Bebişlerinin Gelmesini Bekleyen Anne Adaylarımız Buyrun beraber paylaşalım.

günaydın millet...
tabiki baş dönmesi normal canım..ilk zaman fırıl fırıl dönmüştü benim.
hatta bu sabahta oldu..eşime dedim.. ay başım döndü,midemde bulanıyo..hamile miyim acaba ?gülüyo..

edanın babası ameliyata girdimiki acep?
bizim bi dileğimiz vardı nerde bu welcom,hiç gözükmüyo?
ayben hanımlar..suzan hanımlar..gülsüm hanımlar..nazan hanımlar..
ayyyyy....çok feci tepdi..ama iyi oldu..dün geceden beri hiç bi kıpırtı yoktu,meraklanmaya başlamıştım..

günaydın şekerler nasılsınız bana sorarsanız çok can sıkıcı bir hafta atrık işe gelmek zor geliyor bana ama az kaldı nede olsa nerdeyse hamileliği yarıladım sabırrrrrrrrr

kız şeker burdayımmmmmmmmm :79:

günaydın şekerler nasılsınız bana sorarsanız çok can sıkıcı bir hafta atrık işe gelmek zor geliyor bana ama az kaldı nede olsa nerdeyse hamileliği yarıladım sabırrrrrrrrr

al bendende o kadar nazo...hele geçen hafta görücektin..müşterinin biriyle telde tartıştık,kadın bir hakaret etti,nedense normalde takmam,ağzının payını veririm ama o gün kala kaldım,sonrada hüngür hüngür ağladım,hatta izin alıp eve gittim..sırf şu doğum parasını alabilmek için 32.haftaya kadar dayanıcam..sonra raporu alıp,jübilemi yapıcam...artık evimin kadını,çocuklarımın anası olmak istiyorum..kızımda hep çalıştım,kreşlerde,bakıcılarda büyüdü..o yüzden hep vicdanen rahatsız oldum..inşaallah bunda şartlarda müsade ederde çalışmak zorunda kalmadan..maddi manevi sıkıntı çekmeden büyütürüz..şunu çok iyi biliyorum ki bir çocuğa en iyi besin SEVGİ...

doğum parası ne kadrmış bende sırf o yüzden çalışıyorum süt parasıda veriolar..ve doğum parası aldıktan 8 hafta sonra işe başlamadığın takdirde işsizlik maaşıda alabiliyosun bende sırf bu yüzden çalışmak zorundayım yoksa çok zor geliyo ya

canım benim doğum parası alabilmen için 32. haftaya kadar çalışmana gerek yok diye biliyorum son 1 sene içerisinde çalışman yeterli sigortan asgariden gösteriliyorsa yaklaşık 1.500 tl alacaksın

işsizlik parasını alabileğine eminmisin ben hiç zannetmiyorum sonuçta işveren seni işten çıkarmıyor kendi rızanla ayrılıyorsun süt parası dediğinde bildiğim kadarıyla tek seferde çok cüzi bir rakam

canım benim doğum parası alabilmen için 32. Haftaya kadar çalışmana gerek yok diye biliyorum son 1 sene içerisinde çalışman yeterli sigortan asgariden gösteriliyorsa yaklaşık 1.500 tl alacaksın

bizim burdaki kızlar genelde doğuma kadar çalıştılar doğumdan sonra 4 aylık izinliklerini başlatıp 4 ay sonra rapor bitince devletten hatta postahaneden paralarını toplu olarak aldılar heralde maaşlarından toplma 200 tl eksik olarak tam olarak bilmiyorum, kimse süt iznini kullanmadı günde 1 saat ya kısmet olursa bende onu toplu halde kullanıp 1,5 ay mı ne oluyor onunda pazasını şirketin ödemesi lazım tabi eğer çalışmaya devam edersen. Süt parası dediğin 70 tl ineklere bile daha fazla veriyor devlet

dediğin gibi canım eğer işveren seni çıkarırsa işliksiz parasını ve tazminatını alabiliyorsun bizim işyerinde bir arkdaş öyle yaptı sağolsun patronda tamam dedi

Rabbim izin verirse kısmet ederse ben 7 ay kadar işe gelmem heralde doğumdan sonra.

4 ay zaten iznim var
1 ay da senelik iznim var (15 yıllık elemanım)
1,5 ayda süt izni

ohhh tadından yenmez valla

canım zaten doğumdan 8 hafta çıkman gerekiyo ben bunu 9 haftada çıkartıcm kendimi o zaman alabiliyosun sigortada tanışımız var ondan bilgi aldım

:81:

evet süt parasını kaale almayın devede pire hesabı doğum parasına gelince doğumdan önceki son bir sene içerinde yatan son üç pirimin brütünde hesaplanıyor asgari ücret üzerinde sigorta gözüken arkadaşlar yaklaşık 1500 tl alacak

canım zaten doğumdan 8 hafta çıkman gerekiyo ben bunu 9 haftada çıkartıcm kendimi o zaman alabiliyosun sigortada tanışımız var ondan bilgi aldım

doğumdan önce çıkmak gibi zorunluluğun yok eğer çalışmaya müsaitsen doktor rapor veriyor bütün izinleri doğumdan sonra kullanabiliyorsun eğer çalışmaya devam edeceksen böyle olması daha iyi.

bir inek kadar bile değerim yok...hani bi arkadaş vardı..filizolgun,yeni doğan buzağına benim adımı koymuştu..o nazan bile bu nazandan daha değerli demek??*

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…