Beceremiyor muyum ??

Enstrüman kursuna yazdırmalısınız. Ve ilerde yabancı dillerde başarılı olacağına inanıyorum. Ben de küçükken öyleydim Bulunduğunuz şehrin imkanlarından mümkün olduğunca yararlanın.

Enstrüman kursuna yazdırmalısınız. Ve ilerde yabancı dillerde başarılı olacağına inanıyorum. Ben de küçükken öyleydim Bulunduğunuz şehrin imkanlarından mümkün olduğunca yararlanın.
Evet çok yatkın hatta bigun Fransızca video açmış yine çocuklarla ilgili sayıları renkleri öğreten .Gırtlaktan konuşuyorlar ya biraz anne amca kusuyo dedi
Aman yabancı dile önem vereceğim hala ingikizceyle başım dertte Temelden ne alirsa daha iyi oluyor .
Müzik le ilgili araştırıyoruz birde dediğiniz gibi futbol tarzı bir takım oyunu bulabilirsek çok güzel olacak teşekkür ederim :)

3,5 yasında ve baglanma donemınde hala. Sıze ve oyuna doyması lazım. Sıkılmadan, istekle ve sevgıyle oyun oynayın cocugunuzla. Bu gunler hızlı gececek. Ama annesıne doymamasının eksıklıgını onur boyu hıssedecek. Ve babanızdan sıddet gorerek buyudugunuzu soylemıssınız. Cok uzukdum cok. Ama emin olun şiddet sadece fızıksel olmuyor. O parktan ayrılırken ve sonrasında arabada kusması ıle devam eden olaylar cocuk ıcın buyuk sıddet olmus. Eşiniz ve sizin sakın olması lazım. Malesef eşler annelerı anlamıyorlr. Sızı mutlu etmesı, motıve etmesı gerekıyor kı ; sız de sıze muhtac donemde olan cocugunuza en guzel alakayı gosterebılesınız. Allah yardımcın olaun . Fakat sıze son tavsıyem; cocugunuzla ısteyerek, of bıtse dde kalksam demedsn bol bol kısa da surelı de olsa oyunlar oynayın.

Yabacı şarkılarla aranız nasıl? Birlikte açabilirsiniz dinleyebilirsiniz. Bir de tam dilleri kopyalama yaşında. Benim staj şefimin yeğeni de o yaşlardaydı. Çocuk ingilizce videolar izleye izleye bir süre sonra ingilizce konuşmaya başlamış. Uluslararası mektup arkadaşı aradığım sitede birisi oldukça küçük olan yeğene mektup arkadaşı arıyordu. Ben de mektup arkadaşlığı ettim,birbirimize ülkemizin markasını taşıyan çay,kolye,bileklik,çıkartma yolluyorduk. Yabancı film,şarkı ya da ülkeleri gösteren belgeseller izletilebilir bence. Yaşı uygun olunca yabancı mektup arkadaşlarının olmasını isterim. Zarfı süslerken hem arkadaşını düşünme becerisi hem de el becerisi gelişir. Ülkesine ait birşey koyma durumu olacağı için istanbul ya da başka bir şehrin karpostalını araştırarak hangi şehrin nesi meşhur kısmını kendisi öğrenir. Güzel de olur bence. Çocuğunuz bence çok zeki ve renkli bi insan. Ben aramızda 18 yaş fark olmasına rağmen çok yakın gördüm

Çocuğu 2 gün parkta bıraksan bile dönmek istemez, bağırmayan anne yoktur, süpermen değil insansın olur arada, ayrıca biraz fazla şımarmış sankı

