Beceriksizim:(

elimden ne yemek ne pasta ne temzilik hibirşey gelmiyor
nefret etmeye başladım kendimden
bu halimde kocaya gidicem
neyime güveniyorsam
offfffff neden ben böyle biri oldum

hiç bu şekilde düşünme ..bak bunu kendine dert etmişsin demekki sen çok becerikli biri olacaksın içinde bu istek olduktan sonra...
herkez herşeyi babasının evinde öğrenmiyor....yapa yapa öğreneceksin herşeyi

ay canım ya bend e senin gibiyim hala bi çok şeyi beceremem güzel yaptığım bişiyde de oo nasıl kendime güvenim gelir anlatamam ..sen bence kolay hafif tariflerden başla;
bak yenmi öğrendim bayıldık kızımla;
12 kaşık irmik
12 kaşık şeker
1 kilo süt
1 yemek kaşığı margarin-yada tereyağı
bir limon rendesi;hepsini karıştır orta ateşte muhalebi kıvamına gelene kadar karıştır sonra 1 kaşık margarini ekle 5 dk daha karıştır.sonra ocaktan indirip kare ya da dikdörtgen borcama önce ince tabaka bu irmikli karışımı dök arasına bisküvi döşe..bir kat irmikli karışım bir kat bisküvi ..en son kata irmikli karışım ve üstünü süsle fındık ;ceviz vs.. soğuyunca dolapta dinlendir 2/3 saat harika oluyor...hem hafif hem sağlıklı hem de soğuk soğuk yaz gününde limonlu harika bir tatlı...ramazanda güzel gider inşallah..dene bak yapılışı çok basit ve leziz..ani misafir gelince güzel olur..
pilav yapmasını eşimden öğrendişm benim annem de aynı senin annen gibiydi yapamazsın ben yaparım israf olur sen yapamazsın..annemlere gittiğimde hazır baklava yufkası ve malzemeleri aldım annem ısrarla;"peynirli börek yap o yufkadan bak arkada yazıyor "diyor.bekar olsam onlar israf olacak malzemeye yazık olcak ben yaparım sen yapma derdi..evliyim;misafirim ya diyemiyor öyle ama peynirli börek yap diyor..hahhaa..o ısrar ettikçe ben de ısrarla baklava dedim..yaptım şerbetini ona bıraktım dışarıda işim çıktığı için ..eve geldiğimde"ya vallahi kızım harika olmuş aynı hazır baklava" ya dedim börek yap diyordun hani?? "ne bileyim malzemeye yazık olmasın dedim...ne bileyim böyle güzel olacağını?
boşuna dememişler malımı bilirm diye canımsın annem..ama kızlara azcık yapmak öğrenmek için fırsat tanıyın bayanlar sonra burada beceriksizim diye konu açarlar..şimdiden puding çorba karıştırmaya nadir de olsa çağırıyorum arada bir...eli alışsın bazen kapıları silmek için bez istiyor kızım anneme çekmişliğim tutuyor vermiyorum ama ver gitsin işte yalan yanlış öğrenir...
dert etme canım kesin kolay basit malzemeli ve kaşıkla bardakla ölçülen tarifler kullan al bi yemek kitabı bak nasıl olur...kasma kendini

ben yemek yapmayı evlendikten sonra öğrendim, hala zoraki girerim mutfağa, 9 yıldır evliyim ama yemek yapmayı sevemedim, yani sevsende sevmesende öyle bir öğreniyorsun ki...hatta yemeğe misafir bile ağırlayabiliyorsun..

elele tarıfı aldım bende denıcem ılk fırsatta tşkler:) buarada konuyu acan arkdas uzulme bende bılmıyordum bunuda acık acık esımde soyledım yemek bılmıyorum zaten allahtan esım oyle yemek aramaz onune ne gelırse bunu yemem demez o onemlı bende evlendıkten sonra ogrendım yavas yavas kolay tarıflerden en basıtı patates yemegı hem kolay pıser hemde yapması cok kolaydır bu sekılde ılerletırsın ınternetten de faydalan ben cok sey ogrendım netten bukadar uzulme evlenınce kocan hemen portakallı ordek ıstemıcek ya :))

