- 23 Ocak 2019
- 1.988
- 4.061
- 133
- Konu Sahibi capricorn87
-
Enstrüman kursuna yazdırmalısınız. Ve ilerde yabancı dillerde başarılı olacağına inanıyorum. Ben de küçükken öyleydimEvet aslında kalabalığı daha çok seviyor ama bulunduğum ilde o yaş grubu pek etkinlik yok.Gwbwlde 5 yaş sonrası kurmuşlar takımları tabi yine sık sık araştırmak gerekir yeni durumlar olabilir. yüzme de 4 ten önce almıyordu ama boyu biraz iyi tuttuğu için alabiliriz dediler .kreş te etkinlik vs olabilir artık hiç bulamazsam.Birde müziğe çok yatikinkigi var onun için araştırdık ama bukamsdik .Kendi kendime şarkı uyduruyor.Teledondan İngilizce şarkılar dinleyip exberkiyor çocuk şarkıları .Onları kendine göre dili döndüğünce söylüyor filan
Dediğiniz gibi biraz kenara çekilmek gerekiyor .Babası da gereksiz şeylere kızmaz benim kadar fevri değil ki varsın kızsın birazda tepki girmeyi öğrensin .Ne bileyim baba konusu benim kanayan yaram o yüzden hep babasını sevsin ondan nefret etbedin onu iyi bilsin istiyorum sanırım .Hata ettiğimi biliyorum tabi ...
.gerçekten hiç birşey yapamıyorum heryere birlikte gidiyoruz .Geçen gün kas alduracaktim tek gözüm ında olduğu için vazgeçtik kuaför dediki ya yamuk olacak tek başınayken gelöyle saçma sapan dolaşıyorum
Evet çok yatkın hatta bigun Fransızca video açmış yine çocuklarla ilgili sayıları renkleri öğreten .Gırtlaktan konuşuyorlar ya biraz anne amca kusuyo dediEnstrüman kursuna yazdırmalısınız. Ve ilerde yabancı dillerde başarılı olacağına inanıyorum. Ben de küçükken öyleydimBulunduğunuz şehrin imkanlarından mümkün olduğunca yararlanın.
3,5 yasında ve baglanma donemınde hala. Sıze ve oyuna doyması lazım. Sıkılmadan, istekle ve sevgıyle oyun oynayın cocugunuzla. Bu gunler hızlı gececek. Ama annesıne doymamasının eksıklıgını onur boyu hıssedecek. Ve babanızdan sıddet gorerek buyudugunuzu soylemıssınız. Cok uzukdum cok. Ama emin olun şiddet sadece fızıksel olmuyor. O parktan ayrılırken ve sonrasında arabada kusması ıle devam eden olaylar cocuk ıcın buyuk sıddet olmus. Eşiniz ve sizin sakın olması lazım. Malesef eşler annelerı anlamıyorlr. Sızı mutlu etmesı, motıve etmesı gerekıyor kı ; sız de sıze muhtac donemde olan cocugunuza en guzel alakayı gosterebılesınız. Allah yardımcın olaun . Fakat sıze son tavsıyem; cocugunuzla ısteyerek, of bıtse dde kalksam demedsn bol bol kısa da surelı de olsa oyunlar oynayın.Merhaba ,öncelikle lütfen acitigim her konuyu ısrarla sikayet Edip ceza qlmami sağlayan arkadaş kimse uzak dursun rica ediyorum .@Mune abla ne olur iyi hissetmiyorum kendimi konum biraz dursun yeri değilse bile ve lütfen ceza alıp okumamı engellemeyin yalvarıyorum .
3,5 yaşında oğlum var ben ve babasıyla büyüyor .Babası polis ve evde oldukça görüyor işte .Ama ben mi bu çocuğu büyütmeyi beceremedim yoksa normal mi ne olur fikri olan paylassin .
Geçen gün burada hava güzel diye bir pikniğe gittik iki aile.Diger aileninde kızı 2,5 yaşında mlVe oğlum orada cook büyük ve karmaşık bir sürü kaydırak var epey yüksek ve üzerinde 100 çocuk rahat vardır birbirini ite kaka tirjaniyorkar ve çocuklar genel olarak 7-8 yaşından büyük mecburen başında nöbet tuttuk buna rağmen gözü morardi çarpışıp .Neyse tam 2 saat başında durduk tabi ne gittiğimizde bişey anladık bana geldiler çünkü park olan heryerden nefret etmeye başladım.
