Beceriksizin tekiyim :(

ne güzel yazmışsınız ellerinize sağlık
evet iş bölümü var evimizde mesela yemeği hep ben yaparım
eğer çok yorgunsam eşim yapar
hafta sonları hep eşimin sevdiği yemekleri yapmaya çalışıyorum
oda sağolsun hep beni destekler güzel olmuş diye
benim iş yerimde güzel yemekler çıkıyor ama eşim öğleleri dışarda
geçen gün benim yemeğimde karnı yarık vardı
mesela düşündüm ben hiç eşime onu yapmadım
bildiğim halde
birazda vicdan azabım bu yüzden

Eee sen de haklısın tabii şehzadeye iş buyuruyorum diyorsun yani.
Açık söyleyeyim ben hiç gocunmuyorum kocam yemek yaparken Allahım razı olsun bir de güzel yapıyor,yeme de yanında yat yani.
Bu psikolojiyle mutsuzum diyorsan o zaman üzgünüm totonu sıkıp kalkıp iş yapacan,çare yok.

Canım benim çok kasma kendini.
Üç çocuk annesiyim eşim çok yoğun bu aralar,evde aklına gelecek her şey bende,temizlik yemek alışverişi çocuk bakımı vs ,şu an izindeyim ama çalışırken de aşağı yukarı böyleyim.misagir gelince soframız zengindir.caya bile gelse mutlaka ev yapımı iki çeşit yanına salata vs yaparım.evim çoğu zaman derli topludur, eşim evde olmadığında üç çocuğu peşpeşe yıkar temizler yedirir uyuturum. Şimdi düşünüyorum da bana kimse madalya falan takmıyor.
Kısacası olduğu kadar boşver,

ayyy ne güzel yazmışsınız, hamilelik şeysindenmidir nedir gözlerim doldu
teşekkür ederim
haddinden fazla haklısınız
bende sizi öpüyorum

Tek iyi yapabildiğim şey okumak bu dünyada başkada maharetim yok
canııım bu nasıl cümle? lütfen böyle üzme kendini...
bak senin en tatlı maharetin karnının içinde... Rabbim sağlıkla kucağına almayı da nasib etsin...

bazı kadınların içinde doğuştan anaçlık vardır başkasının çocuğuna bile annelik yapası gelir, bazı kadının içinde yoktur, çocuksuz hayatı tercih etmiştir.. ikisine de saygı duyarım..
bazı kadınlar doğuştan ev hanımı, yani ev hanımı da demiyeyim de ev işleri konusunda eli yatkındır. bazı kadınlar marifetli olsun olmasın; hiçbir şey yapmaz, yapmak istemez...
bana göre hepsi normal, çünkü tek tip insan değiliz.. hepimizin başka huyları, başka meziyetleri var...
ben de mesela ne kadar yaparsam yapayım gözüme temiz görünmüyor'culardanım. çünkü evimde bir tanesi 31 yaşında (!) diğeri 25 aylık iki tane oğlum var
sen kendini üzme bak, ne kadar güzel eşin de yardımcıymış sana her konuda...
su akar yolunu bulur canım benim, duygusal hamiş oyun arkadaşım

maşallah size
Allah yardımcınız olsun
Ben daha olmamış bir bebe ile napacam derken sizin maşaallahınız var gerçekten

Ben de yapmadım
4 senelik evliyim, yaptığım en kompleks en zor sayılacak yemek belki bir hünkar beğendi. Onu da "Yapabilir miyim la" diye kendimi denemek için yaptım, mis gibi de oldu.

Alışmamış olduğumuzdan bunlar, bakın mesela küçüklükten beri annem beni ev işlerinden uzak büyüttü. Kendisi çok yapmış, alışmış. Şimdi bacağı ağrır, şeker hastasıdır filan ama evi silip süpürmeden, öğünlük en az 3 çeşit yemek çıkarmadan rahat hissetmez kendini. Canını hiçe sayar. Böylesi de iyi değil, kendi sağlığından, enerjisinden çalıyor, içi rahat edene kadar her şeyi tamamlamaya çalışıyor, sonrasına bacağının ağrısı ile oturuyor. Olacak iş mi bu?

