Beceriksizim:(

ah ah benim babamla baba kız ilişkimiz yok nerdeyse hiç
hatta evleniiceğim umrunda değil hiç sormaz kızım bir eksiğin varmı diye yapamıycağını biliyorum ama en azından sorsa
evet artık bende inanmaya başladım kendime yarında temzlik yapıcam şimdiden üşengeçlik sardı beni
ama zorluycam kendimi yenicem tembelliğimi

aman cnm ben evlendiğimde çamaşır makinasını çalıştırmayı bilmezdmm
ama başa gelince herşeyi öyle bi öğreniyorsunkii

hiç dert etme canım hepsini yapacaksın kayınvaliden de 1 karış üstün olursun sadece kendine güven gün gelecek bu düşüncelerine tebessümle bakacaksın bence nişanlılığın tadını çıkar şimdiden mutluluklar

bir iki denemede kim basarili olmus
deneyerek hata yaparak bisileri ögreniceksin hem basda ben beceremem zaten düsüncesi olursa hic olmaz basit seylerden basla zamanla arkasida gelicektir basardikca dahada hevesleniceksin bu arada annene ev islerinde olsun yemek yaparken olsun yardim edebilirsin takip etmen bile sana cok yarar saglicaktir

tatlım annem de bana böyle derdi, senin yaşındayım evliyim elime herşeyi de yakıştırıyorum bazen seve seve bazen mecburen yapıyorum güzel de oluyor, bazı günler de salıyorum aman ne olacak abartma bu kadar.Evlenince yaptığını göreceksin, hakikaten gizli öğrenme denen olay geçerli. Bi bakacaksın herşeyi de öğrenmişsin. Ayrıca sana bir anne lafı daha; Aman kızım ev işi yemek de ne, ağzı gözü mü var sanki öptüm tatlım

ben de evlenmeden önce temizlik yapmayı hiç sevmezdim yalnızca dolabımı toplar odamın tozunu alır dım birde sabah yatağımı toplardım onun dışında hiç bişeye elimi sürmezdim hatta elektrik süpürgesi açtırmazdım anneme çok gürültü çıkarıyor diye oda süpürge açıcağı zaman haber verirdi dışarı çıkar gezer gelirdim annemde öğretirdi ütü yemek yapmayı falan ama yapmam için zorlamazdı 19 yaşında evlendim o yaşa kadar bir kez ev temizlemişliğim yoktur yinede evlenince temizlik yemek tertip düzen konusunda hiç zorluk çekmedim insan kendi evi olunca temizlik yapmaya daha hevesli oluyor yani baba evide kendi evin tabi ama evlenince istediğin eşyalarla dayayıp döşediğin evinde sevdiğin insanla hayatı paylaştığın evinde heleki eşinle birlikte temizlik yapmak gayet zevkli oluyor bence

bende bekarken yumurta kirmayi bile bilmezdim
ama evlenince insan ister istemez ögreniyo herseyin iyisini yapmaya calisiyor

bence sende evlenince yaparsin... ilk basta biraz zor gelir ama sonra ögrenirsin herseyi
hatta simdiden birseyler ögrenmeye yapmaya calissan daha iyi olur

ben ortaokuldayken lisedeyken falan hep heves etmişimdir yemek yapmaya.ama annem ve babam yok bunu büyük doğramıssın yok tuzu az falan diye hep hevesimi kırmıslardır.cok yanlıs bişi tabi davranısları ilerde kızım olursa bu konularda nası davranacagımı iyi biliyorum.neyse yapmamaya basladım ben de zaten sonra unıversıteyı kazandım yurtta kalınca da hiç bişi oğrenemedım.gecen yıl okulum bitti.1 sene az biraz calıstım ve evde de yemekleri yapmayı oğrendim ama nası oğrendim bilemiyorum özel bi çaba sarfetmedim aslında.annemden gorduğum kadarıyla izleyince fark etmeden öğrenmişim:))ama ben değisik tarifler denemeyi seviyorum.evdekilerde alışılmısın dışına cıkamıyor bilmediklerini yemiyolar.o yuzden cok deneme yapamıyorum.artık yaza kendi evimde eşime yaparım değişik şeyleri.internetten bakıyorum herşeye ozellikle denenmiş tariflere.hevesli olmak cok onemlı sanırm.bir iki kez güzel sonuç alınca zaten insanın kendine güveni geliyor.bence insanlara aldırış etme.zaten denemelerden sonra neyin ne kadar katılması gerektiğini kendin anlıyosun.istersen netten bulduğum ve deneyip cok beğendiğim tarifleri verebilirim

