- 23 Mart 2017
- 2.541
- 4.827
- 63
- Konu Sahibi pirayegibi
-
evet canımhamilelikten oncede bu anlattiklarin gibimiydin
hemde doktoraa teziiiCanım benim tez var hamilesin gayet te çalışkansın hiç öyle düşünme tez hazırlayan bekar arkadaşlarım var o halde bile zamanları yetmiyor. Şanslı olduğunu düşün mükemmel bi eşin harika bi işin ve bebişin var takma elinden geleni yapıyorsun zaten kolay gelsin her konuda inşallah
yat kalk kocana sukret boyle biri hayintnda diye :)evet canım
ilk yıl biraz zordu işleri öğretene kadar
hemde doktoraa teziii
sağol canım Allah razı olsun
böyle şeyleri duymak iyi geldi
maşaallah diyeyim sizedeBen de yapmadım
4 senelik evliyim, yaptığım en kompleks en zor sayılacak yemek belki bir hünkar beğendi. Onu da "Yapabilir miyim la" diye kendimi denemek için yaptım, mis gibi de oldu.
Alışmamış olduğumuzdan bunlar, bakın mesela küçüklükten beri annem beni ev işlerinden uzak büyüttü. Kendisi çok yapmış, alışmış. Şimdi bacağı ağrır, şeker hastasıdır filan ama evi silip süpürmeden, öğünlük en az 3 çeşit yemek çıkarmadan rahat hissetmez kendini. Canını hiçe sayar. Böylesi de iyi değil, kendi sağlığından, enerjisinden çalıyor, içi rahat edene kadar her şeyi tamamlamaya çalışıyor, sonrasına bacağının ağrısı ile oturuyor. Olacak iş mi bu?
Bizim şimdi çocuk da oldu, sağ olsun annem yardım eder, bakar ederiz filan. Benim de alanım ev işleri değil, bir çorba pişirmeyi dahi bilmeden evlendim ben, ha ama bilmiyorum diye de ipin ucunu salmadım, öğrendim, pratikleştim. Aynı anda soğanı kavururken, çat çat kabak-patlıcan doğramayı, bir yanda çorba karıştırmayı, öbür yanda pilavın pirincini hazırlamayı vs bunlar yapa yapa pratiklik kazanılan şeyler. İmkansız değil. Dağınık biriyim, annem kadar derli toplu duramıyorum mesela ama aynı dağınık evi 10 dkda toplayabilme ve düzenli gösterme gibi yeteneklerim var, bizzat çat kapı misafir öncesi test ettim onayladımKendimi bu konuda annemle kıyaslarsam, annemin evi hiçbir zaman bir misafire hazırlıksız olmamıştır, buzlukta önceden yaptığı börek ve poğaçası donmuş halde durur, öyle bir kadın.
Ben de bir şekilde idare ediyorum, yetişiyorum da. Boş zaman bulursanız, derin dondurucu, buzluk, bunları kullanmayı öğrenin, hayat kurtaran şeyler. Domatesi geçirin robottan, koyun poşetine atın buzluğa, çıkarıverin yemeklere soslara... Alın yufka, sarın sigara böreği şeklinde, atın buzluğa, misafir gelince çıkarıverin. Tatlı için mesela, benim kurtarıcım bisküvili pastadır ve bayılırım da, yemelere doyamam. Bir krema tarifim var, onu yapıverir dökerim bisküvilerin arasına, üstüne hazır puding, bir diğer kata da çikolata sos, at dolaba biraz donsun, aha da tatlı :))
Basit şeyler, bir zorluğu yok ki yaparsınız.
yaa zaten evimizdeki olanlar çok sıkıntı yaptığım şeyler değil ama tez denemem memleketimde (arazi, tarla yani)Bunlar zaten sizin göreviniz değil.
Eşinizle birlikte yapmanız gerekiyor zaten.
Üstelik hamilesiniz kendinize zaman verin biraz.
Bırakın evi bok götürsün.
Sizden başka kimse kafaya takmıyor görünüyor.
yaa zaten evimizdeki olanlar çok sıkıntı yaptığım şeyler değil ama tez denemem memleketimde (arazi, tarla yani)
eşim herşeyi üstleniyor bana sen otur diyor
ben oturunca bir karış boyunda ki çocuk bile laf ediyor sinir oluyorum bu yüzden
sanki x abinin mi denemesi sen otur o yapsın diyorlar
bende o zaman eşime haksızlık mı yapıyorum diye düşünüyorum
ne bileyim yaaa
sağolsun eşim her zaman dualarımdadır her ne kadar yardım edemesemde
memlekete çok gidip geldim acaba oradan mı etkilendim ki herkes kendini paralıyor orada da
eşimden yana sıkıntım yok canımEee sen de haklısın tabii şehzadeye iş buyuruyorum diyorsun yani.
Açık söyleyeyim ben hiç gocunmuyorum kocam yemek yaparken Allahım razı olsun bir de güzel yapıyor,yeme de yanında yat yani.
Bu psikolojiyle mutsuzum diyorsan o zaman üzgünüm totonu sıkıp kalkıp iş yapacan,çare yok.
Allah ondan razı olsunYok canım eşin insan evladıymış. Artık şükredeceksin o adama. Maşşallah :)
canımm ne güzel dilekte bulunmuşsun bana
aminn kuzum amin inşallah..
sen canını sıkma hiç.. su akar yolunu bulur, dediğim gibi..
hem bak bak mutsuz olacağın hiçbir şey de yok şuan hayatında..
sen bebeğine ve işine odaklan. gerisini de eşin halletsin. hayat müşterek
öpüyorum kocaman
ben eşimi bir ömür sırtımda taşısam bıkmam çok şükür ki birbirimize sevgimiz saygımız var, sizde bunlar eksik olduğu için bıkabileceğini düşünmüş olabilirsiniz.Aynen beceriksizmişsin,kocan da bir süre sonra bıkar bu durumdan. Kendini bilmek güzel bir şey ama taktir ettim. Çocuğun olunca evi B*k götürecek sanırım.
Ufak bir sir veriyim....
Iyi yapiyorsun canim
ilk evlendiğimiz zaman bende çalışmıyordum canımSiz halinize üzülürken bende size ozendim biran:) bu yazdıklarıniz benim için hayal.ne yardımcı tutabilirim nede eşime bulaşıkları dizdirebilirm.evin bütün yükü bendedir.Yemeğimi zor yemekler dahi yapsam neden tatlı yapmadığım için kızar eşim.yalniz ben çalışmıyorum ve eşim çok yoruluyor o yüzden anlayis gösteriyorum.
beni anlayan insanlara öyle çok ihtiyacım vardı kiiBana normal geldiniz
Bana her gün temizlik yapılması, bal dök yala olması normal gelmiyor
Hele ki akademide çalışan bir kadınsınız
Sizi çok iyi anlıyorum o yüzden
gerçekten tebrik ederim siziGaliba daha rayina oturmadi...
Belirli temizlik günü belirle
Buzluga börek çörek at
Belirli ütü günün olsun
Ben ev toplama işini sabah işe gitmeden yapiyorum... yarim saat sürüyor
Eve gelir gelmez daha oturmadan yemeğimi pişiriyorum
Yemek pişerken, süpürge veya banyo temizleme işi aradan cikiyor...
Her çarşamba çamaşır ve bakim günüm... suratimda ve sacimda maske ile ütü yapiyorum...
Fulltime çalışyorum ve haftada 5 gün spora gidiyorum. Sistem önemli. Benim çocuğum olmadığı icin ev zaten genelde temiz kaliyor
ah potansiyelimizin bir farkında olabilsek :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?