- 27 Kasım 2018
- 492
- 267
- 53
- 36
- Konu Sahibi capricorn87
-
Şu yanlışı bir düzeltelim öncelikle, üyeler site kurallarına göre hareket edip bölümlere uygun olmayan konuları rapor ediyorlar, kimseye konularınızı rapor ediyorlar diye uzak durun dememelisiniz.Merhaba ,öncelikle lütfen acitigim her konuyu ısrarla sikayet Edip ceza qlmami sağlayan arkadaş kimse uzak dursun rica ediyorum .Mune abla ne olur iyi hissetmiyorum kendimi konum biraz dursun yeri değilse bile ve lütfen ceza alıp okumamı engellemeyin yalvarıyorum .
Aynı şeyler beni de bekliyor hadi çözüm bulun da 1 sene sonra bana da lazım olacakEstağfurullah ne ozuru gayet güzel anlatmussiniz :) ya duydum duymam mi lanet gelsin o 2 yaş sendromuna 3.5 yaşında geçer diyodum
O dediğinizi bende yaptım kardeşim psikolog ona söylemiştim bağırıp çağırma ama göz teması da kurma o an ne iş yapıyorsan ona devam et tepkisiz kal dedi tabi gereksiz bir şey veya sakıncalı birşey içinse .ama oğlum öyle ağlama kruzlerine girmez her zaman .O zamanlar yapamacagimiz birşeyse ise yarıyordu tabi.
Şimdi elimizden kolumuzdan tutup cekeliyor .Sirtimuzdan tutup ottiriyor güya kaldıracakama evet of pof yapmayıp sabırlı olsak belki şimdide ise yarar ama bunaldik sanırım .Hemen başlıyoruz gerilmeye .Daha tepkisiz ,daha sakin olmaya cakisacagim esimde gerekirse bir streskj olduğu zaman uzaklaassin bir süre teşekkür ederim
Yok tabiki ayrıcalık istemiyorum ama o gün gerçekten çok üzgün bir şekilde acmistim konuyu .Ve en çok ziyaret edilen bölüm bdv diye düşündüğüm için böyle hemen tasunmasin diye ricada bulunmuştum .Çünkü gerçekten dertleşmeye çok çok ihtiyacım vardı ...teşekkür ederim :)Şu yanlışı bir düzeltelim öncelikle, üyeler site kurallarına göre hareket edip bölümlere uygun olmayan konuları rapor ediyorlar, kimseye konularınızı rapor ediyorlar diye uzak durun dememelisiniz.
Ayrıca her konunuz değil, toplam 30 konunuzdan birkaç tanesi taşındı ve uyarı aldınız, ki kusura bakmayın bir konu açıldığı bölüme uygun değilse taşınır ve konu sahibesi konu dışı uyarısı alır, bana ricada bulunmanız sonucu değiştirmez zira bu diğer uyarı alan üyelerin hakkını gasp olur, herkese eşit uygulanan kurallar size de uygulanır.
Yani haklısınız bağırınca sadece korkup daha fazla hurcinlasiyir bende daha fazla üzülüyorum başka bir işe yaramıyorZannediyorum ki en basında hata yapmışsınız her dediğini her istediğimi yapmışsınız sızın kontrolunuzden cikmi o sizi nerdeyse kontrol etmeye başlamış ve 4-5 yaşına kadarda sizi epeyi uğraştıracak gibime geliyor.akli erene kadar bi kreşe falan gönderseniz size belki daha yardımcı olur
Çocuğu sağlıklı büyütmek kızmamak değil bence yanlışı sorguyu göstermek gerekli diye düşünüyorum gerektiğinde HAYIR diyebilmelisiniz
Hadi inşallah :)Aynı şeyler beni de bekliyor hadi çözüm bulun da 1 sene sonra bana da lazım olacak
Kesinlikle çünkü çocuk arkadaş lafını duyunca yere goge sıgamiyor.O da haklı ama sanırım bende fazla yorgun ve gerginim umarım iyi gelir kreş :)Kreş yaşı gelmiş sizin minnoşun. Siz öğreteceğinizi öğretmiş, öz bakım becerilerini kazandırmışsınız vaktinde. Artık o herşeyi kendim yapıcam, çok bağımsızım ben hell yeah dönemi bitmiş çocuğun, kendi işini kendi yapmanın aslında birazcık hamallık olduğunu keşfetmiş.
Kreşe başlarsa pozitif sosyal baskıyla yine kendi işini kendi yapmaya, yemek seçmemeye, uyku saatlerini önemsemeye başlar. Hem evde biriktirdiği o enerjisini de atar akranlarıyla oynarken.
