Beceremiyor muyum ??

Aynen öyle ama gitmek te zorundaydık çünkü eşim ise gidecekti vs gittiğimiz yer şehir dışı dolmuş vs gitmiyor .Birde bunu gitneden önce hep söyledim hadi son 2 .Sonra gidiyoruz diye hayır gitmeyeceğiz dedim sana diyo :))
Doğru söylüyorsunuz o eksiklik hiç gitmiyor maalesef ya o gün epey durduk ve artık gözü filsn moearinca son 2 defa kayabikirsun sonra gidiyoruz baban ise gidecek dedim .Hayır gitmeyeceğiz dedim sana diye bağırıyor :) en son artık mecbur aldık gerçekten gitmemiz gerekti ama hep böyle .Geçen gün sabah 10 da çıktık pusiklet vs hava güzel diye toplamda 7-8 saat disrudaydik çocuklarla oynadılar vs herkes evine gitti hala diyor ki arkadaşları çağıralım gelsinler doymuyor .Bir kaç gündür hiçbir şeye dikkat vermeden oynuyoruz .Sabrım taşıyor ama yine de oynuyorum sakince böyle böyle geçecek inşallah :)

Entel dantel çocuk yetiştirme zırvalıkları bunlara sebep oluyor işte.
Yok hayır demicekmişizde yok özgür olcakmışta.
Evet eskiler kadar ilgisiz anne baba olmakta yanlış ama çocuklara disiplin şart.
Hayırı bilmeliler.
Her dediklerine evet denmemeli.
Merak etmeyin kötü bir anne değilsiniz.
Sonuçta anne de olsanız öncelikle bir kadınsınız ve kendi kişisel ihtiyaçlarınız varken sırf çocuk odaklı yaşamak ,sinirlerinizi çok zayıflatmış.
Bu noktada iş eşinize düşüyor , sizin kendinize ait bir-2 saatiniz olmalı kendinize gelebilmeniz ve güç toplayabilmeniz için.
Bunlar olamıyorsa , sabır deyin kreş vaktine az kalmış.bir oyun grubuna verip bikaç saat kendinize gelebilirsiniz.

Çocuk kreş yada bakıcıya sende işe. Tek çare
Aynen öyle .Açıkçası bakicinin da sürekli oyun oynayacağını düşünmüyorum birde ben bu kadar sinirkenirken elalem uğraşır mi ?? Ama kreş daha güvenilir sanki en azından kamera var bir ton çocuk vs ..
Benim evden uzaklasmsm şart sizin dediğiniz gibi :)

Yok valla entel dabtellikten değil :)) ya ne bileyim korkutukup sindirilen bir çocukluk geçirdim diye aynısını yaşamasın derken ipleri fazla gevşek tuttum sanırım :/
Mesela eşim evdeyken ya oyun oynarlar hava güzelse de parka filan çıkarır ana ben o arada ta ev temizliyo okuyorum yada yemek yapıyorum yani kendime özel bir vaktim yok o da eee ben daha ne yapayım diyo kendince :)
Ancak gece vakit ayırıyorum kendime oda zaten pilin bittiği için dayanamıyorum
Geçecek inşallah sağolun :)

Mesela bugün saati gösterdim sayıları biliyor bu uzun olan 12 olunca gideceğiz eve yemek yapacağız diye tamamdiirrr diyo ama biliyorum ki sorun çıkacak .Neyseki yağmur başladı mecbur girdi .
Kendiyle ilgili karışıyor sağolsun .Bu akşam banyo yaptiriyodum duşa kabının kapısını kapaf ben yaocam sen dit dedi .Biraz bıraktım oturuyor su döktü üstünü sabimlsmus filan sonra ben yıkadım hadi sıra bende diye

Bir yerde okumuştum. Erkek çocukları 3 yaşına geldiğinde babalarının biraz daha ön plana çıkıp, anneden hafif uzaklaştırması gerekiyormuş. Örneğin, anne olmadan baba-oğul parka gitmek gibi. Bu yaşta bu şekilde bir şey yaşamayan erkek çocukları ileride karşı cinsle olan ilişkilerinde bağımlı kişilik sergileyip, mutsuz olsalar bile ilişkiden kopamama gibi sorunlar yaşayabiliyormuş.