Aynilarini yasiyorum hic dert etme evle park arasi 800 m. Bir elimde bebek arabasi kucagimda cocukla yokus yukari cikiyorum 800. Boyunca cunku eve gelmek istemiyor.seninki yine derdini anlatabilir benimki 28 aylik ve tam konusamiyor 2 yas sendromu dinlemiyor bile. Gececek bu gunler sabir her cocuk ayni

bence bütün polisler bu konuda arızalı. evde olunca ful uyuyolar. uyaniklarsa ellerinde telefon tv karşısında bos bos pinekliyolar. benimki de aynı. hatta benim oğlan bi kere öğle uykusu uyur gündüz. kocam üç kere uyur en az. bu arada iki gün aralıksız çalışıp gelse de ayni. bi gün ise gidip bı gün eve gelip yorulacak bişey yapmasa da aynı. benim kp de polis. o da öyledir. neymis eski bi polis esime demis ki polislikte beş dk bos vakit bulsan uyican

bilmiyo ki cocuk babaya da ac. belki oğlanın tepkisi de bu yüzden sana. çocuk ne bilsin babasının huysuzluk etmemesi için annesi ayak altında dolaşmasına izin vermiyo. madem beni babamdan ayırıyosun ben de sana yapısırim diyodur. birak o onun oğlu. hic bisey olmaz iki godzilla gezsinler.

benim esim o istediği zaman kalksın o acikinca yensin onun keyfi olursa dışarı çıkılsin istiyo. öyle mi diyorum. al çocuğunu çıkın gidin huzur verin bana ikiniz de aynisiniz baba oğul bu ne ya diye soyleniyorum. benim esimin babasi da polis babasiyla arasinda bag yok cok fazla. çünkü annesi babasi çok çalışıyo yoruluyo diye hep kendi ilgilenmiş ayak altinda dolasmamis çocuklar. baska bir arkadaşımın babasi da polis o da öyledir mesela annesini cok sever sayar babasini çok umursamaz bencil ilgisiz bulur. bunu biraz da biz anneler yapiyoruz. babasi kizmasin kötü olmasinlar diye ilişki kurmalarini bag kurmalarini engelliyoruz. adam ne zaman öğrenecek ogluyla bag kurmayı, yaptığı dogri yanlis ayirt etmeyi. annelik gibi ic güdüyle yapilan bisey degil babalik. zaman ve emek istiyo alisma süreci gerekiyo. biraz daha üzerinden atabilirsin çocuğu. kac seneniz kaldı görev bitimine cok var mi

Bu kadar olmasa da buna yakin bir cocugum var,ben de sinirleniyorum icten ice ama disari vurmuyorum biraz fazla tahammul sahibiyim diye herhalde.
Krese basladi orada yontuldu bizim odun bey darisi size insallah.
Krese gotur getir meselelerini de cok dusunduk,senelerdir dusunuyoruz bir sekilde cozuldu,simdilik idare ediyoruz. Sizi cok iyi anliyorum asla beceremediginizi dusunmedim o yuzden.

Aynı yaşta bir kızım var. İki yaş sendromu dedikleri şey onda 1,5 yaşında başladı ve hala devam ediyor. Feci inatçı, huysuz, bir o kadar da akıllı ve sevgi dolu. Neticede pestilimizi çıkarıyor. Ben size hatalısınız ya da değilsiniz diyemem ama biz bazı şeyleri nasıl hallettik anlatabilirim.

Park meselesini şöyle yapıyoruz; on dakika sonra parktan gidiyoruz diye önceden haber veriyorum, sonra 5 dakikan kaldı diyorum. Sonra da haydi süre bitti, evin yolunu göster. Bunu uygulamaya başladığımız ilk günlerde inat etti, ben de kucaklayıp eve götürdüm. Yol boyunca ağladı, kendini yırttı, insanlar dönüp bakıyordu, o derece, ben de süremiz bitti, yarın yine geliriz diye anlattım. O ağlamaya devam etti ama olsun. 3-5 sefer böyle oldu, sonra süre bitti deyince, gık demeden yola düşmeye başladı. Çizgi film izleme konusunda da böyle yapıyoruz. Son 5 dakika... Sonra kumandayı alıp kendisi kapıyor. Bazen mırın kırın ederek kapıyor ama kapıyor neticede. =D Tüm kurallar onu mutlu edecek diye bir kaide yok, hayatın gerçekleri.