Çocuk akşama kadar parkta dursa eve gitme vakti gelince cikduriyo yine çıldırdı .önce bir yarım saat anlattım yok. sOnra kucağıma aldım sanki çocuk kacirniyorum gibi bir çırpınma .Sonra bağırmaya başladım bende gerçekten sinir boşalması yaşıyorum çünkü cidden bunaldım .Sonra eşim aldı ver şunu diye sonra ikinizde gerizekalisijiz yok hadi bu bafiriyo sen koca kadınsın ortalıkta yaptığına bak yirttin kendini yok başıma belasiniz beni öldürmek için gelmussiniz diye söylendi durdu .Arabaya binince de oğluma çeneni kapat sesin çıkmasın diye bağırdı .Arkadasta parktan gidiyoruz diye yirtiniyo ve en sonunda arabaya kustu.
Babasi olacak beyefendi de tuttu arabadan indirdi kusuyo diye baştan çocuk tikaniyo diye tabi bu yandan da bana söyleniyor çocuğa tek kelime ettirtmedigin için böyle herkesin çocuğu hatırdan anliyo bizimki anlsmiyo filan diye ....
Ben babandan çok dayak yiyerek büyüdüm .Psikolojik şiddet çabası .Ve çocuğum olacağını öğrendiğimde yemin ettim rabbim asla dokunmama sebep olma diye çok sinirkendirduginde bağırıyorum yalan yok
.Eşim genelde daha sakindir çok nadir sesini yükseltir bagirnaz ama o an bile atlayıp çocuğu çekip götürüyorum onu yeni farkettim o söyleyince .Birşeyin yanlış olduğunu bilmiyor çünkü o an beni susturup onu alıp goturuyosun ben çocuğu yemiyorum ama artık bazı kurallar olmalı filan diye söylendi .
Çok yemek seçiyor 2 yaşına kadar herşeyi yerdi sonra ne olduysa yemiyor hep belli şeyler hr yolu denedim aç bırakmak dahil .Tabi bunu ceza gibi yapmadım hep aynı yemeği götürdüm 20 dk tutup kaldirdim yemiyor .
Vurma ,kirma,zarar verme huyu hiç olmadı .Ama çok fazla hükmetmeye çalışıyor .Nereye oturacagimizdan ,çamaşır makinesini ne zaman calistirmam gerektiğine kadar karışmaya başladı .
Uykuyu oldum olası sevmedi hep sorun vardı hatta yeni doğduğunda mamaya başlama sebebim oldu aç demekki diye ama yine uyumadı .Ogle uykusu bir yıldır yok öncesinde de hep zorla ağlayarak filan uyurdu .
tam 2 saat önce uykum var diye yatağa getirdi illaki sende yat diyor ya istemiyorum artık yatmak ve az önce fena şekilde bağırdım ve kolundan tutup yatağa doğru kendin yst artık diye biraz ittirdim maalesef .O kadar üzgünüm ki ...
Herşeyi ben yaocam diyen çocuk gitti.ayakksbimi çıkart ,giydir,suyunu sen içir ,tuvalete sende gel vs diye emir yağdırıyor ki bunların hepsini yapabiliyordu .
Nefes alamıyorum .Sabah kalkıp oyun oynamaya bir başlıyoruz akşam a kadar .Ve ben artık oyun oynamak istemiyorum
Bunlar normal mi ?yoksa ben mi çok taviz verdim ,beceremedim ? Ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun .
Yabacı şarkılarla aranız nasıl? Birlikte açabilirsiniz dinleyebilirsiniz. Bir de tam dilleri kopyalama yaşında. Benim staj şefimin yeğeni de o yaşlardaydı. Çocuk ingilizce videolar izleye izleye bir süre sonra ingilizce konuşmaya başlamış. Uluslararası mektup arkadaşı aradığım sitede birisi oldukça küçük olan yeğene mektup arkadaşı arıyordu. Ben de mektup arkadaşlığı ettim,birbirimize ülkemizin markasını taşıyan çay,kolye,bileklik,çıkartma yolluyorduk. Yabancı film,şarkı ya da ülkeleri gösteren belgeseller izletilebilir bence. Yaşı uygun olunca yabancı mektup arkadaşlarının olmasını isterim. Zarfı süslerken hem arkadaşını düşünme becerisi hem de el becerisi gelişir. Ülkesine ait birşey koyma durumu olacağı için istanbul ya da başka bir şehrin karpostalını araştırarak hangi şehrin nesi meşhur kısmını kendisi öğrenir. Güzel de olur bence. Çocuğunuz bence çok zeki ve renkli bi insan. Ben aramızda 18 yaş fark olmasına rağmen çok yakın gördümEvet çok yatkın hatta bigun Fransızca video açmış yine çocuklarla ilgili sayıları renkleri öğreten .Gırtlaktan konuşuyorlar ya biraz anne amca kusuyo dedi
Aman yabancı dile önem vereceğim hala ingikizceyle başım dertte Temelden ne alirsa daha iyi oluyor .
