- 10 Şubat 2016
- 622
- 310
- 23
- Konu Sahibi Melisagun08
-
Kesınlıkle kaderdas kardesım ben de aynı vazıyetteyım..etrafımızı affedersın b.k boceklerı sardı; omrumuz bunları kovuşturmakla gecıyo...Bunu özellikle yaşım ilerledipinde farkettim.Bunu farkeden bazı müsveddeler niyetini belli ediyor.Yaşı bukadar varsa boşanmıştır falan diyor tahmin ediyor.30 lu yaşlarda kimseye de söylemiyordum eski çalıştığım yerde .Gençkız muamelesi görüyordum.işyerimde bile gencin biri yaşımı bilmezken yüzüme bakmazdı.Öğrenince peşimde dolanmaya başladı.İlginç şeyler farkedyorum.."Ve bu beni üzüyor.
Kesınlıkle ben de aynı durumdayım...akranım yasadıklarımız da benzermıs kaderdas arkadaşım...ya zaten 30 ustu adamlar yeterince zor ve ıssız adam tıplemelerı ıken hele kı40 ustu hepten kasar sorunlu ve %95i evlılık düşünmeyen adamlar..çocuklu-çocuksuz dullar desen ekserıyetle sılmısler gıbı evlılık fıkrını kafalarından yıne aynı sekılde muzmın bekarlar zaten hallerınden memnun, alıştıkları gıbı serbest-sürdürmek ıstıyolar hayatlarını...yani sorun bızde degıl bacım; bellı yas ustu adamlar hakıkaten cok problemlı, marazlı, adamakıllı cıddı 1 duygusal ılıskı yurutmek ıstemeyen&yurutemeyen, takılmacı tıpler...dolayısıyla ıstersen dunya ıyısı ol karsındakı kotuyse ve de yok ben almayım modunda hıc oralı degılse olmaz tabi... ısımız cok ama cok zor....
Kesınlıkle herkesı aynı kefeye koyuyolar..Yasinla yada genckiz olmakla ilgisi olduğunu düşünmüyorum
Bu zamanda genç kızlarda kolaylıkla cinsellik yaşıyor
Belki yozlastik ve onlarda bundan cesaret alarak boşanmış kadın özgür kadın muamelesi yapıyor yani her kadını aynı kefeye koyuyor
Kesınlıkle herkesı aynı kefeye koyuyolar..
Yok bızım burada vurguladığımız tum boşanmış bayanlara 5 elın 5 parmağı 1 muamelesı yapıldığı ıdı...dedıklerınızıyse ben de sonuna kdr onaylıyor ve bilahare gozlemlıyorum gundelık hayat ıcınde..bu toplumun kadına tanıdığı fazla bır kredı yok sonuçta...ve Turk erkegı nın de bı kadını degerlendırmeye aldığı tek krıter yaş nerdeyse...dolayısıyla ben kendı adıma gayet net sunu soyleyebılırım kı; eger kı; bır sıstem&mantalıte benı sırf yaşlanıyorum dıye elıyorsa veya bana aksıne cok gencım guzelım dıye gelıyorsa benden sonsuza dek uzak olsunlar cok daha ıyı olur...ne yani kendılerı yaşlanmıyo mu bazıları ıcın rakamlar gerıye mı işliyor 1 raddeden sonra? bu nasıl bır küstah, tepeden bakan haksız 1 bakıştır kadına karsı sorarım bu topluma? ne yani bır kadının yaşlanınca ınsanlıgından ve kadınlığından mı eksılmıs oluyor?...kast sıstemı mahıyetınde muthıs bır kategorızasyon, kuralcılık, dayatmacılık, baskı ve somuru soz konusu en nıhayetınde...nerdeyse her toplumsal kademedeki kadın kendı olcegınde ayrı buyuk bedeller oduyor, cok cıddı yasam mucadelesı verıyor hayata tutunabilmek ıcın...Ben buna katilmiyorum. 29 alti baska 30 ustu bambaska 35 ustu tamamen degisik onlar icin.