Markete gidiyoruz. İstediğin bir şeyi alabilirsin ve benim aldıklarımı da sepete sen koyabilirsin diyorum, bu işi seviyor çünkü. Baktım 2 tane şey almak istiyor, birini seçmelisin diyorum. Önceleri direnç gösterse de, şimdi ben söylemeden 1 tane şey alıyor. İnat ettiği o ilk günlerde hiçbir şey almadan çıktık marketten. Ama gerekçeleriyle, paramız yetmiyor, bu kadar çok abur cubur sağlığa zararlı filan gibi...

Uykuyu sever ama dönem dönem uyumak istemediği zamanlar oluyor. O zaman da "tamam uyuma ama yatakta kalmalısın, çünkü yatak saati diyorum". Kah kendi kendine konuşup oyun yapıyor, kah yanına oyuncak alıyor ama yataktan kalmıyor ve en kötü ihtimalle bir saat sonra uyuyor. Çok kuralcıyım, evet. Ama 2 çocukla kafayı yemediysem, buna borçluyum. =)) Akşam 8-8:30 oldu mu, ortada çocuk kalmıyor, herkes yatağında. 4 aylık kızım kural mural anlamıyor tabi ama saat sekizden sonra onu da asla salona getirmiyorum, o da böyle böyle alışacak.

Bu arada kızım yemek konusunda çok sorunluydu, bu çok uzun ayrı bir hikaye. Yemek konusunu halletmeyi beceremedim. 2 yaşında kreşe gitti ve evde çok seçici olan çocuk, ağzına koymadığı şeyleri orada yemeye başladı. O sorun da böyle çözüldü, şimdi evde de yiyor. Sizin miniğin de kreş yaşı gelmiş aslında, ona da iyi gelebilir.

Kendi kendine zaman geçirmeyi öğretmek lazım bir de çocuklara. Sanırım siz sadece onun talebini karşılamaya odaklanmışsınız. Bu konuyu, yarım saat şu işim var, ben bitirene kadar legolarınla oyna, kitaplarını karıştır gibi bir şeye yönlendirerek hallettik biz. Onu heyecanlandıran bir şey yapardım, mesela kartondan bir rampa, kutulardan tüneller. O arabalarını yuvarlarken, ben işlerimi hallederdim. Salon zeminine elektrik bandıyla araba yolları, sek sek, geometrik şekiller bile yapmıştık, epey vakit geçirirdi orada. Daha yürüyemiyorken bile ben bilgisayar başında çalışırken, o halının üstünde önüne yığdığım şeyleri kurcalardı.

Belki biraz faydası olur diye aklıma geleni yazıyorum, uzun oldu. Kurallar iyidir, esnek olunması gereken zamanlar da var ama genel olarak kurallara bağlı kaldığınızı fark ettiklerinde, elbette bu kuralların onun iyiliği için olduğunu da anlatmalısınız, onlar da uyum göstermeye başlıyorlar. Ha bazı çocuk daha uzun bazısı daha kısa sürede yapıyor bunu ama sonsuza kadar ağlayıp, istediğini yaptırmaya çalışacağını sanmıyorum. Zira onlar da yoruluyor bu inattan. =))

Son olarak şunu söyleyeceğim, eşinizle çocuğunuz arasında tampon görevi görmeyin. Ne meseleleri varsa, bırakın kendi aralarında çözsünler. Tutup götürüyorum demişsiniz, götürmeyin. Bu babayı yabancılaştırıyor bence.

Çok küçük değil mi? 3.5 yasında daha . Ne bıleyım bazı cocuklar kendı kendıne yatmaya baslayabılır ama bazısıda yapamaz. Bu sekılde de olmaz zaten.
Sız esınızın gazına gelerek cocugu hırplamayın. Ona sakın sakın ısleyın. Ama uzun zamanlar tanıyın. Bugun parka gıdecegız ve eve donmemız gerektıgı zamanda ıtıraz etmeyeceksın , ben uzuluyorum de. Ama parkta da az kalmayın 2 saat kalın , madem evdesınız bolca vaktınız var guzel gecırın.
Bırde krese fılan gıtmıyor mu?