Müzik le ilgili araştırıyoruz birde dediğiniz gibi futbol tarzı bir takım oyunu bulabilirsek çok güzel olacak teşekkür ederim :)
Yok kız aslında duskunlugumden degil de yorgun olunca o sabırlı basan gidiyo evde Godzilla dolanıyor sanki domusuk bı surat oturduğu yerde uyuklama ya müsait uyuşuk bi hal oğlumda baba gördüm diye gidip kafasına filan oturmaya çalışıyor al başına belayıruhumu ,enerjimi emiyor bende uyusun bari ayağımın altında olmasin diyorum :)))
Valla böyle karşı taraftan dinlemwk daha iyi oluyor insan kendini görüyor .Belki de oğlum ve esimde sıkılıyor bu durumdan .Mesela bugün bir anda yağmur dindi.Baktim eşim telefondan bisiklet satan adreslere bakıyor hoop 5 dk giyindim hazırlandım hadi gidelim dedim gittik aldık geldikeve gelince diyoki ne fenasin adres bakiyodum gittik aldık :)) esimde uyuşuk yemin ediyorum bı yere gidelim diyorum mesela miy miy ,kalk kahvaltı yap ben çocukla oynarım diyorum tamam dur kalkarım birazdan ...İçim sıkılıyor .Sanırım bu yüzden oğlumda yemek yerken muzkizlaninca ben yediriyorum hızlı hızlı hata biliyorum .
Ve birde maalesef telefona alıştı .Son 1 haftadır bir kaç defa bende verdim artık kosturnaktan başım dönüyordu .bı oyun var eğitici onu oynuyordu yanında uyudum 15 dk filan .İyi birşey değil biliyorum ama çare bulamıyorum işte
Belki onlarda Ban tepki olarak uyusuklariyi oldu öğrendiğim :))
Sağolun deneyeyim .ya fazla tepki veriyorum birde bu ara h p bir of pof halindeyiz .Esimde oyle off oğlum piff oğlum .Yani mesela bugün kahvaltı yaoacagiZ tutturdu babamla oynayacağım yemek yemeyecek diye.bnde hayır şimdi yemek zamanı dedm diye kendini parçaladı sonuç ne oldu eşim dediko tamam oğlum biraz dah oynayalımsonra çocuk zivanadan çıkınca sinirkeniuor
[/QUOTE
Tamam aynı şeyleri az çok bizde yaptık, mesela ya baştan 1 dk da olsa, tamam oynayal deyip oynayacak, aglatmadan.
Yada hayır dediyse, kendini de yirtsa hayır olarak kalacak, ama sakinliginizi koruyarak.
Gerçi benim oğlum böyle durumlarda ağlamakla kalmayıp, gerçekten çerçevelere kadar yere indiriyordu, git gelme diye bağırıyordu, biz oturduğumuz yerden kipirdamadigimiz halde..
Bir de biz şöyle bir şey yaptık, baktık, kriz geliyor, mesela bir dolap ici gibi ona oyun gelecek bir yer, yada hiç olmadı üstümüze bir çarşaf atıp ev yaptık güya
Ofkelendigi konuyu orda konuştuk, saatlerce unutmayan çocuk, 2 dk da oyuna dalar oldu bu şekilde, ve çok çok azaldı, çok şükür bu halimize..
İnşallah sizin de kısa zamanda değişir, ama yardım alın mutlaka.
Ailece yıpranmışsınız, çocuğunuz aslında yaşının özelliklerini gösteriyor ama siz yorgun düştüğünüzden zorlanıyorsunuz. Kesinlikle kreşe gönderin, en azından yarım gün.Merhaba ,öncelikle lütfen acitigim her konuyu ısrarla sikayet Edip ceza qlmami sağlayan arkadaş kimse uzak dursun rica ediyorum .@Mune abla ne olur iyi hissetmiyorum kendimi konum biraz dursun yeri değilse bile ve lütfen ceza alıp okumamı engellemeyin yalvarıyorum .
3,5 yaşında oğlum var ben ve babasıyla büyüyor .Babası polis ve evde oldukça görüyor işte .Ama ben mi bu çocuğu büyütmeyi beceremedim yoksa normal mi ne olur fikri olan paylassin .
