- 23 Nisan 2013
- 149
- 82
- 98
- Konu Sahibi Perimasali
-
sen hangi cesaretle bunu soruyorsun beni sorgulayamazsın salak mısın sen araba lastiğiyle tüp bebeği kıyaslayacak bir beyin yapısına sahipsin
Kesinlikle bu arkadasin goruslerine katiliyorum. Daha cok gencsiniz.Yaşınız genç.
Yumurta hapları+çatlatma iğnesi ile 6ay deneyin masrafı yok.
Tüp bebektede garanti yok netice.
Bence stres yapmayın,zaten negatif denemeniz olmuş.
Biraz ara verin acele etmeyin,hem kendiniz hem eşinizi strese sokmayın.
Yerinizde olsam 30 a kadar tüp bebek düşünmez,diğer alternatifleri değerlendirirdim.
İmkansız diye birşey yok,bol şanslar.
Ist a ailemi ziyaret için geldim annemler abimler tüm akrabalar burda sayılır yani asıl amacım tüp bebek değildi ama gelmeden bir gün önce eşime söyledim ilaçlarımı burda yazdırayım raporla aldım ona dedim ki Öncesinde gereken testleride burda Yapalım sen bilirsin karışmam dedi neyse o işleri hallettim en kötü ilaçlarımı geri getiririm ama tedbirli geleyim diye düşündüm olay bu gelmeden öncede hiç uğraşma boş yere demedi yani ikna için de çok dil Döktüm hep kısmet olursa aşılamaylada olur dediEsiniz size kirici davranmis evet ama sizde o istemedigini soyledigi halde gidip baska sehirde tup bebek tedavisi karari almissiniz. Bence bu durum esinizi sinir etmis. Sizce bu cocuk ikinizin olacagina gore tup bebek yapma kararini beraber almaniz gerekmez mi? Eger tuo bebek yapmayalim derse onu ikna etmeniz gerekmez mi?
4 kez iğne Artı çatlatma iğnesiyle denedik bir kez de aşılama ile ve bir kez tüp bebek hep güzel gitti bir çok güzel yumurta oluşuyor eşimde problem yok ama hiç tutmadı ve her tedavi sonrası bana Düşen hayal kırıklığı oldu..Kesinlikle bu arkadasin goruslerine katiliyorum. Daha cok gencsiniz.
boyle bi adama cocuk dogurmam filan diyenler olmus ama...bu tarz seyleri yasayinca insand egisiyor birazda...haa okuzluk bazilarinin geninde var ama..ama o deniyoruz olmuyor psikolojisi cok zor...heleki malum biz kadinlarin zamanlari kisitli...helede yasinizda yerindeyse...Allah yardimci olsun ne diyeyim...vazgec desede herkes biliyorumki gonlun gecmeyecek..
Okuzluk bazilarinin geninde var demistim oncesinde.. Sadece biz kadinlarin zamani kisitli dedim illaki buna ragmen cocuk yap demedim...herneyseZaman kisitli diye kadin'a salak diyen biriden mi cocuk yapmak lazim?? Adam araba lastigini bile cocuktan daha önemli buluyor!!! Bu adam nasil babalik yapar? Onu gectim, babasi, annesine hakaret eden cocugun psikolojisi niye düsünülmüyor?
Sirf bebek olsun da, nasil olursa olsun, hangi ortamda fark etmez düsüncesini cok bencil buluyorum. O cocugun psikolojisi, mutlulugu herseyden daha önemli olmali. Onu gectim, bariz belli bir sekilde baba olmak istemeyen birini baba yapmak hic bir zaman akilli bir fikir degildir.
Mrb arkadaşlar benim derdim bebek . 5 yıllık Evliyiz bu süre içinde bir kez tüp bebek aşılama ve sadece iğneyle tedavi yollarından geçtim. Hiç gebelik oluşmadı . Son tedavimde Dr Um tüp bebek yapmamı tavsiye etti tekrar uzatmamak adına . Eşimde çocuk sahibi olmak istiyor ama sanırım benim özlemim daha fazla . O tüp bebek yaptırmak istemiyor nedeni ise para. Paramız yok sen normal yoldan dene Dr lar boş Konuşuyor kısmette varsa olur dünya alem tüp bebek mi yapıyor illa çocuk sahibi olmak için 5-6 bin lira para mı vermek gerekiyor dedi. bu konu üzerine tartıştık . normalde ist da yaşamıyorum ama şimdi burdayım Yaşadığım yerde gerekli testleri yapıp ilaçları aldım bu iş için hazırlıklı geldim . Neyse eşim yeni araba Aldı onun Ödemeleri var .benimde bankada bireysel emeklilik param var 3 bine yakın onu çekelim annemde bir miktar verecek sen ne kadar verebilirsin dedim ben de hiç yok dedi iki gün önce Arabanın lastiklerini bin liraya değiştirdi . Bende madem yok neden lastik alıyorsun dedim bana dediği sen hangi cesaretle bunu soruyorsun beni sorgulayamazsın salak mısın sen araba lastiğiyle tüp bebeği kıyaslayacak bir beyin yapısına sahipsin dedi yani bana göre hakaretin dibine vurdu .tabi ben sinir krizi geçirdim bende saydım biraz telefonda . şu an o yaşadığımız Şehirde yan yana değiliz dün oldu olay sabah arayıp neye karar verdin diyor bende karar veremiyorum salağım ben dedim yine tartıştık şu an konuşmuyorum uzun ve Karmaşık bir yazı olmuş olabilir kusura bakmayın şu an nasıl hareket etmeliyim geçen defa ki tüp bebek te benim zorumla oldu negatif oluncada beni dinlemedin sonuç ortada dedi bu arada problem bende .bende bundan sonra ilaçta kullanmam madem kısmet olursa olmazsa olmaz 20 yıl geçsede senin umrunda olmaz dedim.tedavisiz imkansız gibi birşey . Oda tüp bebek yapmayacaksın normal ilaçlarla devam edeceksin diye emir buyurdu çok üzgünüm çok
Okuzluk bazilarinin geninde var demistim oncesinde.. Sadece biz kadinlarin zamani kisitli dedim illaki buna ragmen cocuk yap demedim...herneyse
Yoo oyleye getirmedim. İki ucu b.klu deynek demek istedim, anlamamissinAma lafi ona getirdin. Senin dedigin "baze erkekler dogustan öküz, ama napalim kadin olarak zaman kisitli, hele yasin gecmis ise dogurmak lazim"
Bende iste buna hemfikir degilim. Nedenlerimi belirttim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?