Babası yoğun çalışıyor diye anladım. O yüzden aklıma bu ihtimal geldi. Oğlunuz size fazla bağımlı olmaya başlamış sanırım. Babası bir zahmet ilgilensin, olmadı aile büyüklerinden bir erkek de vakit ayırabilir. Bir uzmana da danışın.

Çok güzel bir bilgi sagolun ve cok doğru .Şahsen babamla bir bağ kuramadigim bu dediğiniz durumu yaşadım bir zamanlar .O açığı kapatmaya calisiyosun ...
Yoğun çalışıyor daha doğrusu düzensiz saatleri .Normalde ilgilenir ama ben çok atlıyorum acaba birşeye direturse kizar mi yok şöyle mi diye ...Halbuki benden daha sabırlı ama son zamanlarda genel.bir tahammulsuzlugu var o gün beni çok şaşırttı mesela ....
Bugün keyifli idi ikisi oynuyorlardı .Eşime dedim ki bak ben gerçekten artık boğuluyorum biraz uzaklasmam lazim o yüzden ara sıra 2-2 saat çıkıp gitmem gerek .O da tamam hadi bugün başla git dolaş işin varsa hallet korkma kızmam oğluma dedi güldü .Bir çıktım cikmamla yağmur başlayıp sırılsıklam olup geldim

İlişki kurmalarını biraz da siz engellemişsiniz. Bundan sonra izin verin bari. Siz babasından sakındıkça size fazla bağlanmış sanırım. Bir dahakine yağmurluğunuzu da alıp çıkın :) Avm’de bile gezseniz veya bir kafeye girip otursanız sizin için de değişiklik olur.

Kesinlikle ...Kendimce babasına karşı korudum aslında içindeki düşünce neydi bikiyo musunuz ?yani babasıni hep sevsin hiç kötü hstirlamasin gerekirse kızan kural koyan katı kişi ben olayım ama havasıyla iyi olsun.Cunku ben babamı iyi hatırlamıyorum ve bence bir kız çocuğu için büyük bir boşluk ...Düşüncem ,niyetim belki çok saçma olabilir ama temeli buydu ..Sonrasında tavuz zinciri gelmiş tabi :/
Aynen bidahakine temkinli cikacagim sağolun

Yani haklısınız bağırınca sadece korkup daha fazla hurcinlasiyir bende daha fazla üzülüyorum başka bir işe yaramıyor
Mesela ağlıyorsa bırakın ağlasın hatta ben şöyle yapıyorum ben 'den bi şey istiyorsa ve ben hayır dediğimde dahi ısrar ederse yine hayir diyorum ağlamaya başladığında odanda ağla diyorum.oglum keser ağlamayı,kızım devem eder ağlamaya odasında bir müddet sonra sakinleşip kendisi gelir.birakin ağlasın size karşı silah olarak kullanmasın bağırmayı ve ağlamayı.ama hayır deyip ağladığında yaparsanız işiniz zor bazen bi bakışınız yetmeli kizdiginizda.allah yardımcınız olsun

siz rolleri değişmişsiniz o ebeveyn siz çocuk olmuşsunuz

aynı hataları büyük kızımda yaşayan biri olarak yazıyorum
çok şımarttım hiç kimseye laf ettirmedim
asla yanlış yapmamalıydı o mükemmel olmalıydı
tam tersi oldu
hükmeden,ilgi manyagı bir çocuk oldu
tamamen benim hatam,onu düzeltene kadar,okuluna adapte olmasını sağlayana kadar ne çektim
çünkü okulda bile benim dediğim olucak diyordu,arkadaşları sevmiyorudu,çünkü herkese hükmetmeye çalışıyorusu
şimdi düzeldi 9 yaşında ama çok uğraştım,kendi hatamdan dolayı

Bence siz ona hükmetmeye çalıştığınız için o da sizden gördüğünü size uyguluyor. Sürekli emir kipiyle konuştuğunuz için o da sizi yansıtıyor gibime geldi. Acilen psikolojik ve pedagojik tedavi, danışmanlık almanızda fayda var.