Yok gitmiyor .Bahcemizde evin dibinde park var ama şansımiza 1 aydır neredeyse hergun sağanak yağmur dolu vs var.Yine de sabahtan çıkarıyorum bisiklet filan sürüp parkta oynuyor ama yağmur yağınca mecbur giriyoruz ve o an zulüm isteniyor ne söylersen söyleyeyim bisiklete binmek istiyorum diye agkiyo :) yaşına göre normaldir mutlaka ama sanırım ben yorgunum artikÇok küçük değil mi? 3.5 yasında daha . Ne bıleyım bazı cocuklar kendı kendıne yatmaya baslayabılır ama bazısıda yapamaz. Bu sekılde de olmaz zaten.
Sız esınızın gazına gelerek cocugu hırplamayın. Ona sakın sakın ısleyın. Ama uzun zamanlar tanıyın. Bugun parka gıdecegız ve eve donmemız gerektıgı zamanda ıtıraz etmeyeceksın , ben uzuluyorum de. Ama parkta da az kalmayın 2 saat kalın , madem evdesınız bolca vaktınız var guzel gecırın.
Bırde krese fılan gıtmıyor mu?
Kesinlikle normaldir belki daha hareketli olanı da vardır muhakkak ama dediğiniz gibi yorgun olduğumuz için bize çok geliyor sanırım :)Ailece yıpranmışsınız, çocuğunuz aslında yaşının özelliklerini gösteriyor ama siz yorgun düştüğünüzden zorlanıyorsunuz. Kesinlikle kreşe gönderin, en azından yarım gün.
Yapıyoruz tabiki yapmadan iyi ama işte...Bende telefona akistirdim istemesemde...Allah'tan sıkılmaya başladı sadede bazı yapboz oyunları ,İngilizce Türkçe sayi,renk,şekil vs videoları var İngilizce şarkılar filan onlara bakıyor inşallah onu da keseceğim ...Hepimiz benzer süreçten gectik bence de siz profesyonel yardım alin. Alınması lazım bir süreç imiş çünkü bu kolay değil.. yaklaşık 2 3 yıla tamamen geçer daha önce de olabilir tabi..ama eşinizle konuşun ikiniz de çocuğun yanında bagirmayin eğilip gözlerinin içine bakın ve net bir şekilde söyleyin sonra ağlarsa da göz ardı edin genel kural..hatirlatma yapın ama.yine yanina gidip uzaktan seslenmek yok..küçük demeyin bir spor aktivitesine gönderin muhakkak jimnastik bile olsa bunu hemen yapin.4 yaştan önce kreş iyi değil bence o zaman da yarım gün ya da 2 ye kadar en fazla gönderin..yavaş yavaş düzelecek.. (bu arada biz de geçtik o süreçlerden kimse mükemmel değil meslea şu yemeği yemezsen TV yok tatlı yok vs sürekli tehditler vs. maalesef yaptık hala da yapıyoruz
Kesinlikle çare değil o kadar üzüldüm ki bendeUzman desteği mi alsanız acaba? Yönetme şekliniz problem gibi duruyor cidden de. Parkta dönüş saati için zamanlama yapın demişlerdi bize. Son yarım saatin, son 10 dakika ve eve dönmeliyiz. Evde yemek yiyeceğiz, oyuncakların olacak gibi konuşuyorduk. O zamanlamayı geçmiyorduk hiç. Yemek için her 20 dkda önüne aynısını sunmak değil de yemek saati yapıyorduk. Biz 12 ve 5 de yiyorsak o da yiyordu. Yerse çikolata veriyorduk yoksa ara öğün meyve-süt. Kendi tabağı ve küçük porsiyonları vardı tabii. Yaptığı şeyleri alkışlamak, onaylamak tekrar yapma hevesi kazandırır belki. Öyle bir yol çizmiştik biz. Siz de uzmanla görüşüp fikir alın. Bağırmayı da bırakın. Bağırmak sorunları çözmez. Vurmak, itmek çözmez. Sadece zarar veriyorsunuz.
Evet haklısınız kesinlikle bende daha çok üzüldüm bu gerginlikle o daha da hircinlsstj maalesef ...iki lafınızdan birisi onu da beceremedim bunu da beceremedim...