Ailece yıpranmışsınız, çocuğunuz aslında yaşının özelliklerini gösteriyor ama siz yorgun düştüğünüzden zorlanıyorsunuz. Kesinlikle kreşe gönderin, en azından yarım gün.

Günaydın. Sizi çok çok iyi anlıyorum iki oğlum var büyük olan ne kadar sakinse küçüğü tam tersi ve ben şunu farkettim anne ilk önce kendinden başlamaları sizin gerginliğiniz, sıkıntılarınız, çocuklukta yaşadıklarınız herşey çocuğu etkiliyor. Bir uzmandan yardım alın derim birde dediğiniz gibi kendinize alan açmanız gerek siz mutlu olun ki çocuğada aksettirin. 1 ay 2 ay değmez demeyin kreşe gönderin derim. Çalışıyorum ve oğluma halası ve babaannesi bakıyor her dediği oluyor ve otorite karmaşası yaşıyorduk evde öfke nöbetlerini saymıyorum bile ani bir kararla kreşe verdim 2 ye kadar gidiyor. İnanılmaz farketti evde daha uyumlu ve hepi topu 1 ay olmadı.

Ben de sürekli oyun oynuyorum ya da eşim bir dk bile kendisi oynamaz eğitimciyim güya hala bir çözüm bulamıyorum neden kaynaklandığını da bulamıyorum kreşe de gidiyor ama bazı çocuklar yalnızlık sevmiyor

Şu yazdıklarınızı emin olun zaten anne babaların çoğu yaşıyor. ama kimisi tahammül edebiliyor kimisi de sinir krizlerine giriyor.

Çocuğunuzun tavırlarında birşey göremedim. Bence siz bu konuda biraz araştırma yapıp, kitap okuyup bu durumla başa çıkma teknikleri geliştirmelisiniz.

Biz de zamanında çocuğumuzla parklara gidip sinir krizleriyle çok döndük. Aynen öyle pikniğe, gezmeye diye gidip saatlerce parkın başında bekledik.

Bizimki de şu an yemeği zor yer. Ama yemediği zaman biz ok diyoruz sonrasında da hiçbir şey vermiyoruz. Mecbur acıkınca gelip o yemeği yiyor.

Siz öncelikle evdeyken çocuğunuzun kendi kendine oynayacağı oyuncak ve aktiviteler bulun. O arada gidin dinlenin, tv izleyin rahatlayın. Bu yaşlarda oyun arkadaşı yoksa çocuğun size düşkün olması gayet normal.

Merak etmeyin siz gayet iyi bir annesinin ama sadece bazı durumlarla başa çıkmayı öğrenmeniz gerekli.

Biraz sabırlı olun ve mevcut sorunlarınıza araştırmalar yaparak çözüm bulmaya çalışın. Her şey güzel olacak...

Bence çocuğunuz çok akıllı. Gayet yaşının özelliklerini gösteriyor. Kreşe falan gitmiyormuş çocuk nerde atsın enerjisini? Size ev işinde yardım etmek istiyormuş, yavaş yapıyor diye siniriniz bozuluyormuş. Kendiniz söylediniz bunu. Çocuk o daha çocuk. Hatta bebek 4 yaşında bile değil. Bir de tavizler vermişsiniz ve çocuğunuz akıllı olduğu için bu durumu kullanmayı bilmiş. Sizi ya da anneliğinizi sorgulamıyorum yanlış anlamayın. Ama bir psikologla görüşseniz hem oğlunuz hem de sizin için daha iyi olur.

Tüm yorumları okumadım,okuduklarımdan dikkatimi çeken iki yoruma itirazımı ve tavsiyelerimi yazıyorum okul öncesi dönemdeki çocuklarla çalışan bir uzman olarak.
*'Çocuk parktan dönerken tabii ki ağlayacak,normal' denmiş katılmıyorum.
Çocukla uygun iletişim kurulur ve olumlu sınır çizilirse,kaos yaşamadan parktan ayrılmak mümkün.
**Çocuğa baba sınır koysun,otorite o olsun denmiş,katılmıyorum,ailede ortak sınırlar ve kurallar olmalı,anne iyi polis,baba kötü polis yaklaşımı sağlıklı değil.

