Bebi yapmaya yeni karar veren arkadalarm gelin beraber ilerleyelim

günaydın kızlar yazıma şu cümlelerle başlamak istiyorum

çaresizlik tuzağına düşme herzaman bir umut ışığı olduğunu aklından çıkarma

deryacım rabbim öyle büyükkü hiç ummadık anda süpriz olabiliyo.
bi arkadaşım yeni evliydi şiddetli karın ağrısıyla dr a gitti hamile çıktı
örnekler çoğaltılabilir.yani diyeceim şu ki hemen tüp bebek düşünmeyin ne kadar oldu evleneli yada düşük varmıydı sende kusura bakma ama unutuyorum bende.yani çok fazla ilaç alma vucuduna.tabi tıbbın yardımıda büyük ama kaç aydır deniyonuz.allah tez zamanda verir umarım

battttt nbr şekerim
listedekiler hakkaten kaybolmaya başladı


jaya tatlı göbüşlüüü nbr

ve diğer arkadaşlar güzel bi gün diliyorum hepinizeee
 
herkese gunaydın kızlar. meryemcım 3.aydan ıtırabren ıkılı tarama testı yapılıyor.4.aydan ıtıbaren de uclu tarama testı yapılıyor. ama doktor bıze ıkıncı testte sorun cıkmadıysa ucuncuye gerek yok demıstı ve yaptırmadık. aslında keske yaptırsaydık. yurtsdısında doktorlar douma kadar sadece 3 kere ultrasona sokuyormus. burda her ay gırıyoruz valla. senın kac haftalık oldu sımdı. yakında cınsıyetı de bellı olur.
batcım yaa bız ısme cok onceden karar vermıstık ama yıne de emın olamıyordum. esımın arkadasının adı da yusuf ve ona esımın dogumgununde demıstım oglum olursa adasın olacak dıye. cunku esımın en yakın arkadası.
deryacım bence normal yoldan hamıle kalamayacaksın dıye bısey yok anlattıklarından anladıgım kadarıyla. o yuzden once bundan emın ol. tup bebek en son dusunecegın sey olsun. maddı manevı kendını yıpratma. once bır netlestır durumunu. ondan sonra baska yol olmadıgına emın olursan bız de sana ıyı doktorlar bulman ıcın yardımcı oluruz. sakın pesetme ve umıdını kaybetme. kımsenın soyledıklerıne de kafanı takıp canını sıkma.
kız yaman , hayırsız yaman napıyonnn. mınoz hayırdır fıstık nıye keyıfsızsın.
 

KIZ BENıM NEREM HAYIRSIZ BENDEN SADIK BıRı VARMI TOPıKTE alsanaalsanasmile
 
Slm kızlar bende daha Önce Üye oldum ama yenı yazmak kısmet oldu. Bende 3 aylık evlıyım. Benım koca Çok Çocuk dÜŞkÜnÜ ılla bebek ılla bebek dıyor :) bakalım rabbım hayırlısını versın
 
deryacım bence de akışına bırakmak en mantıklısı görünüyo şimdilik.kafanı dinle rahatla acele etme biran önce olsun diye.o kendi keyfi çatınca gelir nasılsa.iyi gecelerrrr herkese bayanlarr


öyle walla bebişin keyfi ne zaman eserse o zaman gelcek görüyo :) beklicez artık napalım :)




canım bende pko var. yazdan beri korunmayı bıraktık deniyoruz. ama hiç eimle ilgili test istenmemişti geçtiğimi aya kadar. doktoru değiştridim o isteyince çıktı bu olaylar. tüp bebek olayına kadar geldik yoksa sorun hep bende diye klomenleri yüklenip hayal kırıklığı yaşıyordum . şimdi eşime ilaç ve bu keçiboynuzu havuç kürü uygulayıp kendimde kllomenle destek alıp doktorumdan normal çalışma yoluna gidicez böyle. ilaclı normal tedavi :) inşallah diğer şeylere gerek kalmadan gelir bebişim annesine :) walla benden umudun beni çok yüreklendiriyor. dünkü doktor hamileleik varsada daha görünmez erken dedi. ama bakalım canım .. kısmet diyorum 1-2 gün daha bekleyelim de senle bir yaparız testlerimizi :)



canım sözün harika... yok yok kimse umudumu kıramıcak artık walla dün anneme bile kızdım tersledim ama haklıydı akşam sakinleyince doğru olduuna karar verdim:)
alah hepimize güzel şeyler yaşatısın inşalah.