önce kendinizdeki bu yetersizlik hissini koparıp atın çöpe.. siz elinden geleni yapan bi annesiniz, eşsiniz...
hatta fazlasını yapmışsınız .. çocuklar kurallardan rutinlerden hoşlanır hayırlarınız kesin ve net olsun lütfen.
bağırdığınız zamanlarda sizi algılamıyor bunu aklınızdan çıkarmayın, demekki ben çok değersizim hissine kapılıyor ve sizin dikkatinizi huysuzlukla , uyumsuzlukla her türlü çekmeye çalışıyor.
kriz anlarında bi yan odaya geçin nefes alın.. şiddetsiz iletişim kitabını tavsiye ederim.
Tüm yorumları okumadım,okuduklarımdan dikkatimi çeken iki yoruma itirazımı ve tavsiyelerimi yazıyorum okul öncesi dönemdeki çocuklarla çalışan bir uzman olarak.
*'Çocuk parktan dönerken tabii ki ağlayacak,normal' denmiş katılmıyorum.
Çocukla uygun iletişim kurulur ve olumlu sınır çizilirse,kaos yaşamadan parktan ayrılmak mümkün.
**Çocuğa baba sınır koysun,otorite o olsun denmiş,katılmıyorum,ailede ortak sınırlar ve kurallar olmalı,anne iyi polis,baba kötü polis yaklaşımı sağlıklı değil.
TAVSİYELERİM
-Sorun çocuğunuzda değil muhtemelen hatalı ebeveyn tutum ve davranışları ve fazla taviz gösterilmesi nedeniyle sorun yaşıyorsunuz.
-Çocuğunuzun mizacını iyi tanıyın.
-Çocuklara olumlu sınır koymakla ilgili profesyonel yardım ve destek almanız iyi olur.
-Helikopter anne tavrınız uzun vadede çocuğunuzun kişilik ve özgüven gelişimini ve ebeveyn-çocuk ilişkisini olumsuz etkiler.
Bu tutumunuzdan vazgeçin ve kendi olumsuz çocukluk deneyimlerinizi çocuğunuza yansıtmayın.
-Çocuğunuzun önünde eşinizle tartışmayın.
-Çocuğunuzu yarım gün kreşe başlatın.
-İsterseniz kitap tavsiyesinde bulunabilirim.
[/QU
Tabiki isterim teşekkür ediyorum :)
Evet tamda helikopter ebeveyn modundayiz .Küçükken korunma duygusunu yasamadifim için bu duyguyu oğluma fazla fazla gösteriyorum sanırım farketmeden .Tabiki hataliyim biliyorum .
Oğlum ilk adım atmaya başladığı zaman bile elimizi tutmak isrenezdi .kendisi bizi ittirip koltuğa vs tutunup adım atmaya çalışırdı yani hep o ben yaparım tavrı vardı ufak ufak. ve gerçekten inatçı ,dediğim dedik bir çocuk.Yani çok net mesela hiç kararsız kalmaz çok net .Mesela şunu yer misin diye ardarda iki şey sorsam eğer birisi sevmediği birşeyse bunu yenem diğerini yerim der.Oyke kararsız kalmıyor .Mesela parka çıkalım mı diyorum? Eğer keyfi yoksa tereddüt yaşanıyor direk hayır istemiyorum diyor .
Aslında bunlar güzel şeyler ama mesela gerçekten acil bir durum vs olduğunda çıkmak isteniyorsa asla ikna olmuor .O zamanlar yorucu oluyor ve bir yerden sonra ikna etmekten Sıkılıyorum ve bağırıyorum .Tabiki çözüm bu değil ama kendime engel olamıyorum .
Dediğiniz gibi sadece baba otoritesi değil ama babaya karşı koruma durumundan vazgecmekiyim sanırım çünkü uyarmasins bile olanak vermiyorum .
O ilişki biraz daha guclenmeli sanki
Valla bunların lüks olacağını bebekken göze almıştım ama bu yaşa kadar süreceğini bilmiyordumBunalmışsın az sabret..bak bana zaman geçti ve sıcak yemek yiye biliyorum sıcak çayda içebiliyorum kendi yatağımda uyuya biliyorum inanır mısın tuvalette tek başıma gide biliyorum:))))şaka bir yana geçecek kuzum sabır az daha sabır
Pedagog vs de araştırıyorum bulunduğum şehirde olmazsa yıllık izinde gittiğim iller daha büyük orada bı görüşme ayarlayacagim .Ben de fazla taviz verdiğini düşünüyorum kreşe giderse düzene girer yoksa çok zor destek alın arabanız varmı onla getirip götürün kreşe benim de 3,5 yasında oğlum bizde de bazen oluyo ama sizdeki sıkıntılar aşırı kreşe verip o zamanı kendine ayır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?