp bebek te benim zorumla oldu negatif oluncada beni dinlemedin sonuç ortada dedi bu arada problem bende .bende bundan sonra ilaçta kullanmam madem kısmet olursa olmazsa olmaz 20 yıl geçsede senin umrunda olmaz dedim.tedavisiz imkansız gibi birşey . Oda tüp bebek yapmayacaksın normal ilaçlarla devam edeceksin diye emir buyurdu çok üzgünüm çok

her zaman mı böyle saygısızdı yoksa sonradan mı oldu?
yani genel olarak nasılsınız bilemem ama bu lafların üstüne hatasını anlatacak bir şeyler yapmalısın kesinlikle.
bir de infertilite için problem ne? pcos filan mı?

Sorun HipogonadiZm yumurtalar büyümüyor ancak iğnelerle cevap alabiliyoruz normalde saygısız değildir ama kavga sırasında kendi olmaktan çıkıyor hakaret saydığım böyle bir Saygısızlık ilk defa oluyor

Biran kendimi gördüm sizde.5 senedir çocuk istiyoruz Rabbim nasip etmedi.esim senin eşinle aynı kafada.olursa olur takılıyor ve ben bu duruma sinir oluyorum.o kadar rahat ki.kac kez tartıştık. Bende artık vazgeçtim bu kararimdan

Kendisi yeni bir iş kurmak istedi o istemeden ben ona alltınlarımı verdim sonra eşim Sedef hastası tedavisi için beş bin lira gerekmişti o zman o yapamam maddi gücüm yok dedi tekrar bende altın bir kolye vardı bunu al dedim senin iyileşmen önemli sonra ben yine bir miktar altın aldım araba almak istedi bak dedim ben bunu tüp bebek için ayırmıştım ama bunu al yinede o da o zamana kadar Allah büyük hallederiz dedi kesinlikle verdiklerime pişman Değilim ama şöyle bir düşündüğüm zman galiba yaptığım fedakarlıkların karşılığını alamadığıma üzülüyorum tamam şu an elinde hazır parası olsa düşünmez verir ama biraz çaba göstermek gerekmez mi mesela ben onun yerinde olsam arabadan vazgeçer o parayı sonuna kadar bu Uğur'da harcardım fakat böyle birşey yapmasınıda ben ondan istemem Yada hem kendi ailesi hemde benim ailemin desteğiylede yapabiliriz böyle birşeyede yanaşmıyor öncelik vermiyor gibi buna üzülüyorum

Ben olsam boyle bi kocaya cocuk dogurmam

Benim arkadaşlarım tüp bebekle çocuk sahibi olmak için 11 deneme yaptılar.
Yaklaşık 40 bin paraya mal oldu çocukları.
Eşiniz için demek ki çok önemli bişey değil çocuk.
Tabii ki olmuyosa o parayı vericeksiniz yani vermiyosanız da çocuğunuz olmaz.
Kendi keyfi bilir, bu işler öyle ucuz değil.

Bu hayatta tıbbi gerçekler var. Evet tabiki kısmet ama sen hem hiçbir şey yapma hemde kısmet de böyle bir şey olmaz. Arabasına yeni lastik alıyorsa parası vardır. Yeni araba alıyorsa parası vardır. Hepsini geçtim gerçekten bebek isteyen aileler kredi çekip tüp bebek yaptırıryor. Çocuk 3-4 yaşına geliyorda hala borç ödüyorlar. Gerçekten isteyen gerekirse arabasını satar daha ucuz bir araba alır yine dener. Ben size hak verdim. İnşallah allah gönlünüze göre versin. Kavuştursun sizi bebeğinize...

boyle bi adama cocuk dogurmam filan diyenler olmus ama...bu tarz seyleri yasayinca insand egisiyor birazda...haa okuzluk bazilarinin geninde var ama..ama o deniyoruz olmuyor psikolojisi cok zor...heleki malum biz kadinlarin zamanlari kisitli...helede yasinizda yerindeyse...Allah yardimci olsun ne diyeyim...vazgec desede herkes biliyorumki gonlun gecmeyecek..

ilk tüp bebegide senin isteginle yapmışsınız zaten adam ilkinde de hevesli değilmiş şimdi istememesi normal demekki çocuk istemiyor bazıları böyledir çocugu masraf olarak görür kendi yaşamına bakar herşeyin hayırlısı bence böyle bir adamdan gerçekten çocuk istiyormusunuz önce ona karar verin

Renginar a katiliyorum. Cocuk konusunu bi daha düşünün bence de. Hamilelikte ve cocuk olduktan sonra sorunlariniz ve sorumluluklariniz artacak. Eşinizin destegine cok ihtiyaciniz olacak. Bu iletisim sekli hos degil. Bi de sanki biraz tup bebegi parayi bahane ediyo olabilir esiniz. cocuk konusunda sorumluluk almaktan kaciyo gibi. Isterseniz bu konuyu bi konusun. Simdi istemiyosa acik acik soylesin siz de bilin. Parayi diyosa zaten hamilelikti dogumdu bunlar da para. O zaman onlara da mi niye para veriyoruz diyecek? bence oturup sakince bi tekrar konusun bu konuyu.

Yaşım 26 eşimin yaşı 30 çocuk istemiyor diyemem ama tabi çocuk için deli oluyorda diyemem yani hep hastane Dr araştıran koşuşturan taraf benim her tedavi sonucundada Ağlayan ben sağlık olsun kısmet diyen o

Ve inanın anne olmak istediğim kadar olumsuz sonuçlarda ona üzülüyorum baba Olmasını istediğim için

Yaşınız genç.
Yumurta hapları+çatlatma iğnesi ile 6ay deneyin masrafı yok.
Tüp bebektede garanti yok netice.
Bence stres yapmayın,zaten negatif denemeniz olmuş.
Biraz ara verin acele etmeyin,hem kendiniz hem eşinizi strese sokmayın.
Yerinizde olsam 30 a kadar tüp bebek düşünmez,diğer alternatifleri değerlendirirdim.
İmkansız diye birşey yok,bol şanslar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…