Ya cidden kızlar of bende hiçbişey bilmiyorumm ama sorun şurda bilmediğimi dert etmiyorum NoLcam böyle bilmemm İsteyince hani tarif olsun çok güzel yaparım ama yok yani yemek konusunda ilgim yok .s Sanırım evlenince zora gelip öğrenicem

benim annemde hiç yaptırmazdı bana,ben yurttan eve çıkınca öğrendim.kolay tariflerle başla,tatlıyla değil,kek,poğaça,zeytinyağlılar gibi.temizlik falan yeni eşyaların olcak hevesle yaparsın.hem kayınvalideni rakip değil,öğretmenin gibi gör.ondan da öğren.büyüklerden öğrencek çok şey var.kimse seni ayıplamaz korkma,herkes anasının karnında öğrenmedi ya

Annem daha geçen seneye kadar senden ev kadını olmaz diyordu :2: ama kendi suçu tek çocuğum ben annem bana kalk kızım bulaşıkları yıka dememiştir bu yaşıma kadar
Hevesliyim çok seviyorum mutfağı birde hayal gücü lazım birazda.
Ben hiç dolma biber yapmadım mesela geçen hafta geçtim mutfağa annem yaparkende dikkat etmemiştim düşündüm yani nasıl olur diye,dolma biberlerin içini yaptım kafama göre,doldurdum pişirdim tadı iyiydi güzeldi ama suyun içinde yüzüyordu dolmalar suyu çok koymuşum yine yaptım bu hafta daha iyi sonuç aldım deneye deneye maalesef el pratikliği oluyor bu işlerde
Canını sıkma yapa yapa sende ehlileşeceksin ama ilk zamanlar aksilikler olacaktır

Bende yemek yapmayı bilmiyorum, çeyizime düdüklü felan alınca strese girdim, ya beceremezsem diye. Okul hayatımdı, iş hayatımdı derken, mutfakla, yemekle hiç ilgim olmadı, şimdi bende sen gibi tutuştum canım.
Kısmetse bende evlenecem ve kayınvalidemle aynı binada oturacağım:2: Erkek arkadaşıma söyledim hani pek anlamadığımı, oda bana devamlı, şunu yapamaz mısın? bunu bilmez misin? diye soruyor. Vakit buldukça burdan tarifler aldım, bi ajanda yaptım kendime. Tabi ilerleyen zamanlarda akşamları yemek yapayım diyorum, annemin refaketinde

Burdaki herkes zamanla harikalar yarattığını söylüyor, inşallah bizde onlar gibi oluruz.

Hem sen çevreni fazla önemser olmuşsun, devamlı yapamazsın, yok eline yakışmıyor gibi laflardan dolayı kendine karşı güvenin kalmamış. Onları önemseme, onların senden bir üstünlüğü yokki, rahat ol derim sana

konuyu açalı aylar olmuş evlendim yemek yapmayıda öğrendim temizlik yapmayıda
ve şuan hamileyim çok erken bir hamilelik oldu benim için çok tuhafım çocuk istiyorummu istemiyormuyum bilmiyorum tek bildiğim çok erken oldu
kayınvalidemlede altlı üstlü oturuyorum of allahım okadar karmaşığımki

Allah yardımcın olsun hasretim.Keske bu kdr erken olmasaydı.Bilinçli mi yani isteyerek mi hamile kaldın.

Allah kolaylık versn hasretim.Keske bu kadar erken olmasaydı.Bilinçli mi hamile kaldın.

ben değil ama eşim çok isted.i Anne olmaya hazır değilim sanırım eşimide çok seviyorum ama beni mutsuz eden birşeyler var kayınvalidemle aynı apartmanda oturduğum içinde hep diken üstündeyim hayatım ellerimden alınmış gibi

hayırlı olsun bebeğin arkadaşım sağ salim kucağınıza da alırsınız inşallah.....
seni mutsuz eden tam olarak ne anlamadım da ama asla seni kırmak istemem sadece anlamadığım için soruyorum yada seni daha iyi anlamak için ....
kayınvalidenlerle aynı apartmanda oturucağını zaten bilmiyormuydun yada bebeği isteyerek hamile kalmadın mı seni tam olarak mutsuz eden şey ne .......

acaba seni huzursuz eden annesinin gözü hep üstünde sen hep tedirginsin yanlış yada eksik birşey olurmu diye? hayatının elinden alındığını filan sil aklından. aynı binada olmak aynı evi paylaşmak değil. sen ayrı bir aile oldun. annesi kardeşi vs ayrı bir aile. bence kendini çok kasıyorsun. bırak. en mükemmel insan bile olsa erkek annelerinden herkes çekinir hiçbirşey beğenmez gibi.

Bu kadar büyütme gözünde bence. Hatun milletinin genlerinde var

elimden ne yemek ne pasta ne temzilik hibirşey gelmiyor
nefret etmeye başladım kendimden
bu halimde kocaya gidicem
neyime güveniyorsam
offfffff neden ben böyle biri oldum

Beceriksizlikten Değil..
Bende Öyleyim..
İstersen Yaparsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…