Son düzenleme:
anneme bu yüzden hergün kızardım...neden bana ögretmedin,neden yaptırmadın der dururum tek çocuktum ve malesef annem bir bardagı bile kaldırtmazdı...yapma kırarsın yapma dökersin sen elleme sen ders çalış derdi hep.sonuç evlenince öylece kalakaldım...senin gibi.3 yıl oldu ben evleneli.beceriksiz dediler annesine yaptırır dediler neler dediler bende kendime senin gibi dert ettim hep birilerine sorarak,internetten bakarak yavaş yavaş başladım çöpe gidenlerde oldu,lapa olanlarda tabi.aslında yemek yapmak çok kolaymış..ama bu işleri severek yapmak çok önemli.ozaman kendini geliştirebiliyosun ancak.şimdi yine misafir gelcegi zaman elim ayagıma dolanır ama yaptıgım yemekleri,tatlı,pastalarımı çok begeniyorlar.şimdi bana beceriksiz yapamaz o ancak süslenmeyi bilir diyenler evime gelince çok utanıyor...!!!sende dert etme herkesi şaşırt kendine güven... zamanla pratikleşeceksin.

neyime güveniyorsam

ayy canım yaa hiç moralini bozma öğrenmesem ben öğrnemezdim makarnayı bile doğru düzgün yapamıyodum ama evlendikten sonra azmettim inat ettim ben öğrenecem dedim tabi bide sevgimi kattım yaptığım yemeklerin pasta böreklerin içine şimdi eşim bayılıyor yaptığım şeylere kaç kere misafir ağırladım.sen yeterki iste canım bide sevgini katki ohhh tadından yenmez yağtığın şeyler...:80:

alemsin yaaa
gece gece güldürdünüz sagolun...
aynen öyle valla ne gicik bu insanlar

bir erkek seni sevdikten sonra is bilip bilmemene bakmaz...
oyle olsaydi simdiye kadar 1500 defa terkedilmis olurdum
benim elimden gelir ama hem mesgulum hem de yorgunum o yuzden aksam yemegi bile her gun yapmam..

bende aynı dertten muzdarıptım..su asamada senın kadar degılım.

Erkek arkadasım bana evlenme teklıfı etse, ona annesının bakabıldıgı gıbı yeterlılıkte guzel bakamayacagım ıcın hemen kabul etmem.. yanı acele etmem..:) şimdiden kendımı evde geliştirmeye programladım.Korkma bence.. İnsan zamanla hangi işlere alışmıyorki. Becerıksızlıgımle aılede nam salmış bir insan olarak söylüyorum bunu..''yapamam'' diyerek başladıgın işten hayır gelmez bilesin.

İlk işin önünde emsalin olan anneni takip etmek olsun.Önünde kalan iki ay sürecinde mutfakta, ev temizliğinde her alanda peşinde ol :) Öğrenirsin..
zaten hangi işte başında uzmandınız.Size beceriksiz diyen aile bireyleriniz veya herkimse doğuştan bu yeteneklere sahip değillerdi.

yukarıda soyledıklerımden evvelde kaybettiğinizi söylediğiniz özgüveni kazanın derim.Sonra yukarıda ablalarımızın söylemiş olduğu mutfak sırlarını uygulamaya koyarsınız.

günü gelip yaptıgın yemeklerle Emine Beder'e rakip olasın emi :)

rica ederim canım vallahi biz bayıldık hatta üstünü krem şantiyle kapladık kızımın daha da hoşuna gitti..ha bu arada ben bu tarife göz kararı fazladan irmik kattım ilk yapılışa rağmenn..güzel de oldu fazladan irmik ve şeker eklediğim halde..aynı tarifini uygulamadım yani:)bakalım bu sefer aynı tarifi uygulucam inşallah...deneyince nasıl olduğunu yazarsın umarım..valla böyle basit hemen oluveren az malzemeli tatlılara bayılıyorum..bu arada benim eşim de yemek istemiyor hiç açık değil yeni tariflere o yüzden tam yeni yeni açılacakken körleştim resmen..hehe portakallı ördek lafına da bittim...