TAVSİYELERİM
-Sorun çocuğunuzda değil muhtemelen hatalı ebeveyn tutum ve davranışları ve fazla taviz gösterilmesi nedeniyle sorun yaşıyorsunuz.
-Çocuğunuzun mizacını iyi tanıyın.
-Çocuklara olumlu sınır koymakla ilgili profesyonel yardım ve destek almanız iyi olur.
-Helikopter anne tavrınız uzun vadede çocuğunuzun kişilik ve özgüven gelişimini ve ebeveyn-çocuk ilişkisini olumsuz etkiler.
Bu tutumunuzdan vazgeçin ve kendi olumsuz çocukluk deneyimlerinizi çocuğunuza yansıtmayın.
-Çocuğunuzun önünde eşinizle tartışmayın.
-Çocuğunuzu yarım gün kreşe başlatın.
-İsterseniz kitap tavsiyesinde bulunabilirim.

iki lafınızdan birisi onu da beceremedim bunu da beceremedim...

önce kendinizdeki bu yetersizlik hissini koparıp atın çöpe.. siz elinden geleni yapan bi annesiniz, eşsiniz...

hatta fazlasını yapmışsınız .. çocuklar kurallardan rutinlerden hoşlanır hayırlarınız kesin ve net olsun lütfen.

bağırdığınız zamanlarda sizi algılamıyor bunu aklınızdan çıkarmayın, demekki ben çok değersizim hissine kapılıyor ve sizin dikkatinizi huysuzlukla , uyumsuzlukla her türlü çekmeye çalışıyor.
kriz anlarında bi yan odaya geçin nefes alın.. şiddetsiz iletişim kitabını tavsiye ederim.

Uzman desteği mi alsanız acaba? Yönetme şekliniz problem gibi duruyor cidden de. Parkta dönüş saati için zamanlama yapın demişlerdi bize. Son yarım saatin, son 10 dakika ve eve dönmeliyiz. Evde yemek yiyeceğiz, oyuncakların olacak gibi konuşuyorduk. O zamanlamayı geçmiyorduk hiç. Yemek için her 20 dkda önüne aynısını sunmak değil de yemek saati yapıyorduk. Biz 12 ve 5 de yiyorsak o da yiyordu. Yerse çikolata veriyorduk yoksa ara öğün meyve-süt. Kendi tabağı ve küçük porsiyonları vardı tabii. Yaptığı şeyleri alkışlamak, onaylamak tekrar yapma hevesi kazandırır belki. Öyle bir yol çizmiştik biz. Siz de uzmanla görüşüp fikir alın. Bağırmayı da bırakın. Bağırmak sorunları çözmez. Vurmak, itmek çözmez. Sadece zarar veriyorsunuz.

Hepimiz benzer süreçten gectik bence de siz profesyonel yardım alin. Alınması lazım bir süreç imiş çünkü bu kolay değil.. yaklaşık 2 3 yıla tamamen geçer daha önce de olabilir tabi..ama eşinizle konuşun ikiniz de çocuğun yanında bagirmayin eğilip gözlerinin içine bakın ve net bir şekilde söyleyin sonra ağlarsa da göz ardı edin genel kural..hatirlatma yapın ama.yine yanina gidip uzaktan seslenmek yok..küçük demeyin bir spor aktivitesine gönderin muhakkak jimnastik bile olsa bunu hemen yapin.4 yaştan önce kreş iyi değil bence o zaman da yarım gün ya da 2 ye kadar en fazla gönderin..yavaş yavaş düzelecek.. (bu arada biz de geçtik o süreçlerden kimse mükemmel değil meslea şu yemeği yemezsen TV yok tatlı yok vs sürekli tehditler vs. maalesef yaptık hala da yapıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…