Evlilik dusunmeyen bir adam bir bakiyorsun kendisinden 10 yas kucuk bir kadinla evlenmis.
Onlarin kafasi basta ayni seye calisabilir ama sonuc kadinin yasina gore degisiyor.
Yok bızım burada vurguladığımız tum boşanmış bayanlara 5 elın 5 parmağı 1 muamelesı yapıldığı ıdı..ama dedıklerınızıyse ben de sonuna kdr onaylıyor ve bilahare gozlemlıyorum gundelık hayat ıcınde..bu toplumun kadına tanıdığı fazla bır kredı yok sonuçta...nerede kast sıstemı mahıyetınde muthıs bır kategorızasyon, kuralcılık, dayatmacılık, baskı ve somuru soz konusu en nıhayetınde...nerdeyse her toplumsal kademedeki kadın kendı olcegınde ayrı buyuk bedeller oduyor, cok cıddı yasam mucadelesı verıyor hayata tutunabilmek ıcın...
Gizem candırBiraz gizem barındırmak ..
Çok sevip anne gibi peşinde koşturmamsk..
Mı Laz'ım??
Ben buna katilmiyorum. 29 alti baska 30 ustu bambaska 35 ustu tamamen degisik onlar icin.
Evlilik dusunmeyen bir adam bir bakiyorsun kendisinden 10 yas kucuk bir kadinla evlenmis.
Onlarin kafasi basta ayni seye calisabilir ama sonuc kadinin yasina gore degisiyor.
Olabilir
Biz kendi yaş grubumuza göre yorum yaptık
29 yaş altında evliydim bilmiyorumki
Ozellıkle bu +35 olgun basarılı erkekler benım anladığım kadarıyla tıpkı kendılerı gıbı guclu, başarılı, akıllı, hamarat, karıyerlı, ıyı gelırlı-bırıkımlı, güzel, bakımlı ve de en onemlısı en az 10-15 yas genç hanımlar ıstıyorlar...zaten cevrelerı de yanlarına böyle bır kadını yakıstırıyor...dolayısıyla sanırım bu denlı secıcı ve yüksek krıterlere sahıp oluşlarından oturu aradıklarını bulmakta güçlük cekıyorlar...yoksa ancak sayıları hıc de azımsanmayacak bır grup kadındır evlenmek ıstedıgı halde evlenemeyenler, erkeklerın cogunlugu evlılıge karar verır, ıkna olur, krıterlerıne vurulur ve alırlar...bu arada 35 yaşındayım, çevremde çoook fazla 30-40 yaş grubu bekar erkek var, çoğu kariyerli, eli yüzü düzgün, eğitimli adamlar, ve hepsi de evlenmek istediklerini, evlenecek kız olmadığını söylüyorlar...
hatta çok sevdiğim bir kuzenim var geçen haftasonu birlikteydik, yaşı 38, ne ara evleneceğim, ne ara baba olacağım diye dertlendi baya, adam doktor, uzun boylu yakışıklı, altında son model arabası, ama evlenebileceği birini bulamıyor.
e bu kadar bekar ve yalnız kadın nerdeler? şaka yapmıyorum, kriterler mi çok yüksek, insanlar kendini dev aynasında görüp kimseyi beğenmiyor mu, yoksa aksine fazla görüp adım mı atamıyorlar? işin matematiği neden tutmuyor anlamıyorum...