Son düzenleme:

ben de annemin sayesinde mutfağı sevemiyorum sevmek için zorluyorum kendimi boşa dememişler ağaç yaş iken eğilir diye...sevdirmezsen sonra zor sevilyor...en soğutucu etken" ya kötü olursa yine" korkusuyla korka korka giriyorum mutfağa...ama bir de güzel oldu mu değmeyin keyfine nasıl bi güven geliyor o anda anlatamam

beceriksiz falan değilsiniz .
bunlar tecrübe ile olacak şeyler.
bazen yemeği yakacaksınız ,bazen temizlikten yorulup bırakacaksınız ama sonunda öğreneceksiniz.
ben yemek yapmaya meraklı olmama ve kendime güvenmeme rağmen bazen hazır pudingin kıvamını bile tutturamıyorum.
evlendiğiniz zaman bu işleri yapmaya mecbur olduğunuz için zamanla herşeyi öğreneceksiniz

bende24 yaşındayım okul hayatı yüzünden annem hiçbişeye sokmadı beni şimdi çalışıyorum haftada1gün tatilim var biraz olaylara karışmak istiyom çoğu zaman hüsranla sonuçlanıyo tabi:84: ama pes etmiyorum olana kadar uğraşcam mesela geçen gün canım yemek yemek istemedi evde sosis vardı onları tavaya attım içine domates biver doğradım piştikten sonra kaşar peyniri dilimledim üstüne biraz baharat serptim çok güzell oldu bi anda tabiki olmuyo hepsi ama olacak yakarız atarız yağlı olur tuzlu olur ama gün gelir olur pes etme

elin yatkınlaşana kadar tecrübe edinmelisin cnm.bu da bebeğin yürümeye çalışırken düşüp durması gibi bişey.zamanla olacaktır.bak netin de varmış yaz herşey var çıkıyo.hiç sıkma canını.burda hepimiz tutturana kadar çoook çöpe atmışızdır.çöpe atmak da iyi değil ama neyse...sıkma canını herkes anasından öğrenip mi doğuyo

bende hiç bir şey bilmiyorum ama bu hiç öğrenemeyeceğim, yapamayacağım anlamına gelmiyor

neyime güveniyorsam

Arkadasım bu da dertmi ya.)

Bende bazen isteyerek yapınca qüzel oluyor bazende bir makarna bile yapamıyorum

Ama hicte kendime sorun yapmıyorum ewlenince mecbur olunca öqreniyor herkes.)

Benim kuzenim 18yasına kadar mutfaqa qirmisliqi bile yoktu, hic birseyden anlamaz yumurta bile kıramazdı, ew isinden anlamaz kendi kıyafetlerini bile toplamazdı.) sonra sewqilisiyle is ciddiye bindi bu bir yemekler yapmaya basladı, bir ew isi yapmaya basladı herkes sasırdı.)) simdi ewdeki bütün aksam yemeklerini o yapar.)

Bende isin ciddiye binmesini bekliyorum

Son düzenleme:

Canim benim inanirmisin banada ailem öyle derdi. Aman birak yapma bisey, mutfagi dagitirsin, evi yakarsin, kendini yakarsin, elini kesersin vs vs.
Hem izin vermediler zamaninda, hemde beni istemeye gelirken kayinvalidemlere "bakin bu kiz el bebek gül bebek büyüdü, hicbir is yaptirmadik, elindende gelmez dediler, bastan haberiniz olsun".
Simdi evliyim ve esim yaptigim yemeklere, pastalara bayiliyor. Annemden cok daha lezzetli yapiyorsun diyor. Seninkisi meger yetenekmis diyor.
Evde, yani bekarken sürekli karisan olurdu, burda esim hicbirseye karismiyor. Mutfagi dagitma demiyor.
Gecen gün annemlere giderken pasta yapip götürdüm, yarisini annemlere, yarisini kayinvalidemlere. Bayildilar . Babam ertesi gün telefon acti, Pastaa bittiiiiiiiiiiii, birdahakine findikli´da yapip getirisen sevinirim dedi . Ayyyy bir gülesim geldi Annemde babama arkadan "Ne o kiza siparismi veriyorsun" dedi.
Evde yaptigim yemegimi bile fazladan yapip hem anneme, bazende kayinvalideme götürüyorum. Evlenmeden neler diyorlardi bana, ay bisey bilmeden gideceksin, ay adam 2 gün sonra seni geri getirse sasma, ay kayinvaliden diyecek bu nasil kiz bisey bilmiyor, ohoooooooooo.
Simdi nispet yaparcasina her hafta elimde pastamla, yemegimle gidiyorum misafirlige

kızım sen buğüne kadar naptın insan evde bişeyler öğrenir sen demekki genç kızlığın boyunca hep büyüttün desene şimdi sen korkma kocaya gidince sana herşeyi güzelce öğretir yemekte yaparsın kariyerde çocukta eğitim başlar eğitim şart

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…