Bizim şimdi çocuk da oldu, sağ olsun annem yardım eder, bakar ederiz filan. Benim de alanım ev işleri değil, bir çorba pişirmeyi dahi bilmeden evlendim ben, ha ama bilmiyorum diye de ipin ucunu salmadım, öğrendim, pratikleştim. Aynı anda soğanı kavururken, çat çat kabak-patlıcan doğramayı, bir yanda çorba karıştırmayı, öbür yanda pilavın pirincini hazırlamayı vs bunlar yapa yapa pratiklik kazanılan şeyler. İmkansız değil. Dağınık biriyim, annem kadar derli toplu duramıyorum mesela ama aynı dağınık evi 10 dkda toplayabilme ve düzenli gösterme gibi yeteneklerim var, bizzat çat kapı misafir öncesi test ettim onayladım Kendimi bu konuda annemle kıyaslarsam, annemin evi hiçbir zaman bir misafire hazırlıksız olmamıştır, buzlukta önceden yaptığı börek ve poğaçası donmuş halde durur, öyle bir kadın.

Ben de bir şekilde idare ediyorum, yetişiyorum da. Boş zaman bulursanız, derin dondurucu, buzluk, bunları kullanmayı öğrenin, hayat kurtaran şeyler. Domatesi geçirin robottan, koyun poşetine atın buzluğa, çıkarıverin yemeklere soslara... Alın yufka, sarın sigara böreği şeklinde, atın buzluğa, misafir gelince çıkarıverin. Tatlı için mesela, benim kurtarıcım bisküvili pastadır ve bayılırım da, yemelere doyamam. Bir krema tarifim var, onu yapıverir dökerim bisküvilerin arasına, üstüne hazır puding, bir diğer kata da çikolata sos, at dolaba biraz donsun, aha da tatlı :))

Basit şeyler, bir zorluğu yok ki yaparsınız.

severim seniii oyun arkadaşım
bir gün bir ortamda arkadaşalarla konuşuyorduk biri dedi ki ben ev işini severim , yemek yapmayı sevmem biriside bende yemek yapmayı severim ama temizliği sevmem dedi bende kızlar valla ben her ikisinide sevmem dedim
Rabbim minniğimi sağlıcakla almamı nasip eylerken senin yavrunada uzun sağlıklı huzurlu bir ömür nasip eylesin canım

canımm ne güzel dilekte bulunmuşsun bana
aminn kuzum amin inşallah..
sen canını sıkma hiç.. su akar yolunu bulur, dediğim gibi..
hem bak bak mutsuz olacağın hiçbir şey de yok şuan hayatında..
sen bebeğine ve işine odaklan. gerisini de eşin halletsin. hayat müşterek
öpüyorum kocaman

Galiba daha rayina oturmadi...

Belirli temizlik günü belirle
Buzluga börek çörek at
Belirli ütü günün olsun

Ben ev toplama işini sabah işe gitmeden yapiyorum... yarim saat sürüyor

Eve gelir gelmez daha oturmadan yemeğimi pişiriyorum

Yemek pişerken, süpürge veya banyo temizleme işi aradan cikiyor...

Her çarşamba çamaşır ve bakim günüm... suratimda ve sacimda maske ile ütü yapiyorum...

Fulltime çalışyorum ve haftada 5 gün spora gidiyorum. Sistem önemli. Benim çocuğum olmadığı icin ev zaten genelde temiz kaliyor

Bana normal geldiniz

Bana her gün temizlik yapılması, bal dök yala olması normal gelmiyor

Hele ki akademide çalışan bir kadınsınız

Sizi çok iyi anlıyorum o yüzden

Siz halinize üzülürken bende size ozendim biran:) bu yazdıklarıniz benim için hayal.ne yardımcı tutabilirim nede eşime bulaşıkları dizdirebilirm.evin bütün yükü bendedir.Yemeğimi zor yemekler dahi yapsam neden tatlı yapmadığım için kızar eşim.yalniz ben çalışmıyorum ve eşim çok yoruluyor o yüzden anlayis gösteriyorum.

Aynen beceriksizmişsin,kocan da bir süre sonra bıkar bu durumdan. Kendini bilmek güzel bir şey ama taktir ettim. Çocuğun olunca evi B*k götürecek sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…