kesinlikle haklısın ben de ona karar verdim . önce ormal yolla denemeyi biraz daha sürdürelim sonra gereken ne ise artık çaremiz ne ise ona geçeriz... öyle düşündük eşimle bizde..yaz sonuna kadar süre verdik birbirimize :)



hoşgeldin canım aramıza. ne güzel bizde hep hatunlar ister erkekeler bi geri adımda durur..sen şanslısın :) kolay gele..


hepinze teşekkürler kızlar iyi ki varsınız.. biraz iş yapıyım malum dün yoktum işler birikti. gelirim yine..
öperim .
 
günaydın kızlarrr!!! bana gün daha yeni ayıyor:)))tembellik yapıyorum iyice...
salihacım hoşgeldin aramıza umarım en kısa zamanda hamiş haberlerini alırız.
kızlar keyfim yok çünkü kocişle aram bozukkk.hiçbirşey olmamış gibi davranıyo ama çok kızdım. ben bu işin de bi sorumluluk olduğuna inanıyorum.daha çocuğu yapma aşamasında çuvallayan adam yarın çocuğumuz olduğunda hiçbir sorumluluğunu alamaz gibi genelleme yapıyor insan. neysee sizin de canınızı sıkmayayım derdimle.ben umudu kestim şimdilik.ne zaman keyfi çatarsa beyfendinin o zaman yapcaz artık.
size mutluluklarla dolu güzel bir gün diliyorummmmmmmmm
 
herkeslere günaydın yaman'derya' meryem'jaya'umutluyuz'minoz daha adını hatırlaymadığım diğer arkadaşlar nasılsınız yeni gelen arkadaşımızada aramıza hoşgeldin demek istiyorum..
 

minozcum ne oldu sana ya sen eşine gönül koymuşsun bence o yüzden yaptığı her haraket seni üzüyor yapma böyle ama...:1hug:
 
KIZLAR BAKIN NETTE BUGÜN NE YAZIYO



Cinsel ilişkide 10.güne dikkat Paylaş


Benim Sayfam
Delicious


Facebook
Google


MySpace
Twitter


E-posta
Friend Feed








Nilgün YILDIZ/hurriyet.com.tr 28 Ocak 2010



Haberler Anında Cebinizde Hürriyet Mobil

Haberler Anında Bilgisayarınızda Haber Alarmı

Haber Kaçırmaya Son Hürriyet Mind

Sitene Haber Ekle Kazan Bumerang

Günümüzde çiftlerin en büyük sorunlarından biri çocuk sahibi olmak. Tüp bebek merkezleri çocuk sahibi olmak için her yolu denemiş çiftlerle dolup taşarken, uzmanlar, çocuk sahibi olmanın zorlaşma nedenini kadınların değişen hayatına bağlıyor.


nyildiz@hurriyet.com.tr

Bundan 50 yıl önce Türkiye gibi bir ülkede, hatta Batı ülkelerinde ekonomi veya çalışma hayatı içerisinde kadınların
Nilgün Yıldız yazıyor

rolü daha azdı. Şimdi ise kadınların rolü çok daha fazla. Eeğitim düzeyinin ilerlemesi, çalışma hayatında önemli mevkilere gelebiliyor olmaları, birçok kadında kariyerlerinde bir yere geldikten sonra çocuk yapma düşüncesinin artmaya başlamasına neden oldu. Anadolu Sağlık Merkezi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Aydın Arıcı, “Dolayısıyla bu nedenle son yıllarda zamanlarda kadınların doğurganlığında azalma olduğu söylenebilir. Ama bunun nedeni sadece doğurganlık yaşının kendi arzularına bağlı olarak ileriye atılmasıdır. Kadınların doğurganlığının yaşına göre değişiyor olması. Erkeklerde sperm üretimi ömür boyu devam etmektedir. Sperm üretimi buluğ çağında başlayan bir erkekte başlar ondan sonra çok ileri yaşlara kadar devam eder. Dolayısıyla cinsel ilişki kurabildikten sonra yaşlı bir erkek bile baba olabilir” diyor.

10. günden itibaren cinsel ilişkiye dikkat

Cinsel ilişkiye hangi zamanlarda girilmelidir?

