Bebi yapmaya yeni karar veren arkadalarm gelin beraber ilerleyelim

CNM YA SİZDE ÇOK TARTIŞIYONUZ HEPMİ BÖYLEYDİNİZ ÜZÜLÜYOSUN BOŞUNA YAAA BOŞVER ARAMAZSA NE HALİ VARSA GÖRSÜN.BİGÜN BEKARKEN EŞİME KIZMIŞTIM.MSJ ATTIM FENA KAZA YAPTIM ALNIM YARILDI DİYE ÖDÜ KOPTU VE İŞE YARADI SENDE Bİ GÖZÜNÜ KORKUT BAKALIM SANCIM TUTTU DE DÜŞTÜM AYAĞIM AĞRIYO DE BAKALIM NAPCAK
GICIK ERKEKLERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR laelaelaelaelae

Bende bugün doktora gittim kizlar, kan aldirmaya..gec oldu dedi catlak kadin bugün alamayiz daha erken gelmeniz gerekirdi dedi. Yine kaldim pazartesine. öff

Kanimdaki tsh degerlerine bakilmasi lazim, bu aralar biseylerin yolunda gitmedigini hissediyorum.. hatta su an ayagim kirik bunu da tiroid e bagliyorum...

bosver yaman yaaaaa. Artık umrumda bıle degıl. Numarasını sıldım telefonumdan. Sımdıkı aklım olsa asla evlenmezdım yada mantık evlılıgı yapardım, enazından canım yanmazdı

KIZLAR HEPİNİZE HAYIRLI CUMALAR.....

epeydir yoktum.işlerim yoğun bu aralar ....kendim de biraz fazlaca yorgun ve yoğunum...ondan giremedim...bir de biraz kafamdan atmak istiyorum artık...kusura bakmayın silze alakası yok ama burda oldukca aklımdan hiç çıkmıyor...sürekli düşünüyorum..uzak olunca başka şeylerle ilgileniyorum..mesela ingilizce kursuna başladım:) kendime yatırım yapıyorum:)

şimdi size tüp bebek tedavisi için başakanlıktan gelen cevabı ileticem bilginize. :)sevgiyle kalın....

Sayı : B.13.2.SGK.0.11.04.08
Konu : Dilekçeniz

Sn.Derya K.... A.........

Tüp bebek tedavisine ve bedellerine ilişkin 16.2.2010 tarihli 80145 sayılı başvurunuz incelenmiştir
5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun “Finansmanı sağlanan sağlık hizmetleri ve süresi” başlıklı 63.maddesine göre; Evli olmakla birlikte çocuk sahibi olmayan genel sağlık sigortalısı kadın ise kendisinin, erkek ise karısının; Yapılan tıbbî tedavileri sonrasında normal tıbbî yöntemlerle çocuk sahibi olamadığının ve ancak yardımcı üreme yöntemi ile çocuk sahibi olabileceğinin Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucuları sağlık kurulları tarafından tıbben mümkün görülmesi, 23 yaşından büyük, 39 yaşından küçük olması, Son üç yıl içinde diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamamış olduğunun Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucuları sağlık kurulları tarafından belgelenmesi, Uygulamanın yapıldığı tıbbî merkezin Kurum ile sözleşme yapmış olması, En az beş yıldır genel sağlık sigortalısı veya bakmakla yükümlü olunan kişi olup, 900 gün genel sağlık sigortası prim gün sayısının olması,
şartlarının birlikte gerçekleşmesi halinde en fazla iki deneme ile sınırlı olmak üzere yardımcı üreme yöntemi tedavileri ile bir hastalığın tedavisinin başka tıbbî bir yöntemle mümkün olmaması ve Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucuları sağlık kurulları tarafından tıbben zorunlu görülmesi halinde yardımcı üreme yöntemi tedavileri Kurum tarafından karşılanmaktadır.
5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 72.maddesine göre; Finansmanı sağlanacak sağlık hizmetlerinin Kurumca ödenecek bedelleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını, Maliye Bakanlığını, Sağlık Bakanlığını, Devlet Planlama Teşkilâtı Müsteşarlığını, Hazine Müsteşarlığını ve Kurumu temsil eden üyelerden oluşan Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu tarafından belirlenmektedir. Bu doğrultuda Sağlık Uygulama Tebliği eki Tanıya Dayalı ışlem Listesinde (EK-9) , tüp bebek işlemleri (ıVF) için tespit edilen bedel 1.240 TL olup, bu fiyata tüp bebek tedavisi kapsamında yapılan ovulasyon indüksiyonu, oosit aspirasyonu, sperm-oosit hazırlanması ve inkübasyonu, embriyo transferi, ICSI (mikro enjeksiyon), invaziv sperm elde etme yöntemleri, tüp bebek işlemi öncesi kadın ve erkeğe yapılan tetkik ve tahlil bedelleri ile kullanılan her türlü sarf malzemesi dahildir. Söz konusu işlemin birinci denemesi için %30 , ikinci denemesi için %25, kullanılan ilaçlardan Kurumdan gelir ve aylık alanlar ile bakmakla yükümlü oldukları kişiler için %10, diğer kişiler için %20 oranında katılım payı alınmaktadır.
Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğine göre; tüp bebek tedavisi öncesi işlemlerden olan aşılama (intrauterin inseminasyon ) işlemine ait giderler en fazla iki deneme ile sınırlı olmak üzere Kurumca karşılanmaktadır.
5510 sayılı Kanun’da yer alan tüp bebek tedavisi için gerekli hükümlerden biri olan sağlık kurulu raporlarının Sağlık Uygulama Tebliğine göre; üçüncü basamak sağlık