Ya işte odasına gitmiyor hala birlikte gidelim deyip elimden çekiyor birazda o yüzden sinirleniyorum :) ama geçen akşam dediğiniz gibi oldu eşim ise gidecekti akşam giderken hep anlatir oğlum ben şimdi ise gidiyorum sabah geleceğim diye.Pat diye hadi bizde parka gidelim demeye başladı .Dışarıda yağmur var felaket ve burada erken kararıyor .önce anlattım güzelce camdan baktik bak oğlum disariis ıslak o yüzden kimse yok yarın yağmur dinerse çıkacağız söz dedim .Deli gibi ağlıyor .beni kaldırmaya uğraşıyor .Eşime de dedim bu kez laf atlatmayacagiz ilgilenme çünkü anlattım sebebini anlamak istemiyor .hiç tepki vermedik tepemde gezdi beni cekelefi vs 45 dk sonra sustu .Ama içten içe sinir krizi geçirecek duruma geldim valla :)

Aynen öyle oldu maalesef .İçe kapanık olmasın .İleride fikrini söylerken korkmasın kendine güveni sarsilmasin derken aldı yürüdü ...Yaşadığım şeyleri yaşamasın istedim çünkü babam sayesinde özgüven çöküntüsü yaşadım .Bişey söylerken acaba tepki gorurnuyum diye korkardim .ama hata yapmışım.cunku eşim babam gibi değil çok şükür .ogulu babadan korumusum farketmeden .
Aynen oğlum küçük ama parka çıkınca da kendindenn buyukelre bile karisiyor ordan kayma burdan kay yok o salıncakta sallanmayacaksin diye tabi izin vermiyorum oğlum kimseye karisamzsin bu park herkesin diyorum ama içinde o duygu var gerçekten bıraksam koca parkı yönetecek .
Böyle konuşa konuşa yavaş yavaş duzektecegim zaten kreş veya anaokulu na başlarsa biraz daha düzelir diye umut ediyorum

Oda olabilir .Farketmeden yapıyorum muhtemelen çünkü gerçekten tahammulum çok çok azaldı.Belki dogurduysan sabırlı olmak zorundasın diyenler vardır ama gerçekten zorlanıyorum .
Mesela birkaç gündür soyle cümleler kuruyor " şunu getir dedim sana ,yemeyeceğim dedim sana "...direkt boyle bir cümle kuran yok evde ama demek ki o da oyle ifade etti diyor .zbiraz daha sakin konuşa konuşa devam edeceğim bakalım :)

Mumkun olduğunca o anda ondan uzak durun siz işinizi yapın dinlemenin.hayir denildiğinde anlaması gerekiyor.sakin olun bırakın ağlasın konuşsun.isiniz olduğunu söyleyin onunla ilgilenemediginiz belirtin böyle böyle vaz geçecektir ağlarsa devamlı bir şekilde odana git ağla senin ağlama sesini dinlemek istemiyorum deyin.israrci bulduğunda dikkatini dağıtmaya çalışın oynaya bilirsiniz mesala ben eğer ağlamasa ısrar ederlerse onları taklit ederim böylece gülmeye başlıyorlar.yada bi şekilde güldürürüm,yiyecek bi şeyler veririm.dikkatleri dağılsın diye o da etkili oluyor

kreş ya da anaokulunda da zorlanıcak bilgin olsun
aynı şeyleri yaşayan biri olarak yazıyorum sölemiştim
ögretmenini yönetmeye kalkıcak azar yicek
ark yönetmeye çalışıcak cephe alıcak
pembe dünyasından uyanınca dahada zorlancak

9 yaşınbda şu an kızım neler çektik anlatamam

Size kitap tavsiye edecektim unutmuşum,kusuruma bakmayın lütfen.
1.Çocuğunuzu Anlama Sanatı başta olmak üzere Aletha Solter'ın tüm kitaplarını
2.Denemediğim Yol Kalmadı başta olmak üzere Isabelle Filliozat'ın tüm kitaplarını
3.Konuş Ki Dinlesin,Dinle Ki Konuşsun-Adele Faber adlı kitabı ilk planda tavsiye edebilirim.

Özellikle 2 nolu kitap size acil eylem planı olacaktır.Önceliği ona verin,olur mu?

2 yaş sendromu olabilir mi acaba bir uzman yardımı alsanız yemek konusunda bizde hala sorun yaşıyoruz hatta konuda açtım

Aynen 1-2 gün dediğiniz gibi yaptım ilkinde 40-50 dk ağladı.ikicisinde 20 dk :)) bakalım bir kaç gündür direttigi şeylerde bağırıp çağırma dan ama ciddi bir ses tonuyla açıklama yaparak anlatıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…