ılişki sadece çocuk için gerçekleştirilen bir şey değildir. ılişkinin en güzeli spontan bir şekilde gerçekleştirilenidir. O yüzden bir çifte ne sıklıkla ilişkiye gireceğini bir hekim söyleyemez, söylememelidir de zaten. Yumurta zaten ayda bir tek gün ortaya çıktığına ve sadece 24 saat yaşadığına göre kadınlar açısından bir önemi yoktur bu ilişki sıklığının. Yeter ki yumurta olduğunda orada sperm de olsun. Kabaca bir kadın için adet gördükten sonra 10., 12., 14. ve 16. günler hamilelik açısından en uygun günler. Ancak çok önemli bir nokta var. Bu konunun çiftler arasında stres yaratmaması gerekir. Eğer karşılıklı olarak bu konuda arzu ve istekleri varsa bunun her zaman bir önceliği vardır. Tavsiye ettiğimiz bu ritmin, çiftin doğal yaşantısını etkilememesi gerekir yoksa bu durum strese neden oluyor.

Çiftlere önerdiğiniz özel bir saat var mı, gündüz ya da gece doğurganlık için fark eder mi?

Diğer memeli hayvanlarda mevsimsel olarak etkisi vardır ama insanlarda yumurtlama her ay gerçekleştiği için o bile etkisini yitirmiştir. Özel bir saat yoktur. Saatin, gece veya gündüz olmasının herhangi bir etkisi yoktur.

Bir yıl içinde yüzde 80 hamile kalabilirsiniz

Kadınların bir yılda hamilelik şansı en fazla ne zamandır? Özel gün hesaplanabilir mi?

Bir yılda hamilelik şansı, kabaca 35 yaşından genç kadınlarda yüzde 80’dir. O nedenle 35 yaşından genç çiftlerde 1 yıldan önce hamilelik oluşmamışsa paniğe kapılmamalarını tavsiye ediyoruz çünkü yüzde 80’i hamile kalır. Ancak hamile kalamayan yüzde 20’sinde testler yapılarak bir sorun var mı yok mu tespit edilir ve tedaviye geçilir. Birinci yılda alınabilecek bazı tedbirler vardır, o da hamilelik şansını artıracak günlerde özellikle cinsel ilişki gerçekleştirilmesi. Eğer 28 günde bir adet gören bir kadınsa normal olarak 14. günde yumurtlama olmasını bekleriz. Yumurta maalesef sadece 24 saat yaşayabilir. Bu süre içerisinde spermle buluşursa embriyo haline geçer ve bebek gelişir. Spermle buluşamamışsa kendiliğinden yok olur. Sperm ise kadın vücudunda, iyi sperm parametreleri varsa ilişkiden sonra 48 saat kadar yaşar. Hatta çok iyi sperm parametreleri varsa ve ortam da uygunsa bu süre 72 saate kadar çıkabilir. Yani 14. gün gibi bir yumurtlama bekleniyorsa, bunu biz adetin başladığı günü birinci gün kabul ederek sayıyoruz. Bu da demek oluyor ki, adetin ilk gününden sonra 14. gün en çok beklenen yumurtlama günüdür. Sperm de 48 saat yaşadığına göre. Biz kabaca 10. günden itibaren gün aşırı ilişkiyle hamilelik şansının en yüksek seviyeye ulaşacağını tahmin ediyoruz.

Hemen ayağa kalkmamak gerek

Bazı pozisyonlar gerçekte döllenmeyi kolaylaştırır mı? ılişkiden sonra yatmak yerinden kalkmamak gibi inanışlar doğru mu?

Rahmin anatomik yapısına bağlı olarak bazı pozisyonlar gerçekten döllenmeyi kolaylaştırır. Ancak her kadının anatomisi farklı olabileceği için, herkes için geçerli tek pozisyon yoktur. ılişkiyi takiben en canlı ve hareketli spermler 5-10 dakikanın içinde rahime geçmiş olurlar. Bunun ötesinde daha uzun süre yatarak beklemenin sağlayacağı bir avantaj yoktur.

Kadınlar hangi nedenlerle yumurtlayamaz?
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Aydın Arıcı


Yumurtlamamanın en sık görülen nedeni yumurtalıklarda yumurtaların bitmiş olmasıdır. Bu ileri yaşa veya erken menopoza bağlı olabilir. Gençlerde polikistik over sendromu denilen ve düzensiz yumurtlama, kilo fazlalığı ve tüylenme ile kendisini gösteren durumlarda da yumurtlama olmayabilir. Bunların yanı sıra tiroit bozuklukları, prolaktin yüksekliği gibi durumlarda da yumurtlama olmayabilir. En nihayet aşırı stres de yumurtlamayı engelleyebilir.

Üreme potansiyelini ölçmek için ne yapmak gerekiyor?