kurumlarında (eğitim ve araştırma hastaneleri, özel dal eğitim ve araştırma hastaneleri, üniversite tıp fakültelerinin bulunduğu ilde kurulu sağlık uygulama ve araştırma merkezleri (üniversite hastaneleri), Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı tıp fakültesi hastanesi ile eğitim ve araştırma hastaneleri, vakıflara ait eğitim ve araştırma hastaneleri) iki kadın hastalıkları ve doğum uzman hekimi ve bir üroloji uzman hekiminin katılımı ile oluşturulan sağlık kurulları tarafından düzenlenmesi gerekmektedir.
Yukarıda bildirildiği üzere; 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu doğrultusunda uygulama yapılmakta olup, Kanun hükümleri dışında herhangi bir işlem yapılması mümkün bulunmamaktadır.
Bilginizi rica ederim.

Dr. Halil AKÇE
Daire Başkan V.

…/…/ 2010 Ecz.M.ŞAHıN
…/…/ 2010 Şube Müd.V.Dr.T.ALKAN

GEÇMİŞ OLSUN CNM DA TSH NEDEMEK OLUYO BEN BİLMİYORUM DA :uhm:

BU ARADA GÖZLERİN ÇOK GÜZEL MŞLHH

ÇOK HAKLISIN CNM AT KAFANDAN BU DÜŞÜNCEYİ

bosver yaman yaaaaa. Artık umrumda bıle degıl. Numarasını sıldım telefonumdan. Sımdıkı aklım olsa asla evlenmezdım yada mantık evlılıgı yapardım, enazından canım yanmazdı

cnm benim üzme knd rabbim 40 senede yapamadığını 40 saniyede yaparmış sabret şükret gerisini allah bırak

jayacım biraz geriye gidip senle ilgili yerleri okudum..ne bu öfke... ya bu kocan var ya harbi dayaklık senin...bak benim şim romantik değildir odundur düşüncesizdir falan derim ben hep ama gerçekten çok incelik yapar çok düşüncelidir...
senin eşinin bizle ilgili anattıklarını eşime anlattım ...yuhh artıkkk dedii....

bak dün gündüz eşim tlf etti....hanfendi size bir teklifim var kabul ederseniz dedi...sizi taksime götürüp bir yemek ısmarlamak ; arzu ederseniz sinemaya da götürmek isterim...izire gitmeden evvel taksimde bir gezmenizi istiyorum dedi.... tabiki dedim...işimi bitirdim işten de erken çıktım..iş yerine gittim eşimin..orda arkadaşlarıyla tanıştırdı beni . sonra birlikte taksime gittik sinemaya girdik..süper bir yerde yemek ısmarladı bana..sonra kol kola evimize döndük.... benim için süper bir doping oldu...

bunu seni üzmek için söylemiyorum ama bu hayat koşturmacasında telaşesinde eşler birbirlerine yardım etmeli...destek olmalı.bak hafta sonu dışarı çıkmadım..her akşam spor yapıyorum... bir gece beni dışarı götürmesi inceliği beni çok mutlu etti... üstelik sen hamilesin yaaa..sana normal bir eşten daha fazla titizlik göstermesi gerek ; özenmesi gerek..mutlu oldurması gerek..bu ne yaa böyleee????

kızma amaaa boşansan mustahaktır....ailen ne diyor nasıl destekliyor durumunu bilemem ama eşine adam akıllı bir ders FARZ!!!!! walla erkek olsam sıkıştırır bir yerde Allah ne verdiyse der sopalarım ...neden karını üzüyorsun diye yaa....
nolur kızma bana...senin üzülmene karnın burnunda bu kadar stres altında kalmana benim içim el vermiyor ki daha seni görmüş bile değilim.... eşin nasıl bu kadar şuursuz olabiliyor anlam vermiyorum....

ÇOK SİNİRLENDİM ÇKKK

bizde istiyoruz.2 yıllık evliyim.5-6 aydır uğraşıyoruz.doktora gittim.sağ yumurtamda over kisti çıktı.bebek tedavisine kist olunca başlanmıyormuş.1 ay doğum kontrol hapı kullandım.adetimin 5.günü kullanmam için klomen ve divina verdi.klomen bitince gittim.1 tane yumurtam oluşmuş.adetimin 13 günü yani dün ovitrelle vurdu.36 saat sonrada ilişki önerdi.bakalım nolucak.ilk deneme olucak.hayırlısı.[QUOTE

slmm kizlar nasilsinizz..ben cokk kotuyummmm disim agrizorr gecedennberiii mafoldumm yaaaa...............ufffffff neyse kizlarr bugun giremicem pek optum isizi kib gorusuruz

İnşallah cnm olurrr. Ben 3 yıl kullandım DKhapını bakalım bizimki
nezaman tutacak yaaaaaaaaaaa :CüvCüv: belkide tutmuştur ama
taaaaaaa 19 martı beklemem lazım öfffffffffffffffffffffffffffbayanssulusmile

Acaba erkekler kadinlar hamile olunca, kendilerine daha mi fazla güvenirler, ilgisizlesirler, yoksa biz kadinlar mi fazla hassas oluruz bu dönemde? fisfisfis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…