Geçen gün burada hava güzel diye bir pikniğe gittik iki aile.Diger aileninde kızı 2,5 yaşında mlVe oğlum orada cook büyük ve karmaşık bir sürü kaydırak var epey yüksek ve üzerinde 100 çocuk rahat vardır birbirini ite kaka tirjaniyorkar ve çocuklar genel olarak 7-8 yaşından büyük mecburen başında nöbet tuttuk buna rağmen gözü morardi çarpışıp .Neyse tam 2 saat başında durduk tabi ne gittiğimizde bişey anladık bana geldiler çünkü park olan heryerden nefret etmeye başladım.
Çocuk akşama kadar parkta dursa eve gitme vakti gelince cikduriyo yine çıldırdı .önce bir yarım saat anlattım yok. sOnra kucağıma aldım sanki çocuk kacirniyorum gibi bir çırpınma .Sonra bağırmaya başladım bende gerçekten sinir boşalması yaşıyorum çünkü cidden bunaldım .Sonra eşim aldı ver şunu diye sonra ikinizde gerizekalisijiz yok hadi bu bafiriyo sen koca kadınsın ortalıkta yaptığına bak yirttin kendini yok başıma belasiniz beni öldürmek için gelmussiniz diye söylendi durdu .Arabaya binince de oğluma çeneni kapat sesin çıkmasın diye bağırdı .Arkadasta parktan gidiyoruz diye yirtiniyo ve en sonunda arabaya kustu.
Babasi olacak beyefendi de tuttu arabadan indirdi kusuyo diye baştan çocuk tikaniyo diye tabi bu yandan da bana söyleniyor çocuğa tek kelime ettirtmedigin için böyle herkesin çocuğu hatırdan anliyo bizimki anlsmiyo filan diye ....
Ben babandan çok dayak yiyerek büyüdüm .Psikolojik şiddet çabası .Ve çocuğum olacağını öğrendiğimde yemin ettim rabbim asla dokunmama sebep olma diye çok sinirkendirduginde bağırıyorum yalan yok
.Eşim genelde daha sakindir çok nadir sesini yükseltir bagirnaz ama o an bile atlayıp çocuğu çekip götürüyorum onu yeni farkettim o söyleyince .Birşeyin yanlış olduğunu bilmiyor çünkü o an beni susturup onu alıp goturuyosun ben çocuğu yemiyorum ama artık bazı kurallar olmalı filan diye söylendi .
Çok yemek seçiyor 2 yaşına kadar herşeyi yerdi sonra ne olduysa yemiyor hep belli şeyler hr yolu denedim aç bırakmak dahil .Tabi bunu ceza gibi yapmadım hep aynı yemeği götürdüm 20 dk tutup kaldirdim yemiyor .
Vurma ,kirma,zarar verme huyu hiç olmadı .Ama çok fazla hükmetmeye çalışıyor .Nereye oturacagimizdan ,çamaşır makinesini ne zaman calistirmam gerektiğine kadar karışmaya başladı .
Uykuyu oldum olası sevmedi hep sorun vardı hatta yeni doğduğunda mamaya başlama sebebim oldu aç demekki diye ama yine uyumadı .Ogle uykusu bir yıldır yok öncesinde de hep zorla ağlayarak filan uyurdu .
tam 2 saat önce uykum var diye yatağa getirdi illaki sende yat diyor ya istemiyorum artık yatmak ve az önce fena şekilde bağırdım ve kolundan tutup yatağa doğru kendin yst artık diye biraz ittirdim maalesef .O kadar üzgünüm ki ...
Herşeyi ben yaocam diyen çocuk gitti.ayakksbimi çıkart ,giydir,suyunu sen içir ,tuvalete sende gel vs diye emir yağdırıyor ki bunların hepsini yapabiliyordu .
Nefes alamıyorum .Sabah kalkıp oyun oynamaya bir başlıyoruz akşam a kadar .Ve ben artık oyun oynamak istemiyorum
Bunlar normal mi ?yoksa ben mi çok taviz verdim ,beceremedim ? Ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun .
Merhaba ,öncelikle lütfen acitigim her konuyu ısrarla sikayet Edip ceza qlmami sağlayan arkadaş kimse uzak dursun rica ediyorum .@Mune abla ne olur iyi hissetmiyorum kendimi konum biraz dursun yeri değilse bile ve lütfen ceza alıp okumamı engellemeyin yalvarıyorum .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?