Üreme potansiyelini öğrenebilmek için kadın ve erkeklere farklı testler uygulanmaktadır. Erkekler için çok basit bir test olan sperm tahlili yapılabilir. Bu testle, spermin hacmine, yoğunluğuna yani bir mililitrede ne kadar sperm bulunduğuna ve spermin morfolojisine yani şekline bakılabilir. Sperm hücrelerinde, anormal şekilli spermler muhakkak bulunur. Ancak bunların belirli bir oranı vardır. Biz anormal şekillilerin yüzde 40’tan az olmasını isteriz. Bunun yanı sıra ileriye doğru hareketle sperm sayısının da hiç olmazsa yüzde 60 olmasını isteriz. 1 ml’deki sperm sayısının ise en az 20 milyon olması gerekir. Sperm hacminin ise 2-5 ml arasında olması normal sınırlardadır. Rakam bu sınırın altında olursa da erkek, çocuk sahibi olabilir ama şansı diğerlerine göre biraz daha düşüktür.

Kadınlara ise biraz daha ayrıntılı bir inceleme gerekir. Bunlardan birincisi tüplerin açık olup olmadığının kontrol edilmesidir. Bu testin ancak çocuk yapmaya karar veren çiftlerde hamilelik olmamışsa yapılmasını tavsiye ediyoruz. 35 yaşın altındaki kadınlarda 1 yıl denemenin ardından hamilelik olmamışsa tüplerin açık olup olmadığına bakılması gerekir. 35 yaşın üstündeki kadınlarda bu süresinin biraz daha kısa tutulabilir. Kadınlarda yapılması gereken bir başka test ise yumurtlama düzeninin olup olmadığının ve hormonların dengeli olup olmadığının araştırılmasıdır. Bunun için iki basit kan testi vardır. Birincisi, adetin 3. günü yapılacak yumurtalık ve yumurtalığı idare eden hormonların ölçülmesi. Diğeri de, adetin 21. günü yapılabilecek ve yumurtlamanın olup olmadığının kontrol edildiği kan testidir.

Kafeinli içecekler düşük yapıyor

Hamile kalmayı kolaylaştıran yiyecekler var mı?

Hamilelik için önerilen belirli yiyeceklerden bahsetmek mümkün değildir. Yalnızca bebek sahibi olmak isteyenler değil sağlıklı yaşamayı düşünen herkes yaşına göre düzenlenmiş vücut kitle indeksine uygun ideal vücut ağırlığı aralığında olmaya özen göstermeli. Bunun için ana besin gruplarından yeterli ve dengeli biçimde tüketirken daha aktif bir yaşam biçimini seçmeli. Taze sebze, meyve ve tahıllardan oluşan besin gruplarından daha fazla hayvansal proteinler ve süt ürünlerinden daha az, şekerli ve yağlı gıdaların nadiren tüketildiği dengeli beslenme şekli önerilen beslenme şeklidir.

Kafeinli içeceklerin etkisi nedir?

Kafeinli içeceklerin fazlası hamilelikte düşüklere sebep olabilir. Bu nedenle hamilelerin günde iki fincan kahve veya dört bardak çayı geçmemelerini tavsiye ederiz.

Çocuk sahibi olmayı en fazla ne kadar erteleyebiliriz?

Bir kadının gerek vücut yapısı olarak gerek yumurtalık üretimi olarak en sağlıklı olduğu yaşlar 20-35 yaş arasıdır. Ama sosyal ve ailevi nedenlerle hamileliği geciktirdiyse, bu mutlaka bir sorun olacağı anlamına gelmez. Böyle bir durumda belki biraz daha erken testler yaptırıp, bir an önce hamile kalınmaya çalışılır. Bir kadın hamileliğini en geç 40 yaşına kadar ertelemelidir, bu yaştan sonra hamilelik şansı ciddi bir şekilde azalmaktadır.


Vücut geliştirme ilaçları kısırlaştırabilir

Kilonun doğurganlık üzerindeki etkileri nelerdir?

Kilo hem testisleri hem de yumurtalıkları olumsuz yönde etkiler. Aşırı kilo kadınların düzensiz yumurtlamasına aşırı zayıflık da hiç yumurtlamamasına neden olur. Dolayısıyla en doğrusu ideal vücut ölçülerinde olmaktır. Her iki uç da zararlıdır.

ılaçların ne tür etkisi vardır?