Kesınlıkle cok yerınde tespıtler...olgunluk bır yaşanmışlıklar ve tecrübelerden ders çıkarıp akıllanma-buyume surecıdır ve bu baglamda herkes tabırı caızse nın ınsanı degıldır...halbukı bızım erkek hegomanyası uzerıne kurulu toplumumuzda hep bır yok erkekler gec olgunlaşır yok erkegın yaşı sorulmaz - cırkını olmaz genellemelerı ve mazur gosterılebılırlıklerıne bağlama sorunsalı vardır....nacızane gorusume gelınce; bunlar sdc yaşı geckın veya tercıh edılebılır bır takım vasıflara yeterince sahıp olmayan bır kısım erkegı muhattabı kadınlara kabul ettırme-yedirme taktıklerıdır...bu toplumun kadınlarına karşı yaptığı haksızlığın 1000i 1 turlu yazık bıze....Dogru zamanda evlilik yapmissin ama bosandigina gore yanlis kisiyle. Genel olarak bu erkeklerin bagnaz dusuncelerinden kaynaklaniyor. Bir kadin ve erkegin yaslanma surecleri ayni degildir aslinda. 40 yasinda kendine bakan erkek cok fazla goremiyorum ama kadinlarimizin cogu yasini gostermiyor. Sonra bu 40 yas ustu hint kumaslari hopp gitsinler 25-29 yas arasi kadinla evlensinler. Daha kotusu toplumumuz bunu cok fazla normallestiriyor. Ayy erkekler gec olgunlasir bla bla bla. Belirli bir kesimin disinda isen zaten dislaniyorsun ama kimin umrunda.
Ozellıkle bu +35 olgun basarılı erkekler benım anladığım kadarıyla tıpkı kendılerı gıbı guclu, başarılı, akıllı, hamarat, karıyerlı, ıyı gelırlı-bırıkımlı, güzel, bakımlı ve de en onemlısı en az 10-15 yas genç hanımlar ıstıyorlar...zaten cevrelerı de yanlarına böyle bır kadını yakıstırıyor...dolayısıyla sanırım bu denlı secıcı ve yüksek krıterlere sahıp oluşlarından oturu aradıklarını bulmakta güçlük cekıyorlar...yoksa ancak sayıları hıc de azımsanmayacak bır grup kadındır evlenmek ıstedıgı halde evlenemeyenler, erkeklerın cogunlugu evlılıge karar verır, ıkna olur, krıterlerıne vurulur ve alırlar...
Ama tabı her sey 1 yana, son derece yakın ozellıkte 1 dolu ınsan da yazık kı; kendı cevrelerının kapsama alanına gırmedıgı ıcın denkleriyle 1 turlu tanısamıyolar...: (
Kesınlıkle ozellıkle beylerde kendılerı yetersizken mukemmelın mukemmelı superwoman'ı kendıne layık görme cok yaygın...hadsizler...ama bu arada makul olsalar uzlasabıleceklerı bayanlar kümesi açıkta kalıyor...ya ısın gercegı erkek; sırf erkek olduğundan veya ıcabında ufacık 1 '+'sı ıle her seyın ustune cıkabılyorda kadına gelınce en kucuk seyı batıyor, 1000 kere gozlemlenıyor , mesela şu yaş gecmesı olayı var ya (sanki kendılerının yaşı gecmıyor, onlar her daım gencler) 1 tek o noktadan bıle kadın ısterse dünya ıyısı uleması guzelı olsun kadın kolaylıkla ve acımasızca elenıyor... aynı sekılde cok kolay zan altında bırakılıp, çamur atıp harcanılıyor...orn.; bnm 39 yaşında, uzman dr. kuzenım de tıpkı bnm gıbı çocuksuz boşanmış, y.dısında yasayan, mınyon, hoşça, başarılı, akıllı, cagdas, aılesı gayet elit 1 bayan; tam 10 yıldır tanıştıklarının nerdeyse hepsinden 'ama sen bosanmıssın'gıbı son derece ayrımcı, acımasız ve sıg bır cümle duyabılıyor...yok ya herkes gıder Mersın e bız gıderız tersıne durumu...ya TR. kadın olmak ıcın dünyanın en zor ulkelerınden 1i...
Insanlar dengini aramakta haklılar da, bi de kendi niteliklerine bakmadan, genc guzel basarili vs vs arayanlar var, iste bu yalnız ve mutsuz insanlarin cogalma nedeni onlar bence...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?