Bazı ilaçlar üreme sağlığını olumsuz etkilemektedir. Örneğin vücutlarını geliştirmek isteyen erkeklerin kullandığı bazı ilaçlar var. Bu ilaçlar çok güzel kas yapar ama sperm fonksiyonunu hemen hemen sıfıra indirir. Nedeni de çok basittir: bütün bu olayların emri aslında hipofizimizden gelir. Dışarıdan testosteron alındığında, hipofiz yeteri kadar testosteron olduğunu düşünür ve diğer sperm üretimini sağlayan hormonların fonksiyonlarını durdurur. O yüzden de sperm üretimi olmaz. Antidepresanların fazla kullanımı da olumsuz etkileyebilir. Tedavi dozunda kullanılması ve iyi takip edilmesi gerekir. Uzun süreli doğum kontrol haplarının da üreme sağlığına olumsuz bir etkisi yoktur.
 
yamancım sağol bilgileri bizimle paylaştığın için.
evet batcım kırgınım açıkçası biraz ondan kafama takılıyo.geçer 1-2 güne bakalım hayırlısı.
 
yamancım teşükkür ederim bizimle bu bilgileri paylaştığın için minozcum inşallah geçer kırgınlık oldumu karı koca arasında herşeye yansıyor bu oturup konuşmayı denedinmi hiç eşinle...
 
yamancım teşükkür ederim bizimle bu bilgileri paylaştığın için minozcum inşallah geçer kırgınlık oldumu karı koca arasında herşeye yansıyor bu oturup konuşmayı denedinmi hiç eşinle...

yok canım daha değil.biraz üzerinden geçmesini bekliyorum.şimdi kızgınken konuşursam daha kötü olur diye sıcağı sıcağına konuşmam pek.
 
yamancım sağol bilgileri bizimle paylaştığın için.
evet batcım kırgınım açıkçası biraz ondan kafama takılıyo.geçer 1-2 güne bakalım hayırlısı.

uzme kendını sakın. karıkoca arasında tartısma hep olur. ben esımle her gun tartısıyorum. daha ıkı gun once ızne ayrılınca bebegıme alısverıs yapıcam dıyorum. sen gıder alırsın benı karıstırma dıyor. ılgısız adam ıste. erkekler bızım kadar dusuncelı degıl malesef.
 


yawrucum kızmaaaa..erkeklerin şuursuz ve duyarsız olduklarını daha önceki konuşmalarda hepimiz hem fikir olmuştuk... düşünme bunları stres yapma.. benim de eşim beni ıldırtıyor bazen bende öyle diyorum daha kendine bakamıyorsun yarın nasıl baba olcan sen diyorum... biz fazla detaycıyız fazla sıkıntı yapıyoruz kendimize. strese girmeee olcak gör bak senden daha endişeli pipirikli hevesli bir baba olcak şaşırıp kalcaksın..başta böyle ilgisiz olanlar sonradan deli olurlarmış.. gör bak :) üzme kendiniii ..kızz delimisin adamlara küsülcek vakitmi onlarsız meleklerimze nasıl kavuşcaaazzz :) küsmeee ...

yok cnm ya bende şakasına takılıyorum kızmadım yoksaaa
ben kaçırdım kim kime kızdı neden kızdı ne oldu ??

yani bak aklın yolu bir :)
 
kızlar yaaa beta değerleri kaç çıkmalı ???? geç döllemeyse kaç çıkar???az evel hastaneyi aradım kadın açtı tlf da bilgi veremiyoruz dedi. nolurrr dedim.. walla anlamıyorum ama burda rakamlar yazıyor bişeyler yazıyor ne demek bilmiyorum dedi. acayip heycan yaptım. kociş doktordan çıksında gitmesini isticem giderse inşallah..geç döllenme olduyysa kanda ne zaman çıkar ?? daha erkenmidir çıkmazsa ????
bugün adetimin 29. günü.............

kızlar yardımmmmmmmmmmmmmmmmmm
 
eşim aradı şimdi. doktordan çıkmış doktor bir toz ilaç varmış ondan yazmış 1 ay kadar kullan bunu çok farkeder mi bilmiyorum pek sanmıyorumama iki testinin de değerleri çok farklı çıkmış ; 1 ay sonra tekrar test yaptır bakalım demiş. ama sonuçlar yine bu şekilde olursa aşılama ve tüp bebek görünüyor demiş.

bakalımmmmmmm...stres oldum ama AĞLAMAK YOK ..UMUD KIRMAK YOK.... DEVAM ÇALIŞMAYA DEVAMMMMMM
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…